Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Anonim

Scotch je vrlo koristan izum. Često eliminira potrebu da je vodeni čekić, bušilica ili koristi skupi superchalter. Osim toga, vrijedi peni i svatko može priuštiti takvu kupnju.

Međutim, postoje i minusi kada koristite ljepljivu traku: Njegova baza lišće ljepljive tragove na površini i dobili osloboditi od njih nije lako. Kako ukloniti običan ili bilateralni viski bez oštećenja onoga što je zalijepljeno na ono što je zalijepljen? Kako iznuditi ljepljivu osnovu koja doslovno privlači čestice prašine i malu smeće, ne želeći izaći iz površine kao rezultat pranja vodom?

Nego savjet bilateralni viski

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Da biste uklonili ljepljivu traku s površine, možete koristiti poseban sprej ili tekućinu, koju ćete naći u kućanskim kemikalijama. Ali ako ne možete kupiti alat iz jednog ili drugog razloga, moguće je riješiti problem uz pomoć svećenika, bez materijalnih troškova.

Tiskanica Zemlje

Ova stavka koja se može posuditi iz studentskog učenika portfelja omogućit će vam da riješite problem brzo i bez napora.

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Uz glatku i čvrstu površinu, uklonite tragove viskija pomoći će gumicu.

Tretirajte površinu tragovima viskija, samo kotrljaju ljepljivu bazu u kvržicama. Zatim obrišite ovo područje ubrusom. Međutim, imajte na umu da je ova metoda dobra za čvrste i glatke površine. Uklanjanje tragova ljepljive trake s tkaninom presvlake namještaja na ovaj način je strogo zabranjen.

Gumena ručna bušilica

Načelo rada ove metode slično je prethodnom. Razlika leži samo u činjenici da napravite manje fizičke napore.

Osim toga, korištenje vježbe olakšava brisanje više traka traka u kratkom vremenskom razdoblju.

Grijanje

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Možete koristiti kućne kosu sušilo za čišćenje površine metodom grijanja. Međutim, ova metoda je prikladna samo kako bi se očistila ljepljiva baza od površina otpornih na toplinu.

Heat ljepljive tragove, držeći sušilo za kosu na udaljenosti od 5-10 cm, a kada postanu mekani, izbrišite ostatke ljepila s spužvom od pjene ili krpom gustog tkiva.

Kemikalije

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Otapalo i benzin savršeno se popisuju s tragovima viskija, ali imaju vrlo oštar miris.

Prilikom čišćenja površina s ljepljivim tragovima možete koristiti benzin ili kemijsko otapalo. Ova dva alata jednako su učinkovite.

Članak o temi: ogrlica kože s vlastitim rukama

Nanesite kemikaliju na pamučni obrisak i liječite kontaminiranu površinu. Ljepilo će se otopiti, a ostaci će se lako "zaustaviti" s bilo koje površine.

Prema manama ove metode, može se pripisati agresivni učinak kemikalija, kao i oštar željan miris.

Tekućina za pranje sustava Windows

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Tekućina za pranje sustava Windows uklanja tragove trake s bilo koje površine.

Ovaj alat savršeno će se nositi ne samo s tragovima ljepila, već i pomoći da lako uklonite ljepljivu traku s površine. Učinkovitost tekućine za naočale i ogledala je zbog činjenice da sadrži tvari alkohola i pjenjenja koje uspješno otapaju ljepljive tragove.

Osim toga, sredstva je bezopasna i upotreba može se koristiti za uklanjanje trake s bilo koje površine.

Ocat

Ovo rješenje nije manje agresivno od otapala, ali ne ostavlja snažan i otporan miris. Korištenje octa, u nekoliko minuta da biste dobili osloboditi od ljepljive trake i ljepila na površini.

Ocat se može koristiti prilikom čišćenja pločica, metalnih i plastičnih površina, naočala i ogledala.

Biljno ulje

Fat osnova bilo kojeg biljnog ulja će omekšati ljepljive tragove, koje će ih lako ukloniti krpom.

