Kako staviti strop pomoću gipsane ploče vlastitim rukama

Anonim

Popravci u privatnoj kući, u apartmanu ili u kućici vrlo je važan i odgovoran zadatak. Integralni atribut bilo kojeg popravka je raspored novog stropa. Do danas se privici sve više koriste pomoću suhozida.

Kako staviti strop pomoću gipsane ploče vlastitim rukama

Iz suhozida možete napraviti strop bilo kojeg oblika dodavanjem pozadinskog osvjetljenja i drugih elemenata po želji.

Otkrivena gipsana ploča se primjenjuje ne samo kada je stropni uređaj, već iu proizvodnji prozora padina i particija. Ne znaju da točno ne znaju strop pomoću gipsane ploče. Ploče od gipsanih ploča (GLC) su najpristupačniji materijal. Oni su dizajn koji se sastoji od nekoliko slojeva: sloj punila žbuke koji se nalazi između dva sloja papira. Koje su glavne faze rada na rasporedu stropa gipsane ploče?

Značajke montažne gipsane ploče

Prednost suhozida ispred drugih materijala je da uz pomoć posebne obrade može uzeti različite oblike. Strop se može napraviti jednostavan i više razina. U potonjem slučaju bit će potrebne određene vještine. Najlakši način da napravite montirani strop s jednom razinom. U prvoj fazi rada potrebno je pregledati staru stropnicu. Ako ima nedostatke (pukotine, udubljenja), moraju se vidjeti. Da biste to učinili, preporučljivo je koristiti kit. Da biste prenijeli površinu čvrstoće i ravnomjernosti, možete primijeniti sloj prajmera. Da biste to učinili, morate uzeti prajmer dubokog penetracije.

Kako staviti strop pomoću gipsane ploče vlastitim rukama

Vrste suhozida i označavanja boje.

Grafikon stropa uređaj uključuje oznaku. Ovdje je potrebno znati da je minimalna udaljenost od starog stropa do novog 5 cm. U tom procesu, potrebno je zapamtiti da ventilacijska cijev, električni kabel i druge komunikacije mogu se naknadno smjestiti u interpostičnom prostoru. Uzimajući u obzir ovo, odabrana je optimalna vrijednost interporalnog prostora. Meso Visina budućeg stropa treba započeti s kutovima sobe. Prvo se određuje najniži kut, zatim se mjeri udaljenost od njega do poda. To će biti visina novog stropa.

Članak o temi: Razumijemo kako sami šivati ​​swag

Kako staviti površinu stropa

Prije nego što vidimo strop, potrebno je odrediti konturu dizajna ovjesa. U tu svrhu primjenjuje se laserska razina. Instaliran je na najniži dio stropa. Prema tome, rezultirajući krug obavlja liniju u cijelom perimeru prostorije, koji će poslužiti kao orijentir prilikom instaliranja suhozida. Da biste iskoristili strop od gipsane ploče, morate pripremiti osnovne elemente za formiranje okvira. Oni uključuju:

  • Profili vodiča;
  • glavni stropni profil;
  • konektor;
  • Izravna suspenzija u obliku slova p.

Do nedavno su mnogi građani prešli strop s klapnom, ali obloge nije prikladno za bilo koju sobu zbog činjenice da je izrađena od drva. Da biste iskoristili strop s klapnom, morate ispravno izračunati količinu materijala. Također se primjenjuje na suhozid.

Kako staviti strop pomoću gipsane ploče vlastitim rukama

Primjer stropnog okvira oznake za gipsanu ploču.

Da biste ih ukrasili strop, morate znati da je područje gipsane ploče trebalo biti jednako površini stropa. Kupite plahte bolje s rezervom, jer se često moraju rezati. Što se tiče profila vodiča, njezina se duljina podudara s perimerom prostorije. Stropni profil instaliran je redovima. Prilikom pričvršćivanja prvog i zadnjeg retka je napravljeno 30 cm od zida. Udaljenost između svih ostalih redova je 60 cm. Na 1 m stropni profil postoji 1 P-u obliku suspenzije. Broj izravnih konektora određuje se brojem redova stropnog profila.

