Vrste lukova vrata: klasična i ekskluzivna (fotografija)

Anonim

Arbovi unutarnjih vrata su popularan element u modernim interijerima dizajna. Ovisno o ukupnoj stilistici prostorije, može se odabrati jedan ili drugi izgled. Za registraciju unutarnjih prolaza, luk se može koristiti ne samo u stambenim prostorijama, već iu uredima i drugim interijerima.

Vrste lukova vrata: klasična i ekskluzivna (fotografija)

Vrsta lukova od suhozida: klasični, moderni luk suhozida, pola i lukova u stilu hi-tech.

Prolaz vrata mogu ostati neformirani. Ili zapisnik može biti izrađen od drva, prekriven dekorativnim cigle, itd. Odabir metode završne obrade ovisi o preferencijama okusa vlasnika i cjelokupnog stila. Oblik lukova može biti potpuno drugačiji.

Klasični oblici lučnih vrata

Klasični luk je luk ili polukrug. Takve strukture skladno izgledaju u elegantnim i impresivnim interijerima, jer izgledaju vrlo čvrsto. Obrijeti prolaza između soba postaju elegantnije i privlačnije. Najčešće, vlasnici stana ili ureda biraju ovu određenu opciju, budući da se skladno uklapa u bilo kakvu atmosferu. Oni će biti relevantni u stambenoj sobi, au uredu.

Vrste lukova vrata: klasična i ekskluzivna (fotografija)

Klasična shema luka.

Vrata u obliku "portala" je konvencionalni pravokutnik. Vizualno otvaranje vrata je niža i već. Ona stvara učinak prostranije sobe. Takva registracija je optimalna opcija za prostorije s malim otvorima u zidovima. Osim toga, standardni prolazi imaju pogled na pravokutnik, odnosno, dodatno pripremiti obrazac ne mora morati uštedjeti vrijeme i sredstva na poslu.

Ako su stropovi previsoki ili ne postoji mnogo svjetla u sobi, optimalna opcija je fraumug. Ovaj dizajn podrazumijeva da se cijeli odlomak neće angažirati u luku. Nalazit će se samo u gornjem dijelu, to je iznad vrata. Framuga, u pravilu, je ostakljena ili izrađena s vitražnim prozorima.

Članak o toj temi: Kabinet s kupaonicom - praktično i stilski rješenje

Moderne opcije

Za dizajn moderne prostorije optimalno je prikladan za neke ne doseže klasični polukrug luka. Njegov gornji dio će imati oblik segmenta kruga. Takav unutarnji prolaz ima elegantan i diskretan izgled. Apartman ili ured će steći određenu ugled, interijer će izgledati više bogatih.

Možete stvoriti romantični dizajn. U tom slučaju bit će potrebna proizvodnja lukova u obliku pravokutnika s zaobljenim kutovima. Ovaj oblik omogućuje vam lijepo organizirati široka vrata. Takav će se element dobro uklopiti u bilo koji interijer. Izvrsno u kombinaciji s romantičnim stilom za koje su zaokružene i glatke linije karakteristične.

Arch na prostranoj sobi je originalan u obliku polu-elipse. U ovom slučaju, vrata bi trebala biti još šira nego kod romantičnog stila. Registracija ovog otvaranja košta više od standardnih modela, ali će omogućiti prostorima posebnu atmosferu prostora i luksuza.

Vrlo izvorno rješenje je trapezoidna registracija odlomka iz jedne sobe u drugu. Ova opcija će odgovarati ljubiteljima egzotičnih, originalnosti i nestandardnih rješenja. Također možete dodati diskretan i klasični interijer s takvim vrstama lukova vrata. Dakle, on definitivno ne bude dosadan.

Ekskluzivni pogled na Alok.

Dizajn lučnog otvora može biti ispunjen nestandardno. Obrazac može biti proizvoljan, asimetričan i jedinstven. Ova opcija će organizirati one koji žele svoje interijere učiniti jedinstvenim i jedinstvenim. Obrasci mogu biti apsolutno raznoliki. Ovdje su prikladne isprekidane linije, apstrakcija i tako dalje. Također možete kombinirati različite oblike iz standardnog retka. Možete dodati pozadinsko osvjetljenje unutarnjeg elementa, cijena takvog dizajna bit će vrlo nešto viši od običnog luka.

Ekskluzivni dizajni su izvrsno rješenje za zoniranje kuhinje i blagovaonice.

Ako se stavljaju u istu sobu, moguće je podijeliti ih po prolazu, koji će uključivati ​​uski stol na prolazu trake counter stalka.

Članak na temu: septička za kupanje radi sami: bez crpljenja, kako napraviti s WC-om, gotove opcije

Tako su lukovi vrlo čest element interijera. Oni mogu nadopuniti cjelokupnu stilistiku ili biti glavni element koji će privući svu pozornost na sebe. Njihova stilistika može biti drugačija. Za one koji vole istaknuti i preferira ne-standardne rješenja, mogu se napraviti strukture na pojedinačnim projektima. Takav interijer može postati ponosan vlasniku stana, kuće ili ureda. Nakon što je bio u unutrašnjosti, uređen na ovaj način, zaboraviti njegov jedinstveni stil je nemoguće.

Čitaj više