Kako popraviti ljusku?

Anonim

Instaliranje ljuske u kuhinju ili u kupaonici obično ne predstavlja nikakve poteškoće. Uopće, nije potrebno prouzročiti vodovod za njegovo montažu na zid, spojite cijevi i mješalice. Trebate razmotriti koje vrste školjki danas se mogu naći na tržištu, potrebno je detaljno zaustaviti detaljno o značajkama njihove instalacije na zid zida u kupaonicama i kuhinjama.

Kako popraviti ljusku?

Shema instalacije granitne ljuske.

Vrste kuhinje i umivaonika u kupaonici

Moguće je montirati sudoper bilo kojeg modela sami. Veliki raspon omogućuje vam da odaberete točno dizajn koji je pogodan za vaš interijer većinu i koji će biti prikladan i udoban u radu.

Glavne vrste umivaonika:

  1. Iznad glave. Bold Washbasin ovog tipa je najlakši način, kao što je fiksirano na stolni stol, malo govoreći preko njegove površine.
  2. Suspendirani (konzolni) sudopenici su obješeni na zidu. Bashed sudoper je najbolji uz pomoć nosača, ormarić ili countertop nije potreban ovdje. Takva raznolikost uključuje umivaonik na postolju, takozvanim tulipanima.
  3. Mortise su montirane na radnoj površini, potrebna je brtva za brtvljenje, pričvršćivanje je napravljen od dna posude za umivaonik.
  4. Namještaj umivaonik se isporučuje u kompletnom setu s namještajem (kuhinja ili za kupaonicu), montiraju se na posebnu cijev ili postolje, radnu ploču.

Ugradnja ljuske na kraju

Shema umivaonika s dimenzijama.

Sudoper na kraju savršeno se uklapa u gotovo svakog interijera, uz pomoć takve opreme možete obećati drenažne cijevi, napraviti mjesto za pronalaženje ekonomskih destinacija, ručnika i drugih stvari.

Kada pričvrsti sudoper na zid, u ovom slučaju, prvi je montiran. Najčešće ne zahtijeva dodatni zatvarač, ali jednostavno staviti na posebne noge koje se mogu podesiti u visinu. Nakon što je kabinet instaliran na mjestu, pričvršćivanje sudopera se provodi u prekidu.

Gumena brtva je umetnuta u ispusni otvor, koji je zategnut maticom. Cijev rešetke treba staviti na otisnutu maticu, koja ima klinasti prsten. Nakon što je čaša sifona spojen, pritisnut na prsten za zaključavanje, matica je pričvršćena.

Članak o temi: Vrste i faze izgradnje stubalnih temelja

Dodirnite sifon je spojen na kanalizaciju, najbolje je koristiti fleksibilnu valovitu cijev. Otvara se kanalizacija kanalizacija, umetnut je gumeni prsten u njega, čiji je vanjski promjer 70 mm, a unutarnji - 35. Sada je odvodna cijev spojena na sifon i kanalizacijski izlaz.

Vrlo je lako provjeriti nepropusnost, potrebno je ispuniti ljuskom s vodom, ako postoji protok, a zatim okrenite matice jače.

Konačno, provodi se instalacija mješalica, specifičnosti rada ovisi o tome koji dizajn ima.

Ugradnja ljuske s zagradama na zid

Kako popraviti ljusku?

Uređaj ljuske s postoljem.

Opcija kada se pričvršćivanje sudopera provodi uz pomoć nosača, nekad je bio najpopularniji. I do sada, često mu se preferiraju, iako postoji mnogo drugih opcija na tržištu, ne manje privlačna i pouzdana.

Rad počinje s činjenicom da označava na zidnu površinu. Uz pomoć metalne linije i razine izgradnje, potrebno je provesti horizontalnu liniju na nadmorskoj visini od oko 80-85 centimetara iznad poda. To je uobičajeni raspored ljuske, u kojem će biti prikladan za korištenje. Sljedeće, dolje s ove linije potrebno je napraviti oznake koji su jednaki debljini svih bočnih rubova sudopera, s kojima će se osloniti na zagrade za zatvaranje. Na istoj udaljenosti morate napraviti oznaku s druge strane. Oznake se kombiniraju s ravnom linijom.

Kada pričvrsti sudoper na zid, ova metoda će morati preokrenuti samu opremu naopako, na bočnim površinama, popraviti nosače koje obično trebaju ići u komplet. Sada okrenite sudoper, primijenite ga na zid, gdje čine tragove za buduće zatvarače. Uz pomoć bušilice, rupe izbušuju čepove u njima, vijak zagrade za učvršćivanje na mjesto.

Sada možete popraviti sudoper na zagrade, uz pomoć ključa koji vijčete sve tiple. Za stabilnu i čvrstu lokaciju umivaonika, morate koristiti ležeće podloške.

