Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Anonim

Nije tajna da neravni podovi mogu uzrokovati oštećenje bilo kojeg interijera. Laminat ili parket je prilično teško staviti na takve katove. Da biste to izbjegli, trebat će vam poda estrih.

Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Shema polusušivanja podne kravate.

Izbor estriha ovisi o tome koliko je potrebno ispuniti koje troškove se podrazumijevaju.

Sve se može učiniti vlastitim rukama.

Karakteristike polusuhe kravate

To je tako usklađivanje podova, što podrazumijeva uporabu krutog polusušnog rješenja, koja se temelji na cementu i pijesku. Ova metoda filmskog estriha značajan je u tome što se karakterizira povećana čvrstoća (ta snaga osigurava metalna mreža). Treba napomenuti da takav estrih ima brojne prednosti, koristi materijale po pristupačnoj cijeni, ali visokoj kvaliteti. Kada se nanosi otopina pješčenjaka, ona treba poravnati s pravilom i usitniti. Nakon toga nije potrebna dodatna obrada: nije potrebno otkriti, ne još jednom miruje.

Kada se provodi ugradnja polusuhu estrihu, moguće je ne brinuti o činjenici da će se otopina birati iz otopine, što se očito ne odnosi na stanovnike donjeg kata. Možete napraviti polusuhi estrih s fiberoločem, koji se odlikuje trajnom i otporom na mehaničku izloženost. Potrebno je napomenuti izvrsne karakteristike toplinske i zvučne izolacije ovog estriha. Takvu instalaciju možete provesti pomoću mehaniziranih alata.

Kada se primjenjuje polusuhi pojas?

  1. Kada nema vremena za dugoročno popravak.
  2. Kada se preklapanja ne razlikuju u debljini i postoji mogućnost da će donji katovi biti poplavljeni.

Ova vrsta estriha primjenjuje se na takve baze:

  1. U kućama starog uzorka, to su drvene preklapanja.
  2. U modernim visokim zgradama, to su betonski podovi.

Članak o temi: Prolijeva za piliće za zimu: izgraditi i zagrijati kokošinjac

Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Uređaj polu-suhi podni kravata.

Za polusuhu kravatu, kat se mora steći takvim materijalima:

  1. Pijesak (treba biti pažljivo sacintan).
  2. Fibrovolok.
  3. Cement.
  4. Voda.
  5. Izolona ili poliizol.

Kako napraviti rješenje za poravnanje?

Tehnologija takve estrihe uključuje uporabu visokog kvalitetnog rješenja. Od koliko je kvalitativno napravljen, u velikoj mjeri ovisi o tome koliko će visoka kvaliteta i pouzdanost biti estrih.

Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Shema proizvodnje tehnologije i polaganje polusuhu kravatu.

Ako se otopina koristi s upotrebom vlakana vlakana, zatim 120 litre pijeska, 50 kg cementa, 150 g visokokvalitetnih fibrovoloka treba napuniti u pneumatsku pumpu. Ako soba ima površinu od 20 m2, tada će biti potrebno 0,54 kg fibrira. Sve komponente moraju se temeljito miješati (to se radi najmanje 3 minute). Nakon toga se doda voda, otopina se mora ponovno miješati, uz pomoć crijeva koja se isporučuje na mjesto gdje se planira napraviti estrih.

Treba imati na umu da će za polusušajuće opreme biti potrebno za kupnju takvih alata:

  1. Pneumatski stepper.
  2. Stroj za mljevenje.
  3. Miješalica za beton.
  4. Razina izgradnje.
  5. Svjetla.
  6. Master ok.
  7. Termalizam.
  8. Kit nož.
  9. Drvo od drva (možete koristiti gratere poliuretana).

Značajke tehnologije polusušivanja poda estriha: prva opcija

Postoji nekoliko mogućnosti za ovaj proces, od kojih svaka od njih zaslužuje posebnu pozornost.

Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Polaganje estriha.

