Montaža umivaonika sa stolom

Anonim

Namještaj je sastavni dio interijera modernih kupaonica, dok bi se morao skladno uklopiti u zajednički stil kupaonice, biti praktičan i udoban. Ako ste zainteresirani za pitanje kako instalirati sudoper s karticom, zapamtite da bi ovaj komad namještaja trebao biti prikladan, kompaktan i funkcionalan, pogotovo kada je u pitanju minijaturna kupaonica. Međutim, unatoč razumijevanju glavnih važnih karakteristika štandova, nije tako lako birati ga, jer sada možete pronaći mnogo različitih modela takvog namještaja koji se razlikuju od funkcionalnosti, dizajna i cijena.

Montaža umivaonika sa stolom

Glavna stvar, prilikom odabira namještaja u kupaonici, bez obzira na to što je prikladno, funkcionalan i prilazi dizajn.

Odabir sudopera

Prilikom odabira kauča za kupaonicu, morate slijediti neka jednostavna, ali važna pravila. Prije svega, obratite pažnju na unutrašnjost kupaonice. Ako su svi njegovi elementi, uključujući vodovodne, suspendirane ormare i police, napravljeni u mekom stilu s glatkim linijama, strogo pravokutni štandovi neće biti postavljeni. Ako je kupaonica uređena u klasičnom stilu, koji karakterizira luksuz i bogatstvo, ugradnja sudopera s minimalističkim slojem u ovom slučaju bit će neprihvatljivo. U idealnom slučaju, ovaj komad namještaja mora stati materijalima i bojama općeg dizajna interijera.

Prilikom odabira namještaja, uzmite u obzir ukupni okus i unutarnju kupaonicu.

Osim dizajna, morate obratiti pozornost na druge važne točke, na primjer, pravi izbor armata proizvoda. Olovke, noge i petlje trebaju biti izrađene od kromiranja metala. Noćni stol s plastičnom pozlaćenom ili kromiranom kondicijom obično gubi početni izgled nakon nekoliko mjeseci. Kada kupujete namještaj s premazom u boji, trebali biste znati da bi boja na njegovoj površini trebala lagati glatko.

Velika je važnost raspored kupaonice. Na primjer, ako u sobi postoji topli kat, nije potrebno kupiti namještaj s podrumom, bolje je kupiti kraj sudopera s nogama. Takva stvar neće se grijati s poda, to će uvelike olakšati proces čišćenja, pružit će potrebnu ventilaciju proizvoda, što je važno za sobe s visokom vlagom.

Što se tiče funkcionalnosti namještaja, možete se voditi osobnim preferencijama. Dobra opcija je umivaonik kabinet s košom za posteljinu, uštima prostora za spašavanje. Za male kupaonice postoje kutni modeli koji zauzimaju minimum prostora, dok su vrlo praktični i funkcionalni. Pa, ako će se police na kraju prilagoditi visini, tako da se mogu podesiti ispod visine deterdženata i sredstava za čišćenje. Uvlačiv kabinet je još jedno zanimljivo rješenje za stavljanje unutrašnjosti kupaonice. Može se premjestiti na bilo koje mjesto, ali ima značajan nedostatak - složenost ugrađenog sudopera, jer su sve komunikacije (vodovodna i kanalizacijska cijevi) postavljene u stacionarnom. Dakle, odaberite ovaj komad namještaja mora se temeljiti na svrhu njegove instalacije: koristit će se za pohranu svih vrsta kućanskih pribora ili jednostavno sakriti cijevi za oči do sudopera.

Članak o temi: WC nehrđajućeg čelika

Odabir mjesta za ugradnju sudopera sa stolom

Montaža umivaonika sa stolom

Crtanje kutne cijevi ispod sudopera s osnovnim veličinama.

Sada je potrebno odrediti gdje će se nalazila odabrana ljuska s krevetom u kupaonici. Idealna opcija će biti instalacija na mjestu bivše ljuske. Međutim, to nije uvijek moguće to učiniti, jer prilikom popravka kupaonice, najčešće se ispunjava i njegova rekonstrukcije. Mjesto namještaja u kupaonici treba odrediti u fazi polaganja cijevi hladne, tople vode i kanalizacije. To je potrebno jer je mjesto za sudoper s tablicom odabrano na temelju njegove veličine, tj. Soba se mora mjeriti i podijeliti u segmente koji odgovaraju mjestu određenog objekta namještaja, vodovodne uređaje i drugih stvari.

