Visina vrata: Dimenzije, širina, debljina

Anonim

Visina vrata regulirana je standardima. Kao što je širina otvora, ovaj se parametar razlikuje za zidove iz različitih materijala. Domaći, strani proizvođači vrata blokova pridržavaju se pojedinačnih dimenzija platna vrata. Iznimke su francuske tvrtke koje proizvode platnu za 1 cm već standardne izmjene.

Visina vrata: Dimenzije, širina, debljina

Visina i širina standardnih vrata mogu biti različitih vrijednosti i ovise o vrsti konstrukcije i materijalu zidova.

Debljina elemenata okvira vrata u većini proizvođača nisu Soonac. Stoga, kada instalirate, u svakom slučaju, morat ćete proširiti otvor ili izgraditi zid. U praksi se koriste montažna pjena, dekorativni dobor, naschelniki, žbukanje padina s kasnijim bojanjem čvora cijena na zid se koriste. Sl. jedan.

Što trebate znati o vratima?

Karakteristike otvora unutar glavnih zidova, pregrade su položene u skladu sa standardima UNDP-a u fazi dizajna zgrada. Glavne karakteristike su:

Visina vrata: Dimenzije, širina, debljina

Slika 1. Shema mjerenja vrata.

  • Brick - visina od skakača na katu 2,25 - 1,88 m, širina vrata je 1,76 - 0,63 m u svjetlu;
  • Monolit - visina 2.25 - 1,87 m, širina 1,75 - 0,62 m;
  • Stanje, ploče s drvetom - visina, širina 1,97 - 1,85 m, 1,7 - 0,57 m, respektivno.

Djelujući nagib 21-13 - 21-7 ograničava visinu od 2,04 - 2,01 m za dvoslojne platnena vrata, 2,03 - 1,94 m za unutarnje strukture s tkaninama 1,9 m. Širina je dopuštena u sljedećim granicama:

Širina lista vrata (m)Veličina otvaranja (m)
1.51.6 - 1.58
1,4.1,5 - 1,48.
1,21.3 - 1.28.
0,91.1 - 0.98
0,8.0,97 - 0,88.
0,7.0,87 - 0,77
0,60,76 - 0,66
0,550,65 - 0,63.

Većina proizvođača oslobađa kutije za vrata s debljinom od 128 mm, tako da u glavnim zidovima morate izdati jednu ili dvije padine. Ne postoji niti jedan standard za debljinu unutarnjih particija, jer se koriste različiti materijali. Debljina otvora nije glavna karakteristika, stoga se ne reguliraju standardi izgradnje.

Članak o temi: Instaliranje vijenca za zavjese s vlastitim rukama (fotografija i video)

Slika 2. Dijagram ulaza uređaja.

Za samoobrazloženje, morate se pridržavati sljedećih preporuka:

  • Izračun širine - platno + desno, lijevi okvir okvira + 2 mm (petlje) + 4 mm (rigul, zasun dvorca) + 20 mm (montažne praznine);
  • Izračun visine je zash + 10 mm (opcija bez vrata) ili web + drvna kutija + 20 mm + 3 mm (vrh) + 5 mm (dolje).

Unuda u gornjem, donjem dijelu dizajna je potrebna za kompenzaciju mogućih potonuća šarki, pričvršćivača, promjena u geometriji kožne polja stabla kada se mikroklimatske promjene u prostoriji. Sl. 2.

Tajne ugradnja vrata

Parametri vrata su poznati kada se zamijeni ulazni uređaj. Uz neovisnu konstrukciju preporučuje se ponovno razvijanje da se usredotočite na gornju veličinu samo pri odabiru tradicionalnih vrata. Ugradnja ploča, klizna vrata je mnogo složenija, dakle, konfiguracije dimenzionalne dimenzije prikazane su s povećanim zahtjevima:

  • Vrata klatna - platno se otvara na posebnim šarkama u bilo kojem smjeru, odstupanje vertikala u granicama od 1,5 mm u visini;
  • Odjeljak za vrata - s bočnim položajem, otvor treba biti manji od tkanine za 7-10 cm, za webu koja se kreće unutar particije, dovoljno je širina od 3-5 cm;
  • Rotalna vrata su prepuna u oba smjera, središte weba pomiče se na strani dijela otvora, ostaci su dopušteni između krila, bočnih dijelova otvora unutar 5 mm.

Visina vrata: Dimenzije, širina, debljina

Slika 3. Tablica tipičnih dimenzija vrata.

Izračunavanje dimenzija za ove strukture, mora se pamtiti da u ovom slučaju ne postoji okvir, bočne površine se suočavaju prije instalacije, vrata moraju biti naručena ili kupljena. Najmanja nedosljednost veličine oštro smanjuje dekorativnu vrijednost dizajna, pukotine izgledaju neodlučno, platformske daske ne mogu djelovati kao perimetar otvora.

