Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Anonim

Potreba za budžom površinom na kojoj se granična pločica već može pojaviti u dvije situacije: pločica je već zaplaćena na zidu i pažljivo ga ukloniti ne postoji mogućnost ili se koristi kao jedina dostupna izolacija. Je li moguće zalijepiti pozadinu na pločici?

Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Strop za kampiranje pozadine na kojem je pločica već zalijepljena kao izolacija je moguća.

Koje su stropne pozadine?

Na stropu možete lijepiti različite vrste pozadina. To mogu biti i posebne vrste za strop i njihove druge vrste, najjednostavnije u radnom tapetu na temelju Flizelina. Oni imaju dobre pokrivene kvalitete i mogu napraviti nevidljivu većinu površinskih nedostataka.

Naljepnica stropne pločice.

Stropne pozadine su prilično jaki analozi za zidove. Oni su dva sloja papira zalijepljene zajedno. Ovisno o uvjetima korištenja, pozadina može poslužiti za ukrašavanje površine do 5 godina. Naravno, s vremenom, prašina i druga prljavština će biti prisiljeni na njih. U tom slučaju, pozadine će se morati ažurirati.

Da biste produžili život pozadine lijepljene na stropu, možete koristiti posebne vrste materijala pod slikanjem. Ovo stajalište odavno je osvojio srca potrošača sa svojim relativnim jeftinim i mogućnošću dugotrajne uporabe, jer može izdržati do 10 slojeva boje. Prije obrtanja pozadine potrebno je riješiti pitanje, je li moguće zalijepiti stropne pločice.

U procesu rada na površini površine kao stropne pločice i pozadine koriste se brojni različiti alati:

Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Pločice za ljepilo treba visoko kvalitetno ljepilo dizajnirano posebno za pločice.

  1. Plastični tlak lopatice (koristi se za prešanje raznih vrsta bendova, na bilo kojoj osnovi, također se može koristiti kao ravnalo za uklanjanje viška duž rubova).
  2. Pozornice četke (primjenjuju se na zaglađivanje i pritiskanje papirnih pozadina).
  3. Nož za tiskanicu (za uklanjanje viška papira).
  4. Rulet (za različite uzorke).
  5. Građevinski plumb (za sposobnost mjerenja stroge okomito).
  6. Guma (koristi se kao ravnalo).
  7. Rezači za lijepljenje zglobova (izrađeni od meke plastike, mogu se koristiti za materijale s tankom strukturom).

Članak o toj temi: Je li moguće povezati topli kat bez termostata

Stavljanje pozadina za stropne pločice

Često se postavlja pitanje je li moguće lijepiti pozadinu na strop i kako to učiniti. Razmislite o tome kako pravilno lijepiti stropne pločice, koja se u ovom slučaju planira koristiti kao izolacija. U te svrhe, pločice koje se koriste za montažu spuštenih stropova u organizacijama i trgovinama dobro je prikazano. Ova pločica ima poroznu strukturu koja uzrokuje njegove značajke izolacije topline. Površina ove pločice je apsolutno glatka (sl. 1).

Prije početka ljepila pozadinu na pločici, morate izvršiti sljedeći pripremni rad:

Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Slika 1. Najbolja pozadina je zalijepljena na ravnu pločicu bez slike.

  1. Morate u potpunosti ukloniti cijeli prethodni završetak, kit.
  2. Na sljedećem koraku potrebno je liječiti površinu prajmera duboke penetracije. To će učvrstiti površinu i povećati snagu njezine adhezije s naknadnim slojevima primijenjenih materijala.
  3. Nakon toga, potrebno je napraviti površinu glatkom uz pomoć butta na bazi gipsa.
  4. Kremat kit treba ponovno projicirati.
  5. Možete staviti stropnu pločicu na osušeni premaz. Da biste to učinili, možete koristiti posebne ljepljive kompozicije ili takozvane tekuće nokte.

Stropna pločica trebala bi biti samo polistiren. U suprotnom, situacije su moguće kada se koristi ljepilo će reagirati s materijalom iz kojeg se napravi pločica. To može dovesti do njezine deformacije. Nemoguće je lijepiti u budućnosti. Ovaj materijal ima još jednu prednost - masa polistirenskih pločica je vrlo mala, kao rezultat toga, može se zalijepiti čak i da nisu potpuno glatke površine. To će značajno spasiti materijalne troškove i vrijeme rada.

