Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Anonim

Nisu svatko želi izgraditi zidove podruma - to je dugo, i ne postoji uvijek vrijeme. Za pohranu povrća u malim količinama možete napraviti podrum betonskih prstena. Najveći promjer sličnih proizvoda je 2 m i 2,5 m, ovdje se mogu koristiti.

Vertikalni betonski prstenovi podrum

Ako nađete prstenje promjera 2,5 m za vertikalnu opciju, bit će vrlo lijepo, a zatim je dva metra zatvorena nakon instaliranja police. Već postoje gotovi plastični podrumi, ali cijena njih je nešto viša od domaće od ojačanih betonskih prstena.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Iz betonskih prstena čine nešto slično tom podrumu

Prije instaliranja prstena, poželjno ih je tretirati s hidroizolacijom premaza. Čak i ako je podzemna voda niska, na kiši ili tijekom taljenja snijega, bit će kuhani beton, vlažnost u podrumu će se podići. Da bi se to izbjeglo, može se liječiti bitumenskom mastiku koji se tali tar, impregnacijom dubokog prodiranja penitrona ili bilo koji prikladan pripravak prikladan prema svojstvima.

Bullen

Metoda izgradnje vertikalnog podruma iz betonskih prstena je nekompliciran: kopajte cilindričnu jamu odgovarajuće veličine. Možete odmah uopće dubine (to je oko 2,5 metara), a zatim instalirajte prstenje pomoću utovarivača ili prijatelja, užad i vitla na stativima.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Kopati rupu ispod bunara

Druga mogućnost je korištenje tehnologije koja se koristi kada je uređaj bunara za uklanjanje tla unutar prstena, postupno produbljivanje. Prsten u isto vrijeme spustit će se. Za bušotine je već zakopano na 8-10 prstena, jer će se CellAST trebati najviše dvije ili tri (ovisno o visini).

Broj prstenova - ovisno o vašoj želji, ali visina je bolja da se dobije tako da može biti unutra da stoji u punom rastu. U isto vrijeme, dodajte najmanje 15-20 cm na podove poda, a 10 cm biti barem minimalni jaz preko glave. Visina prstenova može biti različita - to je 40 cm, 60 cm, 80 cm i 1 m. Od toga, visina je dobivanje potrebne.

Kada kupujete GBB prstenove za podrum, pogledajte da imaju zaključavanje - zaštitnik i produbljivanje na krajevima. Ove brave čine dizajn stabilnijim, lakše je zatvoriti.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Instalirani prstenovi

Prije instaliranja, krajevi donjih prstena pročišćeni su iz prljavštine (brušeni), nanesite sloj cement-pješčane otopine. Nakon toga stavite drugi prsten. Nakon instalacije sve, šavovi i tehnološke rupe ponovno nedostaju.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Labave šavove s cementnim pješčanim rješenjem

Poklopac se može kupiti spreman - postoje odvojene okrugle ploče s otvorom, ali otvor je okrugli, a obično mala veličina - 70-80 cm. Ne mogu se svi jednostavno popeti u njega, a to će također biti teško s teretom , Dakle, ova opcija nije za sve.

Ako vam je potreban kvadrat laz, preklapanje ploče (strop) podruma može se izvući samostalno. Za to je okvir kuhani iz kutova, što će biti prikladno za laike ploče za oblikovanje. Rabljeni kutak 40 * 40 * 4 mm. Optužnica će biti fiksna - to će biti strop podrum - kao na fotografiji. U ovoj izvedbi koriste se komadi laminiranog obroka s debljinom od 21 mm, prikladne su ploče s debljinom od 35-40 mm.

Članak na temu: Kako izolirati ulazna drvena vrata vlastitim rukama (fotografija i video)

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Učinite da se podrum pokrijte

Mreža iz metalne trake slaga se na impotorne oplate. Budući da je veličina betonske ploče mala, kut je dobar amortizer, možete uzeti šipku 8-10 mm. Od njega povezati okvir za armiranje - korak 15 cm.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Prikupite okvir za pojačanje

Kroz pokrov cijevi za ventilaciju (u ovom slučaju, to je jedan, jer je volumen mali), donosimo žice za rasvjetu, koje su složene u valovito željezo ili u komad cijevi, koji se obavljaju u štit za obračun rupe. Hipoteke su dobro pričvršćene.

Sljedeći korak je formiranje oplate za ploču preklapanja podruma. U opsegu, izlažemo fleksibilan, ali izdržljiv materijal. To je prikladnije koristiti metalnu traku 10 cm širine (debljine od 3 mm). Instalirani bend mora biti dobro fiksiran (za borbu protiv igala koje se voze u zemlju), dodatno oko cigle. Šljunak s trake točno - na gornjem licu, mi ćemo izgladiti rješenje. Iz ploča napravimo oplatu, uživajući u ulazu u podrum, nakon čega se sipamo betonski znak m 200 (ovo je brand betona, nemojte se zbuniti s cementom).

