Kako isjesti kuću za prijavu u šapu?

Anonim

Danas drvene zgrade postaju sve popularnije. Ali, budući da zapošljavaju kvalificirane graditelje za izgradnju kuće s drveta - užitak nije jeftin, mnogi se uzimaju za izgradnju rezanja, međutim, bez dovoljnog znanja i vještina, kao rezultat, a ne rezultat očekivalo se da će se izračunati. Da biste uspješno ispunili takav posao, morate barem shvatiti kako izrezati dnevnik u šapu i kako u zdjelu.

Kako isjesti kuću za prijavu u šapu?

Shema dnevnika u šalice.

Koristi i nedostaci rezanja u šapu

Značajka nadzora dnevnika u šapu je da krajevi trupa ne ulaze u kutove zgrade u izgradnji. Glavna prednost ove metode je relativna lakoća krčenja šuma u usporedbi s rezom u zdjeli. Ne posljednja uloga u popularnosti takvog načina rezanja igra činjenicu da kada se koristi, bar ili zaokruživanje se koristi za cijelu dužinu, bez ostatka, koji štedi materijalu.

Kako isjesti kuću za prijavu u šapu?

Shema se prijavljuje šape sa zubom.

Ali ipak ovaj način zapisivanja ima značajne minuse. Okviri koji se na ovaj način voze manje otporni. Osim toga, njihovi kutovi se dobivaju hladnoći, slabo držanje topline unutar zgrade. Stoga, za otkaz u šapu stambenih zgrada, dodatna izolacija mora nužno trebaju nužno.

Međutim, ovaj minus se lako pretvara u plus: dovoljno je pokriti unutarnju površinu kuće s prekrasnim završnim materijalima, kao što su sporedni kolosijek, a problem će biti eliminiran. Štoviše, takav cilj također izgleda prilično učinkovito. Za rez, napravljen u zdjeli, s izbočenim kutovima, takav cilj nije moguć.

Siruba markup

Unatoč relativnoj jednostavnosti proizvodnje žljebova, moguće je kvalitativno usitniti u šapu u šapu samo pod uvjetom da su ciljevi krajeva dnevnika ili bar pravilno napravljen. Kada koristite bar, uvijek je bolje uzeti materijal iste debljine, a od vremena će biti deblje, manji spojni utori u kutovima, odnosno, takva će kuća postati toplije. Prilikom rezanja kabine za dnevnike, uvijek je potrebno uzeti dnevnik s kraja manje debljine za uzorak i prilagoditi ostatak.

Članak o temi: Kako donijeti krevet kukaca kod kuće od strane narodnih lijekova

Za označavanje mnogo je prikladnije napraviti posebne predloške nego raditi s svakog kraja odvojeno. Ovi predlošci se izvode iz guste kartona, a označavanje s njihovom pomoći se provodi, jednostavno ih primjenjujući na krajeve trupaca.

Za rezanje rezanja trebat će vam alat:

Kako isjesti kuću za prijavu u šapu?

Rezanje kutova zidova "u šapi" i redoslijed njegove oznake.

  • pila;
  • sjekira;
  • bit;
  • avion;
  • rulet;
  • razina;
  • visak;
  • čekić;
  • Kiyanka.

Rubank mora biti potpuno previd na stranu trupaca ili bar, koji će biti položen u prostoriju. Suprotna strana se tretira samo na krajevima, a dužina prerađena područja trebaju biti između 2 do 2.5 promjera zapisnika. Dvije preostale stranke jednake su krajevima od 1-1,5 promjera dnevnika.

Registracija opreme u šapu

Zagrlite kuću za dnevnik uvijek počnite s polaganjem prve, tzv. Bold krune. U odabranom dijelu paralelno se postavljaju dva dnevnika, na kraju čije su na pravom kutu postavljeni kao sljedeći 2. Rezultat je kvadrat koji se podešava na razini u jednu ravninu.

Na krajevima se izvodi Markup i žljebovi su napravljeni za dnevnike slijetanja. Ukupna dubina odabira utora ne smije prelaziti pola debljine dnevnika.

Za uređaj užurbane krune uvijek trebate odabrati debele dnevnike.

