Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Anonim

Ako planirate koristiti parketnu ploču, linoleum ili tepih, onda za ove materijale, morate opremiti pouzdan i čak nacrt baze, šperploča je u stanju pomoći, koja se može staviti na površinu betonskog poda. Ako se držite estriha na estrih, to će omogućiti proračunsku verziju poravnanja poda u kratkom vremenu. Šperploča će sakriti sve nepravilnosti betonske baze baze. Ovaj plus, karakterističan za materijal, nije jedina stvar, šperploča također ima izvrsnu karakteristike toplinske izolacije, tako da će izolirati betonski pod s niskim karakteristikama toplinske izolacije.

Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Pod šperploče je popularan zbog jednostavnosti instalacije i malog troška potrebnih materijala.

Priprema površine prije početka rada

Polaganje šperploče tkanine treba napraviti na ravnoj bazi. To zahtijeva unaprijed kontrolu od poda horizontala prije početka rada. Ako su viđene razlike iznad 2 mm, zatim se estrih mora dodatno napuniti ili se uopće ponovno može ponovno upotrijebiti. Polaganje mora biti napravljeno nakon potpunog sušenja otopine, što može ići oko 45 dana. Estrih mora imati određenu razinu vlažnosti, provjeriti ovu karakteristiku na površinu poda, treba formirati polietilenski film, od kojih je minimalna veličina od 1x1 m, duž rubova, materijal koji trebate pritisnuti tvrde predmete , Nakon 3 dana, film se može provjeriti za isparavanje na unutarnjoj površini. Ako se kondenzat ne formira, možete pokrenuti isključivanje šperploča i naknadnog polaganja.

Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Razred šperploča.

Plywood platno karakterizira nedostatak, koji se naziva unutarnji napon. To može uzrokovati materijal materijala nije uvijek glatka. Ova značajka treba razmotriti prije početka polaganja - materijal se može izrezati na male praznine manjih veličina, što će vam omogućiti opremanje ravnog poda. Poželjno je pokriti materijal s kvadratima sa sljedećim dimenzijama: 0,75 ili 0,6 m. Prisutnost šavova između platna bit će kompenzirana promjenom linearnih dimenzija listova.

Polaganje šperploča treba biti prethodno analiziranje stanja materijala nakon rezanja.

Platno ne bi trebalo oštetiti u obliku žetona i snopova. Nakon rezanja, plahte se mogu staviti na osnovnu površinu. Sada možete označiti plahte koje treba ispraviti i prilagoditi pod određenim područjima prostorije, među kojima: niše, uglove i izbočine. Grub stil materijala stvorit će crtež, koji će biti napravio konačni materijal za nadjev.

Članak o temi: Klizna vrata na balkon: odabir i instalaciju

Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Postojeće veličine šperploča.

Postupak polaganja treba izvršiti s pružanjem šavova, čiji se različiti tipovi trebaju dati određenu širinu. Dakle, trebale bi postojati širine od 0,1 do 1 cm između sljedećih položaja šavova, dok je između obloga i zida šava, potrebno je dati širinu od 1,5 do 2 cm. omogućit će ih ispravno ispraviti u procesu lijepljenja.

Podnosna obrada

Ako razmišljate o pitanju kako se držati Phaneru, trebali biste znati da se to treba koristiti za ovaj poseban sastav, koji bi se trebao primijeniti u tandemu s nokat za nokte. Polaganje šperploča može se proizvesti na pripravku na bazi vode. Kao alternativno rješenje, nastupit će smjese na temelju otapala ili na temelju dvije komponente. Najsigurnija osoba je sastav na bazi vode. U procesu uporabe ne širi miris, a njegova priprema uključuje uporabu čiste vode. Ova smjesa se koristi u ulozi prajmera. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da uporaba takvog pripravka podrazumijeva prilično dugo sušenje. Ako se odlučite držati se fanoire, koji se temelji na otapalu, zatim proizvesti dodatnu impregnaciju estriha temelja. Osim toga, rad će biti popraćen stalnim neugodnim mirisom. Ali to će isušiti maksimalni maksimum za 5 dana.

Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Syperwood polaganje dijagrama na estrihu.

Ako se polaganje šperploča treba provesti u kratkom vremenu, preporuča se koristiti dvokomponentni ljepilo. A nakon 24 sata, možete nastaviti s mljevenjem površine baze. U nekim slučajevima, ovaj sastav u tandemu s epoksidnim pramerom je dopušten koristiti na betonskoj osnovi, koja nije imala vremena za sušenje.

Dvo-komponentna ljepila, za razliku od pripravaka ili otapala na bazi vode, ne podrazumijeva dodatnu upotrebu nokta.

Proces polaganja je poželjan za proizvodnju ljepljivih kompozicija arthelita i marka uzina.

Alati i materijali potrebni za rad:

  • nazubljena lopatica;
  • Teški valjak;
  • ljepilo;
  • Nokte;
  • šperploča;
  • Olife

Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Za primjenu ljepila koristi se zupčanik zupčanika.

Neki majstori su pričvršćeni na Phanneur na estrih, pre-ne prihvat na bazu. Međutim, nije potrebno skeptično povezati da provede ovaj proces, budući da je prajmer u stanju eliminirati čak i najmodernije čestice prašine, kako bi osnova bila najtrajniji, povećali značajke ljepila materijala, snižavaju količinu ljepila koristi. Osim toga, primiranje može spriječiti prekomjernu vlažnost.

