Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Anonim

Ako se stan popravlja, a prozori i vrata se mijenjaju, nakon instalacije postoji pitanje: kako pokrenuti padinu? Da biste to učinili ispravno, morate pripremiti materijale i alate potrebne za ovaj proces. Ovaj rad se obavlja pod bilo kojim uglovima.

Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Gledanje padina.

Padine vrata su odvojene oba unutarnja i vanjska strana stana, au drugom slučaju bit će potrebno koristiti materijale otporne na mraz i otporne na vlagu. Za uređenje interijera koriste se posebna rješenja, čiji je širok izbor koji je dostupan na građevinskim tržištima iu specijaliziranim prodavaonicama.

Koji su materijali potrebni za rad?

Sljedeći materijali koriste se za završetak padina:

  • Drvene tračnice su najučinkohičniji materijal;
  • poliklorvinil (pkv);
  • Smjese za žbuke koje su posebno namijenjene tim djelima.

Stablo se vrlo često koristi kada završava vrata, a plastika je najprikladnija za slične radove na prozorima, koji se najčešće izvodi iz plastike. Ne više od jednog dana ide na njihovu instalaciju, a u zatvorenom prostoru štedi čistoću.

Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Padine vrata žbuke.

Najtrajniji padini (i osim ekološki prihvatljivih) dobivaju se pomoću mješavina žbuke. Oni ne trebaju srušiti, a nema zglobova. Oni su prikladni za primjenu pri popravljanju novog stana kada žbukanje radi na zidovima, koji traje puno vremena.

Stuktovanje padina je klasičan način do kraja. Često je potrebno pokriti lučne površine na vratima i prozorima, a tada ova metoda završne obrade može biti jedini pogodan za izvršenje, budući da je žbuka omogućuje odvajanje padina bilo koje duljine i širine.

Članak o temi: Kako postaviti zid fotografijama?

Ima dovoljno mehaničke čvrstoće, jednostavan za ažuriranje ili popravak. Prilikom nanošenja žbuke, dizajn izgleda holistički, kao što su svi slotovi ispunjeni, a materijal sam osigurava stvaranje dodatne površinske izolacije.

Na temelju gore navedenog, gipsana smjesa se najbolje koristi za samostalne završne obrade.

Kako pokrenuti staze s vlastitim rukama?

Nakon prikupljanja potrebnih alata i materijala, počinje tijek rada. Ako je posao počeo ispočetka, onda je prva stvar montirana okvir vrata i proizvodi žbukanje na površini zidova soba. Zatim idite na padine vrata.

Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Alati potrebni za gipsane radove.

Tehnologija njegovog izvršenja je sljedeća:

  1. Prvo morate provjeriti snagu i pouzdanost instalacije vrata.
  2. Pripremljena je otopina za žbukanje, koje se radi u omjeru jednog dijela cementa i tri dijela pijeska.
  3. Pock kut drvena tračnica.
  4. Predložak željene širine trajnog materijala je izrađen, na primjer, karton, plastika ili željezo. Uz to, to je vreći sloj koji se primjenjuje na površinu otkrića žbuke. Da biste to učinili, na bočnim stranama vrata nalaze se drvene ili metalne tračnice, primjenjuju se smjesu, pritiskom na njih predložak napravljen na njih (to je pijan prema gore).
  5. Operite sloj žbuke.
  6. Vertikalnost stvorene površine provjerava se s vinom i razinom.
  7. Ako vrata u otvaranju nije potrebna, još uvijek morate odvojiti padine. U tom slučaju, metalni profili su sastavljeni s dvije strane - kvadrati, koji će tada služiti za dodatnu zaštitu kutova od miješanja i mehaničke izloženosti. Između profila formira prazan prostor koji je ispunjen žbukom žbuke. Višak se odmah uklanja. Kada je smjesa suha, možete početi završnu obradu površine.
  8. Ako postoji otvor za lučni tip, njegove bočne površine trebaju biti lansirane na isti način kao što je gore opisano za vrata bez instaliranih vrata, uz pomoć metalnog ugljena. Ovakvo je tretirano zaokruživanje luka. Na već napravljenim bočnim padinama primjenjuju se oznake rubova kruga. Tada je poboljšana žičanom mrežom ili armaturom. Moramo napraviti obrasce iz šperploča. Trebat će dva dijela na kojima će biti postavljen željeni polumjer luka. Predlošci jačaju tiple. Formira se praznina. Ispunjen je sa montažnom pjenom, na kojoj se primjenjuje mješavina žbuke. Radijus luka prikazan je pomoću predložaka pomoću polukružnog alata - polu-klase. Nakon potpunog sušenja, žbuka se kreće s bojom ili zakrivljenjem kružnog toka, prethodno uklanjanja uzoraka i primjenjuje se na njegovu površinu do kita.
  9. Ako trebate obojiti zidove i padine nakon ovih radova ili otići u pozadinu, isprva sve ove površine su kit.

Članak o temi: Vješalice u hodniku - zid, vanjski ili panel

Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Shema instalacije dijaspore suhozida.

Sada za izravnavanje otvora, mnoge građevne organizacije koriste ploče za gipsane ploče. Ova metoda se također može koristiti u samo-poslu, jer upotreba ovog materijala ne zahtijeva posebna znanja i vještine. Dovoljno je imati građevinski nož i električnu bušilicu, a svaka osoba koja ima vještine alata može obavljati takav rad. Tehnologija ovog procesa je sljedeća:

  • Gipsana ploča se režu i izbušena u njima (na desnim mjestima) vijaka za vijke;
  • Na prednjoj i bočnoj površini vrata, metalni profil je instaliran i pričvršćen doglačicom;
  • pričvrstiti segment suhozida na vijcima;
  • Zglobovi vrište;
  • Proizvoditi sliku ili hvatanje pozadine.

Sada prodaju poseban ljepilo, koji vam omogućuje da izljevite staklenu ploču na zid ili sličnu površinu, ali kada se koristi, potrebno je uzeti u obzir da ih trebate unaprijed poravnati. Lučni otvor također se može liječiti suhozidom, kao što se može postići, povoljno je u kadi.

Koristi se u obradi materijala i alata nagiba

Kako pokrenuti obronke vrata s vlastitim rukama?

Dijagram kurva vrata s MDF pločama.

  1. Cement, pijesak ili spreman mješavina.
  2. Gipsana ploča, metalni profil ili posebna ljepila.
  3. Lim materijal (karton, šperploča, plastika).
  4. Drvene tračnice ili njihov ekvivalent metala.
  5. Kit i boje.
  6. Električna bušilica.
  7. Polumjera.
  8. Kit nož.
  9. Tiple i vijci.
  10. Razina izgradnje i plumb.
  11. Čekić, odvijač.

Napravite gore opisani možda svi koji žele.

Glavna stvar je pridržavati se gore opisane tehnologije i ispuniti sve preporuke.

Nema potrebe da požurite, a onda se otkriće učinilo neovisno neće se razlikovati od rada stručnjaci iz građevinskih tvrtki.

Čitaj više