Kako ispravno izračunati broj pozadina

Anonim

Kako ispravno izračunati broj pozadina

Prije spremanja zidova morate izračunati broj pozadina za sobu - jedan od najpopularnijih materijala za završnu obradu stana. Oni su jednostavni za korištenje i daju zidovima plemenitog i urednog izgleda. Međutim, za mnoge, najvažnije poteškoće u korištenju ovog materijala je izračun potrebnog broja valjaka. I ne iznenađuje, jer postoji veliki broj nijansi da je važno znati kako bi se ispravno izračunali metode pozadinu.

Pozadina izračun: Upute korak po korak

Prije nego što odete u trgovinu za pozadinu, morate definitivno saznati koliko metara ovog materijala završi stan. Uostalom, ako ste nabavili role manje nego što trebate, onda ćete igrati sobu morat ćete pronaći isti materijal koji je ponekad vrlo teško učiniti. Veći broj pozadina dovodi do neopravdanih troškova.

Da biste izračunali broj metara pozadine, morate znati formulu, područje sobe i vrstu pozadine koju ćete kupiti. Pogledajmo glavne pozicije izračunavanja rola pozadine po sobi.

Kako ispravno izračunati broj pozadina

Da biste izračunali broj metara pozadine, morate znati formulu, područje sobe i vrstu pozadine koju ćete kupiti

Kako izračunati potreban broj pozadine:

  1. Prije svega, morate izmjeriti dva susjedna zida. Dobivena veličina se pomnožava s dva.
  2. Zatim morate izmjeriti zid visine. To je potrebno kako bi se saznali koliko se listova može dobiti iz role.
  3. Sada je duljina pozadine u roli podijeljena na visinu zida. Dobiveni broj tkanina se umnožava širinom pozadine. To je veličina područja koja se može prekriti jednim rolom.
  4. Da biste saznali broj rola, koje trebate kupiti perimetar sobe u centimetrima, podijeljen je u područje, koje se može prekriti jednim rolom. Dobivena znamenka zaokružuje se u najveću stranu.

Dakle, formula za izračunavanje broja valjaka izgleda ovako: P (perimetar sobe) / (l (l (duljina pozadine) / s (visina) * e (širina pozadine)); P: l: c * e = broj valjaka.

Da biste saznali broj pozadina trebate, nije potrebno izračunati sebe. Online kalkulator možete koristiti. Tu je i tablica u kojoj je specificiran standardni tapeta za standardne apartmane.

Članak na temu: Položaj utičnica i prekidača u apartmanu ili kući (fotografija)

Brzo izračun pozadine na obalnom trgu

Izračun površine oko perimetra je prilično uobičajena metoda, ali postoji još jedna jednako brza opcija. Koristi većina profesionalnih slikara.

Za izračune moramo saznati prostoriju. Za to je širina zida presavijena iz širine susjednog zida, a zatim se dobivena količina pomnožava s dva. Pronašli smo perimetar koji se mora pomnožiti s visinom zidova. Dakle, otkrili smo područje sobe.

Kada nam je soba poznata, morate shvatiti kvadrat, koji se može postaviti za jednu kolutu pozadine. Za to, pomnožimo njegovu širinu za duljinu. Rezultirajući broj zaokružen je na manjoj strani. Da biste saznali ove parametre, dovoljno je gledati pakiranje, proizvođač mora navesti sve informacije o njegovom proizvodu.

Kako ispravno izračunati broj pozadina

Brzi izračun pozadine na prostoriji može se provesti na dva načina.

Sada se dobivena područja mogu podijeliti jedan prema drugome. To jest, podijelimo veličinu sobe na veličini pozadine. Dobiveni broj mora biti zaokružen u najveći. Ova vrijednost je potreban broj valjaka.

Formula za izračunavanje pozadine u tom području izgleda ovako: piliji (A + B) (širina zidova) x 2 x (visina zida): s pozadine (k (širina pozadine) x t (duljina pozadine).

Svako žalosan materijal teži na različite načine, tako da je u težini nemoguće znati broj potrebnih pozadina. Ako ne želite sami crtati broj, možete kontaktirati posebne tablice i kalkulatore.

Kako izračunati broj pozadine s korekcijom

Od kako je pozadina uređena, broj valjaka koji će biti potrebno izravno ovise o jednoj prostoriji. To se može činiti čudnim, međutim, mnogo zidnog otpada može se formirati od veličine i složenosti lik.

