Obrada proizvoda s drveta pod antikom vlastitim rukama

Anonim

Posljednji put na vintage proizvode, automobile i odjeću u retro stilu nisu zaobilazili i dizajn drvenih proizvoda. Liječenje drva ispod antike dopušta i u novim zgradama stvoriti unutrašnjost koji izgleda kao da je stan otišao u nasljedstvo djedovima. Vlasnici seoskih kuća sastaju se sa starim drvenim fasadama i unutarnjim prostorom. Od umjetno stabla stabla napravite dekorativne ovnove na stropu, stepenicama, vratima i drugim elementima dizajna, dajući kućnu sličnost sa srednjovjekovnim dvorcem ili nevjerojatnom šumskom kolibom.

Obrada proizvoda s drveta pod antikom vlastitim rukama

Prije obavljanja posla preporuča se prakticirati sonde.

Visoki trošak umjetno starih drvenih predmeta uzrokuje želju da napravi potrebne stvari vlastitim rukama, odmah tražeći i silazi proizvodom i originalnu jedinstvenost. Izvršite rad na formiranju stabla nije tako teško jer se može činiti sa strane. Potrebno je znati samo o glavnim načinima kako bi se postigla lijepa teksturirana površina na konvencionalnom drvu, koji se može kupiti u bilo kojoj trgovačkoj trgovini s građevinskim materijalom i drvom.

Kako se pripremiti za posao?

Obrada proizvoda s drveta pod antikom vlastitim rukama

Postoje 3 metode starenja drva: kemijska, termalna, mehanička.

Postoje 3 raširene metode starenja drva:

  • Kemikalija, koja je prikladna samo za proizvode od drveća tvrdog drveta;
  • toplinska (penje) - primjenjivo za drvo bilo koje pasmine;
  • Mehanički (Brash) - pogodan za crnogorične stijene i hrast.

Raditi s drvom zahtijeva takve alate i materijale:

  • sjekira;
  • Bušilica ili bugarski s mlaznicama;
  • Četka s metalnom čekinjem;
  • dlakava četka;
  • četke za slikanje;
  • Morilka, akrilna boja, bezbojna laka, vosak;
  • šmirgl papir.

Kupnjom ploča ili bar, od kojih se planira stvoriti umjetno staru stvar, možete odabrati uzorke koje su već oštećene bug, imaju na površini čipova i rupa, malih pukotina i čvorova. Nakon obrade, oni će dati određeni šarm "starog" subjekta.

Članak o temi: Ventilacija na podu u privatnoj drvenoj kući

Obrada proizvoda s drveta pod antikom vlastitim rukama

Drvene komponente.

Gotovi namještaj je izabran masivnim, malo nepristojno ili u rustikalnom stilu, slično ručnom komadu globalnog namještaja u prošlom stoljeću. Prije uređenja na bilo koji način najbolje je rastaviti komad namještaja na dijelovima sastavnih dijelova. To će omogućiti obradu svih površina, bez ostavljanja na teško dostupnim mjestima netretiranih područja koja će žuriti u oči.

Prije nego što prvi put počnete ukrasiti temu, vrijedi vježbati i ispuniti vašu ruku na raznim potisnim komada ploča i bilo koje drvo. Učitelj će djelovati samouvjereniji, s znanjem mnogih nijansi koje se mogu dogoditi pri radu. Na istim udžbenicima, prikladno je pokupiti ton boja ili furnira, kako bi se cijenio ono što se događa kao rezultat.

U otvorenom zraku treba proizvesti mnoge operacije (bojanje, slikanje i sušenje, pucanje).

Mehanički jetkanje stabla

Obrada proizvoda s drveta pod antikom vlastitim rukama

Suha, bojanje, brisanje se preporučuje za proizvodnju na otvorenom.

Najpristupačniji za kupnju materijala izrađenih od drvenih crnogoričnih pasmina: borova, smreka, ariš. Oni imaju izraženu strukturu i uzorak oblikovan vlaknima različite tvrdoće. To ih čini prikladnim za mehaničko uređenje.