Ugradnja metalnih profila

Da biste samostalno napravili suspendirani strop s gipsanim ploče, morate osigurati profile. Da bi se gipsana ploča ili plastična obloga na stropu potrebno napraviti okvir. Prva stvar je instalirati vodilice profile. Odmah prije, morate okrenuti osi na koju će biti priloženi. Metalni profili vodiči trebaju biti smješteni oko perimetra prostorije. Za njihovo pričvršćivanje koriste se vijci s ključevima. Možete koristiti tiple. Slijedeći ih, morate konsolidirati glavne stropne profile. Trebali bi biti smješteni u poprečnom smjeru.

Članak o temi: Struja za zavjese: vrste, karakteristike i značajke

Biti između njih na istoj udaljenosti, preporučljivo je napraviti pred-označavanje. Uz navedene linije montiraju se posebni nosači. Nalaze se na udaljenosti od oko pola metra jedan od drugoga. Oni se koriste kao suspenzije za glavne profile. Krajevi profila nosača moraju se montirati u utore vodilica.

Montaža gipsana ploča

Kako staviti strop pomoću gipsane ploče vlastitim rukama

Ugradnja stropa za gipsanu ploču.

Da bi soba izgledala lijepa, potrebno je napraviti poklopac metalnog okvira. Ovdje morate slijediti nekoliko važnih pravila. Prvo, preporuča se početi s tim kutom prostorije, što je više. Drugo, instalacija listova najčešće se organizira u redoslijedu kontrole. Treće, za pričvršćivanje suhozida, morate koristiti vijke samo-tapka s ravnim šeširima. Dakle, da ne postoji ukusan, preporučljivo je zaviti vijke ravnomjerno tijekom ravnine lista. Četvrti, šeširi nesebičnosti trebaju biti uvučeni nekoliko milimetara. Inače, to može otežati SHTLOCK.

Prilikom stvaranja postavljenog dizajna često je potrebno rezati ploče. Da biste to učinili, koristi se nož za tiskanicu. Ponekad morate smanjiti određene brojke iz suhozida. Da biste to učinili, napravite rez za željenu konfiguraciju i pažljivo razbijte suhozid.

Peto, nakon instaliranja ploča, potrebno je primijeniti sloj prajmera i razmazati s kitom svim raspoloživim zglobovima. Na ovom radu ne završava. Sljedeći korak je primijeniti završetak kit. Distribuira se preko cijelog područja listova za gipsanu ploče. Tada je sloj kita podvrgnut brušenju, tlu. Posljednja faza popravka je konačna završna obrada. Da biste to učinili, možete koristiti pozadinu ili druge dekorativne materijale. Strop za vješanje je spreman.

Alati i materijali

Da biste napravili visokokvalitetne popravke u kući i napravite vlastite ruke da napravite šarki strop, morate imati skup alata i materijala. Uključuje metalni profil, zagrade, bušilicu, odvijače, vijke, vijke ili tiple, škare za metal, navoj, laser ili razinu vode, prekrižene nosače. Osim toga, trebat će vam pravilo od 1,5 metara, rulet za mjerenje, olovku, liniju, tiskarski nož, bušilica, čekić. Da biste uklonili nedostatke starog premaza, morate imati kit. Za obradu suhozida, početnik će biti potrebno.

Članak o toj temi: Šaljenje zidova nakon kita

Dakle, suhozid je izvrstan materijal za izgradnju montiranog stropa. Udobno je, ima malu masu i nisku cijenu.

Potrebna je velika pozornost za plaćanje tehnike površine i montaže.

Od tog u velikoj mjeri ovisi razinu dizajna i njegove estetike. Ako je usklađenost sa svim gore opisanim zahtjevima, strop će oduševiti dugi niz godina vlasnika i gosti kod kuće.

Čitaj više