Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Anonim

Postoje mnoge vrste različitih veza koje se danas široko koriste u popravcima. Oni su potrebni za skupštinu i popravak namještaja, za povezivanje pojedinih dijelova nekih funkcionalnih elemenata. Ali najviša popularnost među svim vrstama zaslužuje točno za zgušnjavanje.

Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Priključak za šiljke je kombinacija drvenih dijelova čvrsto učvršćenja u rupe (utore) šiljaka.

Spoj na temelju žljebova i šiljaka se uglavnom koristi za drvene materijale. Pruža prilično snažnu dinamiku pri sprečavanju deformacije dijelova. To je osobito dobro za namještaj kada je potrebno osigurati maksimalnu pouzdanost zatvarača.

Savjeti za spajanje

Zgušnjavanje može učiniti svaki, samo prije ozbiljnog montaže, potrebno je biti obučeno, ako nemate stolarskih vještina. Kao rezultat toga, možete dobiti prilično kvalitetnu fiksaciju. I ako je još uvijek dodatno učvršćen metalnim uglovima, onda je čvrstoća vašeg namještaja na visokoj razini.

Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Proizvodnja vrha šiljaka i žlijeba "Lastochkin rep".

Postoji mnogo načina za povezivanje na temelju šiljaka. No, prije razmatranja osnovnih najčešćih od njih, preporučljivo je uzeti u obzir neka pravila i suptilnosti koja će se svakako voditi tijekom rada rada:

  1. Ako imate priliku, onda napravite šiljak na posebno točnu opremu. To će osigurati maksimalno podudaranje šiljaka i žljebova jedni drugima. Takva oprema je u svakoj stolarnoj radionici ili Uredu za industrijsko učenje.
  2. Događa se da ćete napraviti namještaj koji ne zahtijeva posebnu točnost. Ali onda možete napraviti veze i učiniti sami. Za ovaj šiljci trebaju smanjiti isključivo vlakna drveća. U tom slučaju, širina treba biti oko 17-20 debljina glavnog dijela. Tako ćete biti u mogućnosti izbjeći čips i izgled pukotina.
  3. Malo je lakši slučaj s reznim šiljcima na šperploču. U ovom slučaju, debljina debelog sinusa može biti apsolutno bilo kakva. Širina glavnih dijelova ne utječe na to. No, načelo sukladnosti u smjeru vlakana ostaje isti.
  4. Nakon rezanja šiljaka i provjerio njihovu veličinu, drvo mora biti malo dodavanje. Odnosi se na uobičajeno držanje materijala u sobi tijekom dana. Tako će drvo biti u mogućnosti uzeti stalni oblik da će u budućnosti pomoći da se izbjegne zakrivljenost spoja.

Članak na temu: Električna energija iz snijega skutera i odvijač za dijete vlastitim rukama

Priprema alata i prvi dio mjerenja

Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Izmjerene ravne priključke za zgušnjavanje.

I sada razmotrite glavnu i najčešći izbor kako možete napraviti visoku kvalitetu vezu za šiljak. Temelji se na korištenju konvencionalne datoteke ili velike pile (ovisno o željenoj veličini).

Dakle, prvo što trebate odabrati alat. Važno je imati na umu da svaka datoteka ima vlastitu širinu rezanja. Dakle, kao rezultat toga, neki šiljak će postati malo više. I što se tiče izravno iz ove širine. Zato kada mjerenje parametara spajanja, uzmite u obzir širinu rezanja.

Sada nastavite s oznakom. Da biste to učinili, trebat će vam olovku i vladari. Prvo izmjerite pojedinosti koje se moraju međusobno povezati. Nakon toga se na mjestu budućnosti primjenjuje širina dijelova. U isto vrijeme, dubina propila samo će biti jednaka debljini glavnog dijela.

U pravilu, u mnogim ostvarenjima namještaja na jednom dijelu mogu postojati nekoliko šiljaka ili žljebova. U tom slučaju potrebno je kretati koliko će biti isti. Ako su identični, onda je dovoljno da se zamrznu. S različitim veličinama provodi se potreban broj mjerenja. Čak i zapamtite pravilo: u debelim dijelovima, preporučljivo je učiniti nešto manje, i u tankim - dublje.

Označavanje drugog dijela

Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Elementi za zgušnjavanje.

Nakon toga, idite na oznaku drugog dijela spoja. Da biste to učinili, morate uzeti dva detalja koja bi trebala biti povezana i čvrsto ih pričvrstite jedni drugima. U isto vrijeme, potrebno je slijediti korespondenciju slučajnosti s propilnim linijama. Kada su detalji savršeni jedni prema drugima, preporučuje se da ih držite u vice tako da se ne pomaknu.

Sada kada su detalji vezani, morate staviti oznake s olovkom na drugom koja nije izložena od dijela, a nakon toga se nakon toga napravi početne povratne informacije. To neće biti čvrste linije, ali samo tanke oznake, slične ogrebotine. Ali još uvijek je potrebno napraviti ih, jer će biti lakše raditi. Samo prilikom primjene oznaka, pokušajte to učiniti kako biste postigli savršenu ravnost i spriječite zavoje.

Članak na temu: označava perilicu rublja

Nakon toga, potrebno je osloboditi dijelove i premjestiti ih više u odnosu na drugo. Važno je to razmotriti. Ako premjestite dijelove vrlo malo do širine datoteke, veza će biti prilično teška. A ako napravite pomicanje malo više, bit će slobodnije.

U isto vrijeme, nemoguće je reći da su neke od opcija loše. Sve ovisi o prirodi i veličinama spojenih dijelova. I iz specifične vrste drvenog korištenog. Ako koristite PANEUR, moguće je napraviti smjene samo u širini sloma, jer neće biti izložena snažnoj deformaciji u svakom slučaju.

Konačna formacija spojeva za zgušnjavanje

Kako možete samostalno napraviti vezu za šiljak?

Metode zadivljujuće spojeve drvenih dijelova.

Kada se sve to proizvodi, idite na krutu formiranje šiljaka i žljebova. Dakle, da sve ide ispravno, morate stalno mjeriti nakon posla kako biste uklonili rizik od pogreške ako je moguće. Posebno pažljivo slijedite razinu linija. Za velike dijelove koristite razinu izgradnje za kontrolu.

Dakle, glavni dio rada je gotov: formiraju se temeljite veze. Sada morate napokon izmjeriti sve kako biste bili sigurni da se možete premjestiti na finaliziranje. Da biste to učinili, možete koristiti brusni papir ili ručne zapise. To ovisi o tome kako je površina gruba.

Zatim će slijediti vezu. Važno je uzeti u obzir vrstu veze. Oni su odvojivi i pojmovi. Lokalni spojevi trebali bi biti jači i čvrsti, a odvojivi tako da se mogu rastaviti kada je to potrebno. Za sve točke priključke, koristi se ljepilo, a potrebno je malo zaokružiti kutove za odvojive.

Mogućnost o tome kako napraviti spike veze kao što možete napraviti, razmotriti.

Postoji još nekoliko načina, ali već su više kompliciraniji i prikladniji za profesionalce. Ali ako ne žurite nigdje, onda možete postupno kupiti vještine i jednostavno slijediti rad.

Članak na temu: cvatnje to učiniti sami

Čitaj više