Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Anonim

Tijekom izgradnje i popravka, materijali zidova moraju biti ojačani, zaštititi od prodiranja vlage. Prajmer za fasadu istovremeno povećava adheziju i zadržava propusnost pare zidova. Kao rezultat toga, završni materijal je dobro održavan. Smanjenje slika i ljepila se smanjuje. Očuvanje zidanih i završnih radova. Izgled zgrade se poboljšava zbog glatkog tona dekorativnog premaza. Svi dolazni duboki prajmeri i glatke površine udovoljavaju zahtjevima na tržištu RF sigurnosti i ekološke prijateljstva.

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

PRAVO KVARTZ PRAME

Imenovanje materijala koji ojačati adheziju tijekom završnih djela

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Privatni dom

Zidovi u različitim stupnjevima su higroskopni. Oni su uništeni od vlage i mraza. Duboka prajmera prodire kroz opeku i drvo. Stvara zaštitni film, povezuje krhke čestice zajedno, jačajući teksturu zida. Na glatkim površinama vrste betona se formira, stvara se gruba prevlaka, što poboljšava adheziju ljepilom i bojom.

Kao rezultat korištenja prajmera za glatke površine i duboke penetracije, poboljšane su specifikacije:

  • Površina jača;
  • Adhezija se poboljšava - usvojena adhezija;
  • štiti od plijesni, gljivica, uništavanja kukaca;
  • Brzina protoka ljepila i boje se smanjuje;
  • povećava sposobnost guranja vode;
  • Sloj oblaganja pada glatko;
  • Dekorativna površina stječe jedinstvenu tonalitet i sjaj.

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Fasada

Svi spojevi koji se koriste u građevinarstvu moraju biti u skladu s najvećim znanjem. Stoga se mješavine zaštitne i duboke penetracije ne preporučuju neovisno. Prilikom kupnje zaštitnih spojeva obratite pažnju na njegovu primjenu. Učvršćivanje mješavina sa zaštitnim svojstvima namijenjene su poroznim i vlaknastim strukturama:

  • cigla;
  • drvo;
  • Penal i beton;
  • prirodni kamen;
  • Rješenja za cementno pjeskarenje.

Metal, staklo i keramika imaju gustu površinu. Prekriveni su tlom kako bi se stvorila gruba površina, poboljšala adheziju.

Članak na temu: rashladno sredstvo za grijanje: vrste, prednosti i nedostaci

Brzina protoka dubokog penetracije u skladu s povećanjem GOST mjeri se izračunom po jedinici području. Fasada ili za unutarnji rad označen je na paketu pored baze, za obradu koju je namijenjena.

Sastav fasadnih prajmera

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Fasada dubokog penetracije

Mješavina za pročelju, bez obzira na dubinu penetracije, ima složen sastav. Osim glavne komponente, uključuje različite aditive ovisno o trijemu zidnog elementa na koji se primjenjuje. Za drvo, to su anti-epires i antioksidansi koji štite insekte i vlagu. Tehničke karakteristike kamena i betona poboljšavaju veziva za rad na otvorenom.

Prema glavnoj obvezivnoj komponenti temelja za vanjske i unutarnje radove:

  • akril;
  • Alkid.

Oba materijala odgovaraju na iost. Alkyd se prodaje spreman za uporabu i razlikuje se u dubini prodiranja u materijal. To je optimalna opcija za drvo. Akril za praktičnost rada može se razrijediti vodom i primjenjivati ​​na puzavanje. Prilikom završetka fasade razlikuju se četiri skupine zaštitnih pripravaka za spajanje. Njihove karakteristike, primjena i potrošnja prikazani su u tablici:

Vrsta prajmerapodručje primjenePotrošnja, ml / m2
Alkid fasadaDrvo, Shemboard, DVP, karton,100 - 120.
Akril fasadažbuka, drvo, opeka, kamen, aerirani beton120 - 150.
prvenstvometal80 - 120.
Duboka penetracijastablo, opeka, kamen100

Potrošnja prajmera ovisi o njegovoj viskozici, dubini prodiranja i poroznosti na koji se primjenjuje. Temperatura zraka treba biti iznad 5 stupnjeva. U mrazu, voda kristalizira i uništava strukturu. Isparavanje i sušenje se ne pojavljuju. Komponenta vezanja je zamrznuta, gubi sposobnost kvačila čestica. Goste je odredio ograničenja temperature vanjskog rada. Oni moraju biti naznačeni na ambalaži svake vrste prajmera.

Karakteristike, pripravak i zadaci

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Završni zidovi fasada prajme

Zahtjevi i specifikacije navedeni su u GOST ISO 9001-2001 Ruske Federacije u odjeljku o izgradnji i završnim materijalima za vanjski rad. Prajmer dubokog penetracije uključuje smole. Vežu se među druge čestice materijala. Antipiri su zaštićeni od prodiranja vlage. Antistatici ubijaju gljivice i kalup. Ovisno o materijalnoj i klimatskoj zoni, mogu se uvesti i druga punila.

Članak o toj temi: Prevlaka protiv klizanja za bazen

Držeći iznos prajmera koji će vam trebati za rad, napraviti mjerenja svih zidova i dr. Izračunajte područje premaza, odbijanja vrata i prozora. Zaokružite na veći broj spremnika u kojima se prodaje prajmer dubokog penetracije.

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Jačanje fasadne mreže, fasada prajmera

Rezultirajuća količina mora se dodati najmanje 5%. Ova neresornuta potrošnja je povezana:

  • pogreška mjerenja i izračuna;
  • dublji sloj impregnacije materijala pomoću prajmera;
  • nesukladnost izračuna temperature prema GOST-u;
  • Nepredviđeni materijal za potrošnju.

Akrilna smjesa za rad na otvorenom

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Prajmer fasada kod kuće

Pripravak akrilne zaštitne smjese prikazana je koloidnom otopinom polimerne smole i vode. Dodaju se biljne komponente, vosak, boje, vlakna, pijesak i abrazivni materijali daju određene kvalitete. Kada se osuši nakon nanošenja prajmera, voda ispari, a sastav unutar je polimeran. Ona povezuje čestice materijala i stvara zaštitni film i potrebnu teksturu.

Tehničke karakteristike premaza za premazivanje za vanjski rad ovise o aditivima. Za metalne i druge materijale s glatkom površinom i niskom koeficijentom apsorpcije tekućine, doda se kvarcni pijesak. Stvara grubu površinu, koja se lako drži s kitom i bojom. GOST je zabranjen od bojenja glatkih voda odbijajućih materijala bez preliminarne obrade tla.

Tvrđava dubokog prodiranja fasada za razne materijale pod ljepilom, bojom, kitom

Fasadni premaz

Conconokontakt ima više tla. Nanosi se na beton koji može apsorbirati vlagu. Poravnati površinu, do njega se dodaju različiti punila, uključujući cement i pijesak. Akrilni prajmer za betonske površine djelomično zamjenjuje kit. Primijeni se u 2 i 3 sloja na vrlo neravnim zrakoplovima. Značajno poboljšava adheziju i druge karakteristike ploča.

Čitaj više