Neovisno stvaranje poda u drvenoj kući

Anonim

Mnogi vjeruju da je postavljanje baze u drvenoj kući opcionalno. Stručnjaci u građevinskom poslovanju ima drugačije mišljenje o tome. Dvostruki katovi su obvezni u bilo kojoj graditeljskoj strukturi. Potrebna je čeno i čiste baze, jer katovi doprinose držanju topline u drvenoj kući.

Nakon što je proveo neko vrijeme i znači postaviti nacrt baze, vlasnik će kasnije biti uvjeren u izvedivost gradnje. Sredstva će se brzo isplatiti zbog uštede na grijanju, a kuća će biti topla i udobna u najhladnijim zimskim danima.

Neovisno stvaranje poda u drvenoj kući

Napravite pod vlastitim rukama neće biti mnogo poteškoća. Poznavanje elementarnih standarda izgradnje i klasičnih instalacijskih shema pomoći će u rasporedu styling nacrta. Crna kat počinje instalacija drvenog kašnjenja. Na njima će se održati temelj. Postoje dva načina za pričvršćivanje Bruseva: na preklapanju i na temelju.

Laganje na donjem letak

Prije instaliranja zaostataka, stablo se mora tretirati s posebnim materijalima za oblaganje. LAGS su tlo i obloženi antisepticima u nekoliko slojeva. Svaki sloj se mora pažljivo osušiti. Ako kašnjeli imaju neravni oblik s pričvršćivačima, treba ih obraditi. Horizontala barova nastavit će utjecati na polaganje vanjskog premaza. To ovisi o tome hoće li prevlaka biti glatka ili s diferencijalima. Pripremite zaostajanje, možete početi instaliranjem.

Instalacija zaostajanja na preklapanju popravlja pukotine žljebova u donjem trapanju građevinske strukture. Donji letak je sloj Bruseva koji leži na temeljima i posluživanje temelj cijelog prostora. Ovo je vrsta okvira na kojoj kuću stoji. U ovom okviru i trebali biste smanjiti utore za zaostajanje.

Krajevi obrađenih šipki umetnuti su u kuhane žljebove. Mnogi majstori savjetuju da trljaju mjesta povezivanja kašnjenja i utor kako bi se izbjegla akumulacija vlage i pojavu mikroorganizama. Naravno, teška duga svjetla će voziti bez ikakve potpore u dužini. U tom smislu potrebno je pripremiti stupove za LAG.

Članak na temu: zavjese na petlji: kako šivati ​​vlastite ruke

Neovisno stvaranje poda u drvenoj kući

Podržavajući stupci preporučuju se od opeke. Da biste to učinili, potrebno je preusmjeriti produbljivanje, a temelj je pažljivo kurzina. Ili šljunčani ili drobljeni kamen zaspi padaju u jamu. Sloj sloj također treba nadoknaditi. Tada pijesak bilo kojeg tipa zaspi. Svi slojevi su komprimirani. Zatim se smjesa cementa-pijeska izlije, baza bi trebala biti dobra. Ova faza je slična bazi baze betonskog poda.

Konstrukcija se stvara i cement se izlije na njega. Ako želite, punjenje može biti popraćeno instaliranjem armiranog rešetka. Čim se cement osuši, na njega se složi valjani materijal. Može biti vreći ili drugi materijal, sve ovisi o preferencijama vlasnika. Izolacijski sloj je načinjen slojem za preklapanje. Sklop pričvršćenja pričvršćenja i zaostataka su popločani hidroizolacijom. Ova mjera je potrebna za sprječavanje primitka vlage u strukturu stabla.

Dakle, život će se značajno povećati, zaostaje ne trune i neće biti uništeni. Udaljenost između greda izračunava se na temelju debljine rive. Razrjeđivač ploča češće je korak između zaostajanja i, naprotiv. Ta se nijanca treba uzeti u obzir čak iu fazi planiranja styling nacrte dizajna. Na kraju rada s instalacijom Bruusyeva, potrebno ih je riješiti među sobom. Ova mjera pridonosi osiguranju okvira, ako to nije učinjeno, zaostaje će početi "hodati".

