Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Anonim

Fotografija

Svatko želi imati divnu i udobnu kuću. Također možete učiniti vaš dom vrlo lijep, čak i ako imate 1 sobu, male veličine Hruščov ili malossamy. Postoje razne ideje kako napraviti dobar dizajn malog stana.

Govor u našem članku će ići o tome kako napraviti zanimljiv dizajn lođe od 3-4 m2., To jest, samo takav balkon, koji se najčešće nalazi u malim apartmanima sovjetskog tipa.

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Loža bi trebala dati stanovnicima grada osjećaj slobode, vlastitog malo dvorišta s panoramskim pogledom.

U starim danima kuće su bile opremljene s dva prodajna mjesta: "Parada" i "straga". Ako je stanovanje počelo na fronti, on je završio s njom, u pravilu, "crni" ulaz. Ova obvezna tradicija osigurala je sigurnost prostorije u slučaju požara ili drugih nepredviđenih problema. U modernim visokim zgradama, "rezervni" izlaz je praktički br. U stanu zamjenjuje balkon. Naravno, balkon ne osigurava u potpunosti sigurnost stana, au većini slučajeva to nije "rezervni" izlaz. Međutim, loggia obavlja drugu funkciju - dati stanovnicima grada osjećaj slobode, vlastitog malog dvorišta s panoramskim pogledom.

Bit ćete iznenađeni ako saznate koji bizarni oblici mogu dobiti balkon od 3-4 m2, ako ima izvrstan dizajn!

Otvoreni balkon (loggia)

Dakle, imamo mali balkon, ne više od 3-4 četvornih metara. metara. Kako to ne uspije ne samo ostaci sovjetskog razdoblja, ali po djelu umjetnosti? Bilo kakve ideje:

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Ako očistimo balkon iz bilo kojeg ruševina, možete dobiti 1 m dodatnog korisnog prostora.

  1. Očistite ga iz starog smeća - tako da možete dobiti čak 1 m dodatnog korisnog prostora.
  2. Procijenite svoje mjesto u pogledu vremenskih pojava: je li voda kiša tijekom kiše i treba li vizir vrata.
  3. Ocijenite stupanj osvjetljenja balkona. To će pomoći da odlučite o dizajnu. Ako imate sunčano lice, trebat će vam zaštita za biljke s izravne sunčeve svjetlosti. Da biste to učinili, koristite Drnke, Wood, Rattan, itd. Možete izgraditi vizir od plastike za pokrivanje dijela balkona kao što su sunčane naočale.
  4. Ovisno o osvjetljenju, odaberite materijale za mjesto balkona. Zapamtite da će vlaga nužno upasti u otvoreni balkon i nećete izbjegavati probleme s ne-masnim materijalima.
  5. Napraviti izračun materijala.
  6. Odrediti teksturu materijala. Ako želite koristiti stablo, imajte na umu da će trebati biti lakirano. Bolje je koristiti pločice.

Članak o temi: Sve o skrivenim vratima u apartmanu ili kući

Zatim će trebati najoriginalnije ideje dizajna. Kao namještaj na otvorenom balkonu, možete savjetovati stol i stolice Rathang, krivotvorene ili plastike. Ne mogu se ukloniti zimi i ne zauzimaju mnogo prostora. I nemojte blagdati balkonu! Bolje je odmah izvaditi sve previše na smeće. I za skladištenje dječjih bicikala i drugih atributa, koristite šupu ili istaknute mjesto ispod stropa u hodniku. Navika okretanja balkona u skladištu nepotrebnih stvari vraća nas u prošlost bez davanja razvoja ideja. Odbiti staru tradiciju.

Također možete stvoriti vrt na čežnji. Lonci se mogu pjevati ne samo unutar balkona, već i vani. Neka se prolaznici dive. Petunia, Yucca, Campxis i ostale biljke koje se ne boje sunca, mogu se naseliti na vašem balkonu.

Glazd balkon (loggia)

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

U provedbi dizajna dizajna, koristite materijale koji vizualno "proširuju" prostor, po mogućnosti lagane tonove.

Loggia može biti ostakljena. Dakle, učinite mnogo, osobito u Rusiji. Jeste li već glazirani balkon? Nije važno što ste uzeli za izvorni materijal: plastika ili drva. Ali iz toga treba odbiti, stvarajući dizajn.

Drveni okviri moraju biti dobro izgrebeni ili pušili u nekoliko slojeva. Iskusni vlasnici znaju da se nakon slikanja i lakiranja prozori ne bi trebali biti otkriveni nekoliko dana, inače će se nabreknuti.

Za balkone 3-4 m2 preporučuje se instalacija kliznih prozora sustava. To štedi prostor.

