Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Anonim

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Gledanje pozadine vlastitim rukama za svaku pozadinu za puhanje jedna je od najvažnijih faza u ukrašavanju stana. Iz koliko su zidovi uredno uređeni, cijeli izgled unutrašnjosti ovisi o kraju. Lijepnica na zidovima nije tako teška. Znajući osnovna pravila i nijanse, s ovim radom možete se nositi s čak i bez pomoći profesionalaca. O tome kako odabrati i staviti pozadinu tako da soba izgleda uredno, a popravak vam je poslužio dugi niz godina - dalje.

Priprema zidova za lijepljenje pozadine s vlastitim rukama

Polovica uspjeha pozadine ovisi o pravilnoj pripremi zidova. Ova faza je važna jer pod tankim webom takav završni materijal, sve nepravilnosti temelja jasno su vidljivi.

Pripremne mjere zauzimaju još više vremena nego što se pozadina drže. Uključuje dvije stavke: zidove kit i prajmera.

Putty vam omogućuje da eliminirate sve nepravilnosti zidova. Bez njezine sobe će izgledati prljavo i neuredno.

Takav naizgled jednostavan proces kao početak rješava mnogo problema. Primer tvar ljepila čestice prašine, povećavajući prianjanje pozadine sa zidom, također smanjuje količinu ljepila koja se koristi i štiti zidove od stvaranja gljivica i plijesni.

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Prije početka ljepila pozadina potrebno je ukloniti sve nepravilnosti iz zidova

Pripremamo zidove kako bismo stick pozadine vlastitim rukama:

  1. Zid je prekriven posebnim otopinom prajmera. Zgodan

To je učinjeno s valjkom ili širokom četkom. Primijenjeni prajmer ostaviti da se osuši tijekom dana.

  1. Zatim se primjenjuje Gypsum kit. Uz to, sve nepravilnosti zidova su eliminirane. Najbolje je početi staviti površinu s uglovima, povlačenjem kompozicije na sredini. Ovdje će vaši glavni alati biti široka i uska lopatica. Ako ste kupili suhi kit, mora se otopiti vodom u stanje masne kiselog vrhnja. Nakon završetka ovog rada, zid bi trebao postati glatka i glatka.
  2. Nakon što je sloj udarce žbuke suh, uz pomoć široke lopatice iz zida, uklanjaju se sve nejednake osušene čestice. Površina se ponovno obrađuje pored.
  3. Da bi zid bio lijep, a žuta ili siva boja nacrta kita nije se pretvorila kroz pozadinu, završni sloj se nanosi na njega. Obično ima bijelu ili blago ružičastu nijansu. Dovrsni kit razveden je na stanje krovnog kruga i primjenjuje se s tankim slojem na zidu. U ovoj fazi, smjesa se mora nanositi posebno urednom.
  4. Suhe zidove brusi posebni alat, koji je kruta mreža umetnuta u držač. Dalje, površina je uzemljena posljednja i lijevo do potpunog sušenja.

Članak na temu: Par par učiniti sami: crteže, upute

Završni sloj ispod pozadine može biti jedan, ali ako odlučite slikati zidove, ta količina će biti malo. Taj rad na prvi pogled čini se dovoljno teško, ali ako slijedite slijed akcija, onda ćete samostalno pokriti zid.

Odaberite materijal prije hodanja same tapete

Tržište završnog materijala se stalno razvija, tako da u ovom trenutku postoji veliki broj različitih vrsta pozadina. Svaki od njih karakterizira tehnologija zidne montaže, pa prije nego što odaberete materijale, morate se upoznati s njihovim svojstvima.

Najčešće vrste pozadine:

  1. Najstariji pogled na pozadinu je papirnate tkanine. Oni su najhitniji, pa još uvijek traže. Međutim, oni se ne razlikuju u dobrim karakteristikama. Takav materijal je prikladan samo za završnu obradu suhih prostora. Papir se brzo okreće, pa se takva pozadina lako pokvari pri radu s njima. Da biste razbili papirnate ploče na zidu, potrebno ih je podmazati na poleđini s tankim slojem ljepila, površine koju dizajn također može biti tretiran s adhezivnim sastavom.
  2. Vinilna pozadina karakterizira njihova otpornost na gljive i vlagu. Oni imaju izvrstan izgled i mogu se koristiti apsolutno u svim sobama. Takve pozadine mogu se i pratiti, a zbog olakšanja ovog materijala, male nepravilnosti zidova su skrivene. Vinil može imati bazu papira ili fliesline, u drugom slučaju oni su lakši i praktičniji za ljepilo.
  3. Fliselinske pozadine izrađene su od mješavine papirnih i mineralnih vlakana. Zbog tog sastava, ne boje se vlage i ne daju skupljanje nakon sušenja. Da biste kaznili najviše takve pozadine, morate podmazati ljepilo samo zid.
  4. Tkanina pozadine izgledaju vrlo skupo i stoje u skladu s tim. Sastoje se od tekstilnih vlakana zasađenih na papir ili fliesline bazu.
  5. Glassworks su moderni materijal s dugom servisnim životom. Izrađeni su od stakloplastike. Da biste držali takve pozadine, potrebno je razmazati s posebnim ljepilom samo površinu zida.

