Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Anonim

Što donosi toplinu i udobnost našu kuću? Naravno, stvari koje su stvorile same. Jedan od tih dijelova vašeg interijera može postati podne prostirke na vlastitim rukama. To može biti pleteni ili tkani tepih, a možda se napravio u tehnici tkanja ili još bolje izvorni tepih, za koje su stare nepotrebne stvari stavljene u potez. Uglavnom opcije ogroman iznos. Odlučite o odabiru pomoći će informacije navedene u ovom članku.

Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Tepih se može povezati, tkati ili napraviti od nepotrebnih starih stvari.

Takvi podni prostirci su prikladni gotovo u bilo kojem interijeru, u bilo kojem stilu to je učinjeno. On će dodati vašu udobnost i dom topline. A ako omogućite fantaziju i napravite ga sami, onda, uz gore navedeno, imat ćete razlog da budete ponosni na svoje vješti ručke.

Naravno, možete kupiti gotov ručni tepih, ali imajte na umu da će njegova cijena biti prilično visoka. Stoga, kako bi se dosadne večeri i uštedjeli financije, najbolje je napraviti tepih na podu s vlastitim rukama.

Razgovarajte o gostoljubivim tepisima

Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Stigli tepih je posjetnica kod kuće. Trebalo bi biti izrađena od izdržljivog i grubog materijala, po mogućnosti svijetlih.

Izvorni i elegantan tepih na ulazu u kuću, naravno, obratit će pozornost na bilo koji gost. Može čak postati nešto poput posjetnice kod kuće, razgovarati o raspoloženju i preferencijama vlasnika, kao i ispuniti ulogu neku vrstu okrivljenog oka. Osim gore navedenih zadataka, tepih vrata moraju nužno biti funkcionalni, pa je to najbolje da ih proizvesti, koristeći samo izdržljiv, gusti, prilično čak i grubi materijal. Pa, ako, kao baza, imat će materijal nalik gume na njegovim kvalitetama.

Članak o temi: Kako napraviti ljestve s vlastitim rukama

Boja materijala od posebne važnosti ne igra, ali tako da zadržava svoj izgled dugo vremena, bolje je koristiti tamne nijanse.

Najprihvatljivija opcija za ulazni tepih može se smatrati rustikalnom stilom, svijetlo i raznobojnim.

Ova i prljavština nije jako vidljiva, a njegov atraktivan izgled je dugo vremena sačuvan.

Evo nekoliko opcija za takve matice za dobrodošlice:

  • Tkanine na podu u rustikalnom stilu;
  • Tepih od slame. Slaw tkana u pigtail, a zatim se iskrivio na spiralu u školskom ili ovalnom obliku. Nedostatak takve verzije smatra se puno takvog materijala kao slame, ali i dalje bez problema bez problema s nekoliko godina koje ćete dobiti;
  • Podne prostirke. Za njihovu proizvodnju prikladna su teška i bolja debela užad. Metode za pričvršćivanje uže između sebe su vrlo raznolike. Na primjer, možete koristiti poseban ljepilo, a nakon što je tepih spreman, on je fiksiran na gotovu gumu na temelju gume.

Natrag u kategoriju

Prostirke na podu za hodnik

Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Tkanje shema teg na temelju.

Koji tepih na podu pogodan je posebno za vaš hodnik, odlučuje kako je njegova boja, oblik i materijal proizvodnje ovise o području i unutarnje rješenje vašeg hodnika.

Vrlo često za uporabu u hodniku, izbor pada na tzv. Oni mogu biti kućanstva, pleteni ili proizvedeni na drugi način. Ako je vaš koridor dug i uzak, ta je ova opcija optimalna za vas.

Druga vrsta tepiha za hodniku je lice. No, materijal i boja tepiha moraju biti izabrani, fokusirajući se na traženi vijek trajanja i broj članova obitelji. Niži zahtjevi koje ćete napraviti stabilnost za nošenje, širi će vaš izbor biti.

