Kuhinja za male zemlje: potrebni elementi i naglasci

Anonim

Mala kuhinja ne znači da fantazija neće biti mjesta za okretanje! Jedino pravilo koje se uvijek treba promatrati u dizajnu male kuhinje (međutim, sve ostale sobe malog volumena) - ne stvaraju "preopterećenje" u količini namještaja i dekor elemenata u unutrašnjosti inherentno u dizajnu dizajn. To je osobito upozorenje zabrinutosti berba, stilizirana na oživljavanju prošlih razdoblja i tradicija projektiranja projekata. Na primjer, mala kuhinja u stilu zemlje.

Potrebni unutarnji elementi

Riječ "zemlja" budi uspomene na beskrajne prerije, hrabri stoke-kawboyes, skrivene sidles, duge Laso, raširene šešire, coltsa i jednostavnu kuću - ranč bez obustava.

cvijeće u loncu

Takvi su ljudi živjeli u jednostavnim kućama složenim od kamena i drva, sjede na jakim, čvrstim stolicama i stolicama za jednostavne, teške stolove, njihov namještaj bio je općenito lišen bilo kojeg nakita. Oni su pripremili hranu i jeli je od mjedi, bakar i brončanih jela, odmarali se na otprilike oborene kreveta prekrivene pokrivačima patchwork, a uloga luksuznog tepiha u svojoj kući često je izvodila uobičajena tkana staza ili životinjske kože.

Svi ovi detalji interijera, namještaja, čak i ako je donekle modificiran u smjeru "polividnosti" u korist našeg vremena, danas čine glavne elemente zemlje, strogo primijećeno prilikom izrade dizajna. Isti potreban atribut zemlje, poput oštrog namještaja u unutrašnjosti i gredama na stropu, izbočine i fokus - peć ili kamin s živom požarom, stvarajući atmosferu romantizma s potpunom odsustvom luksuza.

Kuhinja s pećnicom

Zidovi

Za zidove u kuhinji, također možete koristiti samo pozadine, stilizirati njihovu prirodnu dostupnost: kamen, drvo, horizont, ratana, grubu žbuke i višeslojne bijele mašice. Ukrasni višak u obliku žbuke, mural i sjajne pločice jednostavno su neprikladni. Zidovi su pozadina, koja se "nadovezuje" ostatak unutrašnjosti, koji uključuje namještaj i neugodne dekoracije u stilu zemlje, to znači da zidovi moraju biti neutralni.

Hladnjak u kutu

Naravno, njihova neutralnost ne znači da je nemoguće koristiti pozadinu! Štoviše, samo pozadinu, oponašajući fragmente opeke ili kamenog zida, pozadine "pod bricom", pozadina "a la podmazana žbuka", pozadina za suvjetnicu ili uskom tkanini - vrlo vrijedno stjecanje za daljnji razvoj u unutrašnjosti odabranog stila! Od uzoraka "tkanine" idealno su pozadine s blijedom cvjetnim uzorkom, trakom ili ćelijom koja ne pobijediti zasićenost u boji su prikladne. Dobre boje za zidove - pozadinu s crtežom "Burlakov", "slame matice", "mala mrvica". Srećom, svi ovi pozadini nisu neuobičajeni u trgovinama.

Članak o temi: ugrađeni hladnjak - kako uštedjeti metara u kuhinji

Akcenti

Preporučljivo je staviti jedan i zidove kuhinje "ispod cigle" ili "ispod kamena" clinker pločica. U maloj kuhinji - mali naglasci. Zid ne mora izlaziti iz stropa na pod, odmah iznad sredine, hvatanje zone stola za blagovanje, dio prozora i dijela ulaznog otvora, gdje je dnevni boravak. Ako mala kuhinja "dvorište" uđe u ukupnu površinu, tada kuhinja-dnevni boravak može kombinirati drveni furnir u zoni stola i pločice na radnom području.

