Kako izgraditi podrum na parceli

Anonim

Za skladištenje žetve, podrum i podzemlje su najprikladnije. Ali podzemlje se ne može učiniti u svakom domu, nego da podrum može čak biti na parceli s visokom razinom podzemnih voda. Važno je znati gdje i kako.

Kako izgraditi podrum na parceli

Podrum na parceli može biti element dekoracije

Odaberite sjedalo ispod podruma

Optimalno mjesto pod podrumom nalazi se na prirodnom ili ručnom visini. Ako na web-lokaciji nema kapi, potrebno je pronaći najviše "suhog" dijela s niskom položaju podzemnih voda. Možete odlučiti o vegetaciji - gdje je najniža, tamo postoji voda.

Idealno ako imate geološku studiju web-lokacije (naručeno pri planiranju kod kuće). Postoji dovoljno točnosti pojave vodonosnika. Ako ne postoji takva studija, približna razina podzemnih voda može se odrediti onim što dubina u bušotinama je vodeno ogledalo.

Kako izgraditi podrum na parceli

Najbolje mjesto gdje možete napraviti podrum - na prirodnoj visini

Još jedna mogućnost - na procijenjenom mjestu za bušotinu dubine od oko 2,5 metara. Ako u njemu nema vode, možete napraviti podrum, zamagljen za 2 metra ili malo više. Potrebno je pokrenuti ili u proljeće, nakon spašavanja snijega, ili u jesen nakon jakih kiša. U ovom trenutku, najviša razina podzemnih voda i iznenađenja u obliku poplava ne morate se bojati.

Prema rezultatima studija određuje se s vrstom podruma:

  • Ako je razina podzemne vode ispod 1,5 metara od površine, možete napraviti budni podrum.
  • Ako se voda na razini od 80 cm može napraviti pola pasmina.
  • Ground podrum je prilično povrće. Zahtijeva veliku količinu posla i rijetko je u privatnom gospodarstvu.

Postoji još jedna vrsta podruma - podzemlje koje je uređeno ispod kuće ako postoji prilično visoka baza (1,5 metara iznad). Zatim kopajte malu veličinu vela negdje 2 * 2 metra, produbljuju više od metra. Na dnu, s pristupom zidovima jame, položene hidroizolaciju, šljunak se izlijevao (10-15 cm), odvodeći pod ukrcani pod. Ako je voda već blizu, bolje je sipati betonsku ploču prema standardnoj tehnologiji.

Kako izgraditi podrum na parceli

Lagano isključite u zemlju, možete napraviti pod zemljom za spremanje očuvanja i povrća

Zidovi postavljaju opeku ili čine kuću od natopljenog drveta, dobro izolirane vani. Poklopac podruma ispod kuće je ispod razine poda, oni su također topli. U podu suite poklopac malo više veličine. Ovo je završeno na ovoj konstrukciji. Ova vrsta podruma ima smisla samo u domu stalnog boravka - uvijek će biti pozitivna temperatura. U kućama sezonskog boravka bez zagrijavanja zimi će se zamrznuti, tako da nema nikakvog značenja da košta takav podrum.

Materijale

Izbor materijala za podrum također ovisi o razini podzemnih voda. Na suhom mjestu, možete izgraditi od onoga što želite - bilo koji materijal pogodan za te svrhe: impregnirano drvo, opeka, beton, građevni blokovi.

Kako izgraditi podrum na parceli

Možete napraviti podrum od betona na bilo kojem tlu

Ako je voda blizu površine, potrebno je da se materijal ne boji vlage, ima nisku higroskopnost (poželjno blizu nule) ili ga je bilo moguće značajno smanjiti. No, ovi zahtjevi su odgovorni, općenito, samo beton i metal. Beton je poželjnije - definitivno se ne boji nameta, ne upija ne upija vodu, iako ga kapilari mogu provesti. Beton je dobar jer postoje različiti načini da se to praktično nepropustan za vodu u bilo kojem obliku:

  • Aditivi - aditivi koji daju konkretna specifična svojstva. Uključujući i postoje aditivi koji praktično ne provode i ne apsorbiraju vodu.
  • Smanjena higroskopnost može se pomiješati s betonom prilikom polaganja (postoje posebni vibratori za beton). Zbog brtvene strukture, njegova gustoća postaje mnogo veća, higroskopitnost se smanjuje.
  • Obrada impregnacije dubokog penetracije. Za betonske formulacije na bazi cementa koriste se u kojima su uključeni polimeri. Polimeri blokiraju kapilare za koje se vode vode. Dvije obrade omogućuju 6-8 rezova kako bi se smanjila količina propuštanja kroz beton vlage.
  • Gumena boja. Koristi se za bazene, ali u ekstremnom slučaju može spriječiti vlagu u podrum.

