Odakle dolazi prašina i kako ga se opustiti za dugo vremena

Anonim

Čak iu stanu na najtočnijoj ljubavnici, prašina se s vremena na vrijeme nakuplja. Nemoguće je zauvijek riješiti ga i sivi raid se pojavljuje na podu, namještaju i zidove stalno, pokriveno je baterijama i staklom na prozorima.

Što je prašina i odakle dolazi

Prašina se zove male čestice s malom masom, najjednostavniji od njih su u zraku, njihovo stanje može se nazvati "suspendiranim", a najteži je smješten na okolnim predmetima.

Pogriješeno je da misle da su čestice prašine rezultat ljudske intervencije u prirodi i aktivnostima ljudi. Najviše se formira u prirodi i stalno "Vadeće" u zraku.

Odakle dolazi prašina i kako ga se opustiti za dugo vremena

Prašina je izbačena iz vulkana i vjetar ga širi tisućama kilometara. Drugi izvor može se nazvati površinom Zemlje i pijesak u granici iz afričke pustinje može biti na drugom kontinentu. Također, "proizvođač" čestica prašine može se nazvati Svjetskim ocean, kada se sušena pjena transformira u male mineralne ostatke i zahvaljujući obalnim vjetrovima brzo se kreće u zraku. Osim toga, izvori prašine koji se naseli na površini Zemlje su atmosferski slojevi.

Sastav prašine u zraku u stambenoj sobi je sljedeći:

Sivi podovi malih čestica prisutni su čak iu nerezidencijalnim prostorijama s čvrsto zatvorenim prozorima i vratima, budući da je prašina stalno u zraku. Čak i kada nema namještaja u sobi, njezine čestice su prekrivene zidovima, stropnim, radijatorima, naočalama na prozorima.

Članak o temi: Primjena cvijeća iz tkanine za djecu s predlošcima i shemama

No, mnogi od nas mogu primijetiti - jedna soba treba čišćenje 1-2 puta tjedno, a na drugom, let se svakodnevno nakuplja. Postoje brojni čimbenici koji utječu na količinu čestica prašine važenih u prostoriji.

Odakle dolazi prašina u stanu ili kuću

U apartmanima u stanovnicima velikih gradova rješava više prašine nego u rustičnoj kući. Megacitete su izvori ogromnog broja malih čestica zbog više ljudi, automobila, proizvodnih poduzeća i građevinskih objekata.

  • Osim toga, stanovnici apartmana koji se nalaze na donjim podovima moraju čistiti mnogo češće od onih koji žive "ispod krova".
  • Utjecaj na broj "sive plakete" u domu i autocesti, što je bliže autocesti je kuća i aktivniji kretanje automobila, što je više prašina prisiljena na sofe, ormari i seks.
  • Blizina proizvodnih poduzeća i građevina također će dodati domaćicu briga za vrijeme održavanja čistoće u apartmanu. Male čestice pijeska, cementa i raznih "rasutih" tvari će stalno prodrijeti u stan, i učiniti da češće uzimate na krpu i usisivač.

Idealno "Kolekcionari prašine" u našim apartmanima

Količina prašine u stanu ovisi o njegovom interijeru. Postoji nekoliko stvari koje privlače male sive čestice za sebe, kako bi uklonili koje neće biti tako jednostavno. To uključuje:

Svi navedeni objekti doprinose činjenici da će se puno prašine akumulirati u sobi, što je teško riješiti.

Odakle dolazi prašina i kako ga se opustiti za dugo vremena

Nego opasna prašina

Sivi raid na namještaj, zidove i pod ne samo da daje stan je neuredan, ali također može nauditi zdravlje ljudi koji ovdje žive. Mikročestice spadaju u respiratorni trakt, što dovodi do pojave alergija i bolesti pluća i bronhija.

Neke vrste čestica u procesu razgradnje mogu se odvojiti otrovne tvari koje također mogu dovesti do različitih komplikacija i pogoršanja blagostanja. Osim toga, prašina je omiljeno stanište grinja.

