Efekt degrada degrada, degradirati tkaninu

Anonim

Tehnika gradacije ili glatka tranzicija iste boje u drugu, bila je dobro poznata slikarima prije nekoliko stoljeća. U modnoj industriji, takav optički učinak naziva se degradacija, a rasprostranjena uporaba takvih materijala počela je relativno nedavno. Postupno tranzicija jedne nijanse u drugoj se najčešće koristi u tkivima, od kojih je najčešći nježan i zračni šifon degrad, kao i za materijale kao što su koža i krzno. Ovaj moderan prijem se koristi ne samo u odjeći različitih namjena, već i za kućni tekstil, cipele, pribor, u dizajnu noktiju itd.

Povijest i trendovi

Podrijetlo mode na tkanini s nejednakom nijansom leži na kraju šezdesetih godina prošlog stoljeća i povezani su s različitim subkulturama mladih tog razdoblja. Hipsteri, hipsteri, pankeri su nosili traperice i pravila stila zahtijevali su da su sramotne i izražene. Takav učinak, oponašajući lipce, zgusnute ili spaljivanja boje na suncu, počeli su se stvarati posebno. U početku, traperice su izbjeljili kod kuće (legendarni "vares"), zatim traper tkanina s fragmentima koji mijenjaju nijansu od tamnoplave za izbjeljivanje, počeli su se proizvoditi na industrijski način. Takve su stvari ušle na masovnu modu, glavne rafale od kojih je pao u sedamdesete i devedesetih.

Efekt degrada degrada, degradirati tkaninu

Modni dizajneri nisu stajali po strani iz ovog procesa i počeli primjenjivati ​​učinak mijenjanja sjene ne samo na traper odjeću, već i na druge predmete garderobe. Tonski prijelazi provedeni su zbog boje, tiskane uzorke, kao i rezultat slojevanja višebojanih materijala , Vizualni učinak kombinacije glatko premještanja jedan na druge zone boja omogućuje dizajnerima da provode najkreativnije ideje, a vlasnici takvih odjeća - uspješno prilagođavaju karakteristike tijela i izgledaju neobično i moderno.

Članak o toj temi: Ženski bez rukava pletene: opis s fotografijama i videozapisima

Gdje se degradira?

Trenutno su prijelazi cvijeća znak stila i originalnosti, koriste se u odjeći bilo koje odredište. Tradicionalni šifon degrad je idealan za svijetle haljine - i plesna dvorana i zadovoljstvo, pletenina s promjenjivom bojom izgleda kreativno i elegantno. U ručnom pletenju, efekt degrada pripada najčešćim i jednostavnim tehnološkim tehnikama, koje će se praktične igone koristiti za zbrinjavanje ostataka pređe.

Vodeći dizajneri stalno eksperimentiraju preko ovog stila. Osim tradicionalnog pojašnjenja glavnih nijansi, prijelazi se koriste u rasponu od jedne boje, kao i između dvije različite svijetle boje (na primjer, zelene i smeđe, neonske i crne). Parcela izgleda vrlo originalno, kožno krzno u stilu degrada, kao i promjena boje nije odozdo prema dolje, ali s lijeva na desno, stvarajući modernu asimetriju i optički sužavanje figura , Široke mogućnosti su preljevi boje na prekrivanjima, zavjesama, životnim objektima.

Efekt degrada degrada, degradirati tkaninu

Prijelazi u boji u odjeći omogućuju vam istaknute najatraktivnije značajke oblika i nježno prikrivajte njegove nedostatke.

Tradicionalni svjetiljni vrh haljine idealan je za "kruške" tip figura, tamna nijansa na vrhu optički sužava ramena i proširuje kukove u trokut. Ako postoje tamne zone duž struka, učinak "pješčanog sata" se postiže čak iu tijelima "Apple".

Široka uloga u korekciji slike može reproducirati šal ili rt s prijelazima u boji, omogućujući da sakrije višak volumena i osvježavajuće lice. Za potpunu lik, trebali biste odabrati tkanine mekih diskretnih nijansi s glatkim prijelazima. Da bi se efekt degradara izobličio i ne igra okrutnu šalu u vizualnoj percepciji, takva haljina treba imati minimalan broj detalja.

Efekt degrada degrada, degradirati tkaninu

Degrad to učiniti sami

Suvremeni tekstil s gradijentnim nijansama jamči dobitne kombinacije boja i glatku prirodu tranzicije, kao i snagu boje. Naravno, to se odnosi samo na proizvode autoritativnih proizvođača. U isto vrijeme, s dovoljno vještine, učinak prijelaza može se dobiti neovisno.

Degrad na svili:

Članak o temi: elegantna kukičana tunika s shemom i opisom

Najzanimljivije kombinacije nijansi nastaju u tehnici slikanja tkiva. To zahtijeva posebne boje koje se primjenjuju na četku ili od limenke, i, naravno, umjetnički okus i vještinu. Jednostavnija verzija je stepena slika komad tkanine ili gotovog proizvoda. Izvorni materijal mora biti monofon, lagan i čist. Prvo iskustvo za početnike preporučuje se da se provodi na bijeloj pletenoj košulji.

Efekt degrada degrada, degradirati tkaninu

Za stvaranje "domaće degrade" potrebno je odabrati otpornu boju prikladne nijanse, najbolji anilin. Otopina se pripravlja u skladu s uputama u posudi dovoljnog volumena i širine. Visina pojedinih zone nijansa je bolje unaprijed označiti šavove na obje strane. Vrh proizvoda je ušiven na drvenu tračnicu, majica je dovoljno samo da se nose na njemu.

Dovođenje otopine na potrebnu temperaturu, tkanina se spušta do njega do najviše razine nekoliko sekundi. Dakle, da granica ne reza, tračnica se horizontalno podiže na malu visinu i spušta se. Zatim se proizvod podiže u sljedeću zonu i učinite iste manipulacije sa sljedećom zonom, povećavajući vrijeme ekspozicije s otopinom. Najniži dio mora biti u boji cijelo vrijeme navedeno u uputama za bojanje. Nakon toga, tkanina je dobro bljeskana u hladnoj vodi, dodajući octu. S pravim izborom boje, takva će stvar podnijeti mnoštvo pranja bez gubitka svoje vrste.

Popravite boju na tkanini:

Čitaj više