Članak o temi: Pričvršćivanje vijenca za rimsku zavjesu: Uputa korak po korak

Sva ta sredstva u kompleksu ili jednom ili dva koja mogu izabrati, pomoći će da podrum ne osuši niti dijeli s visokom razinom podzemnih voda.

Također izgraditi podrum u visokoj podzemnoj vodi može biti od metala. Pritisnite željenu kutiju za brtvljenje, na dno i zidove zavarivanje podupirača. Ova metalna kutija se tretira izvan kompozicije protiv korozije (nekoliko puta) i zakopava u tlo. Ako su šavovi učinjeni kvalitativno, voda neće odlaziti, ali postoji još jedan problem - s velikom količinom vode, ovaj okvir se može gurnuti na površinu. Da se to ne dogodi i zavaruje potpore, ali oni samo pomažu određenom tlaku koji nastaje vodom. Može se dogoditi da će se takav podrum pojaviti.

Kako izgraditi podrum na parceli

Metalni podrum neće propuštati, ali se može "pojaviti"

Tijekom izgradnje podruma na visokoj razini podzemne vode i dalje se primjenjuje keramička cigla. Ali s vremenom se raspada, iako je moguće u vrijeme smanjiti svoju higroskopnost - da se nekoliko puta obrađuje istu impregnaciju dubokog penetracije. A ipak je cigla u visokoj vodi samo ekstremna opcija.

Kako napraviti podrum betona s mobilnim oplatom

Standardna tehnologija konkretne podrume opisana je mnogo puta. Nije baš dobro, jer vam je potrebna velika količina materijala na uređaju oplate, a kopanje jame ne zadovoljava - to bi trebalo biti mnogo više od Gabarisa podruma, tako da je moguće instalirati ovu oplatu. Postoji više racionalniju tehnologiju - s betonskim nožem i fazni punjenje zidova. Takve taktike se koriste u izgradnji bunara, ali možete podnijeti zahtjev za podrum.

Kako izgraditi podrum na parceli

Formirao je nož za beton dobro

Puniti nož

Sve počinje s punjenjem noža. Njegov profil prikazan je na slici. Na lik je nacrtana oko - pod bunar, ali podrum je bolji učiniti pravokutni. Ovaj betonski nož se izlije na mjesto. Dakle, roj male jame na perimeru budućeg podruma. U odjeljku, to bi trebao biti trokutasti u poprečnom presjeku, s govornom, usmjeren unutar perimetra (kao na gornjoj fotografiji).

Kako izgraditi podrum na parceli

Na perimeru budućeg podruma, kopanje jame, koji u kontekstu ima trokutasti oblik

Isti oblik plesti okvir iz armature. U tom slučaju korišteni su fiberglass elementi - jeftinije je, lakše ga je isporučiti. Za preklapanje i spol će se koristiti čelik.

Kako izgraditi podrum na parceli

Nož

Izrada okvira, ostavljamo priopćenja za pojačanje na 15-20 cm duga, usmjerene prema njima bit će pričvršćena na sljedeći pojas za pojačanje. Okvir je instaliran u gotovoj jami, prekriven filmom. Potrebno je da su zidovi noža glatko i tlo dobro prođe.

Kako izgraditi podrum na parceli

Voziti s filmom

Beton se obavlja u betonskoj mješalici - male količine potrebne za jedno punjenje ne dopuštaju naručivanje u tvornici. Beton napraviti Mark M 250 (na 1 dio cementa M 500 zahtijeva 1,9 dijelova pijeska i 3.1 dijelova ruševine, vode - 0,75). Povećati čvrstoću, doda se polipropilenska vlakna, a penetronski administrator (aditiv za veću čvrstoću) se otopi u vodi.

Kako izgraditi podrum na parceli

Beton izlije

Beton se postavlja, jer će se obraditi vibratorom. Ispunio stranke u fazama, odmah tretiraju vibrator uranjanja.