Beton obično čini, to će zahtijevati dobru Portland cement Mark M 400 (500). Na 1 dio cementa, potrebno je 3 dijela pijeska i 5 dijelova drobljenog kamena srednjih i finih frakcija, vode u stanje srednje plastičnosti, ali obično 0,6-0,75 iz volumena cementa.

Nakon betonske kapljice 50% čvrstoće dizajna (na temperaturi od + 20 ° C, mora postojati tjedan dana, s + 17 ° C - dva), možete unijeti ulaz na željenu razinu, poboljšavajući opeku lazu.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Napravite ciglu kako biste napravili laz

Pročitajte više o hidroizolaciji pokrova podruma. Dvostruke ploče i zidove lazi s bitumenom mastik. Sada možete nastaviti do uređenja podruma unutar. Prije svega, morate napraviti pod. Može se lijevo zemljano - to je ako je razina podzemne vode niska. U tlu žurba slomljena cigla pomiješana s glinom. Sve je to dobro izmišljeno. Ispada dobre kat.

Druga opcija je napraviti betonski pod. Sipajte i gumeni zgnječeni kamen, na njemu - sloj pijeska, prolio, miješalica (10 cm), zatim stavite film (tako da voda ne ulazi u pijesak). Na filmu - rešetka za pojačanje i sve sipati beton.

Treća opcija - dolje da stavi prsten s dnom. Postoje takve. U ovom slučaju, nema problema s vlaženjem na dnu.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Prsten s dnom - prikladan kada je podrum

Još jedna točka: Ako je podzemna voda blizu, prije ugradnje prstena u pittalu, oni bi trebali biti pokriveni dvaput s hidroizolacijom premaz. Najčešće koristi bitumen mastiks. Također, također je potrebno podijeliti brtvljenje zglobova. Tada kada kupujete prstenje, potražite brave (kao na gornjoj fotografiji). Lagano cementno rješenje stavlja se na bravu donjeg prstena kada gornji prsten postane, ekstrudirana otopina se očisti. Nakon nekoliko tjedana, šavovi se također mogu propustiti bitumenski mastiks.

Članak o temi: WC Završavanje plastičnih ploča: fotografije za dizajn interijera

Za dijelove s visokom razinom podzemnih voda

Ne možete uvijek zakopati podrum za 2,5 metara, a ne da se sretnemo s vodom. U nekim područjima voda je već na dubini od 60-80 cm. Za takav slučaj, možete napraviti podrum iz betonskih prstena u lijepoj pasmini. Izbijanje na toj dubini, na kojem još uvijek nema vode, a dio koji strši preko tla kako bi položio toplinski izolacijski materijal (najbolji EPP za to) i zaspi s tlom (napraviti nasip).

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Uređaj podruma iz betonskih prstena na visokoj razini podzemne vode

Kako bi precizno preuzeli vodu iz podruma, oko vas može napraviti rukavca od ruševina - posipati najmanje 40 cm. Od vrha do dna, potrebno je neželiti u nkty, koji prije podupiranja tla morate uredno izrezati.

Na takvom uređaju postavlja se pitanje: kako napraviti poklopac tako da voda ne uspije kroz nju, hladnoća nije teći, i tako da to ne uhvati oko. Izlaz - napravite dvostruki poklopac. Da biste to učinili, preko ulaza postavlja rubove od opeke (opcija iznad) ili monolitni beton (na fotografiji ispod). U isto vrijeme, postoje dva pokriva - jedno svjetlo izolirano (drveni, obloženi s EPPS, polistiren pjena), drugi je metal s bravama.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Klanjanje ulaza u podrum monolitnog betona

Druga mogućnost je napraviti malu zgradu iznad ulaza, poput staje ili šale. Ne reći da će biti nezapaženo, osobito na vrhu brda, ali će zatvoriti ulaz s padalina.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Ne nužno, ali ste razumjeli ideju

Neki vlasnici takvih podruma organiziraju cvjetni vrt na nasipu, alpski kliznik, napraviti vodopad, a zatim slijetanje biljaka oko ulaza može se praktički nevidljivi.

Sve nije loše, ali ova opcija ima previše minusa: to je nezgodno popeti se u takav podrum iz betonskih prstena, volumen rada je veliki. U tom slučaju, bolje je razmotriti sljedeću opciju - vertikalno. Volumen rada je približno isti, a udobnost korištenja je mnogo veća.