  1. Prvo morate pažljivo pripremiti sobu, ostaci bivših katova su uklonjeni, morate spavati svu smeću.
  2. Sada morate nastaviti s početnikom baze. Ako postoje duboke jame, moraju biti prekrivene temeljem (možete koristiti poseban ljepilo za ovo). Nedostaci mogu ostati, ali oni moraju biti izglađeni na maksimalni način. Prajmer je potreban i kako bi se spriječila apsorpcija vlage od strane dna.
  3. Postojao je red polaganja vrpce za prigušivač, što je posebno važno kada se provodi ugradnja toplim podovima. Treba imati na umu da kvaliteta poda ima utjecaj i temperaturu. Traka se može koristiti spreman, a možete izrezati veliki roll koji je izrađen od pjenaste polietilena. Dakle, zvučna izolacija i estrih se sprema mnogo dulje.
  4. Nakon što se otopina kuha, morate ga pokrenuti. Prvo, prvi sloj je složen, čija je debljina 20 mm. Trebalo bi biti dobro došlo, a onda morate početi polagati rešetku za pojačanje. Kriške rešetke trebaju biti vezane žicom, također možete kuhati. Od gore navedenog, morate uliti 3-4 cm polusuhe otopine, a zatim je još temeljito temeljito. Trebalo bi to imati na umu da ako postoji fibrovolok u otopini, onda armatura rešetke više nije potrebno.
  5. Da bi površina bila savršeno glatka, potrebno je obaviti rad na izravnavanju poplavljenog rješenja. Temelji se određuju pomoću laserske razine. Za visokokvalitetne performanse morate koristiti Beacons. U toj ulozi moguće je koristiti profile za suhozidom, oni se stavljaju u otopinu, a zatim je površina poravnana (za to se koristi pravilo). Da biste postavili svjetiljke iz profila, morate širiti cijelu površinu s linijama. Vrlo je važno da udaljenost takvih linija više nema pravila. Uz linije trebate sipati hrpu rješenja, to je za njih da se profil treba staviti. Tada se pravilo mora staviti na profil (to bi trebao biti rebitelj). Dodatni materijal treba ukloniti, udubljenja su zamrznuta, otopina se ponovno doda.

Članak o toj temi: Desna pozadina za malu kuhinju: 6 Osnovne preporuke

Sada se rješenje mora izgubiti, za to se koristi granica. Nakon što se otopina malo zamrzne, morate ukloniti profile, preostali tragovi moraju brzo uliti u otopinu, a zatim je sve polirano. Ovdje morate koristiti stroj za mljevenje.

Tehnološki estrih podrazumijeva udvaranje za nju. Kada je položena, morate nametnuti film. To je učinjeno tako da se estrih ne osuši brže nego što je potrebno. Dakle, da je cementni kamen je zreo, potreban je način vlažnosti, koji bi trebao biti osiguran tijekom dana. Debljina estriha trebala bi biti oko 5 cm. Ako se sve učini ispravno, nakon 4 dana kasnije, možete primijeniti podne obloge, u pravilu, dekorativni.

Druga verzija (pomoću armature)

Takva Tehnologija estriha napravljena je pomoću otopine i mreže od metala, uklapaju se na sloj materijala koji imaju izolacijska svojstva.

Tehnologija polusušivanja pod vlastitim rukama (video)

Shema instalacije svjetionika za estrih.

  1. Potrebno je pažljivo pripremiti sobu, ostaci starog poda nisu dopušteni.
  2. Ako postoje nepravilnosti na podu, onda ih se moraju riješiti. Oštri prijelazi, ispupčenja i produbljivanja su potpuno neprihvatljivi. Propusti trebaju biti srušena ili vjeruje, sve se navlaže s vodom, a zatim se primjenjuje otopina ili ljepilo.
  3. Zvučna izolacija je vrlo važna. U sobi morate položiti vrpcu (u njegovoj proizvodnji koristi pjenasti polietilen). Rubna vrpca je pričvršćena tekućim noktima. Napredno je odrezano, a rezultirajućim rubom daje zvučnu izolaciju.
  4. Da ne bi bio primitak vlage, potrebno je hermetički ušuljati sve šavove, nakon čega dolazi do skretanja ulova. Potrebno je zagrijati role, osnovati i zidove (na njihovim donjim rubovima), a zatim se trake moraju zalijepiti.
  5. Jedna od posljednjih faza je fugiranje i brušenje. Zahvaljujući njima možete dobiti savršeno glatke premaz. Nakon stvrdnjavanja estriha, morate srušiti udarce, jer se koristi metalni estrih. Zatim se površina mora izvući s posebnim strojem za brušenje.

Članak o toj temi: Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

Polu-suhi razgovor podova je vrlo popularan na mnogo načina jer je izdržljiv i vrlo jak. To doprinosi uporabi fibrovolock ili ojačanja mreže. Vrlo robustan dizajn, kratko vrijeme rada - sve to sadrži polusuhu vezu od poda s druge načine.

Čitaj više