Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Anonim

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Proces organiziranja izolacije danas plaća mnogo pozornosti, jer to ovisi o tome, kako će energetski intenzivno biti stambena ili domaća soba.

Doista, sada posvetiti veliku pozornost na očuvanje topline u sobi, budući da su resursi grijanja (drvo, ugljen, plin i struju) skupo, tako da je vaš dom ili stan odveden na topla i stvoriti maksimalnu učinkovitost rada s grijaćim elementima. Često se koristi izolacija polistirena i mineralne vune, uključujući i ekstrudiranu polistirensku pjenu na topli kat.

Polistiren pjena za topli kat karakteristika i vrsta

Topli kat je moderan tip sustava grijanja, koji mnogi vlasnici sanjaju i nastoje uvesti u njihovim stambenim prostorijama. Ovaj sustav grijanja može biti osnovni i dodatni za centralizirano grijanje.

Preporučena visina "torta" vode pod zemljom treba biti 7-9 cm, a električni 6-8 cm.

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Topli podovi ne zauzimaju ne bilo mjesto, kao što se nalaze ispod poklopca cilja, ali postoji mnogo poteškoća u instaliranju, jer je potrebno uliti dodatnu kravatu, koja nosi dodatne troškove, smanjuje visinu sobe i obavlja dodatno opterećenje na preklapanje.

Ljudi se ne uzimaju uvijek da organiziraju ovaj sustav grijanja zbog nedostataka nedostataka, ali u posljednjih nekoliko godina, mnogi graditelji su riješeni ovaj problem, zbog pojave posebne izolacije - polistiren polistiren na tržištu.

Ovaj materijal ima malu težinu, malu debljinu (2-5 cm), kao i jednostavan i brzo montiran.

Specifikacije polistirenske pjene

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Materijal će izdržati temperature do + 80 stupnjeva

Polistirenska pjena je izvrsna za stvaranje početnog sloja "torta" toplog poda, jer ima glatku površinu koja se savršeno kombinira s nacrtom preklapanja. Ima malo vidljivu poroznu strukturu. Kao i svaki drugi građevinski materijal, ekspandirani polistiren ima svoje specifične karakteristike:

  1. Može se primijeniti i montirati s apsolutno bilo kojim indikatorima temperature: od -65 do + 80 ° C.
  2. Struktura mjehurića materijala je sposobna osigurati izvrsnu toplinsku izolaciju, koja ima toplinsku vodljivost od 0,036 - 0,044 W / m2.
  3. Posljedica porozne strukture ispunjene zrakom je niska težina ploče.
  4. Materijal je sposoban za obavljanje 2 funkcije - hidroizolacija, jer apsolutno ne apsorbira vlagu.
  5. Polistiren proizvodi imaju dobru zaštitu od buke. Lasloj ploča 2 cm je u stanju smanjiti razinu buke za 20 dB.
  6. Polistiren ima svojstva samookretnosti i ima prilično nisku zapaljivost, ali u procesu zatezanja materijala dodjeljuje niz štetnih tvari koje ugrožavaju ljudsko zdravlje.

Treba biti poznato da je polistiren pjena izravan relativan pjene, ali ima veću gustoću (3-4 puta) i najmanju strukturu mjehurića, što ukazuje na veliku vrijednost.

Treba pamtiti da toplinska provodljivost od 10 cm polistirena pjene odgovara 1 m od zidarstva od opeke i 37,5 cm drva.

Članak o temi: lebdeći zavjese na kukama: glavne faze rada

Sorte proširene polistirenske pjene

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Raspoloživi krhki i lomljeni paneli

Mnogi proizvođači polistirena koriste različite proizvodne tehnologije, što dovodi do stvaranja materijala različitih vrsta. Do danas postoje sljedeći tipovi:

  1. Neispreked polistiren pjena (EPS, PSB-C). Proces sušenja granula se proizvodi dva puta. Jednom prije pjenjenja, i 2 puta nakon ovog događaja. Tada se materijal zagrijava i bori u obliku oblika. To je najčešća verzija proizvodnog procesa polistirenske pjene, ima najmanji troškovi, ali je najrazličitiji materijal.
  2. Ekstrudiran (EPS, XPS). Ova proizvodnja materijala karakterizira proizvodni proces koji prolazi pod visokim tlakom u određenom spremniku, u koje se uvede poseban reagens za pjenjenje. Nakon toga se cijela masa stisne kroz ekstrudera već u obliku ploče i osuši.
  3. Pritiskom na polistiren (PS-1, PS-4) ima istu toplinsku vodljivost, kao i ekstrudirane, ali proizvodni procesi su različiti.
  4. Metoda proizvodnje autoklava se ne razlikuje od ekstruzije, samo kada se pjenite granule, proizvođači primjenjuju autoklav. Takav materijal se ne koristi za toplinsku izolaciju.

