Što ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

Anonim

Pitanje o tome kako ljepilo zalijepiti stropne pločice je iznimno relevantan za one koji žele popraviti strop. Postoje razne vrste ljepila, a vrlo je važno odabrati točno onaj koji odgovara određenoj površini.

Što ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

Shema lijepljenja pločica.

Značajke korištenja adhezivnog sastava

Prije nego što počnete lijepiti stropne pločice, morate kupiti poseban ljepilo. A za to morate uzeti u obzir uvjete pod kojima će se koristiti. Prije svega, to se odnosi na intenzitet opterećenja na ljepilo šav nakon što se zamrzne - to bi trebao biti mali. I pjene, i polistirenske pjene opcije teže iznimno malo.

Što ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

Tekući nokti brzo i sigurno zalijepite pločicom čak i na neravnom stropu.

Područje šavova također će biti mala. To je također zbog spašavanja ljepila, i činjenicom da je ponekad materijal pločica zalijepljen na neravnomjernu površinu kako bi se prilagodili postojeći nedostaci.

Pripravak ljepila mora biti u stanju popraviti materijal bez dugog držanja. Ovaj je trenutak povezan s takvim parametrima kao viskoznost i stupanj adhezije na površine.

Vezanje će se pojaviti na vrlo različitim površinama. Ovo je pjena s žbukom, betonom, vapnim slojem. Drugim riječima, ljepilo je potrebno univerzalno.

Vrste adhezivnog sastava

Za početak lijepljenja stropne pločice, morate znati koje vrste adhezivnog sastava su:

Što ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

Označavanje stropa pod lijepljenjem stropne pločice "iz svjetiljke".

  1. Univerzalni polimerni ljepili.
  2. Tekući nokti.
  3. Polivinila acetat ljepilo.
  4. Akril kit.

Predstavnici univerzalnih polimernih ljepila su titan i majstor. Titan ljepilo pronalazi najveću primjenu. Univerzalna je i prikladna za lijepljenje plastike, metala, staklenih materijala. Pripravak ima dovoljnu viskoznost, tako da će pločica biti u mogućnosti držati bez dodatnih mjera fiksacije. Master ljepila u sastavu sličan je Titanu. Međutim, koristi se rjeđe. Postoje razlozi za to. Sastav ima oštar i stabilan miris, pa prije nego što počnete lijepiti stropne pločice, trebate se pobrinuti da se soba može provesti. Osim toga, potrebno je puno vremena za ljepilo za sušenje.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Postoje i druge marke univerzalnih ljepila: eltana, zmaja, itd. Razlike u cijeni i učinkovitosti između njih su male.

Što ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

Univerzalni polimer ljepilo za pločicu samo je prikladan za glatke strop.

Tekući nokti su gusti ljepilo koje se mogu primijeniti debelim slojem. Zahvaljujući ovoj imovini, kao i malu skupljanju, možete početi lijepljenje stropne pločice čak i na snažnoj neravnoj površini.

Prilikom kupnje tekućih noktiju preporuča se usredotočiti na ljepilo biti prikladan za prošireni polistiren i pjenu. Uostalom, sastav mnogih ljepila uključuje otapala koja su sposobna jesti plastike. Osim toga, poželjno je dobiti svijetle tekuće nokte. To je osobito istinito u slučaju korištenja finih opcija pločica, budući da postoji mogućnost da će se šavovi ljepila pomaknuti.

PVA, Bustylat, kao i njihovi analozi pripadaju polivinil acetatnim ljepilama. Ovaj tip se procjenjuje dvosmislen. S jedne strane, nema neugodnog mirisa, s druge strane - to nije snažno jadno, što može povećati potrošnju adhezivnog sastava. Osim toga, polyvinila acetat opskrbljuje ljepilo suši dugo vremena. To je također važno uzeti u obzir prije početka lijepljenja stropne pločice.

Konačni akrilni kit može se koristiti za lijepljenje pločica. Debela je i dobro štapića na različite površine. Prednosti uključuju činjenicu da lagana kit neće biti vidljiva čak ni prilikom korištenja tankih opcija pločica. Paralelno s lijekovima, također se može koristiti za oblikovanje interskočnih šavova.

Aplikacija: Korisni savjeti

Koji ljepilo zalijepite pločica nije glavna točka u popravku.

Što ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

Mogućnosti za lijepljenje stropnih pločica.

Mnogo važnije je kako je to učinjeno. U slučaju uporabe titana i takvih pripravaka, kada se naljepnica pločica treba pritisnuti na strop, zatim uklonite i pričekajte oko minutu. Dalje, trebate ponovno pritisnuti pločicu na strop, ovaj put je već konačno. Ovaj postupak učinit će ljepilo malo suhom, u vezi s kojima će se popločani materijal biti jači.

Članak o temi: Nosači za zavjese: razne opcije i preporuke

Prije nego što počnete lijepiti stropne pločice, trebali biste ukloniti staru žbuku i izbjeći. To možete učiniti s lopaticom. Wscs će biti lakše otići ako je impregniran vodom. Međutim, u slučaju njegove obrade prodiranja polimera, pločica će biti dobro održavana na sirovoj površini.

Što je veća od polistirena pločica je bolje vježbati po cijelom opsegu. Zbog male debljine može biti podložno deformaciji. Osim toga, kao što je gore spomenuto, bolje je koristiti bijelo ljepilo za fine pločice.

Pokrenite stropne pločice za ljepilo po mogućnosti iz tog ugla koji juri u oko u sobi. Samo će biti što je prije moguće zalijevanje pogrešaka u odnosu na zidnu liniju.

U slučaju značajnih kapi u visini stropa, pločica neće sakriti postojeće nedostatke, ali će ih samo više prodrijeti. U tim slučajevima preporučljivo je montirati rastegnuće / suspendirane strukture.

Dakle, pitanje čije stropne pločice ljepila je sekundarna. Uostalom, glavni uspjeh neće toliko ovisiti o njegovoj vrsti, koliko je ispravno postignutih postupaka.

Čitaj više