Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Anonim

Fotografija

Ako postoji malo prostora u vašoj kući i želite povećati sobu (barem vizualno) na račun dodatnih prostora, najbolje rješenje će proizvesti opremu lođe.

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Ova potreba proizlazi iz onih koji žive u malom stanu, ali žele povećati područje jedne od soba. To je obično dnevni boravak, koji se značajno širi zbog ujedinjenja loggia i stambenog prostora.

Naravno, svaki konkretan slučaj pruža pojedinačne izračune, jer se kod kuće razlikuje među sobom, kao i projekti njihovog izvršenja.

Odabir metode proširenja

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Trenutno, PVC plastični prozori su vrlo popularni, posebno u stanovnicima velikih megavina, jer pouzdano štite od buke, nacrte i prašine, pouzdane, moderne i lijepe.

Ako ozbiljno razmišljate o sličnom eksperimentu zgrade, onda imate tri načina:

  • ostakljenje (bez pomoćne selekcije);
  • ostakljenje s izborom;
  • Kombinacija s sobom.

Treće rješenje je ukloniti zid između balkona i sobe. Takav građevinski rad je prijekoran u prostorijama stana, moraju se unaprijed uskladiti (nakon toga, sve promjene u vašem prostoru stambenog prostora bit će prikazane u tehničkoj putovnici).

Dodatne opcije

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Toplo ostakljenje je uvijek glaziranje s metalnim plastičnim strukturama. Metal-plastični prozori su naručeni za ostaljke balkona u slučaju da žele kako u zimi da imaju konstantnu temperaturu na balkonu.

  1. Hladno staklo. Ova metoda je najjednostavnija i ne zahtijeva nikakve promjene u strukturi zgrade i toplinskog kruga. No, u ovom slučaju, funkcija lože dramatično će se promijeniti.
  2. Toplo ostakljenje. Opefegment će vam donijeti niz mogućnosti, uključujući organizaciju blagovaonice (ako balkon ima pristup kuhinji) ili radni ured, mini-teretana ili staklenik u slučaju kada balkon ima pristup spavaćoj sobi.

Prateći pravila, materijal ograde trebao bi biti nezapaljiv i jak spoj. Nakon demontaže native zidove lože, potrebno je izgraditi nove s korištenjem cigle, pjenastim betonskim blokovima i koristiti metal kao okvir. U procesu ostakljenja koristite dvokomorne dvostruke prozore i tople profile, bazaltne vune, penplex, poliuretanske pjene i druge materijale za foliju. Upotreba za seppe od pjene plastike nije sigurna, jer ima povećanu opasnost od požara (štoviše, tijekom izgaranja, ističe otrovne spojeve).

Članak o temi: Talijanska kuhinja unutrašnjost

Savez sobe i loggia

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Klizne pregrade sastoje se od jednog ili više modula vezanih između sebe i ne spojeni na pod.

Pravila o ponovnom razvoju osiguravaju uklanjanje ili promjenu prozora i vrata u zidovima zgrada samo uz zadržavanje integriteta strukture. Vlasnik može uzeti slično rješenje, ali tada će biti potrebno pronaći projekt s izračunima za inženjerstvo topline. Instalacija kliznih particija je jedna od rješenja koja će pomoći zadržati toplinsku pozadinu između sobe i lođe.

Također je moguće povećati otvaranje balkona, koristeći bočni zagušenje. Kuće ploča čine ovaj postupak nemogućim, jer je vanjski zid nosač i montiran. Ipak, možete se riješiti dijela prozora, temeljito je odrezati bez oštećenja radnih spojnica. Ako je vaš dom izgrađen od opeke, moguće je ukloniti samo prozore ležaja zida. U slučaju cigle samopouzdanja dizajna, bočna jednostavnost može biti podložna.

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Nemojte žuriti s rušenjem prozora! Može se pretvoriti u luksuzni bar.

Kombinirajući s unutarnjom prostornoj sobi bit će odmah vidljiva zbog neravnotežnosti razine poda. Razlog za to je da u većini slučajeva, u procesu ove operacije, balkon nije čist, iako se mora učiniti vrlo ozbiljno. Osim toga, izdužena soba će biti istaknuta preostalim podmapcima i bočnim izbočenim dijelovima zida. Dakle, najbolji način da sakrijete ovu vrstu nijansi bit će postavljanje šarenih tekstila ili podija, bar regala.

