Kutija u vodovodu s vlastitim rukama

Anonim

Kutija u vodovodu s vlastitim rukama

Umetanje u vodovod moguće je ako imate odgovarajuću dozvolu. Neovlašteno obrezivanje cijevi do središnje vodoopskrbe ilegalno i može stvoriti probleme sa zakonom.

Posebno relevantni takav postupak kao umetanje u vodovod, u ruralnim područjima. Ovdje svaki neovisno u kući osigurava vodu. U pravilu je glavna linija vodoopskrbe u selima i malim gradovima duž središnjih ulica.

Na određenoj udaljenosti međusobno postoje stupci za korisnike. Ovdje je najlakši način da se izvrši umetak, bez dugog isključivanja vodoopskrbe.

Ako ste uspjeli dobiti pravo na samostalno povezivanje vode, vrijedi razmotriti nekoliko značajki ove vrste posla. Prije svega, važno je sjetiti se jednom i za sve da sve komponente vodoopskrbe i kanalizacije moraju biti kvalitetno.

To će vam omogućiti da izbjegnete česte popravke i višak potrošnje na zamjenu cijevi.

, Nabavite spojnice za PND cijev samo u specijaliziranim prodavaonicama, gdje postoje potvrde o predloženom proizvodu.

Još jedno važno stanje je osnovno poznanstvo s radom na polaganju i instaliranju vodenih cijevi. Da ne bi blokirali drvo, ako niste sigurni u svoje sposobnosti, bolje je pretvoriti profesionalce.

Dakle, za umetanje u vodovod postoje dva načina:

  • Rigidno rezanje s zavarivanjem.
  • Nacrt kandže.

U pravilu, cijevi središnjeg vodoopskrbe su od čelika. Ako postoji mogućnost preklapanja vodovoda u vrijeme rada, koristi se prva uzorka verzija. Ako ne, rupa je izrezana kroz tvrdu stezaljku u cijevi.

Ostanimo na značajkama rada u drugom slučaju.

Prva metoda usmjeravanja u vodovod

Kutija u vodovodu s vlastitim rukama

U pravilu se umetak provodi ili na stranu. Ako je vodena cijev previše duboko postavljena, samo posljednja opcija će biti dostupna.

Članak o toj temi: Samonivelirajući pod: Pro i kontra aplikacije u apartmanu

Zavarivanje se srušio u vodovodu može biti i okomito i vodoravno. Postoje dva načina za odrezivanje pomoću zavarivanja:

  • S preklapanjem vodoopskrbe.
  • Pod tlakom, to jest, bez preklapanja.

Ako se voda u središnjem vodovodnom cjevovodu može blokirati, uvelike olakšava rad. U cijevi cijevi, rupa je spaljena u potrebnoj veličini, nit je zavarena.

Priključci koji se koriste za cijevi, same cijevi i ostatak komponenti su bolje uzeti metal. Plastične cijevi se koriste već prilikom polaganja vode u kući.

Ako ne postoji mogućnost preklapanja vode za rad, proces inglowa je nešto kompliciraniji. Ovdje prvo morate dobrodošli niti do središnje cijevi. Uspostavlja punu kružnu dizalicu.

Već kroz dizalicu uz pomoć bušilice, rupa u središnjoj cijevi je gotova. U isto vrijeme, morate zaštititi perforator od prskanja pomoću kartona ili gumenog zaslona. Kada je rupa spremna, prskanje su neizbježne.

Ovdje postoji nekoliko trenutaka koji moraju prestati ne-profesionalne pred izborom takve metode usmjeravanja:

  • Korištenje električnih alata u kombinaciji s vodom po sebi je opasna.
  • Opasnost također može predstavljati pritisak vodenog tlaka u središnjoj cijevi.
  • Izbušite rupu na taj način je vrlo težak.

Ako nemate vještine u takvom poslu, bolje je napustiti ovu metodu kucati u vodovod.

Druga ponuda opskrbe u vodi

Kutija u vodovodu s vlastitim rukama

Okrenimo se na drugi način kucanja u sustav za opskrbu vodom da biste instalirali stezaljku. Prednost ove metode je dostupnost rada s različitim materijalima, ne samo s metalnim cijevima, već i s PVC-om i drugim opcijama.

Metoda je sljedeća: cjevovod je na cijevi za veličinu veću od promjera cijevi. Stezaljka mora imati pričvršćene pričvršćuje.

Zatim se određuje mjesto rupe za bušenje. Na ovom mjestu ispod stezaljke, objavljen je ekspander, koji će omekšati pritisak i učiniti umetak lakšim.

Članak o toj temi: Bliže Londonu: Britanska zastava u unutrašnjosti (Union Jack - 80 fotografija)

Navoj željenog promjera je zavarena na stezaljku i ispuhana je rupa. Imajte na umu da se s takvim radom, voda u središnjoj vodoopskrbi preklapa. Naravno, možete preskočiti ovaj savjet samo ako tlak vode u cijevi nije više od četiri ili pet bara.

S previše snažnim tlakom u cijevima, riskirate ozljede tijekom procesa bušenja. Perforator može jednostavno izbaciti iz ruku tlaka vode.

Odabir metode umetanja u vodovod određuje se, često promjer cijevi i materijal iz kojeg su napravljeni. Metalne cijevi, osobito ne nova, bolji zavarivanje s rezbarijama.

Za PVC cijevi, metoda s stezaljkom je vrlo prikladna. Cijevi su vrlo jednostavne za rezanje, a sama stezaljka je brzo instalirana. Osim toga, s ovom metodom nema potrebe za dodatnom posebnom opremom.

Pogledajte naš konstrukcijski forum kako biste saznali više o organizaciji vodoopskrbe u privatnoj kući. Naši stručnjaci će vam pomoći razumjeti zamršenost izgradnje i popravka.

Čitaj više