Ugradnja zaostajanja na tlu

Neovisno stvaranje poda u drvenoj kući

Ova metoda instaliranja greda koristi se ne samo u drvenoj kući, već iu ciglanim strukturama. Razlikuje se od prethodne obrade tla i polaganja na njoj zrake. Da biste to učinili, potrebno je ukloniti gornji sloj zemlje i dati razlog za sušenje. Tlo zaspi s slojem šljunka ili ruševina. Sloj je temeljito nagrešan.

Instalacija LAG-a, kao u prethodnoj metodi, zahtijeva polaganje stupova podrške. Možete ih napraviti na istom principu pomoću cigle. Pričvršćivači su pričvršćeni na okvire, a svi spojni čvorovi postavljeni su ispred vrećice. Mjesto povezivanja između zaostajanja i podrške također je izolirano valjanim materijalom.

Članak na temu: Šivate lambreknu s vlastitim rukama: korak-po-korak upute

Treba pamtiti da grede ne bi smjele jednostavno ležati na crvenom sloju, oni su vezani za izolirani grimiz. Izbor metode polaganja zaostajanja ovisi o samom dizajnu i željama vlasnika.

Crna kat u drvenoj sobi s vlastitim rukama

Neovisno stvaranje poda u drvenoj kući

Prva faza izgradnje temelja u drvenoj kući s vlastitim rukama je ugradnja potpornih barova. Oni su pričvršćeni na donji dio zaostajanja preko cijele duljine na obje strane. Zatim morate napraviti dodatni okvir iz poprečnih šipki. Pričvršćeni su na donju podlogu potpornih šipki. Rezultat je rešetka za polaganje nacrt baze.

Roll ploče i barovi se koriste kao materijal za styling nacrt. Takav materijal je mnogo jeftiniji, otporniji je na kapi atmosferske temperature. Ako je potrebno, materijal se brusi ili izrezuje. Apsolutno svi drveni elementi su impregnirani građevinskim antiseptičkim. Preporučljivo je obraditi nekoliko puta, dajući svakom sloju vrijeme isušivanje.

Crne ploče su složene na rezultirajuće nalet okvira. Damping baza je prekrivena slojem hidroizolacije, ona bi trebala pokriti ne samo ploče, već i zaostaje. Često se filmski materijal koristi za te svrhe, čiji se šavovi obrađuju građevinskom trakom.

Na pripremljenom podu može se postaviti izolacija. Debljina toplinske izolacije trebala bi otići na visinu kašnjenja. Formirana praznina izlila pjenu ili začepljuje kroz druge materijale. Najpogodnija i učinkovita izolacija za drvenu kuću smatra se staklom kockanje. Izolacija je zatvorena filmom.

Međutim, mnogi propusti ovaj sklonište. Dodatni sloj hidroizolacije u drvenoj kući nikada neće povrijediti. Na to je dovršeno slaganje podna poda. Zatim je dizajnirao konačni estrih, koji uključuje konačne podove.

Ventilacija

Neovisno stvaranje poda u drvenoj kući

Kada je temelj izgrađena, trebate zapamtiti cjelokupnu ventilaciju dizajna. Stručnjaci preporučuju male rupe u podnožju. Vani, ventilacija je zatvorena čeličnom mrežom. Ako se kuća nalazi u regiji s čestim prirodnim precipitima u obliku teških snijega i kiša, ventilacijska soba se vrši obavljanjem posebnih cijevi koje su veće od razine mogućeg sloja oborina.

Članak na temu: Koji iznos kotla odabrati?

Korijenljivost baze ima veliku ulogu u održivosti cijelog dizajna. Odsustvo zraka može dovesti do stvaranja kalupa i uništavanja glavnih čvorova baze u drvenoj kući. U tom smislu, ventilacija je obavezna. Trebao bi biti podignut na samom početku prije stavljanja LAG-a. Nakon toga početi glavni radovi - polaganje baze i sam pod.

Napravite nacrt premaz vlastitim rukama nije tako teško. Potreba za dvostrukim podom je očita. Učinit će da je soba toplija, udobna i udobna. Paul, napravljen vlastitim rukama, zagrijat će se u Winter Jerseyu i pomoći uštedjeti obiteljski proračun. Prisutnost grube baze u drvenoj kući mora jača cijelu građevinsku strukturu i čini ga pouzdanim. Dakle, servisni život će se značajno povećati.

Čitaj više