Treba biti poznato da se u proizvodnom procesu u polistirenskom pjene dodaje poseban aditiv, koji ima antipiren tvar, koja dodaje građevinski materijal za zaštitu od požara. Upotreba takvog aditiva regulira se gost - 15588-86.

Kako napraviti izbor materijala sebe?

Svaki domaćin nastoji osigurati da se najbolji materijal koristi na svom graditeljskom mjestu, također se odnosi na polistirensku pjenu. Odabir materijala za topli kat, trebate obratiti pozornost na:
  1. Boja proizvoda. Trebalo bi biti svijetlo preko cijele površine.
  2. Miris mora biti odsutan. Oštar miris iz materijala odgovara niskoj kvaliteti i netočnom proizvodnom procesu.
  3. Rubovi proizvoda moraju imati gustoću i ne raspadaju se.
  4. Glatka površina bez ikakvih udubljenja i ispupčenja.
  5. Granule iste veličine.

Odabir materijala, možete samostalno obavljati mali eksperiment: morate prekinuti jednu ploču i analizirati mjesto Splita.

Ako je štednjak puknula ne jasno na mjestu greške, a val (granule su ostale cijeli broj), to znači da je proces pucanja netočan, a taj se materijal ne bi trebao kupiti. O odabiru grijača za topli kat, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Što učiniti ako tuš teče

Značajke ugradnje polistirena pjene ispod toplog poda

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Izolacijske ploče moraju biti čvrsto u susjedstvu jedni drugima

Topli kat nije potrebno organizirati na betonsku crnu estrihu. Struktura podrške može biti drvena podova, glavna stvar je da su ploče polistirenske pjene postavljene čvrsto jedni prema drugima.

Prije zadržavanja izolacijske ploče potrebno je očistiti prevlačenje iz smeća i eliminirati sve nepravilnosti.

Može se popraviti grubi estrih s posebnom mješavinom, čime se zatvara sve pukotine i oštećenje.

Kada ste bili uvjereni da je površina glatka i čista, možete pokrenuti instalaciju ploča od polistirenskih pjene. U isto vrijeme, svaka jedinica proizvoda ne bi trebala biti napisana i kretanje. Svi podloge za toplinsku izolaciju treba čvrsto uklopiti na zidove.

Mnogi stručnjaci snažno preporučuju primjenu termoaccuistic filma stavljanjem na izolaciju i time poboljšavajući zaštitu zvuka i toplinsku izolaciju.

Brojni proizvođači polistirena stvaraju ploče s utorima i šiljcima. Kada instalirate takvu izolaciju, morate obratiti pozornost na činjenicu da priključni elementi nisu oštećeni.

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Posebne ploče za topli seks nisu samo spajanje žljebova, već i ograničavajućih za polaganje cijevi ili električni kabel.

Obično se parovi ograničenja nalaze na udaljenosti od 3-8 cm jedan od drugoga, čime ćete omogućiti da proizvoljno birate udaljenost između grijaćih elemenata.

Nakon polaganja kabela ili cijevi između ograničenja, potrebno je izvršiti probnu lansiranje i pokrivati ​​grijaće elemente pomoću hidroizolacijskog filma (s toplim poda).

Jednostavno premazivanje, kao što je parket ili laminat, može se rezati ravno na vrh polistirenske pjene, a valjani materijali (linoleum, tepih) i pločice trebaju biti postavljeni na lisnate materijale phanneur ili OSB-ploča, koji je čelik na izolaciju.

U sobama s visokim razinama vlažnosti koriste se samonivelirajuća smjese, koje se nalaze na izolaciju, na jednoj razini s intervalima za polaganje cijevi.

Članak na temu: 43 prvobitno vijeće! Mali kućanski trikovi koje bi svatko trebao znati (fotografija, odabir)

Jedan primjer podnice može se vidjeti iz dijagrama.

Polistirenska pjena za topli seks: vrste i red izolacije

Od ovog članka svaki će vlasnik moći naglasiti informacije o izboru polistirenske pjene za topli kat. Vrijedi odlučiti s opcijom proizvoda, s obzirom na sve nedostatke i prednosti. Izbor materijala treba izvesti samo sami.

Čitaj više