Kako napraviti dušu šljiva na podu

Anonim

Kada opremate kupaonicu, morate posvetiti posebnu pozornost na kanalizaciju. Danas ćemo vam reći kako napraviti tuš i s onim što se problemi tijekom instalacijskih radova može naići.

Dreniranje je alternativa kanalizacijskom sustavu koji smo vidjeli, gledajući ispod kupelji ili pod tušem s paletom. Ali za takve kanalizacije trebate mjesto. Prema tome, da biste ušli u tuš ili kupaonicu morate podići na određenoj visini noge. Mladi se nose s ovim zadatkom bez problema. Ali za starije populacije može postati veliki problem.

Ako postoji odvod pod tušem, razina poda u zoni duše neće biti više nego u ostatku kupaonice. Osim toga, vodovod se često dovoljno razbija. To može dovesti do poplava, kao rezultat toga, morat ćete obaviti popravak ne samo sebe, već i susjede. S odvodom takvih problema neće biti.

Kako napraviti dušu šljiva na podu

Prilikom montaže šljive pod tušem, morate se pobrinuti da se podovi imaju ispod nagiba. Štoviše, nagib se mora napraviti na takav način da se vodeno staklo do šljiva nalazi u podu. Također je vrijedno napomenuti da nakon podešavanja odvoda, visina poda će se povećati, u prosjeku, 18 cm. Stoga je najbolje nositi se s rasporedom šljive u podu u fazi građevine kuće.

Možete, naravno, u cijeloj kući podići podove. Ali to će koštati dovoljno okrugli iznos. Osim toga, nije uvijek moguće podići podove u kući na takvoj udaljenosti. Možete riješiti problem rasporeda niskog koraka na ulazu u kupaonicu.

Odvod će djelotvorno funkcionirati samo ako nagib poda bude najmanje 3 cm za 1 mengor metar. Stoga će se vidjeti. Osim toga, tjelesna težina će se distribuirati neravnomjerno. Možda postoji situacija u kojoj će cijela tjelesna težina biti na jednoj nozi. Dugo u takvom položaju je nezgodno.

Članak na temu: Povukajte preko perilice rublja: Odabir i instaliranje instalacije

Posljednji trenutak je spajanje šljive na uspona dizajniran za vožnju kanalizacije. Sustav neće učinkovito raditi ako se odvod nalazi na jednoj razini s uspona. Trebalo bi biti nešto više od razine povezanosti s uspona. Spustite uspon za nekoliko centimetara u vlastitoj kući je vrlo jednostavno. Nemoguće je to učiniti u stanu. Stoga morate podići podove.

Priprema za ugradnju šljiva u pod

Kako napraviti dušu šljiva na podu

Svi gore navedeni nedostaci ne stvaraju posebne probleme. Ako propadate u podu na podu na podnom konstrukcijskoj fazi, gotovo sve nedostatke se reduciraju na br.

Kako bi se poboljšalo odvod u podu, potrebno je pripraviti komponente za cement-pješčano rješenje. Možete koristiti samonivelirajuće mješavine. Radi mnogo ugodnije s njima. Osim estriha, morat ćete položiti sloj toplinske izolacije.

Preporučljivo je kupiti proširenu polistirensku pjenu. Ovaj materijal se ne boji vlage i ima malu debljinu. Također trebate kupiti sklopivi sifon, koji se može montirati ispod pločice, silikonske brtvene i kanalizacijske cijevi. Stručnjaci preporučuju da zaustavi svoj izbor na cijevi, čiji je promjer 4-5 cm. Od Smalls će vam trebati uglove, tees, itd.

Budući da se rad provodi u kupaonici, katovi bi trebali biti hidroizirani. Na tržištu postoji dosta hidroizolacijskih materijala. Možete zaustaviti svoj izbor na bilo kojem od njih. Ruberoid koristi popularnost. Potrebno je postaviti hidroizolacija tako da ide na zidove. Junctions između zidova i poda poželjno je uzorkovati s posebnom kamperom. Možete postaviti hidroizolacijski materijal u nekoliko slojeva.

Kako napraviti dušu šljiva na podu

Pa, naravno, ne činite bez keramičkih pločica. Morate odabrati materijal koji ima grubu površinu. On neće biti sklizak. Glatka pločica, osobito mokra, traumatska premaza. Kroz to će morati ležati gumene prostirke. Pločica položena na ljepilo za pločice. Šavovi između keramičkih pločica su blizu u posebnom sastavu. Za kupaonicu morate odabrati sastav otporan na vlagu.

Kada se iscrpljuju, bit će potrebno konstruirati oplate. Stoga je unaprijed pripremiti par šperpločanih listova ili drvenih ploča.