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Nakon ulje omekšajte ljepilo, morate obrisati tragove sapunjavanja.

Bolje je koristiti ulje na horizontalnim površinama. Ulijte ga na mrlje od ljepila i ostavite 15-20 minuta. Ako trebate očistiti vertikalnu površinu, navlažite tkaninu i obrišite potrebne dijelove.

Nakon ljepila postane mekana, isperite tragove sapuna. Možete koristiti tekući ili ekonomski sapun, kao i prašak za pranje ili tekućinu za pranje posuđa.

Mora se imati na umu da za različite materijale trebate pokupiti razne sredstva da biste dobili osloboditi od tragova ljepila bez oštećenja na površini.

Kako ukloniti ljepilo s trake s plastikom

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Plastika se odnosi na materijale koji su sposobni prijenos utjecaja različitih sredstava, uključujući agresivne kemikalije. Da biste očistili takve površine, možete primijeniti sljedeće alate:

Nakon obrade, oslobodite plastiku samo vlažnom krpom i neće biti traga s vrpce.

Soda bikarbona

Ovaj alat je gotovo univerzalan i neophodan u kućanstvu. Soda će pomoći i očistiti tragove ljepila iz opsega. Pripremite pastu od male količine sode i tople vode i nanesite na površinu. Zatim, uz pomoć spužve, pažljivo očistite plastiku, a onda morate oprati pripravak vodom. Soda trenutno vjeruje ljepilo.

Povrće ili eterično ulje

Adhezivna baza je osjetljiva na učinke masti (ne uzalud prije nego što se ne pridržavate nečega, preporučuju odmašćivati ​​površinu!). Stoga, ako trebate očistiti plastiku s trake, povrće je idealno pogodno. Nanesite masnu masu na površinu i ostavite 10 minuta. Tijekom tog vremena, ulje neutralizira ljepljivu tvar, a vi ćete ostati samo obrisano sjedalo s spužvom.

Članak na temu: Vaza iz boce s vlastitim rukama: Glavni razred s fotografijama i videozapisima

Slično tome, eterična ulja se koriste za uklanjanje tragova viskija. Samo imajte na umu da je kompozicija potrebna bez boja (na primjer, ulje morskog žrtava je bolje napustiti još jedan slučaj), inače je površina obojen i bit će teško oprati.

Etil, mrav ili salicilni alkohol

Uklonite tragove s vrpce na plastici mogu biti uz pomoć tih sredstava. Pripravci se primjenjuju pomoću pamučnog tampona, koji se protrlja površinu dok ne postane čista. Važno je promijeniti spužve kao onečišćenje i lako možete očistiti ne samo plastiku, već i drugu površinu od ljepljivih staza.

Kako ukloniti ljepilo s vrpce iz namještaja

Kutije, vrata i drugi detalji namještaja često pričvršćuju vaš viski prije transporta. Ona pomaže u zaštiti slušalica od nepotrebnog oštećenja, ali kao rezultat toga, vlasnici se moraju suočiti s drugim problemom - kako da biste dobili osloboditi od kaseta i ljepljive tragove na površini.

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Sušilo za kosu i brisač su najsigurnije sredstvo za uklanjanje tragova s ​​vrpce s stabla.

Ako je namještaj obojen ili prekriven poliranjem, pogodno je biljno ulje. Uz to, dobili ćete osloboditi od vrpce bez oštećenja površine. Međutim, treba pamtiti da se ova metoda ne može koristiti za čišćenje ormara od netretiranog stabla. Na takvom materijalu, masnoća će ostaviti tamne mrlje, kako bi se riješili od kojih je gotovo nemoguće.

Što čistiti od škotskih kućanskih aparata

Kada kupujete hladnjak, mikrovalnu ili usisivač, mi dobivamo mnogo naljepnica na površini kao "bonus". Što oprati ljepilo s trake iz tih stavki? Da biste ih uklonili, iskoristite sljedeće pripravke:
  • etanol;
  • deterdženti za prozore;
  • sastav za uklanjanje laka;
  • aceton;
  • ocat.