Alati za glasanje:

  • vladara za staklene radove (dužina do 1000 mm i 30-40 mm širine s podjelama na njih);
  • Koroli (koja se koristi za testiranje pravokutnog oblika rezanih prozora i interleta);
  • metara (najčešće koriste sklopive strukture od drva za mjerenje zakasa i stakla);
  • Spatulas (može biti i drveni i čelik; u širini najviše 50 mm);
  • Ostroguberi (koriste se pri vrpci, dugim noktima i žicama);
  • kliješta i kliješta;
  • gutanje (metalne trake različitih veličina, koji su dizajnirani za određivanje rubova stakla);
  • Dlijeta i dlijeta (potrebna za čišćenje nabora iz prošlog kita i voziti nadjev zatvarača);
  • Čekić (bodovanje klinova i noktiju i drugi rad);
  • odvijači, komovi i bušeći;
  • vježbe različitog promjera;
  • Brusilice (za izglađivanje oštrih rubova stakla i alata).

Članak na temu: Ispravno naplaćujete akumulator

Rad na ostakljenju

Prije početka rada na odabiru i završnom obradi morate razmisliti o dizajnu prostorije, preko kojeg se obavlja rad, organiziranje popisa željenih izmjena. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir specifičnosti kuće i određenu sobu.

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Plan stana i preliminarni shema za provedbu potrebnog rada.

Građevinski rad potreban za proširenje kuhinje ili druge prostorije na štetu balkona mora se izvoditi prema unaprijed pripremljenoj shemi koja će omogućiti ne samo da bi uštedio vaše vrijeme, već i za korist novca.

Faze rada

  1. Rastavljanje prozora i vrata je najlakša, nisko-cost faza. To je neka vrsta pripreme za kasniji rad. Važno je napomenuti da, čak i ako je ostakljenje balkona napravljen relativno nedavno, to će i dalje morati demontirati, jer, unatoč svim udobnosti i zaštiti od vremenskih uvjeta, standardne strukture još uvijek nisu zaštićene od hladnoće.
  2. Uklanjanje - provedeno u sva tri smjera (i prednje i strane). Problemi s prozorom u širini od manje od 40 cm tijekom cijelog perimetra bit će sasvim usput. Ova faza nije uvijek prikladna, jer u nekim slučajevima može biti zabranjeno i povećanje prostorije na štetu balkona s njegovom korištenjem neće biti objavljen.
  3. Razdvajanje. Nakon obavljanja osnovnog rada na ostakljenju mora biti izolirano. Naravno, najpraktičniji pristup tome bit će korištenje cigle u građevinarstvu, ali se to odnosi samo na balkone na prvim katovima u slučaju prisutnosti u izgradnji temelja i nosača (opterećenje ploče tijekom Ostakljenje s uklanjanjem će se značajno povećati).
    • Ipak, u modernim vremenima postoji mnogo materijala koji imaju relativno malu masu i prihvatljive troškove. U isto vrijeme, rad s njima ne zahtijeva izvođača određenih vještina i vještina. Za ograde ograde balkona, obično se koristi profesionalna sova, nakon čega je pokrivena drvom ili klapnom (na zahtjev vlasnika). Pomoćna izolacija se izvodi pomoću mineralne vune ili pjene. U prvom slučaju, vrlo složen materijal će djelovati kao izolacija, dok pjena ima propusnost od nule pare i dovoljno visoke kvalitete toplinske izolacije. Osim toga, vrlo je jeftin i jednostavan za instalaciju;
    • Nemojte uštedjeti na debljini premaza, jer će objavljeno područje smanjiti učinkovitost radijatora. Vrijedno je razmišljati o ugradnji skupa toplog poda s energetskim moć. To će vam dati priliku za stvaranje ugodne atmosfere u planu temperature, koji će biti povoljan u bilo kojoj sezoni bez instaliranja pomoćnih sustava grijanja.
  4. Završna faza ponovnog razvoja, omogućujući povećanje kuhinje ili druge sobe na štetu balkona, je ukrasiti. U ovom slučaju, vlasnik može koristiti svu svoju fantaziju, budući da je pjena u većini slučajeva obrubljen uz pomoć suhoziga, na kojoj se može lijepiti pozadinom, ležao dekorativni žbuka, polaganje obloge, općenito, kako bi se stvorio gotovo bilo koji zanimljiv interijer. U nekim slučajevima, aproksimacija raspona boja i zajednički tip balkona do dizajna jedne od soba apartmana je dobrodošla, ali ako želite stvoriti zasebnu sobu s balkona, onda je ovo rješenje bolje ne odaberite.

Članak o temi: Kako napraviti stalak? Nekoliko opcija za izradu stalak

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Povećajte sobu u balonu (fotografija)

Čitaj više