Kabinet može imati police, važno je pratiti da cijevi napuštaju zid se ne odmori u njima.

Da biste to učinili, morate izračunati razinu priključaka cijevi vruće i hladne vode za sudoper. Najbolja opcija će biti mjesto priključaka na razini neznatno iznad srednje police. Isto pravilo vrijedi za kanalizaciju. Ako cijev izađe iz poda, to znači da kada instalirate noćni ormarić, morat ćete izrezati rupu u njemu za povlačenje crijeva iz kanalizacije do sifona. Ako je moguće, kanalizacijska cijev mora biti smještena u blizini vodenih cijevi.

Instaliranje umivaonika sa stolom

Montaža umivaonika sa stolom

Shema okupljanja ormarića ispod umivaonika.

Sada će vam se reći o tome kako izvesti instalaciju umivaonika s vlastitim rukama. Pravljenje zagovaranja u ispravnosti opskrbe vodom i kanalizaciju na mjesto gdje će se vršiti noćni ormarić, morate pripremiti potrebne materijale i alate:

  • ormar;
  • umivaonik;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • odvijač;
  • Perforator;
  • Metalni uglovi;
  • mikser;
  • Metalplastične cijevi;
  • sifon;
  • Vrpca za fum;
  • Brtvilo.

Kabinet se može spojiti na pranje kupelji kroz metalni kut i vijke. Set za sklop namještaja može uključivati ​​upute s shemom montaže, ali možda neće biti potrebno, tako da ne postoji ništa komplicirano u tom procesu. U procesu montaže potrebno je osigurati da svi vijci su dobro zategnuti, jer nakon što se napravi ugradnja sudopera, vijci, možda neće biti izvučeni.

Nakon sastavljanja kauča, potrebno je instalirati sudoper. Čvrsto je pričvršćena mikser tako da se ne okreće. Nakon toga, potrebno je instalirati vodene cijevi, pričvrstiti ih na mikser i pritisnuti ga do sudopera. Mlaznice u metalnoj pletenici, koje su dostupne u kompletu miksera, se ne preporučuje, jer tijekom metalne korozije, crijevo može curiti. Preporučuje se ugradnja metalnih cijevi.

Članak na temu: Mobile s leptirima to učiniti sami

Sifon je instaliran tako da ga zajebava do ispusne rupe umivaonika.

Dalje, bit će potrebno instalirati sifon, koji ga je zajebao na ispusni otvor ljuske. Washbasin sa sifom i mikser stavljen na kraj i pomiče dizajn na zid, gdje je planirano. Marker se nanosi na zidnu oznaku za nekoliko pričvrsni vijaka. Rupe za njih su na stražnjem zidu sudopera, dok vijci za pričvršćivanje s raseljenim plastičnim podlošcima obično idu na intu. Ali ako nedostaju, možete kupiti zatvarače zasebno. Vlada s umivaonikom se kreće i buši zidom u označavanju.

Dowels za takve vijke, u pravilu, imaju promjer od 10-12 mm. Oni su umetnuti u izbušene rupe, nakon čega možete instalirati tipku na mjesto i pričvrstiti sudoper na zid. Nakon toga je priključen vodoopskrb i kanalizacija. Kako bi se izbjegla pojava propuštanja pri spajanju vode u mikser, potrebno je koristiti zatvaranje ili zatvaranje paste. Pasta je bolje koristiti u kombinaciji s fiksnom figurom.

Mogući problemi pri instaliranju i rješavanju

Ako se opskrba voda i kanalizacija izlaze s poda ili su u nezgodnoj lokaciji, pribjegavaju se namještaju za piljenje odozdo (ako je potrebno, zatim na polici) i straga na pravim mjestima pomoću slaganja ili običnog hacksaw, nakon čega je veza će se obavljati bez problema. Također se događa da se sudoper ne može montirati na zid, jer ne postoje odgovarajuće rupe ni u prikladnom rupu za bušenje cijevi. Takav problem je riješen lijepljenjem sudopera do obloge silikonom. Washbasin će se držati dovoljno čvrsto.

Izrada domaće cijevi i njegove instalacije

Montaža umivaonika sa stolom

Sifhon siphone i mikser staviti na kraj i preseliti se na zid. Olovka čine oznaku za pričvrsne vijke. Tada se ormarić s umivaonikom odmakne od zida i izbušena u mjestima obilježavanja. Dowels se ubacuju u rupe i vijuju sudoper.