Na zidu

Savjet! Savršena verzija kuhinjske pregače za zemlju - pločica u stilu "patchwork", kao da sićušne komade obojenog stakla "šive" u jedno platno.

Podovi

Savršen pod za dnevni boravak i kuhinju u zemlji - drveni. Ali drvene podove su iznimno nepraktični za kuhinju! Tražimo izlaz u tim materijalima koji će pomoći u stvaranju učinka čistog ili oslikanog stabla.

Ako je linoleum, onda je potrebno s uzorkom grubo tretiranih ploča: mrlje od zamračenog drva, kuja, očito se pojavljuju drva vlakna. Za laminaciju, zahtjevi su isti, plus - nema laka! Laminat umire treba biti bez sjaja, dovoljno "voska" premaz. Parket u kuhinji stiliziran pod rančem, čak iu modernoj seoskoj kući - općenito gluposti. Ali pločica s uzorkom ili pločicama, noseći uzorak kamena ili zabijene gline - pravo pronalaženje za kućni dizajner!

Pločica na podu

Strop

Strop - bijeli a priori. Tamne drvene grede ispod stropa mogu se simulirati iz suhozida, decurne i MDF-a. Osim stilskog opterećenja u unutrašnjosti (naglašavajući "jednostavan" stil), oni također igraju ulogu povećanja prostora: rastegnut duž stropa - učinit će malu kuhinju vizualno duže, položeno - proširiti svoje područje. S obzirom da su sve predložene lažne grede šuplji iznutra, možete staviti žice i cijevi tamo, a možete ugraditi svjetla točka.

Članak o temi: Najbolji pozadini za kuhinju: Pravila kombinacije različitih boja

spušteni plafon

Savjet! Imate li prirodno stablo? Ne zaboravite "raspon" s posebnim premazima. U kući kauboja očistite grede s čađe se nikome ne dogodi!

Kombinacija zemlje s Provence

Budući da je unutrašnjost zemlje inherentno vintage-rustikalni stil, onda je lako kompatibilan s bilo kojim drugim rustikalnim stilovima. Dakle, stil "francuske provance" lako će se uklopiti u stil ranča u zemlji. Graciozna Provence će dati poseban okus lavande divljem zapadu, čini je moguće i suptilno ispustiti namjernu grubost kauboja. Usput, oni imaju mnogo uobičajenih: patchwork tepisi, tapiserije i prekrivača, sve što ručno izrađeno može se zvati je sve što se radi s vlastitim rukama i služi za praktičnost i ukras kuhinja i dnevnih soba u kući.

Kuhinjski atributi

Provence u kombinaciji s klasičnom zemljom je iznimno fleksibilna i praktična. Takva kuhinja, apsolutno lišena urbanog sjaja i francuske buržoaske, postat će ne samo mjesto za pripremu i apsorpciju hrane. To će biti kuhinjski dnevni boravak s najjednostavljenim okruženjem, gdje namještaj nije sama po sebi, već samo sredstvo za opuštanje u ovom interijeru.

Dodaci u unutrašnjosti

Provence će brzo pretvoriti brutalno okruženje kauboja u slatkom, ugodnom dnevnom boravku, zahvaljujući obilju kuhinjskih tekstila: stolnjaci, ručnici, čipke i razne salvete, vezene jastučiće i suhe boukets-vrećice s začinjenim, svjetlo mirisi livadnog bilja.

Sav namještaj treba biti izrađen od drva s različitim otvorenim police. Nalaze se začini, ploče, staklenke s usjevom. Takva kuhinja je lako učiti na haubi. To je ogroman, lagano zamračen, ali savršeno se uklapa u ukupnu vintage sliku sobe. Dnevni-kuhinja u stilu Provanse opremljen je prirodnim drvenim namještajem bilo kakve lagane nijanse. Oni ukrašavaju takve atribute rezbarijama, platinastim umetcima ili slikanjem. Dnevni boravak mora nužno uključivati ​​stolicu za ljuljanje, golemi švedski stol, okrugli stol i kamin.

drveni namještaj

Savjet! Što se tiče dizajna boja, kuhinja-dnevna soba u stilu Provanse treba izvesti u mekim pastelnim bojama: bež, bijela, mlijeko, krema. Ista boja treba biti presvlaka namještaja.