Postoji još nekoliko pravila koja će omogućiti spašavanje prostora:

  1. Racionalne kutove uporabe. Obično u "krajevima" balkona čine ugrađene ormare za spremanje trgovina: alate, limenke s džemom i tako dalje. Ovo je dobra ideja. Koristite ga, ali zapamtite da je ormar "jesti" barem brojilo trga, a vi imate samo 3 od 4 četvornih metara, a od 3 m2 i manje.
  2. Koristite materijale koji vizualno "šire" prostor. Po mogućnosti lagane tonove. Prikladna drvena ili plastična obloga. Ako vam sredstvo omogućuju vješti mozaik na podu i zidovima. Veliki crteži također čine prostor "više". Odaberite odgovarajuće pozadine. Ista stvar - ogledala: Ako objesite zrcalo na kraju lože, dvaput ćete jednom puta.
  3. Prva ideja za korištenje lože je obično staklenik. I zapravo, zimski mini-vrt izgleda prekrasno i podiže raspoloženje. Ali biljke u zimi zahtijevaju grijanje. Stoga se pobrinite za grijanje na loggiji ili izvršite cvijeće unutar mraza. Cvijeće se ne može smjestiti samo na pod (koji je na 4 četvornih metara. M. vrlo iracionalan), ali i instalirati na posebno montirane police, višeslojne police i objesiti u kašu.
  4. Povećani prozori male lože slijedi sjenila ili rimske zavjese. Ne utječu na prostor. Nemojte koristiti zavjese tkiva. Boja zavjesa trebala bi biti neutralna.

Članak o toj temi: Kako postaviti svoje ruke iznad glave na skroriornim vratima?

Dizajn ideje za radni kabinet na loggiji

Sjajna ideja za one koji se sjećaju kod kuće. Kao i za one koji puše na poslu ili čitanju. Uvijek možete otvoriti prozor i umetnite svježi zrak. Tipično, tablica s računalom staviti u dubine lože, ali za punopravni rad bit će potrebno donijeti svjetlo tamo. Tablica može biti "presavijena" ili "ugrađena"

Takav prostor će odgovarati nakitarima, uredskim zaposlenicima, manikurama koji rade kod kuće. U slučaju da će kupci doći k vama, bolje je staviti stol u sredinu lože, a na krajevima postoje police s alatima ili papirima. Dakle, prostor će biti što ergonomski.

Dizajn ideje za one koji vole sport

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Na glaziranoj lođi, sportaš može uspostaviti švedsku stog, mali simulator, pa čak i boknućku krušku.

Loggia je idealno mjesto za sport. Svježi zrak, izvrstan pogled. Naravno, Mahine noge na balkonu 1 m širine su pune, međutim, s pravim pristupom na pitanje, sve je riješeno!

Na glaziranoj lođi, sportaš može uspostaviti švedsku stog, mali simulator, pa čak i boknućku krušku. Ako se simulator sklopi, ne bi trebalo biti problema.

Glazd balkon 3-4 m2 - idealno mjesto za yogu. Asketski, jednostavno i ukusno opremljeni balkon može biti citadela pacifikacije. Za provedbu ideje o "sobi za meditaciju", trebala bi biti opremljena loggia grijanja. Topli katovi, čvrsto zatvaraju prozor - i sve, možete blaženstvo. Ne zaboravite pružiti osobnu joga-sobu s aromatskim svjetiljkama, slikama i zvučnicima s glazbom.

Integrirani balkon

Mnogi "spajaju" loggia i sobe, povezuju ih u 1 prostor. Povećava sobu i stvara dodatne četvornih metara. Sastanak stambenog prostora. Međutim, u ovoj opciji, "otajstvo" sam nestaje, i ostaje samo dvorana ili kuhinja, ali s nježenim kutkom, u kojem možete postaviti 1 ormar ili 1 hladnjak.

Članak o temi: Lagano otporna za zavjese: pet savjeta za odabir

Dizajn za opuštanje

Za opuštajući odmor na lođoj lođi u maloj tvrtki postoje različite ideje. Dakle, na loggiji možete instalirati kamin, umjetno proljeće, ljuljanje, pa čak i saunu! Međutim, takve radnje zahtijevaju više dubinske studije i rad majstora. Ponekad je potrebno napraviti plan izgleda i dobiti projekt s dozvolama (ako je riječ o kaminu, na primjer!). Neki uspijevaju čak i stisnuti u malu loggiju mini-bazen za dijete.

Što reći o stolovima i stolicama, koji se mogu napraviti i sklopivi i privitke. Uostalom, tako je lijepo za šalicu čaja gledati zalazak sunca! Bilo koja ideja za dizajn možete utjeloviti 4 m2!

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Loggia dizajn 4 četvornih metara. m (fotografija)

Čitaj više