Kako odabrati fasadni ljepilo

Anonim

Činilo se ljepilom, on je ljepilo. Ali zašto se drži dugi niz godina, a drugi pada od sljedeće godine. Naravno, to može biti loš proizvođač, ali i dokazane marke, ponekad se ponašaju neadekvatno.

Kako odabrati fasadni ljepilo

Debljina nametnutog ljepila igra važnu ulogu.

Dakle, što je tajna i kako odabrati fasadni ljepilo, htio bih razgovarati.

Što trebate znati o fasadnom ljepilu

Kako odabrati fasadni ljepilo

Ojačani doweling, 10-12 komada / m2 i primijeni drugi osnovni ojačani sloj, ponovno ljepilo 85 i prednja stakloplastična mreža

Visoka cijena nije uvijek pokazatelj kvalitete. I za građevinske materijale, to je također relevantno. U osnovi, ljepilo se koristi za rješavanje izolacije na fasadi. Kasnije na vrhu, dekorativni cilj će se primijeniti, a time i ljepilo treba biti vrlo izdržljivi. Inače će podrazumijevati uništavanje cijelog fasada.

Kao grijač se može koristiti:

  • Stiropora.
  • Mineralna vuna.
  • Poliuretanske ploče.

A ljepilo ih mora pouzdano zadržati, unatoč razlici u materijalima iz koje je napravljena izolacija.

Važno! Prije uporabe ljepila morate pažljivo pročitati upute proizvođača. Samo slijedite preporuke, možete dobiti pouzdano prianjanje ljepila s fasadom.

Parametri fasadnog ljepila

Kako odabrati fasadni ljepilo

Prvi sloj u izolacijskom sustavu fasada - izolacijski toplinski: fasadna ljepila za izolaciju i toplinsku izolaciju, izolacija

Postoji nekoliko važnih vrijednosti koje treba uzeti u obzir pri odabiru ljepila. Za svaku regiju, te se vrijednosti mogu razlikovati. Uostalom, ovisno o klimatskim uvjetima, mijenjaju se zahtjevi za završne materijale, pogotovo ako govorimo o završetku fasade, koji je stalno podvrgnut testovima iz prirode.

  1. Otpornost na mraz. Osnovna klima u regiji, to bi trebalo biti više taj pokazatelj.
  2. Parry propusnost. Toplija klima, ili značajnija sezonska temperaturna razlike, to je veći pokazatelj.
  3. Plastika. Ne ovisi o klimatskim pokazateljima, ali ono što je više, to je veći trošak ljepila. Ali njegov višak se ne smatra pokazatelj kvalitete, sve ovisi o odabranoj izolaciji. Teže materijal, manje plastičnost može biti. Nasuprot tome - ako se koristi mineralna vuna kao grijač, tada bi plastičnost ljepila trebala biti veća.
  4. Adhezija. Najvažniji pokazatelj koji utječe na kvalitetu adhezije ljepila s pročeljem. Što je više adhezija, jači će zadržati ljepilo.

Važno! Ako fasada prethodno nije pripremljena, kao što je naznačeno na paketu, onda ima smisla napraviti zahtjeve za ljepilom.

Univerzalne marke

Kako odabrati fasadni ljepilo

Ugradnja štukature

Članak o toj temi: Što je bolja zalijepljena u spavaćoj sobi

Fasadna ljepila se koristi ne samo za montažu izolacije, postoje i druga područja njegove uporabe:

  • Bazu za žbuku.
  • Instalacija fasadnih pločica i porculanskog kamena.
  • Za stvaranje dodatnog ojačanog sloja pod "tekućim fasadama".

Naravno, teža stavka koja treba zalijepiti, jači bi trebao biti ljepilo. Ali ako je izgradnja kuće u punom zamahu i je u punom zamahu, tada može postojati nekoliko vrsta ljepila. Da ne bi dodatnu konfuziju u procesu izgradnje, mnogi zaštitni znakovi nude univerzalne vrste ljepila.

U pravilu, oni imaju najviše karakteristike mogućih, a time i koštaju nešto skuplje, ali njihova uporaba može značajno ubrzati proces izgradnje, jer neće biti potrebe za razmnogavanjem drugog ljepila, za različite vrste materijala. I to , zauzvrat, oklijeva svu konstrukciju općenito. Ispada da je s velikim građevinarstvom, korištenje univerzalnog ljepila je profitabilnija i prikladnija.

Važno! Čak i univerzalno ljepilo, nije prikladan za sve vrste fasada završnih materijala. Na primjer, drvo ili plastika, neće se držati, za te materijale postoje posebne marke namijenjene za određeni završni materijal.

Vrste fasadnog ljepila

Kako odabrati fasadni ljepilo

Zagrijavanje fasade polistika

Moderna fasadna ljepila, možda dvije vrste:

  1. U obliku suhe mješavine.
  2. U obliku gotove ljepljive mase.

Težina ljepila je skuplja i rijetko se primjenjuje na veliku izgradnju. Mnogo je lakše napraviti ljepilo izravno na gradilištu iz suhe smjese. Ali u malom popravku, ili ako ne postoji vještina u proizvodnji mase iz suhe mješavine, lakše je kupiti gotove ljepilo. Ne zahtijeva dodatne manipulacije i spreman je za korištenje.

Pomoću ljepila fasada

Kako odabrati fasadni ljepilo

Ugradnja clinker pločica

Prvo i najvažnije pravilo - pažljivo pročitajte upute. Priprema ljepila "na oku" može biti negativno utjecati na cijeli popravak fasade.

Članak o temi: Sorte papira pozadine

Ne zaboravite na pripremni rad. Bez obzira na adhezijske pokazatelje ljepila, ako se površina ne priprema, to jednostavno neće biti smisla.

Prije početka rada, fasada se mora pažljivo očistiti od svih mogućih onečišćenja:

  • Prašina i prljavština mogu se ukloniti jednostavnom vodom.
  • Stara boja i ostaci bivšeg završetka, morate srušiti čekić ili čitati lopaticu.
  • Uklanjanje masti i ulja se uklanjaju pomoću sredstava za odmašćivanje, kao što su otapala ili benzin.

Kako odabrati fasadni ljepilo

Primjena umjetnog kamena napravljena je na fleksibilnoj fasadnoj ljepilo

Nakon što je površina potpuno očišćena, mora se projicirati. Zadržat će fasadu iz akumulacije kondenzata i sprječava pojavu plijesni.

Savjet! Preporučljivo je koristiti impregnaciju, tlo i proizvodnju ljepila jedne tvrtke. To će pomoći izbjeći probleme sa slabom kvalitetom adhezije između slojeva.

Tek nakon što je tlo potpuno suho, površina se može smatrati spremnom za završnu obradu. Sada možete uzgajati ljepilo i početi raditi.

Zaključak

Kako odabrati fasadni ljepilo

Tiskane pločice

Odabir ljepila za fasadne radove, ne možete propustiti niti jednu nijansu. Vrlo često rezultat ovisi o pravilnom odabiru materijala. Drpljenje je ogroman problem koji će morati potrošiti mnogo snage i dodatnih financija.

Čitaj više