Promjene će utjecati ne samo namještaj, već i jela. Radionice porculana u obliku vaza, tankih ploča i dirljivih figura od Fainara, kao u bilo kojem francuskom dnevnom boravku, bit će dodane u tešku keramiku i ugriza bakrene skije i ulja u unutrašnjosti. Kotlovi i lonci proučavani do sjaja će zauzeti svoja mjesta u savršenom u ognjištu, a njihovo mjesto u starom salonu buffet će biti ispunjen "bakom" šalicama, tanjurima i uslugama za kavu s elegantnom slikanjem na zaobljenim stranama.

Članak o temi: Neobična zemlja hodnika - raznolikost stila

Kina

Zavjese

Zavjese za kuhinju u zemlji u zemlji su dvije ravne panele, najvjerojatnije gruba monofonska platna. Provence čini promjene u unutrašnjosti. Sada je oslikana lana ili vesela kratke hlače u grašci, cvijet ili kairan kavez, nužno spaljen uz rubove i sa slatkim umetcima čipka, ruffs, til i lambrequins.

Savjet! Iste solarne zavjese s mekim čestim naborima trebaju biti zatvoreni namještaj.

Zavjese s cvjetnim ukrasom

Lusteri i svjetlo

Život u ranču u zemlji podrazumijeva prirodnu rasvjetu i samo iz malog lustera u obliku svjetiljke, nisko visi preko stola za večeru. Dnevni boravak u stilu Provence pruža prisutnost lustera preko stola, radnog područja i zasebno pozadinsko osvjetljenje slušalica.

U isto vrijeme, ne smijete zaboraviti da je zemlja još uvijek vintage stil. Dakle, luster "pod svijećom", luster "pod drevnim", brončanim, ljepilom i mjedenim uređajima bit će savršeno uklopljena ovdje.

stol i stolice

Ako je luster svjetiljka zatvorena sa staklom, neka ga stakla bude mat i neprozirna. Luster, napravljen u obliku svjetiljke ili pletene košarice, ukrasit će svoju vrstu kuhinje ne samo navečer, već i bijeli dan.

Luster s više pelfona u retro stilu pravi je dar za malu kuhinju u kombinaciji s dnevnim boravkom. Luster u obliku stare kerozinske svjetiljke na dugačkom lancu će izvući svjetlo krug na stolu.

Bijele stolice

Handerier "Barn Lamp" će ojačati osjećaj berbe u odnosu na retro ranč. Uspio sam dobiti visoku podnu svjetiljku na drvenoj nozi s lampama "a la 30th"? Hrabro ga stavite u uzglavlje vaše voljene stolice - to je zona posebne topline.

Važno! U kuhinji unutarnjih poslova izrađenih u stilu country Provansce, svi objekti "muškog" odredišta (namještaj, šalice, salventi, itd.) Moraju se izvoditi na namjerno grubi, blago čak i povećani oblik, ali ženski - naprotiv, treba uzrokovati osjećaj krhkosti i profinjenosti.,

Kuhinja u stilu zemlje (2 video)

Opcije dizajna kuhinje u stilu zemlje (43 fotografije)

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Kuhinjski atributi

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

cvijeće u vazi

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Bijele stolice

spušteni plafon

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

cvijeće u loncu

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Kina

drveni namještaj

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Pločica na podu

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Zid od cigli

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Na zidu

Hladnjak u kutu

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

stol i stolice

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Zavjese s cvjetnim ukrasom

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Dizajn stila zemlje: kombinacija rustikalnih stilova

Čitaj više