Vodovod s vlastitim rukama: instalacijski koraci

Anonim

Koji vodovod može biti instaliran vlastitim rukama i što je potrebno za to?

Teško je zamisliti ugodan život bez prisutnosti modernog vodovoda u kupaonici. WC se također može smjestiti u kupaonicu do medijalnog skupa vodovoda svojstvenog u kupaonici, u nekim slučajevima WC se može smjestiti u kupaonicu. Osim toga, vodovod također može uključivati ​​instalaciju mješalica na sudoper i kupaonicu. Sa strane vodovodne instalacije, sa svojim vlastitim rukama, može se činiti kao vrlo težak zadatak, nepodnošljiv za obične ljude i zahtijevaju intervenciju profesionalnih vodoinstalatera. U stvari, ovaj proces nije tako kompliciran, a obično, s neovisnom instalacijom, problem se može pojaviti samo s instalacijom za kupanje zbog svoje raspoložene.

Shema uređaja za učvršćenje u kući.

Unatoč činjenici da je instalacija vodovodne uređaje je zadatak dostupan svima, još uvijek treba uzeti u obzir masu suptilnosti koje će pomoći izbjeći mnoge nevolje, posebno poplave susjeda s dna. Mnogi vlasnici žele instalirati vodovod samostalno ne samo zato što žele uštedjeti na zapošljavanju profesionalnih vodoinstalatera, ali zato što žele instalirati vodovod pod njihovom osobnom kontrolom i kao visoku kvalitetu što je više moguće. Međutim, treba imati na umu da će instalirati ovaj ili drugi vodovod, trebat će vam dodatni troškovi za kupnju potrebnog alata.

Kako bi se instalirati vodovod vlastitim rukama, bit će potrebni sljedeći alati i materijali:

Alati za montažnu vodovod: Slika odvijač, podesivi ključ, razina konstrukcije, perforator i bolnice.

  • ključ ili podesivi ključ;
  • raspoloženje;
  • brtvilo;
  • vući;
  • Pričvrsni priključci;
  • Crosshead odvijač:
  • šljiva-vara promjera 50 mm;
  • Tiple i nosači;
  • Perforator.

Naravno, mogu biti potrebni dodatni alati i materijali za ugradnju zasebne vrste vodovoda, ali oni koji su gore prikazani moraju imati pri ruci tijekom instalacije vodovoda.

Prije neposrednog početka rada potrebno je preklapati protok vode u stan i poštivati ​​sve sigurnosne mjere kako bi se spriječilo poplave susjeda.

Kako instalirati ljusku s vlastitim rukama?

Shema umivaonika s dimenzijama.

Članak o temi: Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Ugradnja ljuske u kupaonici uvelike ovisi o vrsti ljuske. Većina ljudi pokušava uspostaviti sudoper tulipan u kupaonici, koji je dizajn s nogom, za koju se mogu skrivati ​​sve dostupne komunikacije. Formalno, ugradnja sudopera može se podijeliti u dva dijela: pričvršćivanje samog umivaonika i instalaciju linera miksera.

Prvo morate pripremiti zid za daljnju instalaciju sudopera. Uz pomoć ruleta i razine na pločici, potrebno je primijetiti mjesta za buduće formiranje rupa za zatvarače. Vrlo je važno da je oznaka savršeno glatka, tako da se mora provjeriti pomoću razine alkohola. Dalje, morate napraviti rupe u montažnim mjestima zagrada. Dowels se stavljaju u dobivene rupe, koje su u budućim nosačima su pričvršćeni. Nije potrebno odmah postaviti sudoper, jer će otežati pristup vezi vruće i hladne vode.

U tom slučaju, obloge vode se formira pomoću fleksibilnog ožičenja. Bolje je kupiti novi ožičenje kvalitete, kao što je ona koja se prodaje zajedno s mikser obično nije drugačija kvaliteta. Pričvršćivanje na vruće i hladne vodene cijevi proizvode se pomoću navoja na navojku postojeći na cijevima. Na niti morate vjetra malu količinu paketa impregniranog brtvilom, tako da nit ne prolazi vodu u budućnosti. Nadalje, zagrade uspostavljaju sam sudoper i mikser. Da bi se uspostavila mješalica, potrebno je okrenuti donji dio u posebnu rupu sudopera i pričvrstiti ga s posebnom steznom maticom. Zatezanje je potrebno čvrsto, tako da se miješalica ne kreće u budućnosti. Kada instalirate mikser, ne smijemo zaboraviti instalirati sve dostupne brtve kako bismo izbjegli oštećenje ljuske.

Vodovod s vlastitim rukama: instalacijski koraci

Obilježavanje pod pričvršćivanjem sudopera trebala bi biti idealno jednaka, potrebno je poravnati pomoću razine izgradnje.