Krug za lijepljenje pločica može biti različit. Ako je soba dovoljno velika, pločica prolazi iz središta sobe. Najbolji rezultat se postiže kada je stropna pločica zalijepljen dijagonalno. Ova tehnika pri korištenju takve pločice kao glavni završni materijal vizualno proširuje prostor.

Nakon što je pločica čvrsto zalijepljena na strop, morate pripremiti površinu koja se prekriva pozadinom.

Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Da biste kaznili pozadinu trebat će vam skup alata.

Članak o temi: Kako napraviti vrata u zidu

Ako postoje uočljivi utori između pločica, površina će morati biti projicirana, neka se osuši i poravnati s akrilnim kitom. Suhi kit je ponovno prekriven slojem akrilnog primera. Površina je spremna za ljepilo pozadinu.

Nastavljamo odabir teksture. Iz očiglednih razloga, težina materijala igra važnu ulogu, tako da teške vrste nisu prikladne za strop. Stropne pozadine je mnogo lakše. Tipično, za to se koriste materijali na temelju flizelina. Pomaže u stvaranju glatke i glatke površine na stropu.

Najbolji način da se utvrdite je li ova vrsta materijala pogodna za lijepljenje stropa, obratite pozornost na informacije koje se nalaze na vlakvima koji se stavljaju na role: masa ne smije prelaziti 110 g / m²; Pogodni su svjetlosni pozadini za zidove koji teži od 110 do 140 g / m².

Kako lijepiti pozadinu na strop

Cijeli proces lijepljenja pozadine na strop može se podijeliti u male faze rada:

Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Ljepilo pozadinu na strop je bolje zajedno.

  1. Očistite površinu površine stropne površine i izračunajte koliko će bendova biti potrebno za njegovo lijepljenje. Važno! Potrebno je uzeti u obzir male naknade tako da su pruge na lijepljenju malo bliže zidu. Superior tada morate odrezati uz pomoć pribora nožem.
  2. Potrebno je pripremiti ljepilo i alate koji će biti potrebni tijekom rada.
  3. Nakon toga morate odrezati pozadinu na bendovima prema prethodno provedenoj, uzimajući u obzir naknade na rubovima.
  4. Nanesite ljepilo na trake materijala.
  5. Ispišite pripremljene pruge na strop.
  6. Glatka pozadina. Osigurati da se nabori ne formiraju. Posebno pažljivo trebate pritisnuti zglobove.
  7. Dajte pozadinu da se osuši tijekom dana.

Alati koji trebaju raditi:

Je li moguće ljepilo Phlizelin pozadinu na stropnoj ploči?

Rezani komad pozadina se spuštaju i temeljito probudite cijelu površinu četkom ljepilom.

  • Široke i uske četke za ljepilo;
  • oštri nož za statistiku;
  • Kapacitet za pripremu adhezivnog morta;
  • plastična ili gumena lopatica;
  • valjak meke plastike ili gume za bolji šivanje šavova;
  • ručka, ravnalo, poželjno kutove;
  • Dobro ljepilo, čiji vijek trajanja nije istekao.

Članak o toj temi: Trošak ploča za popločavanje i polaganje za 1 m2

Kada rezanje pozadine na trakama vrlo je važno uzeti u obzir sljedeće točke: udjel bendova će biti nevidljiv ako su zalijepljeni u smjeru iz prozora. Poželjno je da ovi zglobovi budu što ječnije. Da bi se postigao ovaj rezultat, smjer se mora odabrati duž sobe. Još jedan trik je potreba za stvaranjem malog zaliha. Duljina traka mora premašiti veličinu stropa za 4-6 cm, koji će se morati odrezati.

Primjena ljepila na pozadine

Potrebno je staviti prekidnu traku na glatku površinu uzorka, za umočiti četku u spremnik s ljepilom i temeljito razmazati ljepilo preko površine trake.

Nakon svega pripremnog rada morate lijepiti pozadinu na strop. Da biste to učinili, morate okrenuti traku od strane harmonike, a praćenje da se prednja površina segmenta ne vrti s ljepilom. Onda morate označiti širinu trake na stropu i držati se papira trake (ispod šava). Pričvrstite pozadinu na strop, trebali biste početi s kutom, fokusirajući se na primijenjenu liniju. Uz pomoć plastične lopatice, glatku površinu i uklonite mjehuriće zraka ispod trake. Pripremite sljedeću traku i ponovite cijeli prethodni postupak. Uz isto princip, možete držati pozadinu na pločici.

Čitaj više