Instalacija profila pod gipsarboard: korak-po-korak upute

Anonim

Odluka se prihvaća i pokrenete popravke. Najpouzdaniji i praktičniji način za izradu interijera - instalirajte ploče za gipsane ploče na zidove. Ali prije nego što nastavite u ovu fazu, potrebno je uspostaviti profil pod suhozidom.

Instalacija profila pod gipsarboard: korak-po-korak upute

Vrste profila za gipsanu ploču.

Pokretanje samostalnog rada na ugradnji profila pod GLC-om, potrebno je imati skup alata koji će biti potreban s daljnjim procesom izgradnje:

  1. Razina vode.
  2. Kabel za označavanje.
  3. Marker.
  4. Građevinski rulet.
  5. Korolnić
  6. Razina izgradnje.
  7. Perforator s nizom vježbi.
  8. Škare za metal.
  9. PassionA.
  10. Odvijač.
  11. Odvijač s obrnutim.
  12. Čekić.

Također trebate biti kupljeni:

  • pritisnite Walker s smeđim;
  • Stropne tiple u betonu;
  • Projektirajte produžne kabele (ako je visina zida veća od duljine stalka);
  • Suspenzija ravno (haljina);
  • spajanje raka;
  • Profili: zid (UD); Zidni vodič (UV); strop (CD); Vodič strop (UD).

Mjesto označavanja

Instalacija profila pod gipsarboard: korak-po-korak upute

Primjer stropnog okvira oznake za gipsanu ploču.

Prije instaliranja profila za suhozid, morate ga označiti, počinje iz bilo kojeg gornjeg kuta. Koristeći razinu vode, izvodimo gornji dio prostorije stavljanjem oznake oznake u svakom kutu. Zatim, pomoću kabela za označavanje, odnesite liniju za pričvršćivanje stropnog vodiča kroz cijelu dužinu stropa. Koristeći perforator, radimo rupe u zidu na mjestu pričvršćivanja strukture s frekvencijom od 500 mm, zatim popravite vodiče uz pomoć zidnih tišina, bodovanje ih s zgradom čekićem. U instaliranim vodičima montiranih stropnih profila. Fiksno na svakoj strani stropa (CD) s profilom vodiča s pericom za prešanje pomoću odvijača. Instalacija svakog od sljedećeg CD-a se provodi na udaljenosti od 600 mm. Ravna suspenzija je pričvršćena na strop s dva tiza na betonu, te na CD - dva ili četiri pritiska s smeđim.

Za veću krutost okvira potrebno je spojiti CD između 500 mm upotrebom praznog dijela od 600 mm i konektora rakova, čija uporaba će dati priliku bez odmaranja rasvjetnih uređaja na njega i primjenjivati ​​tijekom izgradnje stropna ploča, tijekom instalacije i naknadne obrade manje od određene deformacije., Treba napomenuti da je visina na kojoj se spušta stropni okvir, ovisi o duljini izravne suspenzije i ne bi trebao biti mali, jer je, u pravilu, mineralna vuna montirana na izolaciju, žice za rasvjetu i komunikacije za kuhinja.

Članak o toj temi: Značajke ugradnje elektrokamina u unutrašnjosti

Ugradnja zidnog trupa

Instalacija profila pod gipsarboard: korak-po-korak upute

Shema zidne obloge gipsa na metalnom okviru.

Instaliranjem profila za gipsa na stropu, idite na zidni okvir. Veličina umirovljenja između zida i okvira odabran je s činjenicom da je potrebno izolirati zid ili postaviti zvučni izolacijski materijal. Počinjemo označiti s CD-a pomoću razine izgradnje, obaviti marker vertikalnu liniju na pod. Nakon toga, pomoću ruleta i kuta provodimo oznaku za instalaciju profila zidnog vodiča. Potrebno je provesti sve pripremne mjere za obilježavanje tako da je soba, koja je naknadno obrubljena gipsanom ploče, imala ispravnu geometrijsku strukturu, odnosno prisutnost izravnih kutova na priključcima profila. To će se, zauzvrat, smanjiti u naknadnim fazama izgradnje broj otpada iz građevinskog materijala i smanjiti troškove financijskih troškova, što je važno.

Prema podu i zidovima, linije se provode učvršćivanje stijenki vodilice pomoću perforatora i zidnih titaka. Između sebe, spojeni su na zglobovima s pericom za prešanje s smeđim. Pravilno ispravljanje zidnih vodilica, primaju četverokutan okvir u kojem su zidni profili pričvršćeni. Potrebno je početi raditi s kutom prostorije, montažu svakih 600 mm vodoravno i nakon 500 mm okomito, koristeći izravne suspenzije, koje su također pričvršćene na zid timova, te na okvir - press perilica.

Navedeni potez rada primjenjiv je na sve zidove popravljene sobe. Mount se odlikuje originalnošću samo na onim mjestima gdje je potrebno instalirati prozor ili vrata, ali u ovom slučaju morate se pridržavati pravila o instalaciji. Profil za suhozid u ovom slučaju mora početi montirati s vrata ili instalacijskog mjesta prozora kako bi se dobio kruti okvir za najtrajniji privrženost gipsane ploče.

Nakon završetka instalacije vertikalnih komponenti potrebno je riješiti među sobom oko perimetra na stropu i pod. To će omogućiti da se izbjegne problemi prilikom pričvršćivanja postolja na podu prostorije, kao i pri montažu stropa.

Visina i duljina prostorije, koja se popravlja, može varirati, za razliku od duljine profila.

Ako standardna duljina metalnog profila nije dovoljna, potrebno je primijeniti standardni industrijski produžni kabel za to. Vezano je uz pomoć odlomka.

Članak na temu: toaleti s vertikalnim otpuštanjem na pod

Ugradnja gipsana ploča

Nakon što ste završili instalaciju, nemoguće je odmah kretati na ugradnju gipsane ploče. Potrebno je otpustiti utičnice, prekidače, svjetiljke i druge kućanske aparate, voditi brigu o izolaciji zidova, njihovoj hidroizoliranju i isparavanju. Tek nakon što se cijeli kompleks rada može premjestiti u sljedeću fazu.

Detaljne upute o tome kako montirati profil za suhozik treba pomoći učinkovito i brzo obavljati posao.

Čitaj više