Unutarnja nodulna vrata: Dimenzije, klasifikacija

Anonim

Ugradnja vrata u kuću ne primjenjuje se na vrlo teške operacije. Ali to je samo ako se približava procesu odgovorno, prisjećajući se pravila instalacije.

Unutarnja nodulna vrata: Dimenzije, klasifikacija

Dijagram dimenzionalnog uređaja.

Ali vrata su unutarnje dvostruke veličine, čije su dimenzije nepravilno odabrane, stvaraju probleme u kojima ne čekaju. I sve zato što su dimenzije jedan od najvažnijih parametara vrata. Negregati ih mogu na kraju "nagraditi" kuću s neugodnim violinama za sva vremena njegova rada. Vlasnik neće ostati ništa drugo, kako potpuno zamijeniti blok vrata.

Sorte dvostranih vrata

Ako programer želi napraviti unutrašnjost kuće s elegantnim i originalnim, on bi trebao okrenuti njegovu pozornost na unutarnja vrata ugrađena u prostrani otvor i ima dva krila. Ova opcija prijelaza između soba nije samo privlačnija, već i često prikladnija od jedne opcije.

Trenutno vodeći proizvođači čine ogroman broj različitih dvodimenzionalnih vrata. Zahvaljujući širokom rasponu boja i lakova, kao i širok raspon dizajnerskih rješenja, takvi modeli omogućuju vam da stvorite jedinstvenu estetsku sliku u apartmanu ili privatnoj kući.

Unatoč svim raznim projektima i detaljima dizajna, sva dvodimenzionalna unutarnja vrata ovisno o vrsti otvora podijeljeni su u dvije velike grupe - ljuljačke i klizne.

Unutarnja nodulna vrata: Dimenzije, klasifikacija

Sorte sortnih vrata.

Prvi tip je veća popularnost, a ne samo zbog tradicionalnog dizajna. Njegova glavna značajka je jednostavnost, takva vrata su prikladna u čestim dnevnim korištenjem, oni su izdržljivi i imaju visoku koeficijent izolacije buke. Swing vrata mogu imati dvoje jednako pokretnih zaklopka, ili jedan krila za mobilnost, a drugi gluhi, fiksiran. U drugom slučaju, za razliku od prvog, krila može biti različitih veličina.

Članak o temi: Generator pare za tuš

Značajka uvlačnih vrata je prisutnost složeniji mehanizam koji se zabavlja. Zbog činjenice da se platnice vrata premještaju duž oluka duž preklapanja, takva vrata značajno uštede prostor u blizini vrata. U isto vrijeme, oni su prisiljeni da ne uzmu drugu koji dio zida, koji je zatvoren s maksimum mrežnih vrata.

Bez obzira na dizajn dvodimenzionalnih modela u usporedbi s vrata s jednim vratima, oni imaju najmanje dvije temeljne prednosti. Prvo, ova opcija je vrlo atraktivna, a drugo, to vam omogućuje da nosite stavke u sobi dovoljne impresivne dimenzije.

Značajke izračuna veličine vrata

Velika pogreška će pokušati odrediti glavne dimenzije za buduća vrata, vođene samo dimenzijama šupljina vrata. U ovom slučaju, potrebno je uzeti u obzir sve komponente čvora vrata, uključujući širinu i visinu odabranih platnih vrata, dimenzije vrata skrožere, maksimalnu širinu cilindara vrata.

Unutarnja nodulna vrata: Dimenzije, klasifikacija

Parametri otvaranja vrata.

Osim toga, prag bi trebao biti uključen u izračune, ako je osiguran za projekt, a debljina samog ulaza. Posljednji čimbenik izravno ovisi o debljini zidne particije. Kada je riječ o tipičnim apartmanima, onda, u pravilu, debljina kutije je 75 mm - danas najtraženijih popravak i izgradnju sfere.

Kao primjer, uzimamo dva platna 600 mm širine i 2000 mm u visinu. Na navedene parametre platna dodati debljinu kutije, koji je, na primjer, 25 mm. Kao rezultat toga, dobivamo ukupnu širinu bloka: (600 mm x 2) + (25 mm x 2) = 1250 mm. Njegova visina će biti: 2000 mm + 25 mm = 2025 mm.

