Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

Anonim

Računi za grijanje posljednjih godina postaju sve zastrašujuće i stvarno ih žele smanjiti. Možda je trenutno jedini način da se spasi je staviti brojač za grijanje u stan. Ali ne uvijek je moguće - takav je trenutni zakonodavni okvir.

Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

Ugradite mjerač za grijanje u apartmanu Čini se razumno rješenje

Profitabilno ili ne

Naknada za grijanje posljednjih godina postaje sve više i više, a mnogi misle o stavljanju brojača za grijanje u stan. To je moguće ako vaš dom ima javni čvor toplinskog mjerenja i kaznenog zakona / TZHS / Gek vodi računovodstvo pojedinih brojila. Drugi uvjet je horizontalno polaganje grijanja u apartmanu. Nažalost, većina višenamjenskih kuća ima vertikalno ožičenje - u svakoj ili gotovo svakoj sobi postoji uspon, iz kojeg se radijatori napajaju. S ovom vrstom izgleda, morat će staviti brojače za svaki uspon, a to nije pamčeno i isplatiti ovaj događaj će biti dug.

Ako imate sreće u svojoj kući horizontalni raspored, to je svakako korisno staviti metar za grijanje. Koliko ovisi o tome koliko je u vašem stanu veliki gubitak topline. Ako je stan "unutarnji", ima nekoliko zidova izvana i / ili ovi zidovi su izolirani ako plastični prozori ili drveni, ali novi i neprodađeni ako su vrata izolirana - korist može biti vrlo velika. Nakon instalacije toplinskog metra može biti da plaćate samo mali dio prethodnih razgraničenja u općim razlozima.

Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

Štednja može biti značajna

Ali to nije sve: u ovom trenutku, naplatiti plaćanje za grijanje na pojedinim mjernim mjerama toplinske energije bit će samo ako su instalirani i naručeni u 100% stambenih i nerezidencijalnih prostora kod kuće. Pravi je samo u novim zgradama, koji će odmah proći s računovodstvenim uređajima. U drugim kućama takvi su slučajevi iznimno rijetki, što čini sumnju na izvedivost instalacije.

Članak o toj temi: Je li moguće staviti laminat na drveni pod

Pravila instalacije i djelovanja topline u apartmanu

Staviti u stan mjerač mjerenja toplinske energije do sezone grijanja, potrebno je početi djelovati naprijed, bolje - do kraja sezone grijanja. Postupak za takve:
  • Kontakt UC / HOA / Tjedan gdje ispuštate slučajeve za povezivanje pojedinog uređaja za mjerenje toplinske energije. Ovo je jedan komad u kojem su mrežni parametri navedeni u vašem domu: temperatura, tlak.
  • Kupite toplinski metar. Potrebno je kupiti certificiran u pravnoj kampanji. Morate imati robu i novčani primitak, priručnik za uporabu, potvrdu o kvaliteti u kojoj se također može utjecati na datum provođenja stanja certifikata, mora postojati i podaci o tome tko je proveo (naziv organizacije).
  • Zatim pronađite projektnu organizaciju koja ima licencu za ovu vrstu usluge. Oni su na temelju tehničkih uvjeta, a postojeći mjerač priprema projekt.

    Instaliranje toplinskog metra za grijanje traje nekoliko sati

  • S projektom u rukama potražite organizaciju koja će instalirati uređaj za mjerenje topline. Također bi trebalo imati dozvolu za obavljanje ove vrste posla. Oni moraju uskladiti vrijeme rada od kaznenog zakona / HOA (možete pratiti ovo pitanje). Mnogo je lakše ako će vaš rad doći do razdoblja kada se nositelj topline spusti u sustavu grijanja - manje problema i manje novca će biti potrebno.
  • Sama instalacija mjerenja je kratko i jednostavno. Ne traje više od 2 sata. Ali morat ćete unaprijed pripremiti mjesto rada: da uklonite sve previše, sve što može izgoriti - koristit će zavarivanje.
  • Nakon instalacije sa svim dokumentima, obratite se MC / HOA o prihvaćanju brojača. U dogovorenom vremenu dolazi njihov zastupnik, stavlja pečat, potpisuje čin puštanja u pogon, čiji je jedan kopija ostaje. Nakon toga, morate zaključiti ugovor o plaćanju, nakon čega se vjeruje da plaćate za toplinu u pultu.

Cijeli proces možda će trebati dva-snimanja mjeseci ili čak i više - jer je bolje početi djelovati unaprijed kako bi nadoknadili prije sezone grijanja. U načelu, u svakom više ili manje velikim gradovima postoje organizacije koje svi to čine za vas, ali njihove usluge su daleko od jeftine.

Što je pravni okvir

Ako vam je potrebna imena regulatornih dokumenata koji uređuju uvjete za pružanje komunalnih usluga - ovdje su odgovarajuće odluke:

  • 6. svibnja 2011. N 354 "o pružanju komunalnih poduzeća prema vlasnicima i korisnicima prostora u stambenim zgradama i stambenim zgradama".
  • Od 16. travnja 2019. br. 344 - donesene su neke promjene u postojećoj odluci.

    Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

    Istražite pravnu osnovu

Postupak naplate za toplinu, određivanje tarifa - sve to određuje regionalne vlasti da točno znaju kako su stvari u vašoj regiji, potrebno je proučavati regulatorni okvir posebno vaše regije. Jedina stvar koja djeluje u cijeloj Rusiji je potreba za postavljanje računovodstva javnih brojača.

Koliko često će uzeti svjedočanstvo

Zapravo, to je teško pitanje - mjerač toplinskog metra ima različite vrste i postupak za uklanjanje svjedočenja je vrlo različita. Detaljno je oslikana u uputa za uporabu, koje trebate imati.

Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

Sada je potrebno prenijeti svjedočanstvo jednom na pola godine.

Usput, prema posljednjoj razlučivosti (br. 344 od 04/16/2019), ne biste trebali prenijeti svjedočanstvo svaki mjesec. Morate to učiniti svakih šest mjeseci, a organizacija mora ponovno izračunati svjedočanstvo koje možete.

Verifikacija

Primarni kalibracijski brojač za grijanje u stan odvija se u tvornici koja je napravljena, koja je obvezna u putovnici proizvoda. Također je označila na prednjoj ploči uređaja. U učestalosti daljnje provjere ovisi o vrsti računovodstvenog uređaja, intermedijarni interval je također napisan u putovnici. U prosjeku je 3-5 godina.

Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

Mjesto toplinskog metra određuje se kada se projekt sastavljen

Ako vaš uređaj za toplinsku energiju treba dati provjeru, bolje je to učiniti odmah na kraju sezone grijanja, budući da postupak može zauzeti nekoliko mjeseci. Prije uklanjanja brojača, morate obavijestiti Kazneni kod / HOA, oni će doći, pisati svjedočanstvo. Nakon toga možete pucati uređaj. Nakon kalibracije stavite brojač na mjesto, ponovno nazovite u kaznenom zakonu, pričekajte kad dođu i sesso pult. O ovoj kalibriranju se može smatrati. Ostaje samo shvatiti gdje dati toplinski metar za provjeru. Postoje samo tri opcije:

  1. Proizvođač servisnog centra vašeg brojača.
  2. Komercijalna organizacija licencirana za ovu vrstu aktivnosti.
  3. Podjela Enterprise Rostost.

Kalibracija individualnog toplinskog metra može se provesti u bilo kojoj od tih organizacija. Također možete uzeti zanimanje i cijene i odabrati najprikladniju opciju.

Vrste stambenih metara za grijanje

Brojači za grijanje u stanu imaju nekoliko vrsta. Svaki od njih ima neke nedostatke, nema idealnog, ali još uvijek moraju birati. Ukratko razmotrimo karakteristike i značajke svakog tipa:

  • Mehanička ili tahometrijska. U biti, vrlo je slično običnim brojila vode - instaliran je rotor u kućištu. Metodom instalacije su turbine i vijak. Loše reagira na prisutnost mehaničkih nečistoća u vodi, tako da ulaz trebao biti grub filter. Njihov plus je niska cijena, koja uzrokuje njihovu popularnost.
  • Vrtlog. U uređaju se nalazi mala prepreka, iza koje je rashladno sredstvo uvrnut u vrtlogu. Brzinom tih vrtloga i brzina kretanja rashladnog sredstva se izračunava. Ovaj uređaj je instaliran između feeda i povratka (za razliku od svih ostalih).

    Mjerač mjerenja mjerenja - Pravila i vrste instalacije

    Toplina ultrazvučnog metra

  • Ultrazvuk. Različite s visokom točnošću, ali ne manje visoke cijene. Procijenite količinu nosača topline u brzini prolaska ultrazvuka. Sastoji se od dva dijela koji stavljaju na izravan i povratni plinovod. Točnost mjerenja pogoršava u prisutnosti mjehurića zraka i mehaničkih nečistoća, tako da je instalacija filtra i ventilacijskog otvora ispred uređaja vrlo poželjna.
  • Elektromagnetski. Imaju široku funkcionalnost, ali i najvišu cijenu. Točnost mjerenja postaje niža u prisutnosti mehaničkih nečistoća.

Kupnja brojila za grijanje u apartman, imajte na umu da ima potvrdu o kvaliteti u kojoj bi trebali biti podaci o njegovoj kalibriranju. Mora stajati datum i naziv organizacije, koja je provedena.

Summing Up, vrijedno je reći da je mjerač za grijanje u stan koristan ako ste eliminirali sve moguće propuštanje topline.

Članak o temi: Papirna pozadine za zidove: Rusija, Bjelorusija, prednosti i Cons, Njemačka Duplex, proizvodnja, fotografija, Amerikanac, je li moguće slikati, video

Čitaj više