Još jednom želim govoriti u korist putova iz tkanine. Oni posjeduju brojne pozitivne kvalitete. Mogu se oprati, ne nose dugo vremena, prašina se ne akumuliraju u njima. Ako se usporedite s drugim opcijama za podove, onda tkanine na podu, naravno, osvojili. Ova varijanta prirodnog podrijetla, što znači da je sigurno za ljudsko zdravlje. Možete dobiti nekoliko opcija za takve putove, na primjer, za ljeto i za zimu. Njihovo skladištenje neće vam dati posebne neugodnosti, jer su vrlo jednostavno presavijeni u blagi mali valjak.

Članak o toj temi: Uređaj fasada iz kompozitnih panela

Natrag u kategoriju

Primjeri samoproizvoda podnih prostirki

Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Crochet Knitting Circuit.

Ovdje je jedna od najjednostavnijih opcija - nodular tepih. Za svoju proizvodnju koju trebate:

  • Čaračavanje posebne mreže za proizvodnju tepiha. Možete ga kupiti u bilo kojoj građevinarstvu ili trgovini specijaliziranom za prodaju robe za rublje;
  • Kada kupujete, obratite pozornost na veličinu mreža mreže: ako kupite s većim, rad će ići brže, i to će biti lakše izvesti;
  • Doći će u ruci kuku za pletenje, mora biti gusta, ali lako je ući u rupu za mrežu;
  • Pa, na kraju, materijal za proizvodnju nodularnih tepiha - pletene vrpce. To je logično pitanje: Gdje kupiti ove trake? Sve je vrlo jednostavno. Pogledajte mezanin ili u kovčegu s nepotrebnim stvarima i pronađite tamo već neprikladne majice ili drugu pletenu odjeću. Iz tih stvari ćemo napraviti pletene vrpce. Njihova bi trebala biti u širini od oko pet centimetara, a duljina može biti od 10 do 15 cm. Izrezati, naravno, vrlo dosadna lekcija, ali mora se donijeti do kraja.

Sada su sve te kuhane pruge položene u perilicu rublja. Dodajte deterdženti su potpuno opcionalni, glavna stvar je proces pranja i pritisnut. Nakon ovog postupka, naše vrpce će steći pogled koji podsjeća na tjesteninu za proizvodnju tepiha.

Pričvrstite ih na mreži je vrlo jednostavna. S pogrešnom vanjskom stranom povučemo oba kraja trake pomoću kuke, a zatim ih vežite do čvora. Radovi počinju od centra i kreću se u krug. Izrada tepiha završit će se u trenutku kada prazne stanice ostaju na mreži. Ako postoji želja, onda možete skratiti duljinu hrpe vašeg domaćeg tepiha, a možete otići u izvornom obliku, koji vam se sviđa.

Članak o temi: Restauracija stola za kavu Učinite to u modernom stilu

Još jedna izvorna verzija tepiha, koja je najvjerojatnije zadovoljiti svoju djecu.

Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Privezati 12 kvadrata prema shemi (6 crna i 6 smeđa) spojiti ih između sebe u Checker Reda Art. b / n.

  • Za svoju proizvodnju trebat će vam gusta tkanina, podsjećajući na svoj ogrtač svojstva. Potrebno je napraviti okrugli oblik prazan, što više, to bolje;
  • Unutar svakog od gredica postavljamo komad sintetičke hijesue (hollofiber), nakon čega, uz pomoć igle i niti, zategnite naš krug u loptu. Pokazava se nešto poput male lopte. Teme za te svrhe koriste vrlo izdržljive, poželjno KaPron;
  • Sve loptice se međusobno povezuju pomoću igle i navoja. Višestruki šavovi bit će dovoljno. Redoslijed veze može biti bilo koji. Polazeći od najjednostavnijih, redaka, do složenijih, u spiralu. A onaj, a druga opcija izgledaju vrlo lijepo, i hodajući na njima s bosonim nogama, čvrstom zadovoljstvom.

Ako znate kako plesti s kukičanom, onda vam pleteni tepih može biti prikladan. Kao pređa opet se koriste stare nepotrebne stvari. Od njih s škarama čine duge vrpce.

U tom slučaju, apsolutno je potrebno koristiti tkaninu jedne boje i vrste. Sve je prikladno za vas više ne biti korisni. Nakon što je "pređa" spreman, možete nastaviti na pletenje. Može biti okrugli tepih povezan s spiralom ili redovitim kvadratom.

Čitaj više