Kako instalirati dušu?

Anonim

Visokokvalitetna instalacija tuš kabine zahtijeva strogo usklađenost sa svim preporukama proizvođača, provedbu mjera za zaštitu prostora od mogućih curenja. Pitanje postaje posebno ozbiljno ako se ugradnja tuš ladice izvodi vlastitim rukama u multi-kata kući, jer će pogrešan uređaj dovesti do oštećenja popravaka u blizini susjeda u nastavku.

Kako instalirati dušu?

Ugradnja tuš ladice treba provesti pažljivo iu skladu sa svim potrebnim zahtjevima, inače možete preplaviti susjede.

Vrste paleta: nijansi rada

Tuš ploče i kutovi nedavno postaju vrlo popularni, jer štedi ne samo već mali prostor kupaonice, već i postaje moguće širok raspon funkcija, na primjer, postupke hidromasaže, aromoterapiju, isparavanje, glazbenu pratnju i još mnogo toga.

Osim toga, skup uzoraka provedenih na građevinskim tržištima omogućuje kupcu da odabere upravo opciju koja će biti savršena za unutrašnjost kupaonice i zadovoljiti financijske sposobnosti.

Širok izbor tuš paleta u obliku omogućuje vam da odaberete točno opciju koja je prikladna za određenu unutrašnjost kupaonice.

Instalacija se može provesti kao pozvani gospodari koji znaju sve o ispravnoj instalaciji tuš paleta i drugih elemenata opreme, i osobno. Međutim, potrebno je prvo upoznati sa svim nijansama rada rada.

Palete u njihovom dizajnu su različite. Najskuplji i izdržljiviji uz palete od mramora je paleta od lijevanog željeza, a tek nakon što svi ostali idu. Zapravo, sve palete imaju relativno duge životne i visoke karakteristike snage. Keramička paleta će se odlikovati posebnom ljepotom i jedinstvenošću, ali takve palete ceste i nestabilne za mehaničku štetu.

Do danas, akrilne palete za dušu su najpristupljivije i popularne. No, s opterećenjima, molili su, kao rezultat toga, instalacija treba izvršiti pomoću posebnih okvirnih nosača za pričvršćivanje, podesive noge i druge elemente koji osiguravaju ispravnu instalaciju tuš paleta.

Članak na temu: dizajn kupaonice 6 četvornih metara. M.

Jeftini tuš palete od akrila bez podupiranja baze i središnjeg dijela, utvrđene samo oko perimetra, ne mogu se nositi s opterećenjem i praska.

Stoga, kako bi se ispravno postavila paleta za tuš - i ne ovisi o tome tko obavlja posao, bilo da je to brigada majstora ili neovisnu instalaciju tuša, - morate posvetiti posebnu pozornost na jačanje dna palete.

Ako set base okvira uključuje samo ekstremne noge, tada će paleta u kupaonici zahtijevati proizvodnju dodatnih nosača. Ovaj se rad može izvršiti samostalno, dizajn je jednostavan. Da biste to učinili, trebat će vam komad metalne cijevi, kutija cijev potrebne duljine i gumenu brtvu.

Kako postaviti dušu PAN: Instalacija i njegove značajke

Kako instalirati dušu?

Uzorci sheme za instaliranje palete za tuširanje.

Ako se instalacija palete izvodi vlastitim rukama, potrebno je uskladiti s posebnom pažnjom i podesiti njegove noge. Trebali bi biti postavljeni u skladu s neravnomjernošću poda. Postupak za rad montaže obično je detaljno opisan u priloženim uputama i uključuje ugradnju palete (plastične ili metalne korito), povezujući mehanizam za ispuštanje i povlačenje kanalizacijskih odvoda.

Instalacija vrata i zidova kabine (ako je dostupna) ovisi o vrsti dizajna i može uključivati ​​ugradnju električne ili vodene veze. Po završetku rada moraju se provoditi kontrolni testovi (posebno za višenamjenske jedinice).

Kontrola kvalitete (uspio ispravno instalirati paletu duše) može se izvesti na sljedeći način: morate ustati na paletu, a ako pukne i počinje, potrebno je profinjenost.

Vrlo je lako pričvrstiti paletu u kupaonici, postavljajući potporne cigle ispod baze.

Nakon stavljanja palete u horizontalni položaj s razinom, za dodatnu snagu cigle, može se čak i staviti na otopinu.

Nepoštivanje gore navedenih pravila može dovesti do oštećenja palete za tuš akrila. Iako akrilne palete su podložne popravak, ne žele nositi dodatne troškove.

Članak na temu: Kupaonica 2 četvornih metara. m. - male tajne uspješnog dizajna

Ako je potrebno popraviti paletu za tuš kabinu, nakon poravnanja, upotrijebite emajl za kupke, stakloplastike i epoksidne kit ili mastiks. Naravno, izgled će izgubiti žalbu.

