Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

Anonim

Kako bi se soba učinila privlačnijim i neuobičajenim, možete napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama. U tom slučaju možete dobiti različite opcije pomoću različitih shema dizajna, rješenja boja.

Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

Okvir stropa na dvije razine.

Ne samo da ćete uštedjeti novac ispunjavanjem takvog stropa vlastitim rukama, ali i stvoriti listopadno rješenje koje će vam stalno zadovoljiti vas i vaše goste.

Dizajn glavnih značajki

Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

Uređaj dvostupanjskog spuštenog stropa od gipsane ploče.

Neka takav strop vlastitim rukama je lako, moći će bilo koji domaći učitelj koji ima osnovne izgradnje vještine i želju da prevede svoje ideje u život. Instalacija stropa na dvije razine omogućuje ne samo da transformira sobu, nego da ga vizualno viši.

Strop od dva tier gipsa omogućuje vam da implementirate neobičan sustav rasvjete i podijelite jednu sobu na različite funkcionalne zone.

GLC je univerzalni građevinski materijal, koristi se i kada završava zidove i kada završava strop. Lako je raditi s ovim materijalom, a možete kratko vrijeme pretvoriti u kratkom vremenu stvaranjem gornja granica gipsa u njemu.

Instalacija stropa iz običnog suhozida može se izvesti kada važnost u prostoriji ne prelazi 70%, ako je taj pokazatelj veći, onda je potrebno koristiti ploče otporne na vlagu.

Prije nego što počnete izvoditi instalaciju stropa, svi inženjerski radovi moraju biti dovršeni u ovoj sobi, kao i mokrim radu, kao što je estrih i žbuka.

Uzimajući u obzir razvijenu shemu gornje strane suhozida na dva razini, ugradnja ventilacijskog sustava i napajanja mora se provesti unaprijed. Na onim mjestima gdje je osigurana instalacija rasvjetnih uređaja, ožičenje treba provesti unaprijed.

Članak o temi: Podna izolacija Penoplex u drvenoj kući

Provođenje pripremnog rada

Kada će se ugraditi montažu gornje granice gipsane ploče, moraju se slijediti sigurnosne mjere:

Montažni dijagram stropa na dvije razine.

  • Da bi prašina od listova na oči ili respiratorni trakt mora se izvesti upotrebom osobne zaštitne opreme: naočale, maske, respirator;
  • U sobi u kojem se obavlja rad, mora postojati normalan ventilacijski sustav i mora se periodično prozračiti;
  • Alati koji se koriste u radu treba koristiti samo namjerno, inače se povećava vjerojatnost ozljede;
  • Tijekom rada isključite struju u prostoriju;
  • Budući da se rad provodi na visini, pazite da su stubište ili šume čvrsto i sigurno instalirane;
  • Mjesto rada uvijek treba biti čisto.

Prije nego što počnete instalirati takav strop, potrebno je osloboditi sobu tako da se može lako premjestiti na njega.

Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

Alati za montažu suspendiranog stropa od gipsa.

Potrebno je procijeniti stanje stropne površine, potrebno je ukloniti stari premaz. Ako postoje duboke pukotine na površini ili se čuje gluhi zvuk tijekom njegovog spojka, tada se premazivanje treba ukloniti prije preklapanja, nakon čega se ta mjesta ponovno zapečaćena žbukom.

Ako razina granične razlike u prostoriji nije više od 10 mm, onda je dovoljno da se proteže, a nakon sušenja kit možete premjestiti na sljedeći korak rada.

Prije početka postavljanja tako stropa potrebno je izvršiti ispravan izračun. Da biste to učinili, potrebno je barem shematski nacrtati skicu buduće strukture, na kojem će odrediti skrivene i izbočene elemente, kao i mjesto rasvjetnih uređaja.

Izračun potrebnih materijala

Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

Projekti stropova iz gipsane ploče.

