Kako oprati i brinuti se za keramičke prženje

Anonim

Moderne hostese sve više koriste keramiku obložene tavom, koja se postupno dodjeljuje analoge teflona u kuhinji. Stoga, pitanje kako očistiti keramičku tavu od masti i nagara, kako ne bi oštetila glatku premaz postaje sve više i više.

Prednost keramičkog premaza je da je apsolutno sigurna i, za razliku od Teflona, ​​ne dodjeljuje štetne tvari kada se grije. Osim toga, za kuhanje na takve tave, bit će potrebna minimalna količina ulja.

Keramički premaz se koristi za proizvodnju različitih tehnika kuhanja. Na primjer, keramički roštilji su se pokazali jednostavnost korištenja, uštede vremena i sposobnosti da se kulinarsko remek-djelo iz običnog jela.

Kako oprati i brinuti se za keramičke prženje

Da bi se posude za oblaganje keramike dugo služila, potrebno je uzeti u obzir značajke ovog materijala i poštivati ​​osnovna pravila za njegu za njega.

Glavne značajke keramičkih premaza

Odredište odmah nakon kupnje ne može se koristiti tava s prevlakom keramike. Prije svega, mora pažljivo pratiti od unutarnje i vanjske strane s agensom za pranje posuđa, a zatim ukloniti ručnik za vlagu. Tek nakon toga se može koristiti.
  • Treba imati na umu da keramika ne sviđa oštra promjena temperaturnog režima. Ne možete izliti smrznute namirnice na vruću tavu ili je prelijevati hladnom vodom odmah nakon uporabe. Prijeti o formiranju mikrokljuka, a tava će redovito "zgrabiti" sve što se pripremate na njemu.
  • Prilikom čišćenja, tava je zabranjeno primijeniti abrazivne praške, krute četke, pa čak i sode, pokvarit će premaz. Očistite takva jela vani i unutra mogu samo uz pomoć mekih spužva i neutralnog deterdženta.

Članak na temu: staklenke za žitarice: sami: glavni razred s fotografijama i videozapisima

Ali čak i ako se pažljivo brinete za tavu, prije ili kasnije će se pojaviti na njemu, koji treba eliminirati kako ne bi pokvario draga jela.

Što je Nagar i odakle dolazi?

Plan prženja dizajniran je za najveći dio za prženje različitih proizvoda, što znači da su jela u stalnom kontaktu s molekulama biljnih i životinjskih masti. U procesu kuhanja, ulje prskanje pada na vanjsku površinu posuđa i pod utjecajem visoke temperature "zavarenog" na njega.

Tijekom vremena, akumulacija spaljenih masti se nakuplja vani i kao rezultat toga postoji dovoljno gusti sloj tamno smeđe. To se zove Nagar, za brisanje koje trebate odmah, jer će se borba protiv starih sedimenata biti mnogo duže i teže.

Je li moguće pripremiti se u aluminijskoj tavi

Kako očistiti keramičku tavu kod kuće? Lakše je pratiti ga iz Nagare uz pomoć perilice posuđa, međutim, ne svaka vrsta keramike može se pročistiti na sličan način, a ne svaki hostess ima potrebnu tehniku. Za takve slučajeve postoji nekoliko učinkovitih metoda za čišćenje takve tave.

Uklanjanje manjih kontaminanata na pokrivenosti keramike

Ako Nagara nije toliko formirana, neće se čistiti.

Što učiniti s jakim tanovima zagađenja

Kako oprati i brinuti se za keramičke prženje

Ako je nastao snažan Nagar na pokrivenosti posuđe, morat će napraviti malo više napora da ga ukloni kod kuće. Dajemo najučinkovitije načine:

  1. Ulijte tavu s vodom i dodajte ocat ili limunsku kiselinu. Na spori požar donesite vodu na čir, izvadite iz plamenika i zadržali posuđe dok se ne ohladi. Zatim uklonite ostatke masti i nagara uz pomoć spužve, oprati i osušiti jela.
  2. Operite i odmarajte tavu s pomoći posuđem. Zatim uzmite uobičajenu gumicu, osmišljenu za brisanje olovke i izgorjeli izgorjeli masti. U pravilu, većina mjesta se lako uklanja na ovaj način, nakon čega se oprane tava i obrišite.
  3. Ako je Nagar formiran samo izvana, možete koristiti spužvu melamina, kao i sredstva za uklanjanje masti iz radnih površina kuhinje. Međutim, nemoguće je zaboraviti da je moguće oprati tavu na sličan način na sličan način, gdje površina ne dolazi u dodir s proizvodima.

Članak o temi: Darovi mama to čine sami iz papira u boji 8. ožujka

Ove metode će vam omogućiti da očistite jela prije sjajnosti, bez kvarenja premaz.

Ako postoji debeli sloj nagara na keramičkoj tavi

Obično je keramička prevlaka dobro očišćena, ali ako su kontaminanti previše, a navedene metode nisu pomogle, možete koristiti otopinu klorovodične kiseline (15%).
  • Navlažite kuhinjski spužva s malom količinom sredstava i ravnomjerno ga obrišite na vanjsku površinu posuđa, izbjegavajući dobivanje kiselina na ručici i unutarnji dio tave. Će izbrisati ostatke masti i ispirati nekoliko puta u tavi s sapunom za kućanstvo ili deterdžent.

Zapamtite da je klorovodična kiselina kaustična otopina, a u vrijeme rada, obavezno nosite gumene rukavice.

Konačne preporuke

Tako da su vaše posuđe uvijek bili u savršenom stanju, temeljito ga očistite od masti nakon svake uporabe. Zapamtite da je pranje manjeg onečišćenja kod kuće mnogo lakše nego za rješavanje Solar Nagara.

  • Nakon pranja, pažljivo obrišite tavu, sušenje keramičkog premaza prirodno je nepoželjno. Naravno, kapi vode ne mogu uzrokovati značajnu štetu jelima, ali je bolje izbjeći izuzeće vlage.
  • Za čišćenje posuđa s keramičkim prevlakom ne smije se koristiti soda. Ova tvar je štetna za keramiku i nakon njegove izloženosti, premaz će u potpunosti izgubiti ne-stick svojstva.

Promatrajući ove jednostavne preporuke za brigu o tavi s prevlakom keramike i glavnim metodama uklanjanja u automobilu, vi ćete dugo vremena koristiti svoja omiljena jela, a ne morate trošiti novac na nove posuđe za kuhinje.

Čitaj više