Kako je instalacija rogova?

Anonim

Postavljanje rogova, kao i stvaranje cijelog krova, vrlo odgovoran proces. Uzimajući u obzir činjenicu da se korijenska baza može pričvrstiti na zid koristeći podnesene alate za podizanje, naknadni rad na njegovom stvaranju, koji uključuje i instaliranje raftirane, to će biti nemoguće bez šumskog uređaja koji uključuje mobilne strukture. Šume se koriste za podizanje materijala na željenu visinu, osim toga, mogu se primijeniti kao radno područje za osobu i mjesto za polaganje građevinskih materijala.

Uređaj sustava Rafter.

Priprema šuma i skela

Instaliranje rogova s ​​vlastitim rukama može se činiti vrlo naporno, ali ako se pridržavate svih savjeta i izvršite ih ispravno, proces će biti fascinantan. Ako izgradite kuću, potrebno je koristiti najmanje 3. šuma, u svakom slučaju, njihov broj ne smije biti manji od 2. Raditi to je bolje napraviti mobilne šume, jer su vrlo udobne. Instalacija raftera treba započeti tek nakon što su sva sigurnosna pitanja riješena, ni u kojem slučaju ne smije zanemariti, jer je zdravlje važnije od brzine gradnje.

Kako je instalacija rogova?

Vrste sustava Rafter.

Ako u kući ne postoji unutarnji zid ležaja, onda nema dodatne podrške, a građevinske noge se uočavaju samo na vanjskim zidovima kuće, u kojem slučaju morate koristiti viseće rogove.

Što je RAFTERS? Preveden s drevnog ruskog jezika je dizajn koji podržava duplex krov. I rafting noge su nagnute, s kojima se formira krov šipka. Stropile noge su obično povezane "bakama" ili "kvržicama", koje su napravljene okomito. Pooštravanje je horizontalna šipka, uz njegovu pomoć su spojeni zrak stopala.

Sorte građevinskih usjeva

Krovni strukture, u pravilu sadrže sljedeće komponente:

Kako je instalacija rogova?

Sheme remena i njihove primjene.

  1. Za formiranje nagiba koristi rafting noge.
  2. Za prijenos dijela opterećenja ili unutarnjih sigurnosnih kopija.
  3. Različiti skloni elementi (crpke, objavljivanje) koji izvode iste funkcije kao stalak.
  4. Elementi koji pričvršćuju s prijateljem rafting nogu. Za to se obično koriste preklapajuće grede.

Članak o toj temi: Spremni ideje dnevnog boravka s kaminom i TV-om

Trokut je optimalan oblik farme Rafter. Ovaj dizajn ima najveću krutost.

Unatoč mnogim mogućim kalupima krova, obično se koriste dvije vrste uređaja smetnji:

  1. SKINI sustav;
  2. Vješanje rogova.

Kako je instalacija rogova?

Slika 1. Instalacija rafted.

Prvi slučaj se koristi pod uvjetom prisutnosti u izgradnji zgrade unutarnjih elemenata ležaja. U isto vrijeme, rafter noge su naglašavajući ne samo na vanjskim zidovima, već i na unutarnjim stupcima ili nosačima. Za prijenos opterećenja se koriste. Slika 1 prikazuje shemu montažnih grede.

Osiguranje dizajna se fokusira samo na vanjske zidove, a u klizaljkama se splavci međusobno temelje. Vješalice se koriste u odsutnosti međuproizvoda, širina raspona je manja od 12 m. Značajka dizajna je visoka pozicija opterećenja odstojnika, kako bi se smanjila posebno zatezanje. Noge takav rafter sustav treba ojačati pomoću pod-vozila, što će također smanjiti pritisak na zidove ležaja.

Zidovi od opeke ili kamena zahtijevaju maguelalat instalaciju. Mauerlat je drvena traka koja obično ima poprečni dio 150x150 mm i fiksiran je s posebnim klinovima. Ovi klinovi moraju biti unaprijed u zidu. Pod maurilalatom nužno je postavljen vodonepropusni sloj.

Instalacija vješalica na mauerlatu radi sami: korak po korak upute

Za rad će biti potrebni sljedeći alati:

Kako je instalacija rogova?

Shema i ugradnja vješalica.

  • sjekira;
  • čekić;
  • nož za precizne priključke;
  • olovka;
  • visak;
  • rulet;
  • Razina izgradnje.

Da biste instalirali Rafter, potrebno je uzeti drvo, čija će duljina biti 6 m, a poprečni presjek je 50x200 mm. Treba napomenuti da ako je iznenada poprečni presjek mali, onda nakon nekog vremena, takav dizajn može se spremiti. Na temelju gore opisanog slučaja, krovni klizač, naime njegov kut, trebao bi biti 33 °. Sljedeći korak instalacije korak rafter je da, primjena šuma, morate podići 2 drvo i povezati ih gore.