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Tkanine u unutrašnjosti izgledaju luksuzno i ​​bogato

Tekuće pozadine imaju vrlo zanimljiv način lijepljenja. Prodaju se u suhom ili tekućem obliku i primjenjuju lopaticu, kao i kit.

Kako izračunati i kažnjavati pozadinu vlastitim rukama

Još jedna važna točka u pripremi za rad s pozadinom je izračun broja valjaka. Ako to ne ispravite takve izračune, materijal možda neće biti dovoljan i morat ćete ići u trgovinu, gdje željena roba možda neće biti, a zatim se vaš popravak zove nekoliko tjedana.

Da biste izračunali potrebnu količinu pozadine, morate saznati perimetar ili prostorno područje. Da biste to učinili, izmjerite dva susjedna zida i visinu sobe.

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Prije nego što kupite pozadinu, morate izračunati njihovu potrebnu količinu

Postoje dva načina za razjašnjenje broja pozadina potrebnih za završetak vaše sobe. U prvom slučaju morate preklopiti duljinu susjednih zidova, a dobivena znamenka se množi s dva. Zatim je duljina pozadine podijeljena na visinu sobe, a rezultirajući broj se umnožava širinom pozadine. Sada morate podijeliti prvi rezultat na drugi način. Rezultat zaokružen u velikom licu je broj pozadina koje trebate.

Članak o toj temi: Plinth za cijevi za grijanje: Savjeti za polaganje

U drugom slučaju, morate podijeliti područje prostorije na površinu jedne kolute pozadine. Prva vrijednost se određuje množenjem suma susjednih zidova prostorije za dva, a zatim na visinu. Za druge veličine morate umnožiti duljinu role na njegovoj širini.

Naljepnica na zidu s vašim rukama papirnih pozadina

Prije svega, potrebno je razjasniti da pridržavanje bilo koje pozadine ne treba raditi, kao što su to učinili prije, i spoj u zglob. Samo u ovom slučaju popravak će izgledati uredne i moderne.

Pokrenite dekoraciju sobe je potrebno od vrata ili iz okvira prozora. I uvijek je potrebno ići u jednom smjeru. Činjenica je da zidovi i kutovi u sobi mogu biti neujednačeni, ali prozori i vrata su uvijek postavljeni strogo pod pravim kutom.

Tehnologija za lijepljenje pozadine ovisi o materijalu iz kojeg su napravljeni. Papirna pozadine su jeftinija od drugih vrsta, ali i rade s njima teže.

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Pokrenite potresne pozadine u sobi je potrebno od vrata ili prozora

Naljepnica papira pozadine s vlastitim rukama:

  1. Rolls su valjani i rubovi (ako ih ima) izrezani iz pozadine.
  2. Zatim je pozadina rezana na platno koje odgovara duljini prostorije. Dakle, da je završetak pogledao pažljivo, potrebno je rezati pozadinu s rezervom od 10-15 cm. U ovoj fazi se pojavljuje izbor obrta na crtežu.
  3. Povratna strana je podmazana ljepilom pozadine, koja, usput, možete se kuhati, tada se pozadina može zalijepiti na zid. Ako koristite gustu pozadinu papira, a zatim nanesite ljepilo na platno u dvije faze.
  4. Višak ljepila i mjehurića zraka se odvode ispod lijepljenog komada pozadine sa suhom, mekom i čistom krpom. Zapamtite da je fino papir pozadina vrlo lako oštetiti ili mrlja.
  5. Višak pozadine se smanjuje ili skriva ispod postolja pomoću metalne uske lopatice.