U mikser instaliran na sudoperu potrebno je pričvrstiti podvodne cijevi za vruću i hladnu vodu. Na niti kada se pričvršćuje, morate ispustiti propusnicu, impregnirani brtvilom i zategnite pomoću podesivog ili ključa. Nakon spajanja cijevi za unos u mikser za vodu, možete nastaviti na završnu fazu ugradnje sudopera - postavljanje sifona i veze s kanalizacijom. Prvo morate pričvrstiti sifon na diplomsku cijev sudopera s posebnim pričvršćivanjem. Fleksibilna varala je pričvršćena na sifon, koji je spojen s druge strane na izlaz kanalizacije. Treba pratiti da su sve podvodne i besplatne komunikacije pažljivo pričvršćene, a sve matice su zategnuti, nakon čega se vodoopskrba može uključiti i testirati sudoper do objekta propuštanja.

Članak o toj temi: Eco ESPLE Vrata: Pro i CONS modeli

Kako instalirati WC s vlastitim rukama?

Unatoč činjenici da se čini da je neovisna instalacija toaleta čini se da je nepodnošljiva zadaća, zapravo, pridržavanje nekih izuzetno jednostavnih pravila, možete instalirati ili zamijeniti WC možete što brže moguće i jednostavnije. Moderne WC školjke su pričvršćene na pod bez uporabe cementnog morta, a uz pomoć vijaka pričvršćenih u dowel, unaprijed postavljen u pod. U ovom slučaju, ugradnja toaleta može se provesti na gotovom katu, ali morate pratiti toaletnu cijev kako bi se savršeno u kombinaciji s ožičenjem ventilatora.

Unitaase instalacijsku shemu.

Prije početka aktivnih radnji na povezivanju WC školjke u kupaonici morate prvo obavijestiti točno mjesto za mjesto zahod i voziti tiple. Prvo morate postaviti WC na mjestu definiranom, tako da se u budućnosti može lako spojiti na kanalizaciju. Kada će se odrediti mjesto za toalet, morate nacrtati marker da nacrtate mjesta ušiju kroz koje će se montirati WC toalet.

Zatim morate ukloniti WC i na označena mjesta na podu kako biste napravili rupe perforatorom za lokaciju u njima. Nakon što su pričvršćivači pripremljeni, možete nastaviti s izravnom vezom toaletne posude. Vrlo je važno da se zglobovi toaletnice s kanalizacijskom cijevi savršeno zapečaćeni, dakle, prije uvijanja veze, mora se temeljito isprati s sudial i kompaktovati ploče ili niti smole. Kada koristite pečat, vrlo je važno pratiti tako da nije widden preblizu rubu toaletne čahure, jer je s vremenom, filament će početi držati prljavštinu na izbočenim dijelovima, što će otežati ispustite vodu u kanalizaciji. Poželjno je da se brtvilo se nalazi najmanje 3 mm od kraja jedinice zahod.

Članak o temi: Dekoracija bunara: čišćenja kuća (otvorena i zatvorena)

Zatim morate provjeriti nepropusnost zgloba. Da biste to učinili, u kanalizaciju povezanu s kanalizacijskim sustavom, morate smanjiti kantu vode, a ako ne postoji propuštanje u zahod za toalet na zahod, to znači da je veza uspješna. Nakon što je toaparat spojen na kanalizaciju, potrebno je pričvrstiti zahod na pod uz pomoć vijaka. Potrebno je staviti gumenu brtvu, a zatim okretati vijak, jer zbog prekomjernog tlaka fayja, iz koje se proizvodi većina vrsta toaletnih zdjela, može jednostavno ispucati. Svi vijci moraju se postupno uvrnuti, ne mnogo pritiskajući dok se toalet neće u potpunosti popraviti.

http://bezsantexnika.ru/youtu.be/6nmundcjewy »Širina =" 640 "visina =" 425 "stil =" max-width: 100% ">

Kako instalirati kupku vlastitim rukama?

Instalacija kupaonice otežava velike dimenzije ovog vodovodnog elementa. U tom slučaju, možete samostalno instalirati standardnu ​​pravokutnu kupku, kao što je veće zavoje, najteža kupaonica u instalaciji, tako da je bolje vjerovati postavkama višestrukih stručnjaka za kupanje.

Shema instalacije za kupanje.

Dakle, ako planirate instalirati pravokutnu kupku, prvo morate pripremiti mjesto za daljnju instalaciju.

Najbolje je instalirati kupku na pločici, tako da morate napraviti estrih na podu. Nakon svega pripremnog rada na rasporedu kupaonice potrebno je staviti kupaonicu u sobu i instalirati na mjesto uz pomoć posebnih nogu koje dolaze s njom. Vrlo je važno pronaći kupku na željenoj visini, ali je također važno da se prati savršeno ravnomjerno i nije bilo nacrta. Poravnajte položaj kupelji potrebni su podešavanjem visine nosača pomoću razine alkohola.

Uz kupaonicu, spajaju se cijevi od šljive i preljevne cijevi, a kadu se priključite s drenažom od navoja na kanalizacijsku šljivu. Vrlo je važno postići potpunu stezanje svih zglobova, tako da prilikom instaliranja tih stavki potrebno je koristiti brtvilo i nit smole.

Nakon povezivanja komunikacije kupke, moraju se provjeriti za curenje, izlijevanje u vodenu kupelj. Prvo, šljive se provjerava, a ako je u ovom području sve u redu, potrebno je potpuno napuniti kupku kako biste provjerili postoji li propuštanje u području vezivanja preljevne cijevi.

Čitaj više