Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Anonim

Dijete dolazi iz vrtića i kaže da je zamoljen da napravi sunce s rukama na Maslenitsu. Dijete je zbunjeno, ali siguran sam da Mama Master lako može doći do spašavanja. No, mama majstor stoji ispred dileme: potrebno je i učitelj iznenaditi sposobnosti svoje bebe, a ne pretjerivati ​​s poteškoćama da ne učini sve.

Ovaj članak sadrži primjere ručno izrađenih majstorskih klasa na temu Sunca, koji su idealni za vrtić.

Od satenskih vrpca

Trebat će vam karton, obojeni markeri i satenske vrpce.

Postoje mnoge varijacije ovog proizvoda: od jednostavnih do naprednih, gdje su zrake izrađene u Kanzashi tehnici.

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Ova glavna klasa predstavlja takvu shemu sunca, koja je čak i dijete mlađeg školskog doba.

  1. Iz kartona, izrežite krug promjera 10 cm (karton bi trebao biti žuti ili narančasti). Bit će sunce.
  2. Na suncu nacrtajte lice: oči, nos, usta i ruby ​​obraze (ako želite, možete uzeti gotove oči za lutke i zalijepiti ih).
  3. Uzimamo cvijeće iz stare kose i zadirite ih na čelo tako da izgledaju kao dekoracija (možete koristiti bilo koji oprema za zupčanike; na određenoj razini majstorstva mame iz kartona i tkanine, možete napraviti izvorni šešir).
  4. Satenska vrpca širom oko centimetra je rezana trakama od 20 cm. U primjeru se uzimaju nekoliko različitih traka, tako da je gotov proizvod izgledaju svjetlije.
  5. Svaka se traka savija na pola i zalijepite sunce na stražnjoj površini. To će biti zrake.
  6. Da bi zrake za održali oblik, moraju posuti kosom i ostaviti na sušenju u horizontalnom položaju.
  7. Nakon sušenja laka do sunca, uže je zalijepljen, s kojim se sunce može visjeti tamo gdje je potrebno.

Članak o temi: Kako napraviti ravninu papira - upute, fotografije

Kao rezultat toga, trebate dobiti o takvom proizvodu:

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Sunce iz Ladosheka

Vrlo jednostavna, ali impregnirana toplinom i mentalitetom bit će opcija za proizvodnju sunca iz dlanova.

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Algoritam proizvođača je:

  1. Od komada žutog papira ili kartona, krug promjera je oko 20 cm. To će biti samo sunce.
  2. Sunce je prikazano na njegovom licu, možete dodati bilo koji dekor elemenata: šešir, sunčane naočale, kosa (vrlo slatka sunce izgleda s pigtails ili cvijet u njezinoj kosi), vijenac i tako dalje.
  3. Kid stavlja ručku na list papira i pokreće ga uz konturu. Za sunce, bolje je koristiti tople solarne boje: crvenu, žutu, narančastu, breskve i slično.
  4. Dalje, kontura ruke je izrezana i da se dobije dlan (imajte na umu da maloljetno dijete može koristiti škare samo u prisutnosti roditelja).
  5. Što više odreže dlanove, volumen i ljepši će biti sunce.
  6. Posljednja faza dlana je pričvršćena na sunce. Prvi red je pričvršćen izravno na samo sunce, a preostali redovi su zalijepljeni na prethodno fiksni niz dlanova s ​​malom alinejom (oko trećine dlana).

Takvo sunce je izvrsna opcija za dječji odmor. Na primjer, za rođendan. Priprema se brzo i jednostavno, tako da se može koristiti unutar zabavnog programa. Izvrsna ideja će biti, ako će svaki gost napisati želju za rođendansku sobu na dlanu. To će biti najtopliji i mirniji dar, koji može smisliti samo.

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Također možete koristiti takvu ideju za diplomiranje osnovnih razreda, samo u ovoj situaciji učenici ne napišu želje, već željenu buduću profesiju. Zatim, takvo sunce se prenosi na skladištenje do starijeg, a nekoliko godina nakon što je diplomirao iz škole, on ga dovodi na sastanak diplomiranih studenata i svi podsjećaju na njihovo djetinjstvo i snove.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​dječji šešir iz runo: uzorak i master klase

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Vesele aplikacije

Jedna od omiljenih aktivnosti predškolske djece je stvaranje aplikacija. U pravilu, za materijal za primjenu, tkanina ili obojeni papir odabiru. Neki roditelji također ruku vune, na primjer, stvoriti snijeg ili oblake. Ovaj članak predlaže da zahtjev iz materijala nije prilično tipičan za to, naime iz Macaroni.

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Prvo morate stvoriti osnovu. Na listu kartona, morate staviti list obojenog papira (možete odmah upotrijebiti kartonu u boji ili obojeni akvarel ili bijeli akvarel). Za pozadinu je bolje odabrati plavu ili plavu boju, jer je solidno uobičajeno sunce smješteno na plavom nebu.

Sunčana ruka iz Makaroni za vrtić

Osnova uz pomoć ljepila (po želji, moguće je zalijepiti na plastininu odabranu ispod boje pozadine) staviti tjesteninu. Nemojte odabrati velike makarone, kao što su perje ili opruge, rogovi neće biti potpuno prikladni. Idealna opcija za takvu aplikaciju bit će zvjezdica, kotači i lukovi.

Nemojte diktirati djetetu, jer bi sunce trebalo pogledati u gotovom obliku, pustiti volju fantazije. Neka bude apsolutno ne kao sadašnjost ili takva da se sve koristi za vidjeti na slikama, ali to će biti autorovo sunce sunca.

Video na temu

Čitaj više