Zidovi lijevanja s papirnatim pozadinom je vrlo duga i teška faza. Dakle, ljepilo se primjenjuje izravno na pozadinu, a ne na zidu, ljepilo je dovoljno mokro teška platna je dovoljno teško. Da bismo ispunili sve što je brže i bez pogrešaka, savjetujemo vam da se u pomoćnicima druge osobe.

Lijepljeno je s vinilnim pozadinom

Vinilna pozadina se odlikuje njihovom snagom i trajnosti. Ova je opcija manje hirozna u lijepljenju od papirnih pozadina, ali ima svoje nijanse.

Kada se držite vinilne pozadine, postolje je bolji za uklanjanje do kraja zidova.

Da biste zalijepili pozadinu od vinila, trebat će vam poseban ljepilo. Vrlo je izdržljiva i sposobna izdržati teške tkanine ovog materijala.

Članak o temi: Paint-emajl PF 115 i njegova potrošnja na 1 m2

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Pozadina iz vinila treba ljepilo na poseban ljepilo

Ljepilo vinilne pozadine:

  1. Odrezali smo Rolon na platnu, koji će biti 10 cm duži od visine zida. Potrebna je naknada za skrivanje svih nepravilnosti zidova. Također u ovoj fazi potrebno je podesiti crtež.
  2. Nadalje, ovisno o tome što je temelj vaše vinilne pozadine, ljepilo se primjenjuje na zid, ili na samom platnu. Prva opcija je poželjna, takva treperava tehnologija razlikuje se na fleislinskim osnovi.
  3. Pozadina trake se nanosi na zid, a višak ljepila i mjehurići zraka se odvode iz njega. Potrebno je to učiniti s pritiskom valjanjem platna čistim i suhim valjkom.
  4. Vinilne pozadine su prilično guste, tako da je vjerojatno da ćete morati dodatno ušuljati svoje rubove.

Takve pozadine su zalijepljene isključivo na spoj u spoju. Kada stavite tkaninu na kut, poželjno je da može barem 4 cm ući u susjedni zid.

Flizelin pozadina: ljepilo s vlastitim rukama

Fliseline Wallpapers smatraju se najtrajnijom i modernom opcijom od svih klasičnih materijala za dekoraciju zida. Oni se drže na zidovima iz ugla.

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Flizelin Wallpaper mora početi lijepiti iz ugla

Kako dobiti zidove s Fliesline Wallpaper:

  1. Pozadine moraju biti izrezane na pruge koje će biti 10 cm dulje od visine stropa. Istovremeno s rezanjem platna, mogu se prilagoditi na crtežu i uvrnuti se u valjke prednje strane u unutrašnjost.
  2. Ljepilo razmazuje zid zida na koji će platno biti zalijepljen. Sloj ljepila mora biti vrlo obilan.
  3. Zatim se pozadina mora zalijepiti na zid, izvaditi platno ispod na vrhu. Poravnavanje platna na zidu, višak ljepila i mjehurića zraka izbačeni su ispod njega.
  4. Višak bodova na vrhu i dnu su rezani nožem.

Fliselin Wallpapers su zalijepljene vrlo jednostavno, pa im više vole većinu profesionalaca graditelja. Usput, vinilna pozadina je također na temelju flizelina.

Kako prijeći pozadinu vlastitim rukama

Pozadina šperploča je potrebna u dva slučaja: ako stare pozadine istroše, ili ako je naljepnica zidova na zidu bila netočna. Sam proces ovog rada se ne razlikuje od standardnog šokantnog pozadina, već će se pripremna faza morati revidirati.

Pravilno potresne pozadine s vlastitim rukama: 5 faza

Zakrijte pozadinu s vlastitim rukama je dovoljno jednostavno, glavna stvar je da u početku pripremite zidove

Ne možete preći pozadinu na sloju starog materijala. U ovom slučaju, platno čak i od najtrajniji materijal brzo će otići iz baze.

Da bi prešli pozadinu, potrebno je obilno navlažiti zid vodom i ukloniti sloj starog materijala. Završni sloj kita je također poželjan za uklanjanje i primijeniti novi sloj iste tvari na zidu. Zatim je površina tla, a na njemu se zalijevaju nove platnice, u skladu s gore opisanom tehnologijom.

Ljepilo pozadinu vlastitim rukama (video)

Uz lijepljenje pozadina s vlastitim rukama da se nose s apsolutno bilo kojom osobom. Glavna stvar je ispuniti sve korake i odgovorno pristupiti svakom od njih.

Čitaj više