Kako izgraditi podrum na parceli

Podijeljen nož

Zidove

Zatim je beton prekriven filmom, povremeno navlaženom. Dok je zgrabio, prikupio je obračun. Recepna ploča 40 * 150 * 6000 mm prolazila je ravninu, srušio niz obloge od četiriju odbora. U visini su se ispali oko 80 cm. Kada se sastavljaju ploču, čvrsto je pleteno tako da je otopina manje uzeti.

Kako izgraditi podrum na parceli

Prikazati štitove

Pričekajte da se dobije konkretna stjecanje čvrstoće (više od mjesec dana prošlo od ispune). Da bi podrum za ovu tehnologiju napravili, nož bi trebao biti izdržljiv. Onima koji su ranije preostali, oslobađanje ojačanja je vezano okvir sljedećeg reda. U isto vrijeme, ostavljamo i pitanja od oko 15-20 cm na "obvezujuću" sljedeće pojas.

Kako izgraditi podrum na parceli

Vezao je trup

Kako bi se povećala krutost trupa, kutovi su ojačani savijeni u obliku slova "R" s metalnim strutama (duljina bočne strane je 40 cm).

Kako izgraditi podrum na parceli

Poboljšati kutove metalne armature

Stavili smo oblikovane štitove. Dakle, da se ne raspadaju kada se lijevaju beton, iznutra i izvana su pričvršćeni kutovima. Unutra, isporučuje se 4 kutova (na samo-taksiju), izvan - do 2. Udaljenost između dva štitova je fiksirana uz pomoć klinova (na fotografiji ispod vidljivih).

Članak na temu: Zamjena prozora Učinite to sami

Kako izgraditi podrum na parceli

Jačanje uglova oplate

Tako da su podrum zidovi bili glatki i voda iz betona nije otišla, unutarnja površina oplate bila je lijepa polietilen. Površina prvog stalnog betona treba očistiti prašinu koja se akumulirala. Radimo to uz pomoć pranja visokog tlaka (postoji u gospodarstvu). Zatim postavite oplatu, ulijte beton, obradite vibrator.

Kako izgraditi podrum na parceli

Beton je ispunjen

Pokrivak betona s polietilenom, povremeno vode. Nakon dva ili tri dana, možete ukloniti oplatu. Nekoliko dana kasnije možete pokrenuti zidove. Za to unutar perimetra izvodimo tlo. Digid ravnomjerno tako da su zidovi sjedili bez izobličenja.

Kako izgraditi podrum na parceli

Uklopljena uklonjena

Prvi put su zidovi pitali oko 60 cm. Ovo je visina zidova zida (oko 20 cm obrađuje prethodno punjenje.

Kako izgraditi podrum na parceli

Sljedeći red pojačanja

Nadalje, prema "valjanoj" tehnologiji - donosimo armaturu, uglovi su pojačavajući, stavite oplatu. Samo ovaj put tako da je prikladnije staviti štitove, unutar, ispod ruba oko 15 cm, pečeni komadi ploča. Počivaju u unutarnjem štitu.

Kako izgraditi podrum na parceli

Unutar dijelova ploča (vrh njihovog ruba je poravnan u horizont)

Tada su instalirani vanjski štitovi. Oni su "vješanje" na donjim studs, koji su nastali kroz oba štita. Gornji klinovi popravljaju željenu širinu zida. Štitovi se povlače u kutovima metalnih kutova.

Kako izgraditi podrum na parceli

Klizni na kojem "vješanje" štit

Sljedeće - popunite, vibracije, Coop, Pričekajte. Nakon tjedan dana - avenol možete nastaviti produbljivati. Tako radimo, dok zidovi nisu visina projekta. U ovom slučaju, uzelo je 4 ulijevanja od 60 cm svaki. Ukupna visina okrenula je 2,4 m. Zakopao sam ga tako da je gornji rez nešto niži od razine tla.

Kako izgraditi podrum na parceli

Zidovi podruma pali su na željenu dubinu

Te boce koje se stavljaju na armaturu potrebne su da film koji pokriva beton ne žuri. Ideja je bila vrlo korisna.

Na katu na zemlji siluje geotekstil. To će nadoknaditi neravna opterećenja. On također služi kao "tepih - daljnji rad na koljenima.

Stop

Dakle, da zidovi ne traže dalje, nož mora biti "štand". Da biste to učinili, plete iz okvira za pojačanje, slični onome koji je bio učinjen za nož.

Kako izgraditi podrum na parceli

Povezani okvir za "stop" nož

Za instalaciju u nožu, izbušite rupe u kojima voze šipke za armaturu. Oni su vezani za granični okvir, ostavljajući oslobađanje ojačanja za komunikaciju s ojačanjem poda.