Članak o temi: Kako pokriti sluznicu u zatvorenom prostoru

Sada možete popraviti sustav ispuštanja, koristeći cijev do tap i hidrauličkog zatvarača, sifona za sudoper. Više zgodan - popraviti na zagradama ili do kraja - sada da vas riješite.

Ugradnja umivaonika s postoljem

Crtanje suspendirane ljuske.

U većini slučajeva, ugradnja umivaonika se provodi u blizini zida, mjesto u kutu je rijetko, jer nije uvijek prikladno. Sam sudoper je također pričvršćen na površinu zida. Naravno, zid ne smije biti izvan GWL-a, ali iz betona, cigle itd.

Instaliranje ljuske s postoljem omogućuje vam da sakrijete prisutnost odvodne kanalizacijske cijevi s takvom instalacijom na zid, koji obično ide na pod. Potrebno je planirati raspored sudopera tako da se njegova ispusna rupa potpuno podudara s izlazom kanalizacijske cijevi, koji bi trebao biti strogo u središtu. Inače će biti jednostavno nemoguće pričvrstiti postolje.

Za označavanje, potrebno je pokriti sudoper bez čvrsto čvrsto na zid, nakon čega čini markere na mjestima gdje će biti smješteni posebni pričvrsnici. Nakon toga, pushbasin se očisti, s bušilicama, rupicama za bušenje, umetnite čepove u njima. Pričvršne rupe pushbasina povezane su s ventilanim rupama na površini zida, nakon čega, s ključem, potrebno je pričvrstiti ljusku s vijcima ili tiplelima. U isto vrijeme, ne bi trebalo biti fuzionirana ili se udaljava od zida, njegova lokacija treba biti gusta i pouzdana (ali to ne znači da se može odbaciti na sudoper).

Nakon instalacije posude za umivaonik je gotova, potrebno je spojiti sifon odvoda s cijevi, umetnite ga u kanalizaciju kanalizacijskog šljiva na podu, provjerite odsutnost curenja. Posebnjak je postavljen posljednji, nakon što je sve potvrđen. Često je pričvršćen na sudoper s posebnim vijcima, ali postoji mogućnost pričvršćivanja na zid, jer ovaj komplet mora ići posebnim pričvršćivačima.

Ugradnja ljuske s semilokacijom

Ugradnja umivaoničara s semilokacijom je moguća u slučaju kada su kanalizacijska cijevi potpuno zatvorene u površinu zida, to jest, ispuštanje odvoda bit će smješten u zidu, govoreći od oko 50 cm. Sudoper postavljen je na uobičajeni način, nakon čega se klinovi moraju montirati u zid koji će biti fiksni napola na otvorenom. Njegove trepavice moraju se kombinirati s klinovima, nakon čega možete početi spajati kanalizacijske i vodene cijevi, ugradnju mješalica.

Članak na temu: Kako instalirati konjicu preko kreveta u spavaćoj sobi?

Ova se opcija rijetko primjenjuje, jer se ne preporučuje uvijek instalirati kanalizacijske cijevi u zid.

Montaža ljuske s suspendiranom policom

Da biste osigurali umivaonik na posebnom suspendiranom polici hosting sve referentne opterećenja, prvo morate odabrati mjesto. Takva polica postaje ne samo pouzdan element strukture podrške, nego i policu za razne toaletne potrepštine. Korištenje dvoetažne police također će prikriti sustav odvoda, govoreći kao mjesto za skladištenje gospodarskih destinacija.

Prvo, mjesto učvršćivača za sudoper do zida je približno na nadmorskoj visini od 80-85 cm od poda. Uz pomoć bušilice, bušilice rupe, umetnite čepove u njih, s dowlom s posebnim podložnim prašinama za pričvršćivanje umivaonika na zid. Nakon toga, polica ispod sudopera pričvršćena je razinom u horizontalnom položaju, na gornjoj ravnini, gdje će se nalaziti ispusna rupa, potrebno je označiti mjesto za ožičenje odvodne cijevi. Učinite to s vježbom i posebnom mlaznicom.

Sada uz pomoć dlijeta, napravljena je rupa na polici za umivaonik za umivaonik, mikser je instaliran. Sada se poklopac za umivaonik može napokon pričvrstiti na zid, poravnavajući ispusnu rupu na polici i umivaonik. Pod niša je sifon, koji se kombinira sa sedmokradljivom šljivama i rupama.

Raditi na pričvršćivanju sudopera do zida, trebat će vam takve alate kao:

  • Bušilica i set mlaznica i bušilica;
  • podloške, tiple;
  • sječivo;
  • Razina izgradnje, olovka, metalna linija.

Uz instalaciju ljuske, gotovo svatko se može nositi sa zidom, potrebno je samo uzeti u obzir da svi umivaonici imaju različit dizajn. Važno je ispravno odrediti mjesto gdje će se sudoper postaviti tako da je tada moguće točno uskladiti sa svim kanalizacijskim i vodenim cijevima.

Čitaj više