Kako ukloniti zaštitni film iz plastičnih prozora ako se osuši

Anonim

Prema pravilima, nakon instalacije plastičnih prozora, zaštitni film mora se ukloniti u roku od 10 dana. To je zbog činjenice da je film u izravnom kontaktu s okvirom vrlo tanak i nježan, te pod utjecajem sunčeve svjetlosti i visokih temperatura je uništen. Kao rezultat toga, vidimo "čvrsto" lijepljenu kompoziciju, a što se duže ne uklanja, jači će šutjeti. Stoga je bolje ukloniti zaštitu na vrijeme.

Kako ukloniti film iz plastičnih prozora? Što je potrebno kako bi se očistila površina i ne daju ljepilo i držite se još jače? A što trebam učiniti ako to ne radi na vrijeme kako bi uklonio zaštitni film iz prozora? Postoji nekoliko načina za rješavanje ovog problema.

Kako ukloniti kremu za sunčanje iz prozora

Kako ukloniti zaštitni film iz plastičnih prozora ako se osuši

Ako se odlučite ispuniti sve što vam je potrebno, pravovremeno će se film lakše ukloniti. Kako ukloniti film iz plastičnih prozora i ne oštetiti materijal? Iskoristite jednu od gore navedenih metoda koje će riješiti problem kod kuće, bez pomoći stručnjaka.

"Kosmofen"

Ovo je posebno otapalo koje se može kupiti u plastičnim prozorima tvrtke. Postoje 3 vrste "Cosmofena", različita od stupnja izloženosti: br. 5, №10 i №20.

Najjači je broj 5, a bez neopreznog korištenja možete "otopiti" ne samo ljepljivu osnovu, već i sam plastiku. Stoga je bolje iskoristiti najmanje agresivne kompozicije.

U procesu rada slijedite upute za uporabu i uklonite zaštitni film neće biti mnogo težak.

Članak na temu: Maracas Papier Masha to učiniti sami

Kako ukloniti zaštitni film iz plastičnih prozora ako se osuši

Nož, oštrica ili strugač

Primjena oštrih stavki, držite skrb i ne oštetite površinu. Rub zaštite je podignut nožem ili oštricom, a preostali dio se uklanja rukama. Zapamtite, manje uključite pribor za rezanje, a manje će štete biti na plastici.

Nakon što uklonite film iz plastičnog prozora, mogu biti vidljivi tragovi ljepila na površini. Možete ih oprati s krutim spužvom i bilo kojim sredstvima za pjenjenje.

Građevinska fen

Kako ukloniti film za sunčanje s prozora s građevinskim sušilom? Promatrajte glavno pravilo: Uklanjanje zaštite, usmjerite struju zraka samo na okvir bez utjecaja na dvostruke prozore. U suprotnom, staklo ne može izdržati temperaturna razlika, a pukotine će se pojaviti na njemu.

Mehanizam djelovanja je jednostavan - pod djelovanjem topline, ljepljiva baza omekšava, a njegovo uklanjanje ne oduzima od vas. Slično tome, možete koristiti generator pare ili tipične sušilo za kosu. Potonji je djelotvoran samo u slučajevima kada film nije imao vremena zaustaviti teško.

Kako ukloniti zaštitni film iz plastičnih prozora ako se osuši

Otapalo ili bijeli duh

Prije primjene jednog od tih sredstava, testirajte njegovu radnju na nevidljivoj površini. Ako kemikalija ne šteti plastiku, možete početi raditi.

Kako ukloniti zaštitni film s plastičnim prozorima i očistiti površinu s otapalom ili bijelim duhom? Prvo ćete naći rub zaštite, a zatim nanesite tvar u jaz između njega i plastike. Tako, postupno očistite cijelu površinu.

RP6 uklanjanje boje

Morat ćete se prijaviti na površinu debelim slojem i pričekati 7-10 minuta. Tijekom tog vremena primijetit ćete da ostaci zaštite počinju "mjehurić".

Nakon toga stavite rukavice i točke i uklonite film iz plastike. Ostaci sredstva i ljepljive baze mogu se isperiti koncentriranom otopinom sapuna.

Članak o temi: šišmiš papira vlastitim rukama na Halloween s predloškom

Kako ukloniti zaštitni film iz plastičnih prozora ako se osuši

Kruta četka i sapun

Ova metoda je učinkovita u slučajevima kada je prozor iz sjene strane. Osnova ljepila nema vremena za zagrijavanje, a njegov kut s plastikom nije tako jak.

Pripremite otopinu topline vode i sapuna i predužite za zaštitne ostatke pomoću krute četke (ne metalik!).

Denaturirani alkohol

Kako ukloniti film s plastičnim prozorima s denatora? Napunite tvar u prskalicu i ravnomjerno "irosite" površinu. Nakon 3-5 minuta, na rubu filma s nožem i nježno ga uklonite rukama.

Kada radite s kemikalijom, svakako zaštitite kožu gumenim rukavicama.

Deterdžent "Shumanit"

Ova se kemikalija može kupiti u trgovini. Očistite plastiku, strogo slijedeći upute za uporabu, jer ta tvar ima vrlo snažnu akciju.

Nakon obrade, operite pročišćeno područje čistom vodom i obrišite ga mekše tkivo.

Ako, nakon uklanjanja glavnog dijela zaštite na površini, ostali su njegovi mali "otoci", uzmite uobičajenu gumicu i izumrli površinu.

Zašto film zvučne?

Kako ukloniti stari film iz plastičnih prozora, ako je odbacila "čvrsto"? Za početak, treba razvrstati zbog kojih se to događa.

Kako ukloniti stari film iz plastičnih prozora ako se osuši

Kako ukloniti stari film za sunčanje iz prozora, ako se poštuje? Možete koristiti sljedeće opcije:

  • Kontakt stručnjaka, na raspolaganju na koji se nalaze posebni način za brzo rješavanje problema.
  • Iskoristite poseban strugač dizajniran za pročišćavanje plastičnih i staklenih površina.
  • Nanesite otapalo jake koncentracije, nakon što je prethodno testiran na neprimjetan komad plastike.
  • Koristite sredstvo za pranje posuđa i oštrog noža. Navlažite površinu površine i kada je malo "offset", uklonite zaštitu nožem.
  • U nekim slučajevima, kemikalije koje se koriste za čišćenje kuhinjskih ploča pomažu u uklanjanju starog zaštitnog filma. Načelo je isto kao u slučaju gela za jela.

Članak o temi: Jesen obrt s vlastitim rukama iz prirodnog materijala s fotografijama i videozapisima

Kako brzo ukloniti stari film i bez mnogo poteškoća? Imajte na umu jednu nijansu: u sunčanom vremenu, kada su prozori dobro zagrijani, bit će lakše ukloniti. Ako ne želite čekati prikladno vrijeme, prije početka rada, zagrijati prozor pomoću sušila za kosu.

Čitaj više