Kako bi se uspostavile konačne dimenzije planiranog otvaranja, do dobivenih dimenzija bloka vrata (visina i širina), moramo dodati od 15 do 20 mm. Takva je standardna širina montažnog prostora između ruba okvira vrata i ruba otvora koji se obavlja u preklapanju kako bi se ugradila vrata.

Članak o toj temi: Standardne dimenzije snimljenih vrata - visina, širina, debljina

Ako je u interijernoj particiji već unaprijed napravio vrata određene vrijednosti, ukupna veličina bloka vrata treba odabrati na temelju dimenzija već postojećeg ulaska. U ovom slučaju, uvijek je potrebno uvijek zapamtiti da bi trebalo biti jaz između vrata i vertikalnih i horizontalnih dijelova otvaranja otvora. S obzirom na ovu nijansu, u budućnosti mogu postojati ozbiljni problemi prilikom instaliranja vrata.

Unutarnja vrata i njihova klasifikacija u veličini

Unutarnja nodulna vrata: Dimenzije, klasifikacija

Kutija za montažu dijagrama.

Do danas su razvijena mnogo različitih platna vrata u proizvodnji građevnih komponenti. No, broj kategorija, ovisno o veličini platna nije toliko velika. Sljedeće dimenzije koriste se u najvećoj potražnji (veličine jednog plesa):

  • 1900x600 mm;
  • 2000x600, 700, 800, 900 mm.

Budući da je jedna od glavnih prednosti dvodimenzionalnih vrata je sposobnost varirati svoje dimenzije ovisno ne samo o tehničkim karakteristikama podova, već i iz osobnih estetskih zahtjeva kupaca u odnosu na izgled svog stana, trenutno prilično često proizvedeni dvostrukim unutarnjim vratima i drugim veličinama. Konkretno, ako se želi, sasvim je moguće pronaći modele vrata, koji se sastoje od blizanca s širinom od 1000 mm, pa čak i 1200 mm svaki. Također možete pronaći vrata s visinom do 2300 mm.

Vjeruje se da se standardne dimenzije vrata mogu samo baviti samo visinom prijenosa vrata. U pravilu govorimo o vrijednosti u 2000 mm. Parametri širine su odabrani pojedinačno, ovisno o veličini zida i distribuciji strukturnih elemenata na njemu.

S obzirom na dva veličine vrata i njihove veličine, nemoguće je ne spominjati i o uvlačivim (klizna) vrata. Nedavno, ova praktična i eksternalna spektakularna vrsta vrata postaje sve popularnija. No, izračunavanje optimalnog rasporeda takvog ulaza, treba imati na umu da na zidovima uz njega, zidovi će morati ostaviti dovoljno prostora, tako da klizne zaklopke mogu slobodno kretati u oba smjera. Zbog toga se uvlačiva vrata mogu montirati samo bliže sredini zida. Kada instalirate takav dizajn, sve je potrebno izračunati sve unaprijed.

Članak o temi: Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Nijanse izračunavanja dvodimenzionalnih vrata

Prilikom odabira dvodimenzionalnih vrata, poželjno je odmah obratiti pozornost na koji način na koji se otvaraju. Moderne tehnologije omogućuju vam da proizvedete takva vrata u kojima su oba krila otvorena iu jednom iu različitim smjerovima. Ova nijansa u dizajnu sobe može biti vrlo važno ako ne odlučuju.

Prilikom planiranja kupnje protuuravnih vrata preporuča se saznati od predstavnika dobavljača tvrtke, platno od kojih su veličine dostupne na temelju prodavatelja. Od toga i vrijedi se odbijati u pretraživanju.

Nije potrebno pretjerano povjerenje informacija o dimenzijama zabilježenim u uslužnom luku: pravi pokazatelji se ne podudaraju s deklariranim. Stoga dodatno mjerenje vrata bljeska i kutija uz pomoć mjerne trake neće biti suvišna.

Nakon što je izračunao potrebnu širinu dvodimenzionalnih vrata, morate zapamtiti množenje podataka do 2.

S pravim i skrupulističkim pristupom ugradnji vrata u širokim otvorima u čarobnjaku koji obavljaju sve zahtjeve, ne bi trebalo biti problema. I to je potrebno nekome tko cijeni njihov rad i vrijeme.

Čitaj više