Visina i širina koja ima standardni otvor može se podesiti unutar nekoliko centimetara pri odabiru konvencionalnih vrata. Ulaznice moraju biti montirane ili nakon završetka prostora, ili uzeti u obzir debljinu planirane obloge pod poda, zidovi:

  • Laminat podiže razinu poda za 1,5-2 cm;
  • Linoleum smanjuje udaljenost za 0,5-1 cm;
  • Porculanski kamen, pločica, kat na plutu povećavaju visinu za 3-5 cm;
  • U proizvodnji sustava toplinske mari, promjena visine prvog kata uvijek se izračunava pojedinačno.

Članak o temi: Vanjska vaza u unutrašnjosti: Sve suptilnosti uporabe (77 fotografija)

Ako se širina otvora može tehnološki razlikovati na bilo koju stranu (građevinske zidove ili uništenje), visina je mnogo više regulirana. Kako bi se povećala visina otvora, potrebno je djelomično gledanje na gornju razinu, demontiranje kratkospojnika, ugrađujući ga nakon dodavanja nekoliko opeka cigala, blokova.

Za rotacijsku, klatna, klizna vrata kritične debljine otvaranja:

Visina vrata: Dimenzije, širina, debljina

Slika 4. Shema sklopa kruga.

  • S središnjim postavljanjem šarki dizajna klatnice u remont, otvaranje weba u svakom smjeru bit će ograničeno na 90 stupnjeva, premještanje petlja u jednom smjeru omogućit će vam da otvorite vrata do 180 stupnjeva u jednu soba, 90 stupnjeva u susjednoj sobi;
  • Uloga rotacijske konstrukcije s velikom debljinom ravnog pomicanja zida s zidom bilo koje od susjednih soba;
  • Dizajn pomak klizne strukture, kreće se unutar septuma, trebao bi biti dvostruko veći.

Na primjer, preporučuju se sljedeće dimenzije za roto vrata:

  • Web 2,2 x 0,8 m - visina 2,28 m, širina 0,93 m;
  • Fold 2,1 x 0,7 m - visina 2,18 m, širina 0,83 m;
  • Vrata su 2 x 0,6 m - visina 2,08 m, širina 0,73 m.

Minimalna debljina zida za ove sustave razgradnje je 8 cm, maksimalno je 14 cm ili 20 cm za raseljenu, središnju lokaciju kutije. Za vrata bivaleve rotora, sve tehnološke praznine povećavaju dva puta. Na primjer, 2,1 x 0,7 m za tkanine 2,18 x 1,43 m. Slika. 3.

Debljina vrata

Platno je instalirano kako bi se povećala funkcionalnost vrata, uvijek tanje particije, zidove, čak uzimajući u obzir debljinu okvira. Stoga postoje dva glavna načina za instalaciju:

  • Središnji smještaj - središte kutije podudara se sa središtem zida;
  • Široki offset - kutija je montirana u ravnini s jednom zidnom ravninom, drugi je sastavljen s dobrom ili nagibom.

Članak o temi: Hidroizolacijski film za pod: Savjeti za odabir

Visina otvaranja uvijek uzima u obzir proizvođači vrata, dakle, izazovi, detalji kutije imaju potrebne zalihe, ako se prodaju odvojeno od krila vrata. Kalkari, bočni okvir dijelovi imaju duljinu od 2,5 m, niže, gornja ploča je uključena u oblik jednog dijela, izrezan na mjestu.

Otvor bi trebao osigurati tehnološki šav od 1 cm oko perimetra (s nižim pragom) ili s tri strane (bez praga).

Uz manju vrijednost klirensa, montažna pjena će ga napuniti neravnomjerno, što će povećati gubitak topline u susjednim sobama.

Prilikom naručivanja ulaznih skupina u specijaliziranoj veličini širine tvrtke, visina se uklanja mjerač. Stručnjaci znaju točno karakteristike korištenih okvirnih dijelova koji izbjegavaju pogreške, ugradnju, smanjenje estetske vrijednosti. Sl. četiri.

Kada instalirate blokove vrata u novoizgrađene kuće, potrebna je veličina skupljanja kuće. To nije isto za različite materijale zidova, ovisi o broju krunica. Minimalna skupljanja pokazuje ljepljeni profilirani drvo, maksimum je planirano drvo prirodne vlažnosti iz niza. Materijali sjede na sljedećoj vrijednosti na mjeraču visine:

  • Lijepljeni bar - 1,5-2 cm;
  • profilirano rezano drvo - 2,5-4 cm (prirodna vlažnost, sušenje komore, respektivno);
  • Planirano drvo - 6 cm;
  • Zaobljeni log - 10 cm;
  • Uobičajeni dnevnik - 13-15 cm.

Zimska kuća je kosirana šest mjeseci, ljeto dva puta duže od, u svakom slučaju, intenzivno skupljanje se promatra u prvom tromjesečju operacije. Tehnološki jaz preko okvira vrata maskiran je PlatBorks, potpuno blizu 1-1,5 godina rada.

Čitaj više