Članak o temi: grede na stropu učiniti sami: drveni, poliuretanski, suhozid

Polaganje šperploča treba izvršiti odmah nakon završetka procesa praznog betonskog baze.

Polaganje šperpločanih listova

Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Udaljenost između ploča od šperploča ne smije prelaziti 0,4 mm.

Prije nego što se pridržavate izrade na površinu podne, potrebno je prvotno označiti mjesto rupa u podnožju koja odgovara oznaku, koja će se obaviti na prazninama šperploče. Zatim, u betonskom estrihu morate opremiti rupe na oznaku. Sada možete nastaviti na primjenu ljepila na betonsku bazu, za koju je potrebno koristiti zupčanu lopaticu. Na sloju kompozicije morate staviti šperploča, a nakon vožnje list s teškim valjkom. Platno treba dodatno ojačati vijcima i tiplelima. Ista tehnologija treba primijeniti na polaganje svih naknadnih listova šperploča.

Phanneur bi trebao biti složen na sloju sastava, čija debljina treba varirati u rasponu od 2 do 3 mm.

Materijal se mora izbušiti za pričvršćuje, povlačeći se s ruba platna za 2 cm, dok je korak između pričvršćivača trebao biti jednak udaljenosti od 15-20 cm. U fafaneeru morate pomicati rupe, promjer čiji će biti tako da se zatvarači mogu utopiti u tijelu fastiju obrane.

Konačna traka za obradu

Faneru nakon polaganja mora biti zalijepljen, za to trebate koristiti poseban stroj za brušenje koji ima grubu emery premaz. Nakon tog procesa, šperploča treba biti savršeno glatka i glatka. Pod bi trebao biti lišen pogrešaka, koji se u nekim slučajevima mogu pojaviti u vozilu. Polaganje šperploča ne dopušta uvijek da se pojavi površina bez kapljica visina između listova, ovi problemi također omogućuju rješavanje brušenja.

Čvrstoća polaganja šperploča može se provjeriti uz pomoć željeznice, čiji je duljina 2 m. Nakon polaganja pravila na površini poda, moguće je odrediti postoje li visina i kapi slotova. Ako su između poda i donje površine alata viđeni, širina koja prelazi 2 mm, rad je proveden loše. I ako su praznine unutar norme, onda možete početi polagati završni premaz na bazu nacrta.

Preporuke o konkretnom kreditu šperploča

Vodootporna šperploča može se postaviti na kravatu, što je označeno s kraticom FC. U svom sastavu, drveni furnir, koji drži kompoziciju na temelju smole, u njima ne bi trebalo biti fenola. Takva šperploča se vrlo široko koristi u prostoru stambenih prostora. Polaganje šperploča neželjenog tipa (NSH) osigurava potrebu za brušenje nakon završetka instalacije. Materijal se može položiti na estrihu, koji je poliran samo s jedne strane. Preporuča se pričvrstiti šperploča, čija je debljina u rasponu od 1,2-1,5 cm.

Članak o temi: kružni tuš - za povećanje imuniteta i ljepote kože!

Plahte na estrihu moraju biti položeni s nekim raseljavanjem, izbjegavajući pristajanje četiri šavova na jednom mjestu. Estrih prije polaganja nacrta premaza treba očistiti iz formiranog građevnog otpada, koji se pojavljuje nakon provedbe kita, slikanja i drugih radova. Popravak prašine iz baze je učinkovitije moguće pomoću industrijskog usisivača.

Primjer premaza ili prajmera na estrihu treba nanositi široku četku ili valjku. Na kravatu, morate ojačati phanneur sabore, čija je duljina dulja od debljine baze 3 puta. Stavite zatvarače kada fiksiranje šperploča na estrih ne moraju samo oko perimetra platna, već i dijagonalno.

Na estrih se može položiti sloj hidroizolacije, koji može izvesti gusti polietilen, pergamin ili analoge tih materijala. Dopuštena je staviti tanku polietilen podlogu ispod laminata na estrihu. Njegova cijena nije tako visoka i mijenja se od 15 rubalja na 1 m2, a toplinska izolacija ovaj materijal pruža izvrsno.

Prije polaganja šperploča na kravatu platna, potrebno je pokriti ulje u nekoliko pristupa, minimum je 2 sloja. U isto vrijeme, posebnu pozornost treba posvetiti krajevima. Tako se obrađeni listovi neće deformirati.

Nakon što je šperploča ojačana na estrih, vrijedi ga ostaviti za sušenje, nakon što se može oduzeti i zaštititi supstratom, poželjno je da se mora izraditi od hidroizolacijskog materijala. Na takvom torti savršeno izlažite premaz klipova.

Ne u svim slučajevima, rigidno pričvršćivanje šperploča na estrihu je prikladno. Nije potrebno smanjiti čvrsto platno na pretjerano male plahte, što se posebno bavi prostorom urbanih stanova, područje nije tako sjajno. To će samo povećati opseg posla.

Ako nakon polaganja krpe na njih planira se zaglaviti tanak linoleum, preporuča se šavovi ispuniti brtvilom. Njegova plastičnost neće biti prepreka za toplinsku ekspanziju, a šavovi se neće predlagati.

Šperploča može biti izvrsno rješenje ako je potrebno, u kratkom vremenu na razini betonske površine poda za daljnje polaganje završnog premaza. Takva djela nisu samo nezaposleni, već i neće uzrokovati velika financijska ulaganja. Čak i majstor koji nema iskustva u ovom području moći će uskladiti gore opisanu tehnologiju.

Čitaj više