Da biste izračunali broj valjaka, morate obratiti pozornost na oznaku na paketu. Često se proizvođači nazivaju kako temeljito trebaju prilagoditi crtež na određenom pozadinu.

Članak o temi: cementni poda estrih do-it-yourself: slijed operacija i materijala

Kako ispravno izračunati broj pozadina

Da biste brojili broj valjaka, morate obratiti pozornost na oznaku na paketu

Koje su pozadine na vrsti poravnanja:

  1. Slika nije potrebna. Ova oznaka je strelica usmjerena na krug. Ova opcija je najlakša. Pogodan je za pozadine s malim nepodnošljivim uzorkom ili bez nje bez nje. Protok takvih pozadina je upravo formula.
  2. Arrogori su usmjereni na jedan gore, drugi je dolje, kažu da su zidovi pozadine nužno kroz jedan okret preko nogu. Ova metoda također ne zahtijeva dodatne materijalne troškove, ali kada se lijepljenje treba biti vrlo pažljivo.
  3. Teža verzija je kada crtež zahtijeva obveznu prašinu. Ova metoda je prilično cijenjena i obično zahtijeva uklanjanje komada komada blizu veličine jednog izvješća. U tom slučaju pakiranje se pojavljuje ikona sa strelicama s krajevima paralelno jedni s drugima.
  4. Opcija s premještanjem uzorka najteža je u lijepljenju i zahtijeva najveći protok pozadine. S ovom varijantom iz svakog novog weba, morat ćete smanjiti traku za pozadinu jednaku polovici izvješća. Takvo puhanje karakteristično je za pozadinu s velikim uzorkom, koji se nalazi na dijagonali. U ovom piktogramu, strelice se međusobno gledaju, ali se nalaze na različitim razinama.

Uz pretposljednji i posljednji tip pozadine vrlo je lako napraviti pogrešku. Možete ili nepravilno brojati količinu ili netočno kombinirati crtež, a zatim soba će izgledati čudno i neaktivno.

Odabir takvih pozadina, biti spremni za ono što morate kupiti najmanje dvije role više. Prednost pozadine s uzorkom je da izgledaju vrlo ekscentrično i skrivaju sve nepravilnosti zidova.

Koliko je pozadina trebaju sobu s nestandardnim rasporedom

Kada mjerenje parametara prostorije potrebno je razmotriti njegov izgled. Ako to nije učinjeno, onda u konačnici jednostavno nemate dovoljno valjaka.

Članak o temi: Korištenje plavih pozadina u kuhinji

Posebnu pozornost treba posvetiti nišama, izbočinama i komimama. Oni uzimaju dovoljno veliku količinu materijala. Područje NIS izračunava se odvojeno, a zatim sažeta s glavnim dimenzijama.

Kako ispravno izračunati broj pozadina

U sobi s nestandardnim rasporedom, posebnu pozornost treba posvetiti nišama, izbočinama i kolama

Ako planirate koristiti u unutrašnjosti ugrađenim ormarima, ne možete staviti mjesta gdje će stajati. Međutim, u ovom slučaju, vi se lišavajte mogućnost permutacije bez ažuriranja popravka.

Širina prozora i vrata nije potrebna od kvadrata prostorije. Uostalom, nisu sve podrezivanje pozadine pogodne za pozadinu preko vrata i prozora.

Također je vrijedno razmatranja karakterističnih značajki dizajna vaše sobe. Ako se odlučite koristiti nekoliko vrsta pozadina u jednoj prostoriji, njihov metra treba izračunati odvojeno. Na primjer, površina jednog zida izračunava se odvojeno, a posebno još tri.

Izračun materijala za popravak važna je točka u ukrašavanju stana. Postoji veliki broj posebnih kalkulatora i stolova, ali ne zaboravite na stare dobre formule koje su više puta spašavali graditelje u najpotrebniji trenutak.

Tehnologija: Kako izračunati pozadinu u sobi (video)

Planiranje dizajna stana, sjetite se da je više vrsta pozadina prisutno u istoj prostoriji, teže će saznati potreban broj valjaka. Naravno, ta činjenica nije razlog odbijanja vaših klauzula. Ako niste sigurni da možete jednostavno izračunati broj pozadina, možete kontaktirati profesionalce ili se savjetovati s dobrim prodavateljem konzultant građevinskog trgovine.

Čitaj više