Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Anonim

Vjerojatno, svatko je jednom obraćao pozornost na lijepu fasadu kuće ukrašena ornamentom. I ne govorim o muzejima, kazalištima ili drugim povijesnim sadržajima, već o kućama u kojima živimo s vama. Kako zanimljive i individualno zgrada izgledaju, na fasadama od kojih su prekrasni ukrasi i drugi užici dekora. Ponekad je čak i teško ukloniti izgled dok ne razmotre svaki detalj dizajna. Ukrasni proizvodi uvijek su pomogli stvaranju jedinstvenog i jedinstvenog dizajna kuće. Kada dođe vrijeme i učinio sam završetak mog fasade - znao sam točno ukras bi se bojao na moju kuću.

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Ukras - najstarija vrsta umjetničke aktivnosti čovjeka

Odabir dekor

Naravno, vremena kada je ukras fasada bilo teško zanimanje, već je prošlo. Sada to više nije potrebno uz pomoć žbuke i rezbara na kamen kako bi ukrao vaš domaći ornament. Ako je ranije samo plemenite šipku mogla priuštiti takvu dekoraciju fasada, sada, zahvaljujući gotovim elementima dekora, svatko može dati pročelju kuće.

Osim ukrasnog dekor, postoji veliki broj drugih arhitektonskih elemenata koji zajedno s njim mogu savršeno uklopiti u dizajn kuće.

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Osim ukrasa ukrasa, postoji veliki broj i drugi arhitektonski elementi.

A neki od njih su:

  1. Rupla - obloge pravokutnih oblika koje se mogu vidjeti na uglovima zgrade
  2. Stupovi
  3. Balams - elementi stubišta ograde
  4. Arki.
  5. Pilastri - izbočina zida koja ima pravokutni oblik ponavlja proporcije kolone
  6. Pilenki - ushini linearni okvirni elementi
  7. Sandriks - vijenci iznad prozora
  8. Friezes - pruge koje su uokvirene različitim elementima na kućnim fasadama
  9. Utičnice - okrugli posteljina na zidovima

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Sada svatko može dati fasadu kuće luksuzan izgled.

Važno! Možda mnogi od ovih uvjeta nećete trebati. Međutim, bolje je znati barem neke od njih. Ako morate komunicirati s dizajnerom ili dizajnerom - ne udarate u lice u prljavštinu.

Stvarno mi se sviđa stil klasicizma. Iz tog stila odlučio sam odabrati ukrase, jer će klasik uvijek ostati u modi. A za fasade u ovom stilu, prikladno je koristiti ogroman broj takvih arhitektonskih detalja kao ukras. Simetrično izvršavanje mnogih elemenata zajedno s krutošću stila, govori o arhitektonskom sklad.

Članak o temi: mačka je ozlijedila rastezljivog stropa?

Ukrasi klasika

Svatkonacija klasičnog stila govori o prisutnosti u obrascima ravnih linija i jednostavnih geometrijski figura.

Ukras se događa:

  • Ravan
  • Volumen

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Glavna stvar, koristeći ukrase za dekor, ne pretjerujte

Za kuće možete koristiti utičnice, cvjetne i životinjske motive. Glavna stvar, koristeći ornamente za dekor, nemojte pretjerivati, tako da ga ne mora potražiti kao višak. Uvijek sam volio bilješke životinja na pročelju. I kako prekrasan pogled na lavove koji sjede ispred ulaza u kuću? Ali već je već i naravno, pa sam odlučio da bi glava lava na bas-olakšanje bilo dovoljno. Vrlo lijepo promatrati pletenice i pojaseve kada su postavljeni s mozaičnim stilom. Usput, izgleda vrlo lijepo koristeći cvjetne bas-reljefima. Opcije dekoracije su toliko toliko da prije kupnje omiljenih proizvoda je bolje napraviti skice ili koristiti pomoć stručnjaka koji će pomoći pravilno organizirati sve elemente na pročelju kuće.

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Klasični stil fasada završiti

Materijal

Prije toga, za proizvodnju štukata i raznih elemenata ukrasa, koristili su gipsa. Međutim, teško je i nosi opterećenje strukture, osim, nije otporan na atmosferske utjecaje. Stoga se tehnologija ne stoji i nedavno proizvodi od proizvoda od pjene koriste u velikoj potražnji. Ali još uvijek najbolje u kvalitetama i karakteristikama ostaje poliuretanska pjena. Ukrasni proizvodi koji se izvode iz ovog materijala su gusti i ne boje se vanjskih utjecaja. Osim toga, njegova trajnost kaže da će ukras na pročelje kuća će trajati dovoljnu količinu vremena.

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

BAS reljefi iz pjenasta

Važno! Ako elementi iz pjene služe približno 6-8 godina, ukras poliuretanske pjene trajat će do 30 godina, i morat će biti uvrnut ne više od jednom svakih 10 godina.

Ako se odlučite za korištenje rasutih elemenata za kuću, a ne da se ne izlaže, kao što je mozaik, ili nacrtajte ornament pomoću matrice, onda gotovi proizvodi iz poliuretanske pjene bit će najbolja opcija. Ponekad možete čak i izvesti pojedinačni ornament. Zamislite kako će lijepo izgledati poput glave ljubljenja golubova u izlazu iznad ulaznih vrata.

Članak o temi: Wallpapers: fotografija za malu kuhinju, unutarnje ideje, perive i fliseline, video upute

Bogatstvo ukrasa za fasadu kuće

Pjenasti stupovi

Za mene, kao i za mnoge vlasnike kućanstava, igra veliku ulogu, kako će izgledati fasada stanovanja. Stoga, za vrijeme okretanja, želite koristiti one dekor opcije koje će definitivno učiniti izgled zgrade uspješnim i vidljivim. Ideja koja koristi ukras može činiti kao glup, međutim, nakon gledanja raznih fotografija kuća, ovo mišljenje će se dramatično promijeniti.

Čitaj više