Ako je kupnja kabineta u kupaonici nemoguća zbog bilo kakvih okolnosti, moguće je to učiniti vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebate sljedeće materijale i alate:

  • vodootporna pulta;
  • Metalne noge;
  • zatvarači;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • bušilica;
  • Electrolzik.

U vodootpornom pultu, rupa je izrezana, prikladna u veličini ispod umivaonika. Osim toga, potrebno je kupiti posebne metalne noge i zatvarače za njih. Noge su pričvršćene na dno tablice pored kutova. Nosači se izvode pomoću vijaka za samo-tapkanje koji vijak u posebnim elementima pričvršćivanja. Ako je potrebno smanjiti visinu, noge se izrezuju na željenu veličinu.

Prije instaliranja sudopera s karticom, provodite linije komunikacija (vodoopskrba i kanalizacija) ispod umivaonika na mjesto potonjeg. Nakon toga napravljena je ugradnja kutnih ventila na hladne i vruće vode. Fleksibilna crijeva su uključena u mikser, koji je montiran zajedno s mikserom na stražnjoj ploči s ljuskom u posebno pod uvjetom rupe. Ako crijeva nedostaje duljine, potrebno je kupiti mlaznice potrebne duljine.

Članak o temi: Kako otvoriti bravu skropisa bez ključa: primarni alati

Montaža umivaonika sa stolom

Za proizvodnju kabineta morate kupiti materijal za stolni stol, vrata, kao i noge, ručke i zatvarače.

Prije instaliranja miksera i spojne vode na njega, noćni stol u kupaonici postavljen je pod ugradnju sudopera. Da biste to učinili, uz pomoć papira i škare napravite uzorak sudopera, čiji krug treba zabilježiti s olovkom, nakon čega je rupa izrezana u uzorak tako da se dno sudopera slobodno uklapa to. Rezultirajući uzorak papira se nanosi na površinu vrha tablice i pogon svoj unutarnji krug otvora.

Korištenje bušilice s debelom bušilica bušotina, koja će biti početak rupe za rezanje ispod sudopera. Lobik Web je umetnut u rezultirajuću rupu, s kojom je rupa za sudoper izrezan na namjeravanoj liniji. Trebalo bi ponoviti konture dna ljuske. Silikon se nanosi na rub sudopera i umetnite ga u rupu rezanja, lijepljenje na noćni stol.

Nakon toga počinje instalacija miksera i vode koja je spojena na njega. Ako umivaonik ima posebnu rupu za mikser, na mjestu svog mjesta u stolnom stolu, otvaranje odgovarajuće veličine je izbušen. Ako sudoper ima neku vrstu korita bez ruba ispod miksera, mikser se može pričvrstiti na stol, izbušen u njemu promjera 32 mm u blizini sudopera. Izvana, mikser je umetnut u rupu, s unutarnjim - prešanim maticom. Nakon toga su instalirane fleksibilne mlaznice hladne i tople vode. Takvo djelo treba provoditi s posebnom pažnjom, važno je ne zbuniti crijeva na mjestima, inače će biti vruće i obrnuto od hladne vode.

Sudoper je obično uključen u sifon. Mora se pričvrstiti na ispusnu rupu umivaonika i kombinirati s kanalizacijskim sustavom pomoću valovitog crijeva. Spojevi se moraju zatvoriti s kitom ili brtvilom tako da miris kanalizacije ne ulazi u kupaonicu.

Postoji još jedna mogućnost instalacije tribina za umivaonik - suspendirani ormar ispod sudopera. Odlikuje se činjenicom da se radi osigurati radnu ploču na željenoj razini, noge se ne koriste. Metalni uglovi su pričvršćeni na zid. Njihova količina ovisi o širini vrha stola, ali barem jedan na svakoj strani, nakon čega su fiksirani s pultom s umivaonik. Suspendirane strukture mogu se kupiti u trgovini. Ova opcija treba pričvrstiti na zid samo s nekoliko moćnih suspenzija.

Dakle, opisani su osnovna pravila za odabir i instaliranje ormara pod sudoper u kupaonici. Trebat ćete samo za kupnju svih materijala koji su vam potrebni i alati, pripremite mjesto za instalaciju i ispravno obavljanje instalacijskog rada.

Čitaj više