BOG između linoleuma i laminata: daske i vršilice

Anonim

Materijali kao što su laminat i linoleum najčešće se koriste kao podne obloge. Odlikuju se izvrsnim izgledom, trajnostima, otpornošću na mnoge vrste utjecaja. Osim toga, troškovi takvih premaza dostupni su za bilo koji proračun. Ali oni ne pokrivaju cijeli kat u stanu ili kući od strane bilo kojeg materijala. Na primjer, linoleum se koristi za koridore ili kuhinje, a za stambene sobe - laminat.

BOG između linoleuma i laminata: daske i vršilice

Prijelaz između različitih vrsta podova ne može biti ne samo funkcionalni prijem, već i dizajn vrhunca unutarnjih poslova.

Dakle, da je premaz atraktivan i činilo se da je ravnomjerno, potrebno je ispravno obraditi sve zglobove. Opcije za obavljanje takvih djela su nekoliko. Možete primijeniti posebne povezne daske ili bez njih. Izbor jedne ili druge varijante ovisi o dekorativnim zahtjevima, uvjetima ugradnje premazima.

Jednodnevni i višestruki zglobovi

BOG između linoleuma i laminata: daske i vršilice

Pričvršćivanje dijagrama rasvjete na više razina

Jedna razina zglob je najatraktivniji, pod izgleda uniformu, a sama zglob nije vidljiv ako ne koristi za ovu dasku. Da biste izvršili sličnu opciju za montažu, potrebno je poravnati pod posebno za podatke premaza, jer laminat obično ima veću površinu od linoleuma.

Spojevi mogu biti i višestruki kada se premazi razlikuju po visini. No, u ovom slučaju ne postoji ništa komplicirano, možete koristiti posebne pragove koji vam omogućuju da spojite dva kazna premaza s razlikom visine u jednom i pol centimetra.

Pljevi se u potpunosti preklapaju zglob, poseban dizajn čini gotovo neprimjetan i vrlo uredan.

Daske i priključnici za spojeve između linoleuma i laminata

Najčešći materijal za proizvodnju spojnih dasaka je aluminij. Ova opcija omogućuje vam da oponašate površinu dijelova za broncu, zlato, bilo stablo, što značajno proširuje mogućnost uređenja podne obloge. Najčešće u prodaju možete pronaći 2 opcije:

  1. BOG između linoleuma i laminata: daske i vršilice

    Jednostavna varijanta aluminijske stezaljke osigurava pouzdanu tranziciju, ali gubi u dizajnu.

    Anodizirane trake, koje su otporne na vanjske premaze, koriste se za koridore, kuhinje, kurve.

  2. Konvencionalne laminirane daske mogu se koristiti za ostale prostore u kojima nisu podvrgnuti takvim snažnim opterećenjima.

U nekim slučajevima koriste se jednostavne plastične trake koje su mnogo jeftinije. Površina njihove laminirane, otporne na čvrstoću i stabilnost je niža od aluminija. Obično se ne preporučuje da se dopusti da se drži laminat i linoleum pomoću takvih elemenata, osobito u zatvorenim prostorima gdje se uoče povišena opterećenja. Ali oni su neophodni kada se mora obaviti zakrivljene zglobove, radijus veze. Pragovi od mjedi smatraju se najvišom kvalitetom i izdržljivim među svim, ali i troškovima iznad. Mesin se ne obrađuje, zadržava svoju prirodnu boju, ali s vremenom blijedi. Taj se problem lako riješi, bar je jednostavno utrljan osjećaj za povratak sjaja i boje.

Povezivanje metoda pričvršćivanja na dasci

Sve trake koje se mogu koristiti za dizajn zglobova razlikuju se od metode pričvršćivanja. Možete odabrati bilo koju prikladnu opciju koja je prikladna za određenu situaciju. Kada se isporučuju, proizvođači nude potpune komplete za obavljanje takvih čvora. Na primjer, za prolazne posebne vijke za samo-tapkanje zajedno s daske.

