Priprema zidova pod tekućim pozadinom: 4 glavne faze

Anonim

Priprema zidova pod tekućim pozadinom: 4 glavne faze

Priprema zidova pod tekućim pozadinom treba provesti vrlo temeljito za zidnu završnu obradu koristi različite materijale. Najpopularnija opcija je još uvijek pozadina. Njihova raznolikost je jednostavno nevjerojatna. Moderne tekuće pozadine dolaze za zamjenu klasičnog papira i platna phlizelin. Vrlo je jednostavno raditi s ovim materijalom, a na račun njezine tekuće teksture može se skrivati ​​s malim nepravilnostima zidova. Razgovarajmo o pripremnim fazama prije primjene tekućih pozadina na zidove.

Pravilna priprema zidova pod tekućim pozadinom

Tekuće pozadine dobivaju popularnost, međutim, zbog komparativne novitete ovog materijala, a ne svaki jednostavan način zna kako raditi s njom. O tome se koriste mnogi profesionalni graditelji, osiguravajući da je proces primjene takve smjese također kompliciran, kao i zidni ukras s tekućinom.

Međutim, unatoč činjenici da se tekuće pozadine odnose na raznolikost dekorativne žbuke tehnologije njihove primjene mnogo je lakše, pa čak i pridošlice u izgradnji mogu sami nositi s njom.

Najvažnija faza u zidnu dekoraciju s tekućim pozadinom je njihova pravilna priprema. Ako smanjite ovaj proces, materijal može jednostavno pasti s baze u najnepouzdani trenutak.

Priprema zidova pod tekućim pozadinom: 4 glavne faze

Zidovi pod tekućim pozadinom moraju biti pravilno pripremljeni

Kako pripremiti zidove za primjenu tekuće pozadine:

  1. Zid za koji se ovaj materijal primjenjuje mora biti što je moguće glatko. Važno je ukloniti cijelu staru završnu obradu od baze površine.
  2. Nadalje, zid je nadahnut, ostaci ljepila bit će scribified iz njega, a sve štukature drže žbuku.
  3. Također je potrebno poravnati zid pomoću gipsanog kita. Opipljive nepravilnosti. Prije nanošenja spremnika na površinu morate primijeniti tlo.
  4. Sada je potrebno obojiti zid s nekoliko slojeva boje na bazi vode-emulzije. Za bolju spojku s pozadinom, možete dodati malo PVA ljepila.

Članak o temi: Kartonske kutije: igračke za djecu i ideje za dom (39 fotografija)

Posebno je važna posljednja faza. Zid na kojem se primijenjena pozadina mora imati glatku laganu nijansu. Također, takva slika služi kao vodeni sloj koji štiti bazu. Nakon ove faze, zid se mora tretirati s posebnim pramenom.

Uz posebnu pažnju trebate obraditi bazu gipsane ploče. Unatoč činjenici da su zidovi ukrašeni ovim materijalom obično glatki i imaju svijetlu boju, kada nesukladnost s tehnologijom obrade, pozadina može pasti. Hypzart priprema uključuje tri faze: prajmer, kit i slikanje.

Također morate znati vrlo važnu nijansu površinske izrade drvenih površina. Kako bi se u procesu završne obrade, takvi zidovi nisu deformirani iz tekućih pripravaka, tretiraju ih s pripravcima odbijanja vode. Dalje, tehnologija primjene pozadine na takvim zidovima se ne razlikuje mnogo od drugih površina.

U starim kućama nije uvijek moguće koristiti ovaj materijal. Ako se na zidovima pojavljuju žute mrlje - to je siguran znak da tekuće pozadine nisu prikladne za vaš apartman.

Odabir prajmera pod tekućim pozadinom

Još jedna važna faza u pripremi zidova pod tekućim pozadinom je primijeniti temeljni premaz. Potrebno je zalijepiti sve male čestice i dati zidu i završni materijal najbolje prianjanje.

Primer se primjenjuje s tri sloja. Sljedeći sloj može se obaviti samo nakon potpunog sušenja prethodnog. Obično traje 2-3 sata.

Za tekuće pozadine trebate dobar temelj, ali postoje mnoge takve opcije. Najpopularniji od njih su akrilne i kvarcne formulacije.

Akrilni početak nema svijetle miris. Lako se primjenjuje na zidovima, brzo u njima upijaju. Ova kompozicija je bijela. Njegov jedini nedostatak je nemogućnost primjene na temperaturama ispod pet stupnjeva topline.