Horizontalno (nečuveno)

Postoji još jedan podrum betonskih prstenova - horizontalni tip. Ovo je mali podrum ili podrum iznad glave. Ovaj je dizajn prikladan ako je podzemna voda vrlo visoka. Kopajte plitku jamu (najmanje 50 cm duboko, ali može biti dublje - kako dopuštaju uvjeti).

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Kako napraviti podrum betonskih prstena

U bacačima čine temelj-ploču (10 cm debljine i veličine 20-30 cm više od dimenzija budućeg podruma). 10-15 cm ruševina izlije na zbijenu savijenu. Uključite slojeve, 5 cm u vrijeme, svaki sloj temeljito tramva. Zatim ulijte i mijenjajte oko 10 cm pijeska. Film se širi na njega, postavljena je oplata, to je okvir za pojačanje (jedan pojas od pojačanja 10 mm u koracima od 20 cm). Centar ostavlja "mjesto za slijetanje" ispod prstena položenih na strani (napravite izgled donjeg dijela od šperploče i ploče i koristite ga kao oplate). Kada je zarobljen beton, možete se okrenuti na prstenje.

Članak o toj temi: Zamjena hladnjaka O-gume

Stražnji prsten može biti s dnom - onda stražnja strana leđa nije potrebna. Ako je prsten bez dna, zid je slojevitan s opekama (u pola opeke), bez zaborava da donese ispušnu cijev radi ventilacije. Tada je opskrba rupa napravljena u suprotnom zidu blizu vrata.

Povezivanjem fragmenata uz pomoć građevinskih nosača i ugrađujemo zajedničko rješenje, dobiva se gotovo gotov podrum. Mješoviti prstenovi zaspaju s tlom, formirajući brdo.

Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

Vrskavorni podrum iz betonskih prstenova

Sada je sve ostalo instalirati vrata i položiti preostale praznine. Stavili su metalne kutove ili tretirani impregnacijom (u cijeloj) drvenoj traci na koju su vrata fiksirana. Preostale praznine su najpogodnije za polazak od opeke ili borbe (prirodni kamen na otopinu). Prednji zid ili bi trebao biti izoliran iznutra, ili je potrebno učiniti debljinom - to je jedini odlazni zid.

Ventilacija

Kako bi zalihe dobro pohranjene, ventilacija treba organizirati u podrumu. S aktivnim kretanjem zraka, vlažnost unutar se prirodno podešava. Postoje dva načina za organiziranje ventilacije u podrumu:

  • S dvije cijevi koje se nalaze na različitim visinama - opskrba i ispušnim plinovima.
  • S jednom cijevi - ispušnim uređajem.

    Napraviti podrum ojačanih betonskih prstena

    Metode ventilacijskog podruma

Da bi ventilacija funkcionirala u normalnom načinu rada, potrebne su dvije cijevi - opskrba i ispušni plin. Distribuiraju se na suprotnim kutovima sobe, koji imaju dijagonalno. Cijevi za opskrbu počinje na udaljenosti od 40-50 cm od podrum. Može se ukloniti kroz zid ili gore, na razinu krova (poklopac). Ispušna cijev trebala bi izbrisati što je više moguće otpadne efluenta i stoga počinje gotovo ispod stropa - za 10-15 cm ispod. Prikazuje se strogo gore, ne manje od metra koji se vrti preko krova (poklopac). Dakle, da lišće ne spada u cijevi, oni su zategnuti s mrežom, kišobrani nositi, na ispušnoj cijevi kako bi poboljšali potisak, možete staviti deflektor.

Kako takva ventilacija radi? Zbog temperaturne razlike, pritiska i zbog čvrstoće vjetra. U podrumu jesensko-zimskog razdoblja, topliji nego na ulici. Osim toga, zbog činjenice da je ispušna cijev podignuta iznad krova, stvara se pad tlaka. Ovi razlozi prisiljavaju topli zrak ispod stropa da teže, duž cijevi. Svježi zrak dolazi na mjesto na mjestu udaljenog dijela zraka na suptilnoj cijevi u podrumu. Ovaj proces na različitim brzinama je stalno. Ponekad je u zimi previše aktivan, morate smanjiti poprečni presjek ventilacijskih cijevi. Da biste to učinili, možete staviti prigušivač na vrstu zupčanika ili pogled na peći, ali obično se olakšavaju - zatvorena je cijevi odozgo, neku vrstu ploče, djelomično ga preklapajući.

U malim veličinama podruma na brdu možete učiniti s jednom cijevi. U ovom slučaju, zrak se naizmjence izvlači, dolazi.

Čitaj više