Što je bolje ispuniti topli pod

Anonim

Topli kat je poseban sustav koji osigurava grijanje i udobnost u kući. Temelj takvog sustava je ugradnja posebnih električnih grijaćih kabela ili cijevi s rashladnim sredstvom, koji se izli na cementni estrih nakon pregleda izvedbe.

Što je bolje ispuniti topli pod

Shema za montažu električnog grijanja.

Sipajte pod svojim vlastitim rukama nije tako težak, ali potrebno je točno uskladiti sa svim značajkama ovog procesa, odabrati visokokvalitetnu mješavinu za popunjavanje. Najčešće se primjenjuje uobičajena otopina cementa, postavljena je u 2 sloja - crna pripremna i završna obrada, koja je ispunjena nakon instalacije sustava i priključka.

Toplo

Prije ulijevanja toplog katu morate odmah odrediti koliko je slojeva potrebno. Sve ovisi o tome što je stanje osnovna baza. Ponekad je potrebno pružiti grubi estrih. Debljina takvog sloja je samo do 5 cm, samo je popunjavanje je potrebno kako bi se poravnala površina, čine ga prikladnim za ugradnju sustava grijanja.

Što je bolje ispuniti topli pod

Dijagram toplog poda s betonom.

Drugi sloj punjenja naziva se Chistov. To je deblji estrih, koji se izli izravno na montirani sustav grijanja i temelj je za polaganje podova. Debljina ovog sloja je veća, može doći do 10 cm, ali pozornost treba posvetiti odabiru smjese i kako će se toplina raspodijeliti.

Tipično, proizvođači toplih seksualnih sustava pružaju preporuke na debljini estriha, budući da će previše tanki ili debeli sloj biti loš i održavati toplo. U prvom slučaju sustav se može slučajno oštetiti.

Možete koristiti za napunjenost konvencionalnom betonskom smjesom ili upotrijebiti polusuhu, koja je karakterizirana kvalitetom. Praktično je praktičnije. Voda je potrebna za to mnogo manje, a brzina smrznuta je brza. Snaga rezultirajućeg punjenja je visoka.

Ne samo konkretni i istraživač, već i fibrovolok, polimeri, omogućujući da je rad jednostavan i brz, dio polu-rovka. Proces polaganja se ne razlikuje od uobičajenog, smjesa se točno distribuira preko površine, poravnate. Svjetionici i obilježje koriste se za rad, a zidovi oko perimetra moraju biti odvojeni vrpcom za kampu.

Članak o toj temi: Instalacija prozora blokova: alati, materijali, priprema otvaranja i ugradnje

Chernovaya ispuniti i njezine značajke

Sheme estriha.

Da biste silili pod vlastitim rukama, prvo morate izvoditi grubu završnu obradu, tj. Napunite prvi sloj za izravnavanje. To će napraviti pod ne samo glatko i prikladan za ugradnju sustava grijanja, već i pružaju potrebne uvjete za tvrdoću. Prije početka nacrta popunite, morate letjeti zidovima oko perimetra, instalirati posebnu vrpcu za prigušivač.

Prelijevanje se izvodi slojem maksimalnog od 5 cm, ali pod bi trebao biti savršeno glatko. Za to se primjenjuju Markup i posebni svjetionici. Možete odmah provesti rad na izolaciji baze i njegovoj hidroizolaciji, sve ovisi o karakteristikama osnovnog poda. Za lijevanje se koristi uobičajena smjesa cement-pijeska, ali možete kupiti posebne polusuhe spojnice u trgovinama koje imaju izvrsne kvalitete.

Beton za završnu obradu

Čisto punjenje toplog poda provodi se kada je sustav potvrđen, a za vodu podovi, potrebno je i rashladno sredstvo. Na završnoj punilu predviđene su posebne temperaturne praznine, ali je potrebno samo za velike prostorije. Šav nije tako težak, samo trebate smanjiti utore na dubinu od 3-4 cm , To se može učiniti s dijamantnim diskom. Rezultirajući slot je složen pjenom - pjenaste polietilen, nakon čega je šav iznad zatvorenog za brtvljenje na bazi silikona.

Čisto punjenje toplog poda provodi se betonskom smjesom, mora zadovoljiti sve zahtjeve gustoće. Važno je odabrati brand betona ispravno raditi, u ovom slučaju samo M150-300 je prikladan. U isto vrijeme, M150 se koristi za stambene prostore i M300 - za industriju.

Što je bolje ispuniti topli pod

Was Estrih uređaji.

Mnogi vjeruju da će aditivi za mješavinu pomoći povećati snagu, poboljšati karakteristike, ali u stvari, takvi sastojci nisu uvijek potrebni za punjenje toplog poda. Bez njih, to je sasvim moguće učiniti, ona će uštedjeti na vezati uređaj, ali neće utjecati na kvalitetu. Lijenje se može izraditi od cement-pješčane kompozicije, ali ova opcija nije najbolja.

Za završnu obradu, najbolje je primijeniti poseban beton s malim pregledom, ispada mnogo jače i izdržljivije, pod nakon sušenja nije pucanj.