Članak o temi: OpenWork Ljeto Pulover

Oni spadaju u stan s ulice, "donosimo" u kuću na odjeću i obuće. Kao rezultat vitalne aktivnosti ovih stvorenja i raznih pražnjenje, atmosfera u kućištu se oštro pogoršava, koja ugrožava pojavu astme, bronhitis i pneumonije koje tamo žive.

Pomoći ćete općem čišćenju stanovanja u skladu sa svim pravilima oslobađanja prašine.

Kako se riješiti prašine u apartmanu

U borbi protiv njega, sustav sustava je važan. Kada ćete očistiti kuću, uzeti u obzir sljedeće savjete, omogućujući smanjenje količine prašine u vašem domu:

  • Ostavite manje stvari "u sadašnjosti", uklonite ih u čvrsto zatvorenu garderobu, za staklenu izlog i izbacivanje nepotrebnih.
  • Meki namještaj treba očistiti usisivač, a to je potrebno učiniti redovito. Pomoći će da se riješite prašine u namještaju pokriva "izbacivanje" kroz mokru tkaninu.
  • Zavjeri proces s parobrom. Ako čvrsto zavjese visi na prozorima, možete se nositi s problemom, gutanjem ih željezom.
  • Redovito čišćenje palača, jastuka i mekih igračaka.
  • Instalirajte na mreže sustava, pomoći će smanjiti količinu prašine unutar apartmana.
  • Ne zaboravite na ventilaciju svih soba.
  • Windows trebaju pranje najmanje 1 put mjesečno.
  • Ako imate kućne ljubimce, pažljivo operite šape nakon šetnje.
  • Izrežite mokro čišćenje najmanje 2 puta tjedno.
  • Očistite usisivač i operite radijatore, prljavština na tim mjestima brzo se akumulira.
  • Uđite u sobe u sobi, dat će zrak u vašem apartmanu dodatna svježina.

Moguće je u potpunosti riješiti prašine, ali je moguće smanjiti intenzitet njegovog izgleda u vašem domu.

Ako u vodi u kojoj gledate krpu za brisanje prašine dodajte mali mangan, onda će se prašina na površinama akumulirati sporije.

Članak na temu: Božićna igračka gljiva izrađena od pjene vlastitim rukama

Kako obrisati prašinu

Različite stavke unutarnjih poslova zahtijevaju pojedinačno čišćenje.

Kako omekšati vodu kod kuće

Kako očistiti zrak iz prašine

Odakle dolazi prašina i kako ga se opustiti za dugo vremena

Za brisanje zraka iz prašine u stanu ili kući potrebno je:

  • provesti opće čišćenje;
  • Operite zavjese i tkanine;
  • Voditi mokro podove poda i sve otvorene površine;
  • u zraku sobe;
  • Vlaži zrak.

Kako očistiti bateriju za grijanje iz prašine

Čišćenje baterija grijanja iz prašine ovisi o njegovoj konfiguraciji. U većini slučajeva dovoljni su sljedeći koraci:

Kako ukloniti prašinu iz pozadine i strop

Mnoge čestice se prikupljaju na pozadini i strop i provođenje čišćenja, ne smijemo ih zaboraviti. Da biste očistili strop i zidove, upotrijebite posebnu četku s umjetnom pilotom koja se može nanijeti.

Zahvaljujući statičkom električnom energiji, male čestice će "privući" četkima za vile, što će vam pomoći očistiti strop i tapete iz njegovih čestica.

Umjesto četke, možete koristiti usisivač, može se nositi s zadatkom ne gore. Ako zid pokrivač i strop omogućuje vam da obavite mokro čišćenje, nemojte ga zanemariti. Prije nastavka s čišćenjem zidova na ovaj način pokušajte oprati malo područje. Ako, kao posljedica vlaženja, površina nije oštećena i zadržala se bivši izgled, hrabro nastavak daljnjeg čišćenja.

Redovito čistite prostor, ne zaboravite na "teško dostupne" mjesta, na primjer, o baterijama, ne biti lijen za pomicanje namještaja i ne okrećete vaš dom u skladište nepotrebnih stvari.

Čitaj više