Uostalom, o tome kako će se ispravno i točno objaviti, kvaliteta i pouzdanost cijele buduće crkve uvelike ovisi.

Kako isjesti kuću za prijavu u šapu?

Preporučene dimenzije kornjača dnevnika veza u šapi.

U izrađenom utoru na vrhu dnevnika, u kojem je gornji dio pripremljen za polaganje sljedećeg dnevnika. Udobraci moraju biti postavljeni i pripremljeni na takav način da prilikom postavljanja sljedeće krune, to je što je moguće točnije u pripremljenom utoru. I to se odnosi ne samo na točnost krune krune u gnijezdu, već i stalnu kontrolu horizontalnog i okomitog polaganja krunica.

Članak o toj temi: Vrata-rolete: Drvena, plastika, metala

Prilikom izrezivanja dnevnika u opremu šape polaganje krunice iz trake i trupaca je nešto drugačiji. Drveno drvo, s glatkim licima, jednostavno je instalirana krunom na kruni. Ako izrežete kuću za dnevnike, gornja kruna mora biti položena na okruglu površinu niže.

Dakle, da su krune čvrsto, na dnu gornje krune duž cijele dužine, napravljen je uzdužni utor. Zatim je gornja kruna složena u kuću za prijavu i izgleda kao da je u blizini dna. Ako je gustoća kondicije nedovoljna, gornja kruna je uklonjena, žlijeb se ispravi i cijeli postupak polaganja se ponavlja prvo. I samo postizanje zintsa kako bi se čvrsto uklopili na drugu, možete ići na sljedeću krunu.

Često zbog neiskustva stolarnih "šapa" u kutovima, nije moguće dovoljno čvrsto uklopiti, a između njih se pojavljuju praznine. Ako se ti prorezi ne mogu ukloniti pomoću sjekire, onda ih treba eliminirati, odvezani u utor prikladan u debljini i širini drvenog klina. Ali bolje je još uvijek pokušati bez takvih veza.

Fiksacija krunica

Prilikom rezanja dnevnike u šapu dodatna fiksacija kruna ima mnogo veću vrijednost nego kad se koristi u zdjelu. Fiksiranje trupaca kada se rezanje u šapi provodi na dva načina: pomoću plug-in ili autohtonih šiljaka. Prvi je jednostavniji, a drugi se trupci čvrsto fiksiraju.

Prva opcija pruža uređaj u "šapama" od 2 spojenog vertikalnih otvora vertikalne rupe Ø 3-4 cm. U tim rupama, isti se promjer drvenog broja odvode u ove rupe. U svakoj šapici, s izuzetkom podebljanih krunica dobivaju se dva takva ravna šiljaka, a oni su umetnuti u redoslijed kontrole tako da ne bi dobili jedan drveni klin na drugoj. Kako bi se poboljšala ukupna krutost strukture, ravni šiljci često se voze duž cijele dužine krunica u koraku od 1,5-2 m.

Članak na temu: niša u zidu: ukrasni produbljivanje ili praktičan tečaj u unutrašnjosti sobe

Iskusni stolari daju veću snagu kutnom spoju, dok rezanje rezanja u šapi, često organiziraju poseban trnje na mjestu povezivanja kruna. Zadovoljan je u svakoj osnovnoj krunici i ima mali izgled (od 2 do 4 cm, ovisno o debljini dnevnika) izbočine. Postoji nevidljivo pravilo da je autohtoni prostor za šiljke treba biti četvrtina ukupnog radnog područja pape. Takva takva izbočina uvijek je na strani unutarnjeg kuta, a isti oblik i dubina žlijeba se vrši na krunu na vrhu.

Ako teoretski, svi znate o tome kako smanjiti kuću za prijavu u šapu, ali nemate dovoljno praktičnog iskustva, a zatim prije nego što se izravno prebacite na dnevniku, bolje je napredovati i izvesti suđenje na 2-3 dnevnika , Ako uspijete povezati ih s šapom bez vidljivih praznina, uvijek ih možete koristiti za dnevnik. Pa, ako prvi put ne radi, tada ćete imati vizualnu priliku vidjeti, analizirati uzroke neuspjeha iu budućnosti kako biste ispravno proveli rezanje rezanja.

Čitaj više