Kako izgraditi podrum na parceli

Pijenje komada priključaka

Stavili smo oplatu, ispunimo "stop" beton.

Kako izgraditi podrum na parceli

Bivši nož se pretvorio u sidro

Paul u betonskom podrumu

Nakon što je grabbing beton, rastavljanje oplate, vrijeme je da pođete pod. Najprije je napravio temelj. Pijesak je izlio na Geotekstil (oko 10 cm), slomili su lopatom, a zatim pari, a zatim klizalište. Dvije kante cementa razbacane preko cijele površine, miješane s valjcima s gornjim slojem pijeska, ponovno zatvorite klizalište. Prolijeva od vode za zalijevanje s otopljenim aditivom penetron Alex, prevrnuo je ručno mijenjanje. Nakon navijača, pijesak nije pod njegovim nogama.

Kako izgraditi podrum na parceli

Bazni sloj na prvom katu

Ova operacija je ponovljena još dva puta. Gornji sloj se okreće na hrpu rubom čepa. Dali su pripremu pod pećnicu da se osuše. Nakon sušenja, kora je vrlo izdržljiva.

Baza je isprana, osušena. Zaključali su gotovu stog žice 6 mm u koracima od 10 mm. Grid je vezana za armaturu nožem. Stavila je na komade odbora, koje su bile očišćene.

Kako izgraditi podrum na parceli

Paul u podrumu spreman za popunjavanje

Od dva kolosijeka, ispružena iz ugla u kutu, napravio je svjetiljke za punjenje betonom - ukupna visina ploče je 10 cm.

Kako izgraditi podrum na parceli

Betonski podni podrum spreman

Preklapanje i ventilacija

Razumijevamo jedan štit oplaki, hranimo pristaništa, povlačeći se s gornjeg ruba zida 40 mm - to je upravo debljina ploča. U jednom kutu uspostavljamo metarsku cijev, pričvrstili ga s jednom stezaljkom, u suprotnom smo stavili tri metra na tri stezaljke.

Kako izgraditi podrum na parceli

Hranite ploče oko perimetra

Kako izgraditi podrum na parceli

Instaliranje ventilacijskih cijevi

Tri oblikovanja štitovi su savršeno slagani na priloženim pločama. Ostatak rastavljati, rezanje do sada za ulazak u ulaz. Praznine između ploča ugrađeni su montažnom pjenom, nakon što je polimerizacija viška izrezana u konac s pločama.

Kako izgraditi podrum na parceli

Formiramo oplatu za popunjavanje preklapanja ploče

Od dna, iz podruma su instalirani podupirači. Na vrhu su fiksirani s kutovima, dno ispod ploča su položeni podrezivanje, kako se ne bi prodali na kraju betona.

Kako izgraditi podrum na parceli

Čepovi za kolač ploče ploče

Kako izgraditi podrum na parceli

Ulazni instalirani obloge

Članak o temi: Countse Kuće: Velika ideja za vrtnu kuću

Na vrhu ploče i zida opere se sudoperom visokog tlaka, usisao. Smješten s slojem vrebije, koji je bio pričvršćen na ploče pomoću nosača iz građevinskog trapa. Ulaz u podrum odabran je u veličini 1 * 1 metar, njegovi rubovi su ograničeni na oplatne ploče.

Kako izgraditi podrum na parceli

Instalirana oplata za prijavu

Zatim se obrati ugrađuje oko perimetra. Ploče su pričvršćene, zategnite kroz kutove dugim noktima. Zatim okrenite vrećicu, ugradite potpore koje se odmaraju u ulozi. Potrebne su potpore moćne - težina će slomiti znatnu.

Kako izgraditi podrum na parceli

Popraviti oplate

Također radimo tri jačanje greda - dvije donje šipke 16 mm, dva gornja 14 mm, povezane su jedni s drugima od 8 mm. Dvije zrake bile su vezane, predstavljene su na to mjesto, vezali su ih oslobađanjem pojačanja od zidova. Treći prikupljeni na licu mjesta - njezine grančice prolaze kroz gotove grede.

Kako izgraditi podrum na parceli

Gotov okaz

Nakon od armature, 12 mm plesti mrežu u koraku od 20 cm. Šipke su vezane za oslobađanje od zida. Neke poteškoće su se pojavile kada oko ventilacijskih cijevi. Morao sam saviti armaturu. Šipke koji su završili u blizini ulaza, savijenog 15-20 cm. Okvir za pojačanje tada će im biti vezan za njih.