Potrebno je dovršiti ispravan izračun materijala. Prvo odredite broj UD profila, za koje je potrebno izmjeriti perimetar prostorije. Budući da napravimo strop na dvije razine, onda se dobivena duljina povećava 2 puta, potrebno je stvoriti drugu razinu.

Članak o temi: Kako objesiti zavjesu na zid: sve faze rada

Da biste izračunali traženu količinu okvira CD profila, potrebno je uzeti u obzir da je pričvršćen nakon 60 cm, a duljina jedne daske odgovara širini prostorije. Duljina jednog profila je 3 m, koja ima ukupnu duljinu, možete jednostavno odrediti potreban broj profila.

Izravne suspenzije su pričvršćene nakon 60 cm, ali uvlaka od zida je 30 cm. Na temelju toga možete izračunati koliko su suspenzije potrebne za pričvršćivanje profila okvira. Da biste povećali snagu dizajna, potrebno je instalirati poprečne skakače.

Nakon izračunavanja potrebne količine materijala za prvu razinu, na isti način, izračun materijala koji će biti potrebni za stvaranje druge razine. Da bi dizajn bio izdržljiv i bio osigurati vertikalne dijelove GKL-a, potrebno je dodatno instalirati vertikalne police.

Nakon što izračunate potreban broj profila i suspenzija, možete se preseliti na izračun broja ploča za gipsanu ploču. Učinite ga jednostavno, jer listovi imaju standardne veličine, znajući strop područje, možete odrediti njihovu količinu.

Postupak za obavljanje posla

Kako napraviti strop s dvije razine vlastitim rukama

Osvjetljenje stropa na dvije razine uz pomoć svjetiljki.

Da biste obavljali posao, trebat će vam takve alate:

  • Škare za metal;
  • Planer za obradu rubova listova;
  • hacksaw za rad s gipsanim ploča ili tiskarskim nožem;
  • Profil Barbator;
  • valjak igle, potrebno je kada će se izvesti zakrivljene površine;
  • odvijač;
  • Perforator.

Možete koristiti redoviti nož za prisiljavanje za odrezanje potrebne veličine lista. Dovoljno je provesti nož za crtu na jednoj strani lista, a onda je lako isjeckan na pravom mjestu, a ostatak kartona je izrezan u nož.

Potrebno je koristiti cijele listove do maksimuma, rub lista uvijek treba dobiti na profilu ili skakaču. Ako je potrebna rupa u listu, onda mora biti fiksirana, a zatim izrežite rupu s potrebnim obrascem pomoću predloška.

Članak o toj temi: Tajne kompetentnog plaka stropa učiniti sami

Prvo, strop je označen u skladu s dijagramom unaprijed. Nakon toga, UD profil je fiksiran na perimetar prostorije na istoj visini. Koristeći izravne suspenzije, glavni okvir je montiran za ovaj CD profil.

Da bi glavni okvir bio na jednoj visini, uz rubove UD profila ispod suprotnih zidova, kabel je fiksna i svi CD profili su izloženi na njemu. Istog načela, napravljen je okvir drugog stupnja.

Nakon što se napravi okvir, možete početi izvođenje električnog uređaja za ožičenje, žice moraju biti skrivene u varu. Da biste prikladno izvodili instalaciju žica, kao i spojite svjetiljke, potrebno je napraviti zalihe od oko 10-15 cm.

Plahte Brepim prvi na prvoj razini, tako da je dizajn pouzdaniji, GLCs se mora pričvrstiti na rotor, udaljenost između vijaka je oko 25 cm.

Ako postoji potreba za instalacijom lista na zakrivljenu površinu, zatim izrežite traku željene veličine. Zatim se vlaže vodom i provodi se s valjkom igle, nakon čega se last lako pretuče.

Ostaje da napravite rupe za svjetiljke, da biste promijenili površinu i izoštrili sve šavove. Sada primjenjuju završnu obradu, priključite i instalirajte svjetiljke.

Čitaj više