Članak o toj temi: podni čvor za topli kat s vlastitim rukama

Da sipate pod, potrebno je koristiti posebne pripravke za pripravu smjese:

  1. Otvoreno betonsko rješenje: 1 dio cementa na 6 dijelova kuhanih kapi ruševina.
  2. Betonska otopina na temelju ruševina i pijeska. Da biste to učinili, morate uzeti 1 dio cementa, 3.5 dijelova sačenog pijeska, 4 dijela ruševina.

Možete koristiti gotove smjese koje se prodaju u suhom obliku, oni ih jednostavno ulijevaju. Mješalica za zgrada se koristi za miješanje, plastifikatori su uključeni u pripravak kako bi se olakšalo miješanje.

Uvjeti ispune

Što je bolje ispuniti topli pod

Topli pod.

Za topli kat, punjenje se provodi u skladu s određenim uvjetima koji imaju određeni utjecaj na kvalitetu. Za crno prvo punjenje, debljina estriha treba biti do 5 cm. To je dovoljno da se osigura poravnavanje poda, potrebnu čvrstoću samog sustava grijanja.

Za završetak završne obrade, debljina se već može potpuno drugačija, obično odgovara 5-10 cm. Parametri ovise o svrsi sobe. Na primjer, za stambene prostore, 5-7 cm je dovoljno, ali za industrijske objekte, gdje će opterećenje na sustavu biti velik, debljina punjenja zahtijeva 10 cm.

Prilikom obavljanja takvog rada potrebno je zapamtiti da je pravilna raspodjela topline važna za podložnu, akumulaciju, tj. Štedi već duže vrijeme. Previše tanki sloj je nepovoljan.

Spremanje na konkretnom rješenju, možete dobiti samo visoke troškove grijanja, jer će se toplina takvog kata zadržati loše, sustav će morati biti uključen mnogo češće, a potrošnja energije za to će se povećati.

Nemoguće je učiniti previše debeli sloj popunjavanja, jer će potrajati više vremena za grijanje, a sama površina će se zagrijati ne tako dobro. Stručnjaci za topli seks savjetuju se da promatraju optimalnu vrijednost od 5-8 cm.

Važno je tijekom rada ne zaboraviti na vanjske uvjete. Na primjer, temperatura bi trebala biti samo plus. Ni u kojem slučaju ne može se lansirati na minus temperatura, čak i ako planirate koristiti aditive i druge aditive.

Kada ne možete potrošiti estrih?

Što je bolje ispuniti topli pod

Shema toplog poda sa sustavom zapečanih nosača.

Dok radite na toplom podnom uređaju, morate pažljivo osigurati da se svi koraci poštuju u redoslijedu koji je potreban. Nemoguće je početi izlijevati površinu poda u takve slučajeve:

  1. Ako nema oznaka na zidovima, prema kojima se podešava debljina estriha.
  2. U odsutnosti vrpce ili ako se objavljuje iznimno loše, zaostaje iza površine zidova, ima pauze.
  3. Ne možete izlijevati završni sloj prije nego što izvedba cijelog sustava ne provjerava, jer neće biti moguće ispraviti probleme. Morat ćete ukloniti sve betonske obloge i ponovno izvesti estrih.
  4. Nemoguće je napuniti toplinu vode ako voda u cijevi ne radi, jer je težina betona jednostavno sumnja.

Članak o toj temi: Kako napraviti police na loggiji i balkon

Opći zaključci na toplom katu

Da biste ispravno sipali topli kat, morate obaviti takva jednostavna pravila:

Što je bolje ispuniti topli pod

Sheme naglog posada.

  1. Prvo, svi su gipsani radovi potrebni. Kada je žbuka suha, možete početi raditi na estrihu za izlijevanje.
  2. Neprikladna vrpca nužno je pričvršćena na zidove oko perimetra poda, pomoći će u izbjegavanju mnogih nevolja na ekspanziji temperature.
  3. Nemoguće je pokrenuti napunjenost prije izvršivanja oznake, a svjetionici nisu instalirani. Tek kada ih koristite, pod će biti savršeno gladak i lijep, pogodan za ugradnju samog sustava grijanja i za polaganje vanjskog dekorativnog premaza.
  4. Važno je ispravno napraviti smjesu za punjenje. Čak i ako se koristi gotova suha mješavina, koja se razvedena vodom, potrebno je točno uskladiti sa svim proporcijama, budući da je snaga, pouzdanost poda, njegovu izdržljivost, ispravnu raspodjelu topline ovisi o tome. Isto vrijedi i za samog popunjavanja. Upotreba toplih podova neće biti učinkovita ako sloj učini predebe ili tankim, u potonjem slučaju postoji opasnost od oštećenja sustava.
  5. Ako je područje veliko, onda je potrebno organizirati posebne temperaturne šavove na površini.

Za popunjavanje toplog poda možete koristiti različite smjese utemeljene na cementu. To već može biti gotova suha smjesa, koja se jednostavno razvija vodom, otopinom koja se samostalno žrtvova od potrebnih sastojaka (cementa, pijeska, šljunka i tako dalje). Možete primijeniti posebne polukružne veze koje se razlikuju visokom kvalitetom. Tijekom uporabe punjenja potrebno je jasno slijediti sve zahtjeve i faze, pozornost na poštivanje omjera.

Čitaj više