Priprema zidova pod tekućim pozadinom: 4 glavne faze

Primer pod tekućim pozadinom se primjenjuje u tri sloja

Ako nemate prajmera, možete to učiniti vlastitim rukama dodavanjem PVA ljepila u boju. Po stopi od dva dijela boje, jedan komad ljepila.

Quartz temelj je sve prednosti kao akril. Ima kvarcni česticu u svom sastavu, što doprinosi najboljem stisku pozadine sa zidom. Ne postoji temperaturni način nanošenja takvog prajmera, to je u stanju izdržati apsolutno bilo koju temperaturu.

Članak o temi: zavjese-particije za sobe kao način zoniranja

Postavljanjem pitanja: "Kakvu vrstu prajmera odabrati?", Znati što je najbolje potrošiti na kvalitetan sastav, nego ponoviti sve popravak. Štoviše, trebate, ne tako skupi proizvodi.

Što koristiti lopaticu za tekuće pozadine

Brzina i kvaliteta vašeg popravka ovisi o izboru alata. Ako odlučite ukrasiti svoj dom s tekućim pozadinom, bolje je kupiti posebnu lopaticu za to.

Naravno, ako napravite popravke kod kuće, možete učiniti i konvencionalni alat za primjenu žbuke. Međutim, tada će proces dizajna zidova by wallpaper potrajati mnogo više vremena. I postići željeni rezultat, to će biti mnogo složenije.

Da ne biste mogli provesti vrijeme uzalud, bolje je kupiti posebne alate. Trebat će vam samo tri lopatica.

Posebna lopatica za tekuće pozadine

Spatula potrebna za rad s tekućim pozadinom:

  1. Prvi alat je gotovo svatko tko bi Horga samostalno napravio neovisnost. Ovo je metalna lopatica od oko 10 cm širine. Oni su jednostavni za biranje smjese na glavni alat.
  2. Najvažniji alat je Kelma, ili kao što se različito zove - kraj glačanja. Izrađena je od nehrđajućeg čelika i primjenjuje se izravno na primjenu i distribuciju tekućih pozadina na zidu.
  3. Posljednji alat nije potreban, ali neki će biti prikladniji za rad s njim. To se zove kutna lopatica, odnosno, uz njegovu pomoć, sastav se prolivena u kutove. Iako se ovaj dio prostorije može poravnati s prstom.

Neki također nanose tekuće pozadine s posebnim pulverizatorom. Takav uređaj je prilično skup, pa ako ne idete sudjelovati u tijeku radova profesionalno, onda ga nije potrebno kupiti.

Kako kuhati tekuće pozadine

Tekuće pozadine se prodaju u obliku spremne za uporabu ili u obliku praha. U prvom slučaju, možete odmah početi raditi, a u drugom ćete ih morati sami pripremiti.

Članak o toj temi: Izgradite balkon u privatnoj kući: Foto ideje, prednosti i mane

Da biste ispravno miješali sastav, potrebno je djelovati u skladu s uputama napisanim na paketu. Svi sastojci za takve pozadine trebaju biti jedna tvrtka. Obično, takve pozadine uključuju posebne ljepilo, granule i vlakna baze. Pripravak se pomiješa uz pomoć vode, čija je potrebna količina obično označena na ambalaži. Jedan snop suhe tvari na prosječne račune za 5-6 litara vode.

Priprema zidova pod tekućim pozadinom: 4 glavne faze

Tekuće pozadine se prodaju u obliku prašaka, a možete ih pripremiti na miru

Tekuće pozadine mogu se pripremiti kod kuće od nule. Da biste to učinili, trebat će vam rastrgan papir, voda, ljepilo, gips i pigment bojanje. Sve tvari moraju biti pomiješane prije kremastog stanja i daju ih zbunjeni u zatvorenom spremniku.

Najbolje je početi izraditi tekuće pozadine čak i prije nego što počnete primijeniti temeljni temelj. Mješana tvar treba kovati još 12 sati. Nakon toga, može se primijeniti na zid, ali ako iz nekog razloga ne možete to učiniti ove minute, gotove tekuće pozadine mogu biti umotani u polietilen i pohranjuju još nekoliko dana.

Priprema zidova pod tekućim pozadinom (video)

Tekuća pozadina je savršena opcija za dizajn modernih apartmana. Pogotovo prikladno će gledati u hodniku i kupaonicu. Posebna pozornost Kada radite s ovim materijalom, plaćate pripremu zidova, a vaš će vam popravak poslužiti mnogo godina!

Čitaj više