Danas se primjenjuju sljedeće vrste pričvršćivanja:

  1. BOG između linoleuma i laminata: daske i vršilice

    Skriveno pričvršćivanje se provodi pomoću skrivenog groove, koji je valjao na vijcima.

    Kroz. S ovom varijantom, daska je postavljena na vrhu priključka dvaju materijala, nakon čega je pričvršćena na pod uz pomoć samo-uzoraka. Takva opcija je pouzdana, omogućuje vam da pričvrstite premaze što je više moguće, sakrijte isječak.

  2. Tajna montažna daska. Na poleđini takvih pragova postoji poseban tajna groove. Prednji dio trake za pričvršćivanje je glatka, nema rupa. Postupak instalacije bit će shvaćen čak i pridošlica. Tajna daska samo-crtežom pričvršćena je na površinu poda, a vanjski materijal se pouzdano pritisne. Pre-u podu duž rupa za docking liniju u kojima su toksi začepljeni. Tajna daska doslovno treba biti vezan za njih dok ne prestane, bez praznina između toga i spola ne može biti. Potrebno je, budući da s čekićem tijekom fiksacije daske mogu se jednostavno razbiti ili snažno deformirati. Vrh dekorativnog vrha instaliran je na vrhu. Linoleum i laminat Shake trebaju biti ujedinjeni.
  3. Lijepljenje. Ova opcija se ne često ne koristi, jer ne može pružiti potrebnu snagu. Najčešće se koristi za podove s pločicama, ali je još uvijek moguće za linoleum. Metoda privrženosti je da su podani materijali spojeni na obavezno mjesto, nakon čega je dekorativna daska jednostavno zalijepljena tekućim noktima na pod. Umjesto tekućih noktiju, moguće je koristiti transparentan ljepilo na bazi silikona. Ova se opcija primjenjuje uglavnom kada je baza poda dovoljno labav, slab.

Polaganje bez dasaka

Junctions između linoleuma i laminata može se urediti i bez posebnih dasaka. Ova opcija je skuplja iz razloga što će otpad tijekom uspona biti veći. Prilikom polaganja materijala potrebno je osigurati da se smjer uzorka i ploča podudara. U tom slučaju, polaganje će se pokazati ne samo čak i, već i vrlo atraktivno. Razmišljanje kroz smjer mora biti unaprijed. Na primjer, prilikom polaganja u hodnicima ili holla, potrebno je osigurati da laminatne ploče ići zajedno, ne preko.

Laminat bez pragova je jednostavan, ali linoleum je gotovo nemoguć, jer je potrebno osigurati maksimalnu montažu rubova. Na primjer, kada priključivanje u blizini otvora vrata morat će ne samo napraviti temeljit i vrlo glatko zatvaranje, već i osigurati fiksiranje na pod. Za to se obično koristi silikonski transparentni ljepilo. Nakon linoleuma na spoju s laminatom je zalijepljen na površinu, utor je potreban između njih da dodatno ulije ova adhezivni pripravak, ali kako bi se osiguralo da ne dobije vanjske dijelove. Za to se koristi slikarska traka koja se najprije zalijepi na zajedničkom području. Nakon što se obrađuje, rezanje nožem na spoju. Briga ovdje ne sprječava, premaz ne smije biti oštećen. Cijeli zglob je ispunjen silikonskim ljepilom, traka je uredno uklonjena.

Za spajanje laminata i linoleuma koriste se različite metode. Njihov izbor ovisi o tome koji će se materijal koristiti za podove na pod, pod kojim se uvjetima provodi. Na primjer, najpopularnija je veza uz pomoć dasaka koje su jednostavno pričvršćene na spoj. Postoje opcije kada je zglob jednostavno priključen na silikonske prozirno ljepilo. Posljednja metoda je skuplji, ali vam omogućuje da priključak gotovo uniformu.

Članak o toj temi: Kako sipati topli kat s betonom - korak po korak upute

Čitaj više