Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Anonim

Ulazna vrata vaše kuće ne bi trebala biti ljubazna i izgledaju lijepo. Njegova glavna funkcija je osigurati zaštitu i pouzdanost. Stoga je vrijedno odabrati i instalirati, prisjećajući se dobre kvalitete, ispravno izračunavanje svih veličina.

Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Instalacijski dijagram ulaznih vrata pod polukružnom platband s vratima završnih elemenata i platby

Međutim, postoje standardni i nestandardni proizvodi. I vrijedi razmotriti pojedinačno. Visina i širina za kuću i ostale stambene prostore približavaju više ili manje dobro uspostavljene standardne veličine.

Što se tiče ostatka prostora, onda nema jasne sistematizacije. Uostalom, postoji velika raznolikost varijacija vrata u maloprodajnim mjestima, uredima, industrijskim prostorijama itd. Trebat će individualni pristup ovom pitanju.

Visina i širina (općenito prihvaćeni standardi)

Standardni otvori za ulaz vrata su uobičajeni odrediti standarde koji su položeni u dizajnu i konstrukciji.

Među njima su više veličine. Oni su klasificirani u stilu zgrade, njegov tip, vremenski period, kada je izgrađen, i za druge čimbenike. Svaki moderni tipični učinak odgovara povijesnoj veličini.

Vrata različitih proizvođača

Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Standardne dimenzije vrata i vrata.

Zemlja svakog proizvođača daje veličinu proizvoda:

  1. Francuska vrata imaju standardnu ​​širinu 690, 790, 890 mm (to su jednokratne ili pojedinačne vrata). Onesporeti dosežu 1330 mm i Bivalve - 1530 mm. Njihov standard visine je 2080 mm.
  2. Španjolska opskrbljuje vrata za visinu kuće u 2000-2030 mm. Njihova širina, ako govorimo o proizvodima s jednom pločom, je 600, 700, 800, 900 i 1000 mm. Standard za dvostruki raspon između 1200 i 1400 mm.
  3. Za Rusiju postoje i određeni standardi. Pojedinačni proizvodi trebaju biti visine od 2000 do 2100 mm, širine 800, 850 i 900 mm.

Članak na temu: Dekor za kupaonicu radi sami: ideje i fotografije

Ne zaboravite uzeti u obzir činjenicu da se njihov potpuni skup može biti potpuno drugačiji. Ruske kutije mogu ići sa španjolskim vratima, a francuski - od Rusa.

Nisu svi pridržavali standarda pri planiranju i izgradnji. Stoga je pažljivo potrebno učiniti sva potrebna mjerenja i izračuna prije kupnje vrata u kuću. Sama otvaranje može se proširiti i sužavati veličinu koja vam je potrebna (s odgovarajućom potrebom). Ako je preširok, onda će najbolji način biti izbor dvostrukih vrata. Uvijek postoji mogućnost narudžbe za proizvodnju proizvoda prema vašim veličinama.

Sustavi izračuna u građevinarstvu

Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Ključna vrata.

Moderna konstrukcija u mjerenjima i izračunima koristi metrički sustav. Došla je zamijeniti engleski sustav mjera i vaga. Prije toga, pridržavanje standarda ovog sustava, standard visine i širine mjerena je u stopama i inča. Za širinu, došlo je do raspona od 2 metra 3 inča do 2 noge i 9 inča. Prevedeno na centimetre Ispada 68-84 cm. Visina bi trebala biti 6 stopa od 6 inča ili 6 stopa od 8 inča. U centimetrima je 198,1 cm ili 203,3 cm.

Sljedeći standardi postoje u suvremenim pravilima (SNU):

  1. Za veličinu otvora kuća i drugih stambenih prostora, postoje takve brojeve: 2170x70 mm i 2419x1910 mm.
  2. Otvaranje na ulazu u stan treba biti najmanje 910 mm.
  3. S obzirom na sve praznine i debljinu kutije za obične proizvode, postoji standardna veličina u 2040x826 mm, a za školjke - 2000x2050x1600 mm.
  4. Posebnu pozornost treba posvetiti veličini metalnih vrata. Oni izravno ovise o tome što je debljina vaša kutija za vrata. I ona, zauzvrat, izravno ovisi o veličini zida. Zidovi od opeke, kao i zidove drvenih šipki, različite debljine i različite zahtjeve za veličinu i kutiju samih vrata. Uzmite sve ovo kada odaberete njihov dom.

Članak o toj temi: Kako napraviti prstenje na zavjesama: upute, alati

Kako izmjeriti širinu i visinu vrata za kuću?

Širina ulaznih vrata do kuće: Standardi, izračuni, mjerenja

Shema veličine vrata.

Postoje čak i posebni tablice tipičnih veličina tako da je prikladnije izračunati sve podatke ispravno. Vrijedno je pažljivo provjeriti sve brojeve i bolje ih ponovno reproducirati za konačne zaključke.

Vrijedi razmotriti neke okolnosti i nijanse kada se mjere mjerenja sami:

  1. Potrebno je izmjeriti otvaranje samo kada eliminirate sve probleme i nevolje (krhka žbuka, zid koji je pričvršćen, itd.), Što može spriječiti točnost i ispravna mjerenja.
  2. Ako se ne uklapate u standardne pokazatelje, razmislite o tome kako je to profitabilnije, brže i bolje izaći iz ove situacije. Proširite, sužite otvor ili napravite proizvod po narudžbi prema pojedinačnim nestandardnim veličinama. Riješiti samo vi. Različiti posebni uređaji mogu pomoći dohvatiti brojeve za standard (na primjer, preširu). Uostalom, to može biti da je jednostavno nemoguće učiniti ga rekonstrukcijom u kući.
  3. Zapamtite da se visina i širina moraju mjeriti apsolutno jasno između zidova - od jednog do drugog. Vrlo je važno imati slobodan pristup rubovima zida. Možda ćete za to morati demontirati platforma starih vrata.

Odabir kućnih ulaznih vrata, razmislite o tome kako ćete ga ući, kako i da možete staviti u kuću (oprema, namještaj itd.).

Ne zaboravite da će se nakon instalacije vrata, širina otvora će biti manja od oko 12-15 cm. S visinom svega. Vodite računa o koeficijentu prijenosa topline i sposobnosti zvučne izolacije, jer vrata moraju štititi vaš dom od svega, kako bi doprinijeli najvećoj udobnosti kućanstava.

Čitaj više