Zaštita i impregnacija drvnog ulja

Anonim

Pravila za obradu drva postoje od početka izgradnje kuća iz drvenih dnevnih kabina. Od truljenja, vlažnih, buba, gorućeg stabla zaštićenog sa svim vrstama sredstava: smanjio se glinu, obložene lakovima, impregnacijom i bojama. I još najjednostavniji načini, do izbora najopasnijeg mjesta za gradnju, čvrsti krov koji štiti od protoka, podižući rez na hrpe. Moderna trendovi obrade već preuzimaju vodu odbijaju i zaštitne funkcije stabla.

Zaštita i impregnacija drvnog ulja

Obrada ulja štiti drvo od: kukci, glodavci, plijesni i trulež.

Mogući alati za obradu drva

Tehnologija impregnacije drvenih pragova za željezničku potrebu nudi preradu s kreozotom, jednostavno ulje katran. Osim njega, drugi tretman drva moguće je sa sljedećim tvarima:

  • vosak pomiješan s otapalom;
  • laneno ulje, koje sadrži otapalo;
  • Olifla;
  • Iscrpljeno strojno ulje.

Zaštita i impregnacija drvnog ulja

Sastav za impregnaciju drva.

Što se tiče potonje, možete čuti mnoge sporove. Posebno opasno ulje koje se koristi za industrijske industrije i teške strojeve. Druga mogućnost je korištenje strojno ulje iz osobnih automobila. Nakon nekoliko dana gubi kaustični miris i uništava svojstva. Nesumnjivo, ova tvar, poput impregnacije ulja, može se koristiti isključivo za obradu nerezidencijalnih drvenih soba. Na primjer, šupe, skladišta, razne drvene zgrade, karavale bunara, elemenata potkrovlja i druge dizajne. Iskusni stolari dugo su tretirani s uljem skrivenim elementima zgrada, kao što su rogovi, krajevi i snop preklapanja, unutar i zaostataka podova i zidova zidova koji idu pod trim.

Obrada drva s otpadnim uljem vrijedno je na onim mjestima gdje je mogućnost kontaktiranja stabla s tlom velika, gdje je log kuća ima vanjske površine, koje će kasnije patiti od vanjske temperature i drugih učinaka, na primjer, u blizini krova ili temelj.

Značajke za obradu strojeva ulja

Za nedostatak drugih sredstava za vježbanje drva, kao što je laka ili polimerna boja, možete primijeniti ispušno ulje gdje preostala zaštita nemoćnih i vlasnika ne slijedi estetske ciljeve ukrašavanja pročelje zgrade.

Članak o temi: Redukcija dvosobna Hruščov u tri sobe

Prednosti korištenja takve impregnacije za drvo je niska cijena i pouzdanost.

Zaštita drveća ulja protiv kukaca, glodavaca, plijesni i trulež za dugo vremena, spasiti tvrdoću i boju drva.

Čak i djelomično zahvaćeno područje drvene lovske kabine može se sigurno pokriti uljem.

Za optimalan utjecaj preporuča se pripremiti mješavinu katrana i ulja. Gudon pasta se otopila u metalnom spremniku i u sastav otpadnog ulja koji se nije ohladio do kraja. Udio smjese treba biti 1: 1. Ako je ulje već dodan u hladno rastopljeni katran, onda je bolje uliti njezin manji iznos. No, primijeniti takvu smjesu na površinu drva najbolje je u toplom obliku. Nakon nanošenja, ulje apsorbira i suši se bez dodatne pomoći.

Što se tiče zapaljivih svojstava rabljene uljne tekućine, to je također kontroverzno pitanje. Činjenica je da stroj za motor motora u početku dodaje posebne tvari koje sprečavaju snimanje na visokim temperaturama. Tree impregnirano otpadno ulje će gorjeti od neprerađenog. Ipak, to će biti gorući, pa prije nanošenja na površini stabla, morate se pobrinuti za sigurnost drvene strukture.

Za impregnaciju drva zabranjeno je koristiti transformator i prijenosna ulja. Potrebno je dati prednost potrošiti uljane tekućine mineralnih svojstava.

Čitaj više