Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Anonim

Tijekom popravka bilo koje složenosti, domaći čarobnjak može imati pitanja o tome kako se nositi s pukotinama na stropu i zidovima. Na kvalitetu njihovog brtvljenja, ponekad ovisi višednevni radovi na dizajnu stana.

Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Rezanje pukotina mogu biti uzrokovane različitim razlozima: zbog kretanja preklapanja, loša kvaliteta završava ili zbog kršenja u instalacijskoj tehnologiji.

Priroda pukotina na stropu može biti različita i najčešće ovisi iz materijala iz kojeg se vrši strop, od kvalitete žbuke i usklađenosti s tehnologijom, iz razloga neovisnih o graditeljima itd. U svakom slučaju, to će morati obraditi i eliminirati ove nedostatke. Možete to učiniti dobro i vlastitim rukama.

Načini popravljanja pukotina na stropu

Dostupno samookruženju problema metoda nekoliko:

Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Male pukotine na stropu mogu se zatvoriti kit.

  1. Point shnocking se izvodi ako je pukotina mala i nije povezana s pločama koje se kreću ploča ili suhozida od kojih se napravi spušteni strop. Izvedena samo na problemskom mjestu.
  2. Uz veliku dubinu i duljinu pukotine, povezane s sedimentnom kućom ili slabo položenim stropnim pločama, koristi se punjenje s raznim materijalima.
  3. Ako će biti potreban šareni premaz ili sloj žbuka, veći rad: bit će potrebno ukloniti oštećene dijelove i ispuniti rezultirajuće udubljenje. Da biste saznali o prisutnosti takvog problema, morate uhvatiti parcelu oko pukotine. Gluhi "prazan" zvuk će ukazati na detaljan dio premaza ili žbuke.
  4. Pukotine na stropu od GLC-a nastaju zbog kršenja u tehnologiji instalacije i zahtijevaju sranje.
  5. Dekoriranje nedostataka uz pomoć suspendiranih, rastezanja ili drugih vrsta stropnih premaza. Ova metoda se koristi ako je nemoguće popraviti pukotinu u stropu inače.

Članak o temi: Uređaj namještaja u maloj sobi

Kako se pripremiti za posao?

Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Alati za montažu i popravak suhozida.

Prije početka rada kako bi se uklonili nedostaci, potrebno je pažljivo procijeniti njihove dimenzije: procijeniti stanje žbuke, saznajte pravu širinu i dubinu pukotine. Nakon procjene aktivnosti, moguće je odabrati prihvatljivu metodu za popravak i uključiti se u stjecanje i pripremu takvih materijala i alata kao što su:

  • suhi mješavina suhe mješavine za kit (cerezit ili drugo);
  • rešetka za pojačanje;
  • brtvljenje, pjena ili druga punila;
  • PVA ljepilo;
  • mješavina prajmera duboke penetracije;
  • spatula;
  • spremnik za otopinu;
  • Pulverizer s vodom.

Odvojeni dio žbuke potrebno je potpuno ukloniti slojevima koji su sačuvane čvrstoće. Duboka pukotina uzrokovana premještanjem ploča preklapanja, čišćenja od žbuke, kita, dekorativnog premaza itd. Kvar između GLC-a je bez srpa ili vrpce za pojačanje, ako jest, čišćenje i čišćenje i Izoštrite nož kako bi se uklonio cjedilo od rubova susjednih ploča GLC. Popravljene površine temeljito očistite od prašine pomoću pulverizera s vodom. Takva mjera je potrebna zbog činjenice da su moderne smjese za SHTCocking napravljene na temelju žbuke i imaju nisku adheziju na suhu površinu. Zanemarivanje takve sitnice kao uklanjanje prašine i vlaženja površine rezultirat će stvaranjem nove pukotine na stropu nakon popravka samo fiksiran.

Tehnologija defekta stropa

Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Duboke pukotine su ispunjene montažnom pjenom, brtvilom ili krpom, navlaženom PVA ljepilom.

