Koji su električni krugovi

Anonim

Električni krug predstavlja uobičajeni dokument u kojem su pravila o najvećoj mogućoj mjeri označene komponentama uređaja koji djeluju strujom. Ako razgovaramo s jednostavnim riječima, dijagram je crtež na kojem električni označava instalacijske lokacije utičnica, žica i prekidača. U ovom članku ćemo razgovarati s vama, koje vrste i vrste električnih shema su dostupni, pokazuju kratak opis i razmotrite glavne karakteristike svakog tipa odvojeno.

Vrste i vrste električnih krugova: Ukupna klasifikacija

  1. Pneumatski (p).
  2. Hidraulična (g).
  3. Električni (e).
  4. Plin (g).
  5. Vakuum (b).
  6. Divizija (d).
  7. Kombinirani (k).
  8. Optički (o).
  9. Kinematic (k).
  10. Energija (p).

To su takve vrste, sada dodjeljuju glavne vrste električnih krugova:

  1. Strukturni (1).
  2. Funkcionalna (2).
  3. Glavni (puni) (3).
  4. Spojevi (sklop) (4).
  5. Veze (5).
  6. Općenito (6).
  7. Mjesto (7).
  8. United (8).

Na temelju glavnih oznaka možete razumjeti što se vrsta vrste razlikuje. Biti jasniji, pokušajte uzeti u obzir na živom primjer, postoji E3 shema, tako izgleda kako izgleda. Saznajte kako napraviti vodljivo ljepilo s vlastitim rukama - ovaj članak će biti koristan za vas.

Koji su električni krugovi

Kao što možete vidjeti, u ovoj fazi ne bi trebalo biti posebnih problema, sve je iznimno jasno i razumljivo. Zatim ćemo razmotriti vrste i vrste električnih shema za njihovu svrhu, a mi ćemo analizirati svaku vrstu odvojeno. Želim odmah primijetiti, sve nije potrebno znati sve, jer se u životu svake osobe koristi.

Svrha električnih shema

Strukturna shema

Može se nazvati najjednostavnijom i razumljivom za percepciju. Uz to, možete saznati koji električni instalacija radi i iz koje se sastoji osnovne komponente. Tako ona izgleda na fotografiji, kao što razumijete, uvijek je lako raditi s njezinim jednostavnim i udobnim. Da, i za vrijeme popravka uvijek će izvesti najbolji pomagač za vas, jer u bilo kojem trenutku možete pročitati sve, čak i ako je ova shema sastavljena od prije nekoliko desetljeća.

Koji su električni krugovi

Članak o temi: Plijesan na stropu od gipsane ploče

Funkcionalan

Takva shema u svojoj svrsi praktički se ne razlikuje od gore navedenog. Postoji samo jedna značajna razlika - u ovoj shemi, sve komponente bilo kojeg lanca su detaljnije opisane. Pogledajte kako je shema funkcionalna na crtežu.

Koji su električni krugovi

Glavni

Najčešće se koncept električnog kruga koristi u složenim distribucijskim mrežama. Samo je u stanju dati najpotpunije objašnjenje kako to radi ili druge električne opreme. Podijeljena je na dvije vrste:

  • Singl.
  • Pun.

Jedna žitarica daje koncept o tome kako rade primarne ili tzv. Power mreže, ima prilično jednostavan crtež.

Koji su električni krugovi

Cijeli koncept podijeljen je na još dvije vrste: odvija se i elementarna. Ovisno o složenosti električnog rada i napraviti određena objašnjenja. Dakle, razumijete složenost takve sheme, samo pogledajte njegov primjer.

Koji su električni krugovi

Shema montaže

Može se odrediti kao najpopularniji, samo ona može reći o tome kako napraviti ožičenje u kući i gdje postoje žice. Na takvom tipu sheme, označena su točna lokacija elemenata lanca, glavne metode njihove veze i oznaku boje. Kako slijedi, izgleda.

Koji su električni krugovi

Svrha takve sheme je jedna stvar - pomoći osobi da napravi popravke u svojoj kući i navedite mjesto gdje će sve žice ili proći.

Ujedinjen

Ova shema uključuje nekoliko vrsta (dokumenata) odjednom. Koristi se samo u ekstremnim situacijama, kada je drugačije nemoguće odrediti sve važne značajke lanca. U pravilu se koristi samo u velikim poduzećima s profesionalnim električarima. Dakle, ne možete se spustiti u njezinu suštinu.

Koji su električni krugovi

Ovdje smo s vama i pregledali glavne vrste i vrste električnih shema koje postoje u ovom trenutku. Kao što ste razumjeli, prilikom izrade svake sheme, morate čitati dodatne informacije, podsjećat ćemo se, to je samo klasifikacija, svaka od njih je obdarena svojim glavnim značajkama.

Članak o temi: Vanjske vješalice (uključujući regale) za odjeću, odijela, košulje, hlače

Sličan članak o toj temi: Zaštita kabela i žica od glodavaca, mačaka i pasa.

Čitaj više