Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

Anonim

Danas je TV praktički nepromijenjen atribut u svakom domu ili stanu. A ako je ranije bio glomazan uređaji, a pitanje gdje staviti TV, nije naglo stajao, sada se sve promijenilo. Televizor je postao dio unutrašnjosti, a njegova lokacija ima važnu ulogu.

Osim toga, nekoliko televizora često kupuju za dom ili apartmane. A onda je njihov kompetentni smještaj jednostavno potreban kako bi se izbjegla nelagoda. Odmah treba reći da nema obveznih pravila i smjerova, na kojoj visini je potrebno pronaći TV. Postoji nekoliko preporuka koje treba znati.

Prije svega, morate odrediti koji će zid vaš TV objesiti. Jer iz osnovnog materijala zida ovisit će o tome koji će se morati koristiti skup potrebnih pričvršćivača. Ako je zidni materijal gipsana ploča, nemojte preporučiti visiti monitor teži od 35 kg. Ali postoji način da se zaobiđe oko ovog ograničenja - koristite specijalizirane pričvršćuje, tzv. "Molly".

Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

Prilikom izvođenja popravaka potrebno je odmah odlučiti gdje će biti televizora. I, prema tome, vodite računa o polaganju kabela i proizvodnju dodatnih mjesta. Poželjno je postaviti utičnice za buduću ploču u plazmi, na udaljenosti od oko 10 cm od donjeg ili gornjeg ruba monitora, ovisno o praktičnosti pristupa.

Preporučuje se instalacija 4 dodatna mjesta na zidu, od kojih su tri električna i jedna televizija. U situaciji u kojoj je to već napravljen popravak, a s mjestom namještaja uspjela je odrediti samo u posljednjem trenutku, žice trebaju biti skrivene ispod podne postolja ili posebne kutije.

Ako spojite fantaziju, kutiju, skrivene žice, mogu se skladno uklopiti u unutrašnjost.

Odabir mjesta gdje je planirana instalacija televizijskog zaslona, ​​potrebno je uzeti u obzir mjesto namještaja, prozora i drugih izvora svjetlosti. Ravne sunčeve zrake i odsjaj ne smiju pasti na ekranu, inače razmisliti o tome će biti teško i zadovoljstvo neće donijeti takav pogled.

Članak o temi: Kuća s balkonom i terasom: Projekt strukture okvira

Mjesto televizora u sobi i njegova visina u odnosu na pod mora biti pažljivo odabran, kao na kraju će utjecati na blagostanje i udobnost. Da biste to učinili, razmotrite nijanse postavljanja "plavog zaslona" u različitim prostorijama, uzimajući u obzir svoje odredište.

U spavaćoj sobi

Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

Ovdje visina pričvršćivanja televizore na zidu ovisi o položaju iz kojeg se planira vidjeti. Za spavaću sobu, treba biti niža od standarda usvojenih za druge prostorije.

Gledanje spavaće sobe najčešće se događa u krevetu, tako da je panel najbolje objesiti na visini od ne više od 100-120 centimetara s poda i malo pod kutom usmjerenim prema dolje. To će vam omogućiti da gledate svoje omiljene programe, prikladno dodavanje u krevet.

U dnevnom boravku

Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

Najčešće mjesto gdje su instalirani televizori - dnevni boravak. Oni su obično nasuprot publici, tj. Sofe i stolice. Odabir veličine ploče potrebno je razmotriti dimenzije dnevnog boravka. Mala soba trebala bi imati televizoru s malom dijagonalom. Jer previše bliska udaljenost i kršenje izgledi mogu uzrokovati nelagodu, napon vida, a zatim glavobolju.

U slučaju prostranog dnevnog boravka, možete vam omogućiti da instalirate veliki monitor dimenzije. Osigurajte ga izravno na zid. Dakle, prostor sobe je oslobođen, a dizajn će izgledati modernije. TV dijagonala u skladu s veličinom dnevnog boravka.

Preporuča se instalirati TV na udaljenosti od 3-4 puta više od njegove dijagonale. To je, s dijagonalom od 100 cm, prostori za gledatelje treba ukloniti sa zaslona za 3-4 metra. Odmah trebate uzeti u obzir, na kojoj udaljenosti od poda najbolje je objesiti plazma ploču. Najčešće se visina kreće od 70 centimetara na 1,25 metara.

Postoji jednostavan način da odlučite koja je visina bolje objesiti TV na zidu u vašem dnevnom boravku. Rezidently dogovoriti gdje planirate gledati TV i zatvoriti oči na nekoliko sekundi. Onda morate otvoriti oči i samo pogledati zid naprotiv. Mjesto gdje će se izgled zaustaviti, najvjerojatnije će biti optimalno za mjesto zaslona u vašem slučaju. Na preporuku liječnika, kut nagiba zaslona trebao bi biti oko 30 stupnjeva, a optimalna visina poda je oko 1,35 metara.

Članak o temi: Popravak spremnika WC s vlastitim rukama

U djece

Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

U dječjoj sobi, visina s poda, koja će morati objesiti televizoru na zidu, događa se drugačije. Uostalom, dijete je rijetko odgođeno na jednom mjestu, čak i za pregled vašeg omiljenog prijenosa. Djeca se aktivno kreću, a njihove se klase mogu pojaviti bilo gdje: na podu, za stolom, u krevetu.

Teško je odabrati jasnu smjernicu. No, potreba za uzimajući u obzir mobilnost djece sugerira da bi visina mjesta trebala biti 10-15 posto više njihovog rasta, jer je potrebno isključiti opasnost od slučajnog sudara djeteta s tehnikama u sredini u igri.

Ne preporučuje se instalirati velike plazme u rasadniku, jer mogu uzrokovati oštećenje vida u djetetu.

U kuhinji

Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

U kuhinji, udovolji se standardnim pravilima. Najčešće je kuhinja mala soba, a mjesto za pričvršćivanje televizora na preporučenoj visini jednostavno nije. Potrebno je uzeti u obzir prisutnost grijaćih uređaja koji mogu pokvariti opremu.

Osim toga, tijekom pripreme jela, omiljeni programi i programi jednostavno slušaju. Također, mjesto kuhinjskog namještaja vjerojatno neće pružiti priliku instalirati TV ploču nasuprot očiju. Stoga, u kuhinji, visina pričvršćivanja pod prelazi ljudski rast. Najčešće mjesto za zatvarače je u kutu iznad hladnjaka.

Zagrade

Na kojoj visini ispravno objesite TV s poda

Ako je rješenje za objesiti TV na zidu, trebat će vam posebni zidni nosači (nosači). Novac vam omogućuje podešavanje nagiba i skrenite na prikladan pogled. Pričvršćivanje su: fiksne, nagnute, kose-rotacijske i pokretne.

Fiksni nosači omogućuju vam da čvrsto pričvrstite TV ploču na odabranoj visini.

Nagnuti nosači su dizajnirani za rješavanje kuta vertikalnog nagiba monitora. Nemojte dopustiti podešavanje u horizontalnoj ravnini.

Priključci za okretanje nagiba omogućuju rotiranje TV zaslona koji je u bilo kojoj ravnini.

Pokretni pričvršćivači imaju funkcije kosog-rotacijskog, plus omogućuju vam da premjestite televizor iz zida.

Opće pravilo za odabir visine televizora u bilo kojem prostoru je sigurnost i estetika. Nemate tehniku ​​u kojoj se može lako zakačiti, kucati ili oštetiti, a žice i kabeli ne smiju biti zbunjeni pod nogama ili pokvarite interijeru.

Članak o temi: slikanje epoksi ili akrilne cakline

Čitaj više