Male pukotine moraju biti točno ispunjene mješavinom koju je pripremio proizvođač koji se priprema prema uputama proizvođača za kit, s jantarnim trljanjem kako bi se osiguralo punjenje šupljine unutra. Smjesa koja strši na površini stropa uklanja se istim lopaticom i pomno može postaviti područje oko točke popravka. Nakon sušenja 24 sata, odbačena pukotina i sjedala u susjedstvu brusnim papirom, tražeći glatkoću i uklanjanje mogućih nepravilnosti. Nakon toga, strop se može slikati ili razdvojiti drugim putem.

Članak na temu: Hall u stilu Hi Tech

Duboke pukotine koje se pojavljuju zbog građevinskog skupljanja u novim zgradama, popravak će morati na drugi način:

  1. Pukotina pripremljena za popravak ispunjen je montažnom pjenom, brtvilom ili čvrsto ispunjavanjem šipke, navlaženim PVA ljepilom. Brtvilo ispunite pukotinu, špatula uredno uklanja višak, koji je pao u stropni site u blizini pukotine. Nakon što je porastao oštri nož za čišćenje površine prije glatkoće. Montažna pjena se odlikuje činjenicom da je sposobna proširiti i popuniti sve šupljine samostalno. Slijedeći upute proizvođača, ispunjeno je ispucati, a nakon postavljanja (24 sata), višak se reže s nožem, izravnavanje popravljenog područja ispiranje s stropom okolo.
  2. Navlažite i očistite površinu i nanesite tanki sloj završetka kit, poravnavajući ga s lopaticom. Nakon sušenja tijekom dana, brušenje mjesta do pune glatkoće i obnovite dekorativnu završnu obradu.

Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Napuknuta shema brtvljenja.

Ako se pukotine pojavile kao posljedica odvajanja žbuke ili boje, tada je odbačena i navlažena stranica zahtijeva prajz sastav, a zatim sloj smjese spacine, punjenje iskopa u očuvanom prevlaku. To je prikladno za to sa širokom lopaticom ili pravilom, provodi ga odmah preko cijele površine popravljenog mjesta.

Uz značajnu dubinu iskopa, najbolje je ispuniti ga u nekoliko prijem, lagano se sušiti prethodnim slojem, čiji površina nije poravnata.

Nakon završetka rada, kit se mora osušiti tijekom dana.

Uklonite pukotine na stropu nakon popravka

Popravak detaljne žbuke.

Tada se cilj za cilj treba izgubiti male pukotine, ako postoje, uzrokuju i izravnavanje tankog sloja kita. Nakon sušenja, treba se brusiti i obojiti.

Pukotine između listova HCL sa laganim valom ispunjenim mješavinom za kit, poravnajte površinu. Na šavu nametnuti mesh ili sulfjana za armiranje i nanesite sloj cilja. Pričekajte da se suši 12-24 sata. Nanesite prajz sastav od 1-2 slojeva. Spent tanki sloj ciljne smjese. Poravnajte je, suho i pijesak do glatkog stanja.

Članak na temu: Oznaka za sjenicu Učinite to sami: proizvođač drva

Ako je nemoguće popraviti pukotinu na strop s vlastitim rukama, morat ćete se držati stropne dekorativne pločice polistirenske pjene. Za izračun broja pločica za crtanje na skali stropa plana i nanesite mrežu linije u koraku, koji je jednak veličini pločice na istoj razini.

Moguće je zamijeniti pločicu s pozadinom ili staklenim oksidom ispod boje, ali u tim slučajevima treba pamtiti da će se ploča za pucanje uzrokovane premještanjem ili zidovima pukotine povećati i uzrokovati otkrivanje pozadine, razbijanje njih, slom pločica i drugih nevolja. U novim zgradama, proces skupljanja zgrade može se nastaviti nekoliko godina i tek nakon završetka bit će moguće kvalitativno ukloniti nedostatke uzrokovane njima i napraviti konačni popravak pukotina.

Čitaj više