Ugradnja tuš paleta od mramora, keramike i lijevanog željeza nije toliko česta. Međutim, čelične palete su vrlo popularne. Često se instalacija izvodi bez ikakvih zidova ili vrata, postavljena je samo zaštitna zavjesa. Iako je to prilično ekonomična opcija, ali to zahtijeva suočavanje s prigušenim stranama, dodatnom brtvljenjem i hidrauličkom zaštitom.

Čelične palete, kao i akril, moraju se staviti na metalni okvir (dno korita mora biti temeljito fiksirano), elemente plastičnih potpora ili običnih opeka.

Daljnje izoliramo i kompaktnu bazu, prostor između korita i poda može biti ispunjen montažnom pjenom. Ali treba shvatiti da će to stvoriti određene poteškoće tijekom popravka ili demontaže.

Paleta za tuširanje za kupnju od opeke i betona

Mnogi se pitaju zašto vam je potrebna kupka, jer ponekad jednostavno nije dovoljno sila. A ostatak vremena za pranje, morat ćete visoko podići noge, balansiranje na skliskom prikazanom enameliranim premazom, riskirajući vaše zdravlje.

To je razlog za sve veću popularnost tuš kabina.

Hidriranje palete za tuširanje: 1. Ispustite cijev, 2. Hidraulični, 3. Ispraznite rupu tuša, 4. okvir tuša.

Za uređaj palete za tuš vlastitim rukama, trebat će vam:

  • cement;
  • pijesak;
  • mozaik na papiru;
  • cigle;
  • silikonski brtvilo;
  • razina izgradnje;
  • nazubljena lopatica;
  • kliješta;
  • Gumena lopatica.

Duše moraju imati servisirani sifon: ako je došlo do blokade, sifon bi se trebao lako ukloniti, a cijev se mirno čisti četkom ili kabelom.

Važno! Dno duše palete mora biti ne-slip.

Naravno, možete kupiti gotovu paletu, ali više zadovoljstva će donijeti posao obavljenim vlastitim rukama. Također treba biti poznato da akrilna paleta tijekom vremena gubi svoju boju, a emajlirano je prilično sklizak.

Članak o temi: Pan drenaža beton s rešetkom: armiranobetonski beton, kiša, instalacija

Kako instalirati dušu?

Ulazni krug plastičnog paleta.

Faze rada:

  1. Priprema površine. Bituminozna mastiks se nanosi na čist pod. Potrebno je tako da cigla ne umre tijekom vremena.
  2. Polietilenski film se nalazi na vrh mastika.
  3. Dobiti opeku. Bolje je koristiti crvenu glinenu opeku, jer je otporna na vlagu.
  4. Zidarstvo se izvodi, a dno tuširanja mora se instalirati kroz uklanjanje u kanalizacijski sustav. Bilješka! Uklanjanje bi trebalo imati kut od ne više od 30º, inače će biti vrlo teško čistiti.
  5. Kutovi su bolji učiniti glatko - kako za ljepotu, a ne dobiti ozbiljne ozljede. Zimz se može obaviti na oku. Bolje je koristiti debelo slojno slojni tip ljepilo tip EK-1000.
  6. Nakon 3 ili 4 dana kasnije, ladica za hidrofiju je prekrivena drugim slojem mastikata.
  7. Betonski estrih je zadovoljan takvim izračunom, tako da voda padne u ljestve za tuširanje, tj. Dno mora podsjećati na pravokutni lijevak koji ima malu padinu do centra (1-1,5 cm). Za posao je bolje koristiti gipsane svjetiljke. Važno nakon završetka ne zaboravi ih izvesti.
  8. To će biti prikladno postaviti paletu unutar i izvan mozaika na papiru ili mreži. Mnogo je lakše od stavljanja pločice. Uz pomoć malog stupčanika zupčanika, na površinu se nanosi ljepilo pločica. Tada je list složen s mozaičkim papirom na katu. Svi kvadrati su temeljito pritisnuti prstima i otići na sljedeći list. Uz pomoć uobičajenih tijela formiraju se trokuti i drugi kutovi.
  9. Nekoliko sati kasnije uklonite papir iz pločice. Da biste to učinili, to je unaprijed navlaženo s vlažnom krpom.
  10. Uz pomoć ljepila za pločice i gumenu lopaticu, sve praznine se trljaju. Ljepljivi višak ne smije se odmah ukloniti. Moguće je to učiniti za pola sata, uzimajući vlažnu krpu na njima.

Nakon završetka rada, tuš treba uzeti samo za nekoliko dana, a za to vrijeme možete instalirati zavjesu ili napraviti vrata.

Čitaj više