Osim materijala, alati trebaju biti pripremljeni, bez kojih je instalacija odvoda na podu je nemoguća. Ovo je: Razina izgradnje, Kelma, alat za označavanje (rulet, olovka, linija), pravilo (može se zamijeniti s ravnom željeznicom), zupčanik, spremnik u kojem se može pripraviti sa sastava ljepila i estriha, alata, alata, alata, alata, alata za rezanje keramičkih pločica, građevinski fen za kosu. Ako u ruci nema sušilice za izgradnju, može se zamijeniti lampicom za lemljenje ili plinski plamenik.

Članak o temi: tuš kabine ruske proizvodnje

Montaža

Kako napraviti dušu šljiva na podu

Prije svega, potrebno je procijeniti stanje nacrta. Da biste to učinili, očišćeno je od prljavštine i prašine. Ako postoje veliki nedostaci, moraju se liječiti. Trebali biste koristiti satty ili samonivelirajuće sastav, prethodno razrijeđen vodom. Može se početi daljnjim radom nakon što se pripravak koristi za brtvljenje defekata suhi.

Zatim morate ležati i povezati sifon. Prije nego što trebate odlučiti o mjestu šljive u kupaonici. Najčešće se nalazi u središtu zone duše. Nakon instalacije sifona mora se spojiti na kanalizaciju. U isto vrijeme, cijev treba položiti ispod nagiba. U suprotnom, voda u njemu će biti ovjerena.

Sve veze moraju biti obrađene brtvilom. Uostalom, gumene brtve tijekom vremena će izgubiti elastičnost i početi biti prekrivene malim pukotinama. Brtva će osigurati hidroizolaciju na ovom mjestu sustava. Budući da će cijeli dizajn biti u sloju estriha, zamijeniti brtve neće raditi.

Sljedeći korak je postaviti toplinsku izolaciju. Prije polaganja toplinskog izolacijskog materijala potrebno je napraviti rupe za sifon i cijev. Ako nema prigušene trake, onda se zglobovi između zidova i pod mogu zatvoriti trakama materijala za izolaciju topline.

Zatim morate obaviti raspored estriha. Mora biti postavljen horizontalno. Prije ispune otopine, poželjno je staviti mesh armira na podu. Debljina estriha treba biti najmanje 4 cm.

Kako napraviti dušu šljiva na podu

Sljedeći korak je hidroizolacija. Tijekom rasporeda hidroizolacije potrebno je osigurati da nema praznina ili praznina bilo gdje. Vodoizoprotkriven materijal treba ući u zidove najmanje 20 cm. Učvršćivanje hidroizolacije javlja se s prstenom sifona.

Sada morate instalirati rešetku u sifon. Oko ove rešetke morate napraviti oplatu. Prilikom izgradnje, oplata treba pratiti u smjeru šljiva rešetke koja se nalazi na podu, napravljena je pristranost. Oplatni rad u ovom slučaju igra ulogu svjetionika.

Članak o temi: Tekuće pozadine u kupaonici: Operacijske recenzije

Na estrih nije ušao u odvod, rešetka mora biti zatvorena. To se može učiniti sa širokim viskijem. Zatim morate napraviti estrih. Bez obzira na vrstu otopine, potrebno je pripremiti u malim dijelovima. Bilo koji estrih nakon nekog vremena počinje gubiti plastičnost.

Vrlo je teško raditi s takvim sastavom. Nakon polaganja estriha, morate provjeriti visinu nagib pomoću razine. Ako je sve učinjeno ispravno, možete početi stil s keramičkim pločicama. Pre-vodootporna uglova zone duše. To se radi pomoću posebne trake.

Stacking keramičke pločice u kupaonici treba započeti s poda. Stavite pločicu na pod tušem na takav način da približno dolazi u zidove. Prvi red zidne pločice treba postaviti na podu.

Ova metoda polaganja keramičkih pločica pružit će dodatnu zaštitu od protoka. Nakon polaganja pločice, potrebno je zatvoriti šavove s posebnim sastavom. Ocijeđenje u podu je spreman.

Što trebaš znati

Kanalizacijsku cijev u cijeloj duljini treba ili imati isti promjer ili povećati. Inače, ne izbjegavati stalne začepljenja za tuširanje.

Možete stvoriti potrebnu padinu može se koristiti materijal za toplinski izolaciju koji ima različitu debljinu. Dakle, recimo, moguće je postaviti materijal u blizini u rešetku, čija je debljina 2 cm, a izolacija od 5 centimetra nalazi se daleko od mreže. Podložnica podiže estrih u isto vrijeme.

Dok uzimajući dušu, sprej vode nije pao na vrata, ručnici i stvari na kukama trebaju zonu duše za odvajanje posebne zavjese. Varijanta alternativne zavjese je klizni zaslon ili staklena vrata.

Ocijedite u podu duše čine ga sasvim jednostavnim. Preporučljivo je uključiti u svoj dogovor u fazi građenja.

Čitaj više