Članak o temi: Kako najbolje napraviti strop

Izvršeni su sljedeći radovi:

Kako je instalacija rogova?

Čvorovima spotova.

  1. Na nogama raftera trebate "udarati petu" na sljedeći način, tako da je rafter na Maurilalat dobro ublažava.
  2. Uz sljedeći rafter, morate učiniti isto. Bit će lijepo ako će rafting noge biti označene kao "lijevo" i "desno".
  3. Nakon obavljanja ovih djela, rafter noge moraju biti spojene.
  4. Nakon toga, na licu mjesta gdje su rafting noge spojene, morate nastupiti s pravim kutom "Penc", kako bi se rogovi na vrhu ne spojili na penetraciju, a zatim pričvršćeni noktima. Ova metoda je nepouzdana, jer se grede pretiču.
  5. Da biste ispravno izvršili "konoplje", potrebno je u početku pričvrstiti jedan rafter na drugi, a zatim nacrtajte liniju njihove veze (za to možete koristiti olovku), a zatim odrezati.
  6. Da biste pripremili građevinski materijal na zemlji, morate mjeriti i napraviti nekoliko predložaka odjednom.
  7. Nakon što je učinio sve operacije, započnite instalaciju raftera na jednom trošenju, a za drugom. Koristeći nokte, izvedite montažu na mauerlatu.
  8. Sljedeći parovi rafter stopala su pripremljeni na gotovim predlošcima na Zemlji;
  9. Tada trebate povući nit između već gotovih parova rogova i nastavite do instalacije svih preostalih rogova.
  10. Udaljenost na kojoj su instalirani REAFTS je 70 cm. Naravno, u stvari, može biti unutar 68-73 cm jedan od drugog. To se smatra optimalnom udaljenosti za krov, kao što je pouzdan, a takva udaljenost između rogova će biti prikladna u budućnosti kada povučete film.
  11. U te svrhe potrebno je u početku napraviti oznaku maurolalata, a zatim se posadi za instalaciju rogova.
  12. Važno je napomenuti da se prilagodba mora uvijek provoditi uz pomoć niti, koja je zatezanje između rogova, kada je to potrebno, bit će moguće podesiti visinu rafting nogu. U nekim slučajevima morate staviti male daske ispod nogu.
  13. Podešavanje na dnu širine, koja se nalazi između dva rafrena, izrađena je prema navedenom oznaku na mauerlatu. Što se tiče gornjeg dijela, podešavanje se provodi pomoću privremene ploče s istom oznakom. To znači da nakon što je svaki par rogova instaliran, na vrhu lijevo i desno rasiranje, ploča je prikovana na oznaku već izrađenu oznakom, što odgovara oznaku koji se primjenjuje na maurilalat.
  14. U opisanom slučaju, vješalice će se morati kombinirati s horizontalnom šipkom, to jest, zatezanje, zbog velike udaljenosti između potpornih zidova. Vrijedno je obratiti pozornost na činjenicu da su u početku bili parovi Raftera bili povezani horizontalnom pločom na području klizaljke, formirajući skijaški čvor.

Članak o toj temi: Blinds za sjenilo: razne materijale i metode montaže

Kako je instalacija rogova?

Ugradnja dvostrukog krova.

U slučaju koji se razmatra, zbog velike udaljenosti između zidova nosača, gdje je širina same kuće oko 11 m, pritezanje će se sastaviti ne iz jednog bara, a od nekoliko međusobno povezanih ploča. Takvo pritezanje od nekoliko ploča pomoći će u rješavanju nekoliko zadataka odjednom:

  • Kao rezultat toga, ispada pritezanje željene duljine:
  • Važno je napomenuti da je snaga i pouzdanost pritezanja od 3 ploče s kumulativnom debljinom od 60 mm mnogo više nego ako je to jedan RAM s debljinom od 60 mm.

Visokokvalitetni krov: summing

Za potrebnu dužinu, 4 i 6. ploča su odsječeni, nakon čega su pričvršćeni noktima, nokali su orasi i klinovi s brzim nogama.

Pod stalnom kontrolom morate zadržati udaljenost koja je između stestila. Trebalo bi biti isto s činjenicom da između brzih nogu.

Da biste to učinili, morate primijeniti uski prah, kao u slučaju kontrole udaljenosti parova raftera u klizaljci, koji su označeni i odgovaraju primijenjenoj oznaci na mauerlatu. Uvijek morate kontrolirati udaljenost!

Osim svega ovoga, zatezanje i konj bili su povezani s drugom 1. odborom. S obzirom na činjenicu da je potporni zid odsutan, zatezanje će jednostavno napredovati, a ne izdržati vlastitu težinu. Kako bi se izbjegli takve nevolje, zatezanje zajedno s klizanjem para Raftera povezano je "bakom". Sve gore opisane radnje moraju se obaviti sa svakim brzim parom.

Čitaj više