Uz pomoć alata koji uništavaju gornje slojeve stabla, moguće je postići učinak starenja mnogo brže nego ako se to dogodilo na prirodan način. Sve trljanje, rupe i pukotine mogu se imitirati s 2 metode:

  1. Na površini odbora, drva ili trupaca, oštri kut sjenice primjenjivao je različite dubine i ekstenzije u kaotičnom redoslijedu. Braw's Corners su malo sjekire, bez brige o točnosti ili glatkoj površini. Nakon toga, sva površina tretirana s ovom metodom potrebna je da pažljivo polja s krutom četkom s čeličnim čekinjama. Kod brušenja velikog proizvoda, bolje je koristiti bušilicu ili brusilicu s posebnom mlaznicom. Potrebno je saviti sve dok sve oštri rubovi nisu nastali prilikom rezanja sjekire ne stječu origina u vrijeme prirodne štete. Važno je zapamtiti da se pokreti četke uvijek trebaju biti usmjereni duž vlakana. Sljedeći korak će se brusiti kožu za uklanjanje izbočenih vlakana i liječenje čeličnom četkom s mekšim čekinjem nego prvi put. U isto vrijeme, dio mekih vlakana se uklanja, formirajući plitke depresije između grebena strogih zimskih drva vlakana. Ista četka možete dodatno istaknuti kuju i pukotine.
  2. Nakon brušenja svjetleće površine novog proizvoda, potrebno je dati sličnost od zamračenog starog drva: da ga obojite s oplatom ili tamnom akrilnom bojom. Nakon sušenja prosječnom zrnom s prosječnim žitom bez snažnog guranja, malo trljaju drvo, uklanjajući boju iz izbočenih grebena i visina. U isto vrijeme, tamna boja se održava u lutyju i između vlakana. Za završnu završnu obradu, proizvod je prekriven akrilnim prozirnim ili svijetlo žutim lakom, osušen za dovršetak sušenja.

Članak o toj temi: Što zatvoriti Gazebo sa strane: Načini zaštite zidova od lošeg vremena

Više "humane" način. Pogodno za male proizvode i namještaj, drvena posuđa i druge male površine. Braching se izvodi rukom, četkanjem metalnom čekinjem. U isto vrijeme, kao u prethodnom slučaju, mekana vlakna se uklanjaju, ostavljajući grebene od čvrstog drva. Drvna prašina pomesti četkicu za kosu, kontroliranje procesa oku i postiže željeni stupanj površina bodovanja. Nakon toga, boje i ukrašavaju proizvod kao što je gore opisano.

Termička i kemijska obrada drva

Termička obrada drva.

Ove metode mogu se nazvati povezanim, budući da uništavanje gornjeg sloja stabla događa gotovo bez mehaničkih utjecaja. To su opasniji načini od prethodnog, tako da se obrada treba provoditi u zraku iu skladu s sigurnosnim mjerama.

Suština pucanja je da se meka vlakna uništavaju kada su izloženi otvorenoj vatri. Za ovu površinu prerađenog proizvoda, plamen lampe ili poseban plinski plamenik do dubine do 3 mm je spaljen. S površinskim ispaljivanjem, učinak starenja bit će beznačajni, s dubljim - bit će se ojačao. Učitelj u isto vrijeme regulira proces ovisno o njegovom ukusu i potrebama.

Nakon punjenja gornjeg sloja, metalna četka ili mlaznica na bušilici je dopušteno, uvlačenje mreže da biste dobili željenu boju i teksture. Bojanje takvo drvo ne može biti podvrgnuto jer će već imati tamna i svijetla područja. Konačna obrada sastoji se u brušenju kože i lakiranju proizvoda.

Uz kemijsku metodu, dekoracija stabla ispod antike javlja se tijekom utjecaja alkalisa ili ammonskog alkohola. Da biste to učinili, možete koristiti aerosole za čišćenje kuhinjskih peći ili alat za kanalizaciju. Potrebno je upoznati sa sastavom alata prije uporabe, treba sadržavati alkalno. Posebnu pozornost treba posvetiti mjere opreza pri radu s njom.

Članak o toj temi: Pitanje veze s križom: sheme u jednoj boji, dječje male slike, čine početničke šablone

Pronalaženje na površini stabla, te kemikalije "izgorjeli" dio mekih vlakana, u isto vrijeme slikanje stabla u sivoj boji. Nakon obrade, sve površine se isperu s vodom i obložene slabom otopinom pribora za jelo ili limunskom kiselinom (1 tsp na 200 ml vode), uklanjanjem alkalnih ostataka.

Kada koristite octu, obratite posebnu pozornost na činjenicu da bi to trebao biti tablica 9% octa, a ne kiselinu.

Sušeni proizvodi se čiste četkom i bojenje, ako je potrebno.

Obrada drva po navedenim metodama pomoći će vlasniku da ukrasi unutrašnjost stana pod drevnim, bez ulaganja visokih alata i bez trošenja puno vremena na njemu. Dostupnost materijala i alata za obradu omogućuje sudjelovanje u takvoj vrsti kreativnosti i sofisticiranom majstor-stolyar, i novak, pa čak i žena s fantazijom i vještim rukama.

Čitaj više