Kao što možete vidjeti navedene tvari su agresivne. Iz tog razloga, potrebno ih je prvo testirati na neprimjetno područje premaza, a zatim nastaviti s čišćenjem od vrpce.

Kako ukloniti ljepilo ljepilo iz odjeće

Često, ružni adhezivni tragovi ostaju na odjeći s kojom se uklanjaju cijena. Što učiniti u ovom slučaju? Treba napomenuti da su formulacije na bazi ulja nisu prikladne. Od tragova viskija s njihovom pomoći, riješit ćete se lako, ali na njihovom mjestu bit će debeli tragovi.

Ispitati oznaku proizvoda. Ako je tkanina gusta i ne sadrži sintetičke nečistoće (ili su prisutni u maloj količini), možete učiniti sljedeće:

Nakon obrade, pročišćeno područje mora isprati iz otapala, a zatim oprati odjeću i poslati u zrak.

Članak na temu: Kunić-kalem. Plesti kukičana jastuka igračaka

Ako se bojite primijeniti otapala, ili testiranje tih sredstava u malom području pokazalo je da pripravak nije prikladan za ovu vrstu tkanine, koristite traku. Pričvrstite traku na ljepljive staze, a zatim uklonite oštri pokret. Da biste uklonili sastav ljepila, trebat ćete ponoviti manipulaciju nekoliko puta.

Opisana metoda je dobra za stvari koje su ušivene iz glatkih materijala. Ali što učiniti ako je tkanina draga? Koristite poseban stroj za uklanjanje valjaka i jednostavno "obrišite" ljepilo. Imajte na umu da će obrada imati ne samo problemski prostor, nego i stvar je u potpunosti da ova stranica ne izgleda "Pleshy".

Od trake za pranje od stakla

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Aceton će pomoći povući tragove traka od staklenih površina.

Kupnjom proizvoda od stakla možete kupiti posebna sredstva u istoj trgovini, s kojima možete jednostavno i brzo ukloniti ljepljivu traku.

Ako ste ostavili ovo pitanje kada kupujete, možete se riješiti viskija i samostalno. Da biste to učinili, možete primijeniti sljedeće alate:

S takvim površinama, nježno se liječi, od velikog rizika od oštećenja, ostavljajući ogrebotine, pukotine ili čips. Osim toga, neki pripravci mogu biti zamagljeni i prekriveni tamnim mrljama.

  • Kompozicija za pranje prozora. Nanesite sredstva na osnovi ljepila i ostavite 5-7 minuta na staklu. Tijekom tog vremena, ljepilo se otopi i lako ćete ga potrošiti s tkaninom ili spužvom.
  • Amonijak. U prethodnim vremenima hostesa korišten je rješenje amonijaka za pranje prozora, au naše vrijeme se ovaj agent primjenjuje u kućanstvu. Nanesite sastav i provedite viski od stakla bez primjene velikih mehaničkih napora.

Ponekad se nalaze preporuke za uklanjanje tragova trake od stakla s otapalima, ali ova metoda nije sigurna. Hipriciozan materijal može potamniti i prekriti mjestima.

Koristeći kemikalije, provjerite njihovu radnju na maloj površini. Ako je alat uzrokovao staklo, nastavite čistiti problemsko područje.

Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Zabranjeno je ukloniti traku od stakla uz pomoć pylona, ​​noževa, maslaca, vježbi.

Neželjena je primjenjivati ​​mehaničke metode za staklene površine, naime:

Kada koristite navedena sredstva, riskirate oštećenu krhku površinu, ostavljajući ogrebotine i pukotine na njemu, tamne mrlje i oblake, te u ekstremnom slučaju možete razbiti staklo.

Zapamtite da je lakše ukloniti tragove dok su svježe. Starija od mjesta, to je više povjereno na površinu, kao i prašinu s njim, koji komplicira čišćenje. Stoga, pokušajte odmah ukloniti tragove iz viskija, i nećete trebati napraviti mnogo truda.

Čitaj više