Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Anonim

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Podna izolacija s pjenom je jako popularna s učinkovitošću obavljenog posla i rezultatom postignutom kroz njihovo ponašanje.

Polifoam za podnu izolaciju ili polistirena pjena koristi se dugi niz godina kao materijal koji pomaže zadržati temperaturu i toplinu u prostoriji, kada se stavlja na zidove i stropove, vanjske i unutarnje zgrade.

Pod je površina, na kvaliteti izolacije čiji temperatura uvelike ovisi o cijeloj prostoriji, tako da pod zahtijeva visokokvalitetnu izolaciju pomoću modernih materijala.

Koju se plastiku pjene događa

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Polifoam ima visok kapacitet toplinske izolacije

Razmišljajući o tome kako izolirati pod polifoam, pažljivo je pažljivo ispitivati ​​svoje značajke i prednosti ove sirovine. Odnosi se na broj visokokvalitetnih toplinskih izolacijskih materijala.

Polistirenska pjena se često koristi za organiziranje toplih katova. Izolacija poda pjenom ispod estriha može se izvesti vlastitim rukama bez privlačenja kvalificiranih majstora. Ova operacija se odlikuje laganom instalacijom, dostupnosti materijala i jednostavnosti provedbe.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Pjena list se može podesiti pod bilo koju veličinu

Polistirenska pjena su bijele ploče koje se mogu lako oštetiti mehanički. Izolacija poda pjenom ispod estriha je popularna jer:

  • ima visok stupanj elastičnosti;
  • ima veći kapacitet toplinske izolacije;
  • vrlo jednostavno;
  • samo posjekotine.

Uz pomoć konvencionalnog noža, list daje bilo željeni oblik i veličinu. Polistyoltilol brzo dolazi u zapuštenosti pod utjecajem ultraljubičastih zraka i stoga je posebno popularna izolacija poplava poplava.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Prije kupnje potrebne količine toplinskog izolacijskog materijala potrebno je razjasniti svoje tehničke karakteristike i prije svega provjeriti je li odabrana željena brand pjene, karakterizirane karakterističnim svojstvima i kvalitetama.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Izolacija se stavlja na sloj hidroizolacije

Glavna razlika između ploča je gustoća iz koje se ovisi polistiren brand. Razina gustoće mora se uzeti u obzir s performansama takvih djela kao estriha pjene.

Članak na temu: Cookpover Repair: Glavne vrste kvarova

Kat estrih s pjenom može biti betonski ili cement-pijesak. Sposoban je postati pouzdana zaštita za izolaciju, koja je lako oštetiti, a koje će morati izdržati prilično veliko opterećenje tijekom rada podne obloge.

Razne izolacijske pjenaste

Izolacija poplavnih podova se izvodi na različitim bazama. To može biti:

  • beton;
  • drvo;
  • Čisto tlo.

Polyfoam za pod ispod kravate je visokokvalitetna toplinska izolacija, a ako se rad provodi na tlu, potrebno je položiti ploče najviše gustoće.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Pod kravatom položenim pločama s gustoćom od najmanje 15 godina

Pjena za topli kat je ploča, čija se gustoća postiže 50. Minimalna vrijednost karakteristike gustoće je 15. Plone ploče su položene gustoćom od najmanje 35.

Polaganje plastične pjene ispod određivanja poda se provodi u skladu s određenom tehnologijom, koja ima neke prepoznatljive značajke, ovisno o tome koji je baza konstruirana.

Estrih na tlu konstruiran je u privatnim kućama koji se nalaze izvan grada. U tom slučaju bit će potrebna kvalitativna priprema temelja. Površina bi trebala biti suha i apsolutno glatka. O tome kako napraviti estrih na proširenom polistiren, pogledajte u ovom videozapisu:

Polistirena pjena se stavlja na temelju nekoliko slojeva:

  • Prvi sloj je ruševina;
  • Drugi - pijesak, pažljivo kurziv;
  • Zatim hidroizolacija, koja koristi polietilen film, položeno od mesinga ili vrećica, koji je obložen s istim putem.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Izbojci između ploča zatvaraju se montažnom pjenom

Odabirom vlastite vodonepropusne opcije, možete ga pokrenuti sa svojom konstrukcijom, a zatim polaganjem ploče pjene.

Utori između plahte su ispunjeni montažnom pjenom, a zatim povezani drugi sloj vodonepropusnog materijala i nastavite stvaranje estriha koji stvara učvrsni sloj.

Za to, valjana hidroizolacija se izvodi armatura, polaganje mreže, debljina šipke je 5 mm.

Svjetionici se stavljaju na mrežu, koja koristi drvene šipke. Prvi sloj estriha s debljinom od ne više od 2,5 cm se izlijeva, provjerava svoj prodiranje ispod mreže i nastavi ispuniti otopinu.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Drvena podna izolacija se odlikuje činjenicom da prije početka rada potrebno je provjeriti bazu za štetu, gljivice ili plijesan.

Članak na temu: Kako spojiti ventilator u WC-u na žarulju?

Izolacija u obliku polistirena je položena ili izravno na drvene podove ili na sloju vreloide koji se koristi kao valjana hidroizolacija.

Podna izolacija pjenom u drvenoj kući s armaturom

Višak montažne pjene se smanjuje nakon smrznutog

Preklapanje ima mnogo mjesta posebno na mjestima kontakta sa zidovima, stoga je potrebna visokokvalitetna hidro i toplinska izolacija. Sada možeš:

  • položiti ploče proširenog polistirena;
  • Napunite šavove i prazninu montažnom pjenom, odrežite višak nakon smrznutog;
  • Da cijelu površinu propisuje plastičnom filmom s preklapanjem na zidovima i šavovima šavova izgradnjom vrpce otporne na vlagu;
  • Izvedite estrih za pojačanje;
  • stavite rešetku;
  • Napunite glavnu estrihu.

Prije nastavka s ulijevanjem, vrijedi najčvršnije čvrsto pričvrstiti listove pjene s noktima. Na vrhu polistirena je obložen drugi sloj hidroizolacije, na koji je smješten metalni dizajn i izlivena estriha.

Čitaj više