Kako izgraditi podrum na parceli

Zaobilazeći ventilacijsku cijev

Kako bi se provela električna energija u podrum, izbušene su dvije rupe, žice u varu provedene su kroz njih. Zatim je natočio sve beton.

Kako izgraditi podrum na parceli

Krv poplavljena ploča

Nekoliko dana kasnije, kada je zgrabio, napunjen je obrazac iznad ulaza. Prvo, unutarnja kutija, zatim okvir armature, zatim vanjski. Također betonski bled.

Kako izgraditi podrum na parceli

Proces instaliranja oplate za ulaz

Nakon betonske dobivene dizajna čvrstoće (28 dana od izlijevanja), zid je pola metra, a ploča stropa je obrezana s EPPS (ekstrudirana polistirena pjena). Njegov "sadli" na bitumenskoj mastiklistici - u isto vrijeme i hidroizolacija.

Kako izgraditi podrum na parceli

Plakanje podrumske izolacije

Sigurnosne kopije ostaju dva mjeseca. Onda je gotovo sve uklonjeno, ostavljajući samo par, samo u slučaju. Prva žetva pojavila se u podrumu.

Kako izgraditi podrum na parceli

Dok su ostale dvije sigurnosne kopije

Sada znate kako napraviti podrum od betona s faznim punjenjem zidova. Vrijeme je puno ostalo, ali se pojavili troškovi da se rasteže na vrijeme.

Kako napraviti podrum iz betonskih prstena. Pogledajte ovdje.

Podrum u kućici iz opeke (ispod hozblock)

Za izgradnju ciglenog podruma, naša zemlja je pogodna za svih 100% - podzemne vode ispod 3 metra, tla su gusta, neprazna, pa su iskopali pad od 2,5 metara duboko. Veličine podruma 2,2 * 3,5 m, tipke, respektivno, malo više. Ulaz u podrum će biti iz promatračke jame, a hozblok (metalni spremnik) će biti postavljen iznad svega "kompleks". Za uštedu korištenih opeka.

Pod je savjetovao da su se stari ljudi savjetovali: slomljeni kamen i slomljena cigla je natočena na dno slojeva, sve je to oklopljena glina i protrljala. Podijelili pod, obuhvaćajući pijesak, također je bio zabranjen, pre-rugao. Zatim je počeo ležati zidove u olnik. Tlo je neprazan, tako da nije potrebno brinuti o zidovima.

Kako izgraditi podrum na parceli

Polaganje zidova podruma od opeke

Ostatak između opeke i zida jaza prekriven je glinom, koji je također dobro zid - zaštita od strogosti, koji će pretraživati ​​gdje curiti.

Zidovi su izbačeni malo više od razine tla, na njima je instalirana skrbnica. Pakla čvrsto - to će biti oplata za preklapanje ploče od podruma. Od dna ploče obnovljeno je na potpore, film je korišten na vrhu - tako da beton ne uspije u postojećim prazninama. Izloženi letovi iz dasaka, ograničavajući buduću ploču. Ubori u kutovima donijeli su kutnu kravatu.

U budućnosti se preklapaju, u suprotnim kutovima podruma umetne su dvije plastične cijevi. Ovo je sustav ventilacije. Štetorica će biti izolirana - 5 cm EPPS (ekstrudirana polistirena pjena) je položena.

Kako izgraditi podrum na parceli

Oplata, izolacija, armatura ploča plutajući podrum

Na vrhu izolacije od armature s promjerom od 10 mm, rešetka je povezana s korakom od 20 cm. Grid se oslanja na kriške opeke. Podiže se iznad EPP-a za 4 cm, ukupna debljina ploče je oko 10 cm.

Beton naručen u tvornici - nalazi se ulaz u zemlju. Kada je lijevanje dobro sjalo.

Kako izgraditi podrum na parceli

Počelo je popunjavanje betona

Kako izgraditi podrum na parceli

Tako da poplavljene ploče za podrum izgleda

Dok je beton "zrelo", postavio zidove promatračke jame i korake u nju.

Kako izgraditi podrum na parceli

Yama je spreman, padaju u podrum

Nakon uklanjanja oplate, bit će moguće staviti metalnu hozblock odozgo.

Čitaj više